AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (47. sayfa)

-
-
Gayet güzel hocam,direkt benim şuanda kullandığım gecikmeler ve sorunsuz kullanırsınız.
-
R23'de multide 16bin alıyorum.
AİDA64 Memory testinde gecikme 90ns. (XPG 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 1.35V RGB PC Ram)
Bu değerler oyunlar için nasıl sizce.
CPU'ya ayar yaptım ama RAM kısmı beni aşıyor.
Değerler normal ise böyle devam edeceğim.
-
Hocam R23 puanınız düşük ama önceki sayfalarda bahsettiğim gibi test alırsanız daha iyi sonuç alırsınız.
90ns fazla bir gecikme,anasayfada ki ayarları yapsanız bile yeterli ama bu işlere hiç yatkınlığınız yoksa uğraşmayın derim,sistem kitlenir,voltajı yanlış girip parçalara zarar verebilirsiniz.
-
Hocam şöyle söyleyim,
bizim ülkemizde bu işlere meraklı ve uğraşan kişilere,adamlarda ki imkan ve Satıcı/Müşteri memnuniyetini versen daha iyi iş çıkartırız.
Belli başlı yetenekli adamlar hariç;buildzoid,der8auer,kingping gibi,çoğu OCN kullanıcısıyla yarışırız hatta daha iyi sonuçlar alırız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 4 Mayıs 2024; 1:30:26 > -
teşekkür ederim hocam.
-
Rica ederim hocam,zen timings atarsanız 90 ns lik gecikmelerin sebebini daha net görmüş olurum.
-
-
Hocam siz baya öldürmüşsünüz rami,yazıktır yani
Voltajlara bile dokunmadan level atlatalım sizin ramlere.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 4 Mayıs 2024; 2:24:15 > -
-
Aynen şimdi gördüm ZenTimings'den,
bu arada program data okuma hatası,5050 mhz max işlemcinin hızı.
-
Uygun mudur hocam böyle?
R23 sonucu:18649
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metroboomin -- 4 Mayıs 2024; 12:1:0 > -
7800X3D'li sistem topluyorum. Anakartım MSI B650 pro olacak. Ram konusunda kararsız kaldım. 7200 mhz ramlar fiyatının hakkını veriyor mu? Yoksa F/P olarak 6000 mhz Cl si düşük bir ram alıp sistemi tamamlasam mı?
Bir arkadaşta intel uyumlu corsair ventage 7200mhz cl34 XPM ram var. İşimi görür mü acaba?
-
-
Co -50 stabil çalışıyormu.?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cinebench r23'te sorun yaşamadım ek olarak Cpu-z ile de benchmark ve stres testi yaptım lakin o çok zorlayıcı bir test değil. 1 saat kadar PUBG oynadım bir tek o var şuan :d, eski sistemde oyuna direk girerken şimdi ki sistemde oyunun ilk açılış kısmında FPS 0 oluyor ve işlemci 80 dereceyi geçiyor yaklaşık 1 dakika böyle oluyor, beni korkutmuyor değil lakin sorunsuz bir şekilde oynadım, oyun esnasında maksimum 60 dereceye ulaştım.
Voltaj düştükçe performans artışı beni şöyle bir yorum yapmaya itiyor, büyük ihtimalle ilerde X3D işlemciler için bir BIOS güncellemesi gelecek, işlemci için uygun voltaj değerlerinin ve çalışma ayarlarının belirlendiği bir güncelleme gelecektir diye tahmin ediyorum.
@Digital Reaction hocam X3D serisi 2 slot RAM yerine 4 slot ile de çalışıyor mu, okuduğum kadarıyla uyumsuzluk sorunu varmış galiba.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hojikiminiru -- 4 Mayıs 2024; 21:1:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Değerler güzel hocam,
memtest'de ramler stabilse hata almıyorsanız gayet güzel.
-
Hocam sizin 6400 değerlerini girsem boot olmama ihtimali var mı? EXPO kapatıp sizin RAM timinglerini girsem? RAM'lerim:
www.vatanbilgisayar.com
Gskill 32GB (2x16GB) TZ5 Neo RGB DDR5 6400MHz CL32 1.4V EXPO Dual Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/gskill-32gb-2x16gb-tz5-neo-rgb-ddr5-6400mhz-cl32-1-4v-expo-dual-ram.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xDracheNx -- 4 Mayıs 2024; 21:52:57 > -
7200+ ramleri uclk=mclk(1:1) çalıştıramazsınız,2:1 olarak çalışır ve performans kaybınız olur
6400 mhz cl:30 1:1 bellekler şuan en iyisi,hem performans hem gecikme olarak.
-
Hocam sizin işlemci -50'de büyük ihtimal stabil değildir.
OCCT Testi;
Settings ayarlarından security sekmesi altından;
*Stop on critical temperature: Enable (88 derece)
*Stop on error: Enable
*Stop on WHEA Error: Enable
Stability Test kısmından (CPU+RAM)
*Data Set: Small
*Mode: Extreme
*Load Type: Variable
*Start at cycle: 1
*Instruction set: Auto
*Thread Settings: Auto
Ayarlar bu şekilde sistem 1.30 saat sorunsuz çalışıyorsa sistem stabildir.
Oyun olarak is Cyberpunk2077,BF 2042 veya Spiderman oyunlarını öneririm tüm çekirdekleri verimli şekilde kullanıyor.
4 slot kullanırsınız ama Default hızlarında yani 4800mhz'de ama EXPO'da veya manuel değerlerde çok sıkıntı yaşarsınız,4 slot Intel'de de AMD'de de pişmanlıktır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X