Şimdi Ara

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.362
Cevap
124
Favori
110.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bios hakkında hiç bir fikrim yok. İlk defa Amd işlemci ve anakart siparişi verdim bugün. ( 11700kf ve z490 tomahawk'dan geçtim ) Sizin dediklerinizi bir bir uygulayacağım. Şimdiden çok teşekkürler paylaşımınız için. Lakin Ram şuan almadım. Öneri verir misiniz hangi ram almalıyım? @Digital Reaction

Anakart:

• i Am Not Dead kullanıcısına yanıt

Hocam driver kaynaklı olabilir veya ''tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak'' komutu var onu bir deneyin oyunun exe'si üzerine tıklayıp.

• İtalyan Aygiri kullanıcısına yanıt

Rica ederim hocam,

Anakartınız desteklediği,Expo destekli 6000-6400 mhz arası düşük gecikmeleri olan ramlerden herhangi birini tercih yapabilirsiniz.

Ben kendi kullandığım ramlere rahatlıkla kefil olurum,benim ramler 6000mhz M-Die ama şuan overclock ve manuel gecikmelerle,6400mhz cl32'de kullanıyorum.

GSKILL F5-6000J3038F16GX2-TZ5NR 

DDR5-6000Mhz 32GB (2x16GB) C30 (30-38-38-96) 1.35V (AMD EXPO)

• Digital Reaction kullanıcısına yanıt
    Zaten ônceden olmuyordu bu yeni driveri yukledikten sonra yapti ilginç

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam benim halihazırda 6400 mhz CL32 ram'lerim var. EXPO açıp, CPU için verdiğiniz değerleri girsem faydalı olur mu? BIOS ile alakam 0. Dün de shuttering yiyorum diye DRAM ayarlarına dokundum rehberdeki örneklerden. Sanırım yanlış bir şey yaptım CMOS reset atmak zorunda kaldım BIOS'a.

• metroboomin M kullanıcısına yanıt

Hocam voltajları değiştirmeniz gerekiyor,gecikmeleri tek tek girmek gerekiyor yani çok aşina değilseniz biosa bence expo'da kalsın.

Bellekler için MCLK=UCLK yapın birde öyle bir deneyin.

• i Am Not Dead kullanıcısına yanıt

Driverdan dır hocam,Nvidia içinde öyle,driverlar arası stutter çok farkediyor.

• Selam herkese; trident z 6000mhz cl30 + 7800x3d ve b650 gaming plus ile aranıza katıldım. Ağustos sonu gibi anakartı yükseltirim. Nasipse perşembeden sonra full tweak zamanı!

• Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt
    Cehenneme hoş geldin dostum 😁

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Asus rog gene x670e guzel olur 😅

• Unify yok mu hocam ya AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi 

Unıfy am4 ün kartı degılmıydı

• Dalgasındayım hocam. Ace cikarmislar. Belki Ace alirizAMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi 

Rog gene derim baska bişey demem 1DPC kart nede olsa 8000mhzleri denemek guzel olurdu

• 5800x3d var hocam eskiden unify ile kullanırdım simdi b550f ama x570ler tabii daha farklı. Unify bence en iyisiydi.

Bol şanslar☺️

• Teşekkür ederim hocam @Cahid42

Sizi kırmam asus alırım merak etmeyin ^^

• @Digital Reaction hocam merhaba, öncelikle konu için çok teşekkür ederim. Konunun tüm mesajlarını baştan sona, kullanıcı paylaşımlarını vs okudum.

Sistemim hakkında bilgi vereyim

Anakart: MSI Tomahawk X670E

İşlemci: 7800x3d

Ram: Corsair DDR5 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 (CMH32GX5M2B6000Z30K)

Sıvı soğutucu: Corsair 240mm H100i Platinum

Ekran kartı: RTX 3080

Kasa: 3 fan giriş, 1 fan çıkış ve 2 sıvı soğutucu fanlarından da dışarı çıkış var. Havalandırma iyi.

Sistem sıcaklığı boşta (Opera tarayıcı açık sadece) 40-44 arası geziyor. Warzone 3 üzerinde gördüğü maks sıcaklık 70 oldu genelde 62-68 arası geziyor.

Şimdi gelelim yaptığım işlemlere

1. UCLK=MCLK belirtildiği gibi yaptım.
    2. EXPO'yu kapattım ve manual zentimings üzerindeki verileri girdim. Exceldeki hesaplama ile bu değerlere ulaştım. Burada takılıyorum. Ne yaptıysam 65-63 ns altına inemedim. Muhtemelen dram konf. değiştirmem gereken yerler var. Ramlerin chipleri Hynix M-die Davinci
    3. Memory Context restore= Enabled - Power Down= Enabled - Gear Down Mode= Auto
    4. Global C-State ve Integrated Graphics = Disabled
    5. LLC Calibration'a dokunmadım
    6. SOC Voltajını Override modu üzerinden 1,25'e çektim. Normalde 1,30 idi ama ben 1,25'e çektim. Burada bir de AMD Override seçeneği var. Farkı nedir bilmiyorum.
    7. PBO hiç girmedim, önce ram NS'lerini stabilize etmeye çalıştım. Buraya ayrıca OCCT testine sokarak gireceğim.
    8. CPU Offset değerlerine de henüz girmedim.

Gün içinde farklı varyasyonlarla denediğim ve aldığım sonuçlar aşağıdaki gibidir.

Thaiphoon Burner çıktıları

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi

İlk deneme NS sonucu

İkinci deneme NS sonucu

İkinci denemeye ait Zentimings çıktısı

M-die çip olduğu için yabancı forumlarda maksimum tRFC değerini 480 civarına kadar çekebilirsin o da mavi ekran verme ihtimali çok yüksek demişler. O değeri henüz denemedim, fakat 6000 MHZ olan rami 6400 MHZ'ye elle çıkarttım ve FCLK 2133 idi yanlış hatırlamıyorsam mavi ekran verdi 6200'e düşürdüm bu sefer hiç açılmadı :) mecburen CLEAR CMOS yaptım.

Şimdi döndüm başa :) 3. zentimings ve aida testi detayı aşağıdaki gibi

Konunun başındaki DRAM değerlerini uyguladığımda minör bir düşüş daha oldu. Memory Context ve Power Down disable olarak güncelledim. Gear down enable. FCLK'yı 2133 mü yapmalıyım? Voltajı 1,35 değerinden 1,40'a veya daha üstüne mi çekeyim? Default 1,40 bu arada voltajı, üretici değerleri. Şöyle 58-59'a çeksem rahatlayacağım. :)

Bu çıktılara göre neler yapmalıyım? Hangi test programlarını kullanayım ve DRAM değerleri ne olmalı?

Teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi momentmc -- 8 Mayıs 2024; 2:15:57 >

Selamlar hocam hoşgeldiniz.

Sisteminiz hayırlı olsun ve şimdiden kolay gelsin,umarım sorunsuz,sıkıntısı az bir tweak zamanı geçirirsiniz.

Hoşbuldum hocam teşekkür ederim. Hep beraber bir şeyler yapmak daha keyifli olur. AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi 

• 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.