< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cahid42 -- 3 Nisan 2024; 16:33:8 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (32. sayfa)

-
-
Bu benim işlemcime özel. Sizinki tamamen farklı bir ayar olabilir. Deneyerek bulabilirsiniz. Yada bu forumun ilk sayfalarından okumaya başlayarak buradaki arkadaşların tavsiye ettiği yöntemleri uygulayarak bulabilirsiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Hocam önce -10 da denedim anlık düşüşlerin bir farkı olmadı bende -35 deneyeyim dedim henüz herhangi bir sistem kapatması vb. olay yaşamadım. Cinebench da daha yüksek frekanslarda stabil duruyor. Cinebench R24 testindeyken bütün çekirdekler ve cpu stabil 4.9 ghz'e oturuyor ancak bf2042 de resimdeki gibi bazı çekirdekler daha az bazı çekirdekler daha fazla olmak üzere anlık anlık frekans düşüşü devam ediyor ancak genel cpu clock stabil 4.9 bandı görünüyor. Farcry 6 gibi işlemciye abanmayan bir oyunda genel cpu clock da dalgalı görünüyor buradaki cpu1 clock gibi görünüyor. Acaba manual pbo versem ne olur ? 105 değerini verince diğerleri 0 oluyor auto olmuyor korktum ellemedim o yüzden o ayarlardan anlıyor musunuz ?
-
hocam cinebench kesinlikle sistemi yoran bir test degil. occt yapmanizi oneririm konu sahibi arkadasin konu ilk sayfasinda paylastigi gibi
-
O zaman -35 de örneğin mavi ekran veya kendi kendine reset sorunu yok diye sistem stabildir diyemeyiz değil mi ? Psu ile vb alakası yoktur heralde MSI 750GL atx 3.0 ile 2 tane cpu kablosu ile beslemesini yaptım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Selamlar hocam,
OCCT bir ön bilgilendirme testidir,yani sistem hiç stabil değilse veya az stabilse direkt belli eder ama OCCT'den geçtiği halde reset atma olasılığıda vardır.
En iyi stabilite bulma yöntemi günlük kullanımız ve oyunlardır.
5 test'den sorunsuz geçer ama birgün Chrome açarsınız makina resetlenir,böyle çok örnek mevcut ve benim başıma geldi.
-35 de reset yeme olasılığınız yüksek,bence -30 da stabiliteyi yakalamaya çalışın derim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 3 Nisan 2024; 21:53:38 > -
Hocam ona ayrı bir rehber yapmak lazım,çünkü çok fazla servis var kapatılacak.
Birde açıklamak lazım hangi servis ne işe yarıyor ve kapatınca ne getirisi var gibi.
Detaylı bir Win10 Optimize rehberi yapmak gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 3 Nisan 2024; 21:55:44 > -
Selamlar peki attığım grafikteki anlık 3.9 a düşüşler neden oluyor bir fikriniz varmi ? Sizdede öyle oluyor mu ? Birde msi B650 Gaming Plus da PPT manuel iken 105 yazdığım da diğer değerler 0 kalıyor auto seçeneği yok ne yapmam gerektiğini bilmediğim için hiç ellemedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImNeverLosee -- 3 Nisan 2024; 22:35:56 >
Frekans dalgalanması gayet normal,oyun içinde de çakılı kalmaz frekanslar sürekli değişir.
Oyunlara girerken güç seçeneğini yüksek performansa alıp öyle girin.
Yüksek performans güç ayarlarınızı da aşşağıdaki gibi ayarlarsanız,işlemciden maksimum performans alırsınız.
İşlemci güç yönetiminde bulunmayan seçeneklerin de nasıl açılacağını anasayfada açıkladım.
-
Selam UCLK=MCLK ayarını , memory context restore enable , power down enable , gear down mode enable , global c state disable , Integrated Graphics disable , ramlar expo kendisi 6000’e aldı , ayarlarını yaptım ve frekans dalgalanmaları önemli ölçüde azaldı hatta FCLK'u arttırınca işlemci stabil 4.8 4.9 aralarında çalışıyor ki bios u default ayarlara alıp daha curve ayarı yapmadım ancak FCLK stabilitesini sağlayamadım en son 2033 mhz'de stabil gibiydi ancak anlık drop giriyor 2000 mhz'e aldım yine 1 anlık o drop giriyor ne yapmam gerekiyor bilemedim şuan auto'ya aldım. Ramlarım corsair 6000 mhz cl30 ne yapmam gerekiyor fclk 2000'de bile stabil olmuyorsa.
