Şimdi Ara

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (212. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.598
Cevap
121
Favori
304.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 210211212213214
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben yayını 4070TI üzerinden yaptığım için işlemci yükü epey az, o yüzden oyun CPU ağırlıklı daha fazla yük bindiğinden 3d işlemciler daha faydalı.

• Program var evet ama denetim masasındaki hoparlör kısmında öyle bir ek ayar kısmı yok.@elano68

Bu curve ayarı ne işe yarıyor performans ve sıcaklığa etkisi nedir?@ugacomtr

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • simos35 kullanıcısına yanıt

az performanslı çalışır ama daha az watt çekmesini sağlar. bence yapın.

@CRaSHTR o zaman 7800x3d size daha uygun bir işlemcidir. öneririm. az yakar çok kaçar ve en iyi oyun işlemcisidir.

• ugacomtr U kullanıcısına yanıt

Bende -25 co ile 85 w çekiyor cpu z ile.

Ben -25 co +200 override ile kullanıyorum. 5.5 mhz'de çalışıyor oyunlarda. bu şekilde performans kaybı varsa çok çok minimaldir bence. Hatta oyunda yok denecek kadar azdır tahminim.

• Official birşey değil, nasıl buldular onuda bilmiyorum ama isteyen denesin.

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0
  • No Way Out kullanıcısına yanıt

kesin patlatırız :)

• elano68 kullanıcısına yanıt

Hangi işlemci ben -0.20 yaptım warzoneda 4.7 falan gördü maksimum. Gerçi bu şekilde bile ara ara 80 pik dereceyi görüp 70e falan düşüyor ama ekran kartım rx 6700 belki ona 4.7 ghz yeterli geliyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simos35 -- 14 Ağustos 2023; 18:49:38 >
  • simos35 kullanıcısına yanıt

hocam pbo ayar wayfasında level1234 var bizde. asus boardlarda. sizde de varsa level1 80 derece yapınca 80 geçmiyor işlemci. bende kısıtlamaya gitmedi. güzel çalışıyor.

Eve geçince bakayım hocam

Bende 86w çekiyor Hocam. Neden olabilir? İşlemci bios default voltaj miktarı mı farklı acaba?

• elano68 kullanıcısına yanıt

curve yapın. -20 -25

Curve -25 , +200 override var zaten hocam. Sizde Watt değeri 96w çıkmış. Bende neden 10w daha az . Onu merak ettim.

• Ryzen 5 7600

PBO overdrive +200 Curve -20. Değerler bu şekilde oyunda 73 dereceyi falan gördü maksimum.

Sizce çalışması normal mi?

• Curve yapmadım sadece ryzen masterdan maksimum sıcaklık değerini 70 derece yapıp kaydettim.Artık mavi ekran, oyunlarda pcnin birden kapanması gibi şeyleri yaşamıyorum.Isı da hiç o seviyelere gelmiyor.

• :::LOSTPLANET::: kullanıcısına yanıt

hocam biosta level12345 diye yeri var aslında. ryzenmaster gibi bir programa ihtiyac duymadan halledebilirsiniz. windows yorulmadan işinizi halledersiniz.

• Amacım masaüstünden kolayca geçiş yapmak.Mesela sadece youtubeda vidyo izleyip yazı yazmak veya borsa ekranlarını takip etmek olduğunda pc'yi minimum değerlere çekmek.Oyuna mı geçeceğim hemen oradan profil değiştirip işlemciyi dizginlemeden sadece sıcaklık sınırlarını koyarak oyunda bu işi programın halletmesini sağlıyorum.

Curve yaparsanız ryzen master sizden bir restart istiyor profil geçişlerinde ayarları doğrulamak için.Yine biosa gir çık işinden kurtarıyor benim kullanım senaryomda.

• 7500F ülkemizde satışa başladı. Tray olarak gaming geceisi gibi indirimlerde 5000 TL'ye kadar inecektir.

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0www.tebilon.com
    AMD Ryzen 5 7500F Soket AM5 3.7GHz/5.0GHz 32MB 65W 5nm MPK Kutusuz İşlemci Uygun Fiyatları ile Tebilonda
    https://www.tebilon.com/amd-ryzen-5-7500f-soket-am5-37ghz-50ghz-32mb-65w-5nm-mpk-kutusuz-islemci/
  • :::LOSTPLANET::: kullanıcısına yanıt

ryzenmastera anakartın kendi yazılımını tercih ederim hocam. o yüzden dedim. zaten kendisi ayarlıyor yazı vs okuyacaksanız. en düşüğe alıyor çarpanları vs. güç gerekince otomatik yükseltiyor.

• her firma agesa 1007c yi verdi asus veremedi bi....

Ne yenilik geliyor hocam?

• 
Sayfa: önceki 210211212213214
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.