Şimdi Ara

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.411
Cevap
127
Favori
113.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hocam selam. ben 7600 kullanıyorum 9800x3d beklentileriniz nasıl geçmeye değer mi fikriniz nedir ? anakartım b650m iyi bir seriden. anakart değiştirmeyeceğim

• Digital Reaction kullanıcısına yanıt

Anladım yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim sağolun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crashris kullanıcısına yanıt

Hocam X3D modelleri daha tanıtmadılar bile. ona daha zaman var...

• 7000Mhz. CL32 Patriot Venom Viper kullanan var mı ?

Sistem şu anda Default ayarlarda 4800 mhz. olarak açıyorum. XMP aktif ettiğim anda windows başlarken kullanıcı giriş ekranında bariz yavaşlamalar meydana geliyor. Ardından mavi ekran yada siyah ekran reset, sonrasında düzgün açılıyor ve hatta çalışıyorda...

Anakart'da en son BIOS update yüklüdür. Beta değildir.

PSU: Coolmaster GX 750w Bronze

Başka bir forumda Ramler övülmesi üzerine tercih ettim.

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi

Sistemi Memtest86 olsun, diğer testler olsun. 7000 Mhz.'de verdiği değerlerde test ettim.

Gelin görün ki, açılış ekranında bile Video scheduler internal error mavi ekran hatası alıyorum.

Son Minidump

EK: Sorunlu gibi görünen mekanik disklerde çalışan herhangi bir program vs.. yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahcey -- 3 Haziran 2024; 18:15:10 >

• ubah U kullanıcısına yanıt

thaiphoon burner gösteriyor ama her markada değil

• emrahcey E kullanıcısına yanıt

7000 serisi 7000 mhz lere çıkabilecek bir işlemci değil hocam , 6400mhz bile büyük bir kumar bu işlemci ile , 6000-6200 stabilite yakalayabilirsin , özet ile ram hızı düşürmen lazım hatalardan kurtulmak için

• crashris kullanıcısına yanıt

Selamlar hocam,yeni X3D modeller büyük ihtimal %10-15 bir performans artışı ile gelicektir,kesinlikle geçmeye değer ki zaten hali hazırda bulunan 7800X3D'ye geçmeye bile değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 3 Haziran 2024; 18:51:34 >
  • emrahcey E kullanıcısına yanıt

Göktuğ arkadaşımında dediği gibi 7000 mhz de 1:2 çalışıyordur ramler.

Zen Timings atarsanız daha net görmüş oluruz değerlerinizi.

• occt testi yaparken

"00:00:00 - Info - Test schedule started at 2024-06-03 18:51:23

00:00:00 - Info - CPU - Started (Duration : 01:00:00)

00:31:21 - Warning - 1 WHEA error(s) found

00:31:21 - Info - CPU - Test stopped"

hatası aldım. Sorun nedir?

İşlemci stabil değil hocam.

Sorun tam olarak ne? Ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz?

Selam hocam. İlk sayfadaki değerleri bios içindeki ayarlara girip kaydettiniz mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • En hızlı çekirdeği bulmak için ryzen master kurdum fakat herhangi bir değişiklik yapmamış olmama rağmen bilgisayar bir daha açılmadı arkadaşlar.

Biosu resetleyince düzeldi. Programı sildim bir daha da kurmam :) aman siz dikkat edin kullanırken.

• Ryzen 9000 işlemciler

Erdi Özüağyoutube
    En hızlı masaüstü işlemci elimde: AMD Ryzen 9 9950X
    https://www.youtube.com/watch?si=Q69Tg6SkKtPfHcmt&v=MJwVUG7WqA8&feature=youtu.be

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Curve optimizer ayarı yaptıysanız değeri düşürüp tekrar deneyin.

• Cahid42 kullanıcısına yanıt

AMD yine kral işlemciler çıkarttı.

X3D versiyonunu bekliyorum,7800X3D'ye göre %15-20 lik bir performans farkı ile gelirse geçerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 4 Haziran 2024; 9:33:57 >

AM5 soket ne kadar desteğe devam edilecek dese de bi AM4 etkisi olmadı gibi, bu da zannedersem DDR5 Mhz yüzünden.

9000 serisi ile x870 anakartlar geliyor, daha yüksek stabil Ram frekanslarına çıkmak istiyorsak Anakartı'da değiştirmemiz gerekiyor galiba.

Şahsen ben Nvidia kartlar çıkınca Rtx 5080 ile beraber geçiş yaparım 9800X3D işlemcisine.

• Lion_Army kullanıcısına yanıt

İşlemci bellek kontrolcüsü iyileştirilmiş ise yüksek bellekler de fark yaratır,buradaki kilit nokta işlemci.

Şuan ki X670E anakartlar da 8000mhz bellekleri destekliyor ama işlemciler o limitleri 1:2 olarak açıyor yani 4000 mhz memory clock, 2000 mhz uncore clock olarak.

Yeni işlemcilerde 8000 mhz 1:1 olarak yani mclk=uclk(4000=4000) olarak açarsa mevcut anakartlarda açacaktır diye düşünüyorum.

Burada anakart firmalarına büyük iş düşüyor; x670e ve b650 serilerini çok iyi bioslar ile yeni işlemcilerden tam verim sağlamaları için adapte etmeleri lazım.

Voltaj ayarlamaları olsun,bellek stabiliteleri olsun bug'sız ve özenli bioslar gerekiyor.

Şu an ki fiyat farkı neredeyse iki katı olan x670leri tercih eden kullanıcıları üzmezler diye düşünüyorum. Ama bir yandan da yeni çıkardıkları kartları satmak isteyeceklerdir tabii

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ayazhakan07 A kullanıcısına yanıt

AMD'nin x670 leri öldüreceklerini sanmıyorum ama x870 ile aralarında az da olsa bir stabilite farkı oalcaktır diye düşünüyorum.

Kilit teknolojiler zaten x670 anakartlar da mevut(Pcıe5,Gen5,DRR5).

Ekstra olarak X870'ler de USB 4 ve Wi-Fi7 desteği olacak onun dışında zaten birebir aynı anakartlar diyebiliriz.

• 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.