Hatta FCLK 2033 iken ki grafiklerim böyle oldu işlemci frekansı çok daha stabil çalışabiliyor FCLK değerini arttırdıkça battlefield 2042'de 2033 değerindeyken herhangi bir drop vs almadım ama farcry 6 da takılma oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImNeverLosee -- 4 Nisan 2024; 2:3:47 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: ImNeverLoseeSelam UCLK=MCLK ayarını , memory context restore enable , power down enable , gear down mode enable , global c state disable , Integrated Graphics disable , ramlar expo kendisi 6000’e aldı , ayarlarını yaptım ve frekans dalgalanmaları önemli ölçüde azaldı hatta FCLK'u arttırınca işlemci stabil 4.8 4.9 aralarında çalışıyor ki bios u default ayarlara alıp daha curve ayarı yapmadım ancak FCLK stabilitesini sağlayamadım en son 2033 mhz'de stabil gibiydi ancak anlık drop giriyor 2000 mhz'e aldım yine 1 anlık o drop giriyor ne yapmam gerekiyor bilemedim şuan auto'ya aldım. Ramlarım corsair 6000 mhz cl30 ne yapmam gerekiyor fclk 2000'de bile stabil olmuyorsa.
Hatta FCLK 2033 iken ki grafiklerim böyle oldu işlemci frekansı çok daha stabil çalışabiliyor FCLK değerini arttırdıkça battlefield 2042'de 2033 değerindeyken herhangi bir drop vs almadım ama farcry 6 da takılma oluyor.
Selam UCLK=MCLK ayarını , memory context restore enable , power down enable , gear down mode enable , global c state disable , Integrated Graphics disable , ramlar expo kendisi 6000’e aldı , ayarlarını yaptım ve frekans dalgalanmaları önemli ölçüde azaldı hatta FCLK'u arttırınca işlemci stabil 4.8 4.9 aralarında çalışıyor ki bios u default ayarlara alıp daha curve ayarı yapmadım ancak FCLK stabilitesini sağlayamadım en son 2033 mhz'de stabil gibiydi ancak anlık drop giriyor 2000 mhz'e aldım yine 1 anlık o drop giriyor ne yapmam gerekiyor bilemedim şuan auto'ya aldım. Ramlarım corsair 6000 mhz cl30 ne yapmam gerekiyor fclk 2000'de bile stabil olmuyorsa.
Düzeltme buraya kadar yazdığım değerleri curve ayarları auto dayken yaşadım. Şuan negative -10 curve ile 2066 mhz'de stabilite yakaladım ama clock performansı istediğim seviyeye gelmedi yarın daha optimal ayar yapmaya çalışacağım.
-
kesinlikle hocam. bence bu platformdaki en onemli faktor ram stabilitesi. onu tutturduktan sonra eger curve ayari da stabil ise herhangi bir sorun yasanma olasiligi baya dusuk.
Ben ayarlari tutturdugumdan beri bir kere bile sorun yasamadim ki oyun oynadigim zaman 3-4 saat durmadan oynuyorum haftada 1-2 gun...
-
Asus anakart kullanıpta expo tweaked hazır ayarını kullanan var mı arkadaşlar? Ben uzun süredir deneyimliyorum expo1 profiline göre çok daha performanslı ve oldukça stabill çalışıyor.
-
Dostlar SoC Voltage dediğimiz bu mu benimki auto da 1.310V almış onu manuel 1.25 mı yapayım ? Bilgisayar farcry6 da bir yere kadar stabil 4900 mhz seviyelerinde kendisini tutuyor some bi drop giriyor ve ondan sonra artık 4900 arada 3.9 a düşme durumuna geliyor bilgisayar kendisini korumaya mı alıyor birsey yapıyor sebebini bulamadım sıcaklıklar düşük.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImNeverLosee -- 4 Nisan 2024; 15:7:19 >
Aynen bu voltaj,1.31v sıkıntılı bir voltaj,manuel 1.25v çekin hocam.
