< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (215. sayfa)

-
-
7945 çok güçlü bir işlemci. öneririm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugacomtr -- 25 Ağustos 2023; 23:29:23 > -
Anladım hocam. 6000 MHz.'de stabil çalışıyor mu? PPT limit 95, PBO motherboard -20 yapmıştım ben de mi değişeyim?
-
7900x3d ve x670E MSI carbon aldım, sistemi kurunca testleri buraya atarım.
-
Bu arada ben EXPO olarak en iyi şu ramleri buldum, daha iyi MHZ'si şu an için yok sanırım 64gb dual ram olarak. Vatan'ın %10 indirim kampanyasından aldım, pazartesi gelecek RAM'ler.
F5-6000J3040G32GX2-TZ5NR
GSKILL 64GB (2x32) TRIDENT Z5 NEO RGB DDR5 6000mhz CL30 Dual Ram
-
Bu arada thermalright'in şu ürününü sipariş verdim, direkt anakarta takılıyor işlemciden önce, gelmesi biraz sürecek bu yüzden takmadan önce ve taktıktan sonra sıcaklıkları daha net yazarım MX6 macun ile deneyip.
-
güle güle kullanın. sakın son biosa güncellemeyin. güncellerseniz de windowsu güncellemeyin :( ikisi bir mavi ekran hatası alınıyor msi larda. ramleri vendor listten bakıp da alsaydınız keşke. parasında degilim de expo açınca düzgün calismasindayim.
bi de şu işlemci için aldıgınız aparat neye yarıyor? intelde falan sıvı metal sürmek için yardıncı diye biliyorum. bu amd de ne işe yarar?
-
ramler uyumlu diye bunu aldım zaten.
son bios güncwllemeyecwksek ne anlamı var anlayamadım tam olarak. anakartla ilgili bir deneyiminiz mi var yoksa diğer B chipsetlerde benzer bir sorun mu oldu?
aldığım aparat işlemci yamulması ve ısı dağıtımı için cpuyu koruyucu etkisi var diyelim. intel gibi bending olmasa da daha çok korumaya yönelik diyelim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
https://www.donanimhaber.com/msi-yasanan-mavi-ekran-hatasi-icin-gecici-cozum-yayinladi--168121
msi anakartlarda son windows güncellemesi ile son bios yüklü ise sorunlar var. geri dönüş sancılı..
-
dostum o sorun Intel anakartlarda varmış; AMD de sorun yok.
Ben de 3 gün önce yükledim, son biosla bir sorun yaşamadım. MSI Mpg x670E carbon ve Ryzen 7950x3d'li sistem var.
Edit, öncesinde betasını da yüklemiştim, final olunca ona geçtim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuasarFX -- 26 Ağustos 2023; 21:19:2 > -
süper hocam. ramleri ne kullanıyorsun? genel performans ve oc özellikleri nasıl?
Expo1 seçtim sadece, Oc yapmadım henüz.
Bu mesajda sistem durumunu paylaştım.
https://forum.donanimhaber.com/yeni-sistem-ryzen-9-7950x3d-ve-msi-x670e-carbon-wifi--156700514
-
hocam ben amd diye okumuştum vs. sorun yoksa amd forever tabiki :D
-
1602 agesa c li biostan memnun musunuz?Yoksa Süreyya hanım mı?Bir süredir şehir dışındaydım geçiş yapmadım 1415teyim hala.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
7950x3d ile denedim hiç bir fark görmedim, geri söktüm tek artısı macunun aralara girmesi önlemek olabilir.
-
selamlar. sorunun ile ilgili w11 ise w10 kurun baştan. driver güncelleştirmelerini kapatıp elle driver kurun. öyle deneyin.
programın ismi nedir?
-
Yaptım hocam temiz format atıp windows 10 kurdum. Ram 6000 alınmıyor son bios güncellemesinin ardından önceden oluyordu
-
bir önceki biosa dönün hocam. son bios sorunlu ise.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X