Dönerim de sorunu düzeltir mi bilmiyorum. Benim gördüğünüz gibi aşırı bir drop sorunum var fps aniden düşüyor ve takılmaya sebep oluyor. oyun akıcı değil. RAM vs. ayarlarıyla mı ilgili yani 6000 alsam düzelecek mi yoksa ek ayarlar mı lazım? |
AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (216. sayfa)

-
-
Düzelttim hocam. Bir önceki bios alınca 6000 mhz. cıktı ama skorlarım yine düşük gelebilir. Bana uygun PPT vs. ayar verme şansınız var mı gerçekten anlamıyorum da? LS720 soğutucum var soğutma sorunum olmuyor bu arada.
-
hocam sıvı soğutucunuz nedir? windows defender vs komple kapalı mı? antivirus programı kapalı mı? driverları windows güncelleyerek mi yoksa elle mi kurdunuz? m2 ssd mi var ve ısınıyor mu?
eger asus bios varsa anlatıyorum. pbo değerlerini manual ayarlamadım ben. orda bir ayar var. enhanced galiba. level1 aldım. cpu yu 80dereceden yukarı çıkartmıyor. kendi ayarlıyor hepsini.
bir bunu bir de -20 curve allcore denemenizi öneririm. ekran kartı profilinizi de değiştirmenizi öneririm.
-
m2 ssd ısındığını nasıl anlarım? LS720 sıvı soğutucum var. ekran kartı profilini nasıl değişeceğim? Curve -30 daha performanslı olmaz mı?
-
Hiçbir fark yok, açılış hızı arttı biraz yine. 1415, en hızlı açılan BIOS’tu benim sistemde.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hwinfo yükleyin ısı değerini gösterir. @TekilBey ekran kartı profilini nvidia ya da amd programından değiştirebilirsiniz. -30 her sistemde yemeyebiliyor 20 yapın deneyin bakalım ne olcak. benim dediğim level1 i ayarlarsanız bence daha iyi olur.
-
Hocam tamamen görüntü gitti. Ayarlarınızı yapmadım, görüntü gelmiyor maalesef. Anakartı değişeceğim sürekli aynı sorun oluyor. Asus bakıyorum yardımcı olursanız sevinirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
anakartınız neydi?
-
B650 m desh. Son bios sürümü ram 6000 mhz alınca çöküyordu. Bu sürümde de igpu kapatınca çöküyor. Cinebench skorum 140k ve Valorant 1080p 310 300 fpslere düşüyorum hocam.
raminizin vendor listte olduğu bir anakarta geçin bence. tam kodu eger bir anakartta kayıtlıysa geçin.
-
Desh--Kingston Fury 16x2 CL-32 6000 Mhz ram bu. Msi tomahawk düşünüyorum, uygun mu ki? hocam yoksa bu sürekli böyle hata verecek gibi duruyor. Cinebench skorum da kötü değil mi? Diğer parçalara zarar verecek diye korkuyorum Allah korusun.
Bu hocam ram. Pek anlamıyorum kbkmayın Kingston Fury Renegade DDR5 RGB 16GB 6000MT/s DDR5 CL32 DIMM masaüstü oyun belleği tek modül - KF560C32RSA-16 https://www.amazon.com.tr/dp/B0B72BRV6M?ref_=cm_sw_r_apan_dp_DWYR8E5MCGZJABV8RXYZ
amazon
MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI AM5 DDR5 6600MHZ(OC) HDMI DP M.2 USB3.2 2.5G LAN WIFI 6E ATXhttps://www.amazon.com.tr/dp/B0BDS873GF?ref_=cm_sw_r_apan_dp_YK01AWZTAWJ5JFW9PDJG
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TekilBey -- 28 Ağustos 2023; 23:50:58 >
ramin üzerinde kod yazar kvr43200c19 gibi
bu kodu anakartın ram uyum listesinde arattırın. eger varsa o anakartı alın.
-
Model adı: KF560C32RSA-16 bu mudur hocam
Hocam baktım da benim ram expo yok ve hiçbir anakart ile uyumlu gözükmüyor. Ne yapacağım şimdi?
Ben de XMP Ram var.Sorunsuz calısıyor Carbon ile
-
Benim RAM'lerde expo yok. Bilmiyorum vallahi ne yapacağımı bu iş can sıkıcı oldu. Sürekli bios ayar yapınca görüntü gidiyor, bir süre sonra geliyor.
benim Ram in aynısı , gigabyte da bir sorun var sanırım Bios ile alakalı olabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X