-
Hocam bahsedilen bütün ayarları yaptım. Bilgisayar ilk açıldığı zaman oyunlarda stabil 4.8 5 ghz arası kalıyor ancak sonra 1 anlık drop giriyor muhtemelen koruma gibi birşey yapıyo ondan sonra artık 4.9 iken anlık 3.9 4 ghz lere düşüyor stabil 4.8 4.9 ghz bandında kalamıyor sebebi ne olabilir sizce ? Şuanda FCLK 2133 ve curve All Core -20 iken OCCT testinden geçti -30 yapınca da geçiyor. -20 iken occt test esnasında HWinFo değerlerim böyle voltaj değerlerim 0.918 görünüyor. İşlemciye %100 abanan testlerde işlemci frekans dalgalanması yapmıyor ama ekran kartı da kullanılınca beraberinde oyunlarda 4.9 4.8 stabil kalamıyor kafayı yiyeceğim sırf laptop stabil kalamıyor diye bu sefer kasa aldım yine aynı sorun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImNeverLosee -- 4 Nisan 2024; 20:48:6 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: ImNeverLoseeHocam bahsedilen bütün ayarları yaptım. Bilgisayar ilk açıldığı zaman oyunlarda stabil 4.8 5 ghz arası kalıyor ancak sonra 1 anlık drop giriyor muhtemelen koruma gibi birşey yapıyo ondan sonra artık 4.9 iken anlık 3.9 4 ghz lere düşüyor stabil 4.8 4.9 ghz bandında kalamıyor sebebi ne olabilir sizce ? Şuanda FCLK 2133 ve curve All Core -20 iken OCCT testinden geçti -30 yapınca da geçiyor. -20 iken occt test esnasında HWinFo değerlerim böyle voltaj değerlerim 0.918 görünüyor. İşlemciye %100 abanan testlerde işlemci frekans dalgalanması yapmıyor ama ekran kartı da kullanılınca beraberinde oyunlarda 4.9 4.8 stabil kalamıyor kafayı yiyeceğim sırf laptop stabil kalamıyor diye bu sefer kasa aldım yine aynı sorun.
Hocam bahsedilen bütün ayarları yaptım. Bilgisayar ilk açıldığı zaman oyunlarda stabil 4.8 5 ghz arası kalıyor ancak sonra 1 anlık drop giriyor muhtemelen koruma gibi birşey yapıyo ondan sonra artık 4.9 iken anlık 3.9 4 ghz lere düşüyor stabil 4.8 4.9 ghz bandında kalamıyor sebebi ne olabilir sizce ? Şuanda FCLK 2133 ve curve All Core -20 iken OCCT testinden geçti -30 yapınca da geçiyor. -20 iken occt test esnasında HWinFo değerlerim böyle voltaj değerlerim 0.918 görünüyor. Ramlar expo açık hiç ayar yapmadım sonuçlar böyle görünüyor ki benim için işlemci stabilitesi çok daha önemli. Son fotoğrafta ise msi center daki verilerim soc 1.25 yük altında 1.26'ya çıkıyor all core -30 iken voltaj değerlerim böyle occt testi anında. İşlemciye %100 abanan testlerde işlemci frekans dalgalanması yapmıyor ama ekran kartı da kullanılınca beraberinde oyunlarda 4.9 4.8 stabil kalamıyor kafayı yiyeceğim sırf laptop stabil kalamıyor diye bu sefer kasa aldım yine aynı sorun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImNeverLosee -- 4 Nisan 2024; 21:6:58 >
-
Hocam selamlar,
Biosda,verdiğim ayarlar dışında işlemciyi kısıtlayacak herhangi bir ısı ve güç ayarlaması mevcutmu?
Msi Center programını biosdan kapatıp,Windowsdan da silmenizi tavsiye ederim,arkada gereksiz iş yapar.Tabi eğer RGB tarafını kullanmıyorsanız.
Ramleri de EXPO kullanmayın,anasayfada verdiğim gecikmeler ile kullanın.
AMD'nin EXPO hazır profilleri çok leş o yüzden EXPO'dan kurtulun derim.
Bios'dan dahili grafik ile beraber global C-State'i de kapatın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 4 Nisan 2024; 21:43:11 > -
Hocam selam dahili grafik ve c state de kapalı expo harici modları yapacağım ancak işlemci performansı ile bir alakası varmidir direkt expo olmadan 4800 mhz modundada işlemci aynı çalışıyor. Benchmark testlerinde son güç çalışabiliyor ama oyunlarda bu frekans dalgalanmasını yapıyor bios da ne gibi bir ayar bunu bozabilir ki sebebini bulamadım bir türlü. Thermal limit auto ile 90 yazmanın farkı yok , tdp de 105 ile 120 yapınca birsey değişmiyor testlerde 90W i geçmiyor acaba güç kaynağı ile alakalı bir sorun mu bunu yapıyor. Ancak şu gözümden kaçmadı sistem yeni açıldığı an oyunlarda stabil 4.9 a sabitliyor sonra bir drop giriyor ve ondan sonra 4.9 dan 3.9 a düşerek artık stabil oynatıyor oyunları o drop esnasında ne yapıyor neti etkinleştiriyor da 3.9 a düşüyor bilemiyorum nasıl bulabilirim onu ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X