Şimdi Ara

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (133. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.598
Cevap
120
Favori
305.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Program yanlış okuyor. Vdd 1.475v Vddq 1.425v.

• BhdrBss B kullanıcısına yanıt
    Anlık şok geçirdim hocam. Çok teşekkür ederim. Ram çipiniz ve tam marka-model ne bu arada?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bluelife27 kullanıcısına yanıt

M-die. GSKILL F5-6000J3238F16GX2-TZ5NR.

Helal olsun supermis.

Su Sistemlerde Sogutma,ısı,Oyun,Tuketim vb yazsanız biz de ogrensek hocam...

7950X3D ler,7900X3D ler,7700 ler havada ucusuyor da sistemler nedir,sogutma,sıcaklık,tuketim,VGA,Oyun vb paylassanız bilsek keratalar nasıl perf. veriyor.

• huso kullanıcısına yanıt

Hocam 4k da oynadığım için genelde gpu limit oluyor. Timinglere ek olarak işlemcide curve + mlb + dynamic oc switcher ayarlı. 68a üstü Allcore 5.4Ghz çalışıyor. 68a altı curve + mlb ile 5.7Ghz görüyorum. Oyunlar 35-40a olduğu için 5.7 takılıyor. Am4 sistemde aldığım Artic LF2 ile devam ettim. Radyatörde Noctua NF-A12 Chromax fanlar takılı. Kasa fanlarıda Noctua NF-A12 Chromax. Fanlar manuel fan curve ayarlı. Sessizliğe önem verdiğim için 50a altında fan devirlerini düşürdüm. Oyunlarda 55 - 60 derece arası işlemci. Ekran kartı 4080. Bu karttan alabileceğim maks performansı alıyorum.

Hocam biz 5000 serisindeki Curve'de kaldık hala. Dynamic OC ve Mlb ile ilgili bilgilendirme yapmanız mümkün mü ayar yapabilmemiz adına?

• Arkadaslar benim sistemde bir gariplik var cozemedim tum hafta sonu yardimci olabilirseniz sevinirim

Asus X670e gaming wifi

7950x3d

Gskill Trident 6000mhz 16 x 2 (Sanirim EXPO degil BIOS ta cikmiyor)

RX 1200 Corsair PSU

Zotac 4090

Dereceler cok iyi sorun yok ama Cinebench R23 te skor asiri dusuk ; buna baktigimda islemcinin 100w uzerine cikmadigini gordum. Nedenini bir turlu bulamadim.

Termal macunu degistirdim Kyronaout Extreme yaptim.

Nedenini bir turlu cozemedim.

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0

• cuoresportivo kullanıcısına yanıt
    Çok ilginç. Bios reset yapın bi bence. Skor kaç alıyor şuan bu halde ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Kullandığınız bios sürümü nedir? 92x versiyonu ise x3d de boost sorunu var.

• bluelife27 kullanıcısına yanıt

Dynamic OC her anakartta yok diye biliyorum. Anakartın sitesinden kontrol etmek lazım. Modele göre değişkenlik gösteriyor. Mlb ise Asus pbo geliştirmesi gibi düşünebiliriz. Hafif yükte Amd'nin sınırlandırdığı boost frenkanslarının üstüne çıkmaya yarıyor. 7700x normalde 5550 maks. Mlb ile hafif yükte 5750 maks sınır oluyor.

• road35 R kullanıcısına yanıt

Selam sanirim buldum

Sistem Legacy de calistigi icin 8 cekirdek goruyormus o yuzden 100w ustune cikmiyor ; eve gidince tekrar deneme yapacagim.

3DMax skorlarim gayet normal ve iri ama Cinebenchte boyle bir sorun yasiyorum enteresan.

Bios son surum 1003 mu ne. Kusura bakmayin isteyim o yuzden net hatirlamiyorum

Isin ilginci sistemde hicbir problem yok ; donma ; reset vs vs...Dereceler de guzel.

Skor 17xxx lerde suanda

Anladım hocam teşekkürler. MSI kullandığım için hiçbirini yapamayacağım sanırım.

• arkadaşlar ram değerlerim ve gecikmeler sizce nasıl ? Daha fazla optimize etmeye gerke var mı bilemedim.

Ramler: G.SKILL 2x 16 GB DDR5 6000Mhz CL30.

@BhdrBss hocam bir yorumlayabilir misiniz değerleri ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydindril -- 27 Mart 2023; 18:21:31 >

Hocam sizin diğer 8 Çekirdek kapalı gözüküyor sanırım, Cinebench'te 8 Core 16 Thread yazıyor bu yanlış. 16 Cores 32 Thread olması lazım.

ve RyzenMaster'da CCD0 gözüküyor sadece CCD1 de olması lazım. BIOS ta bir ayar mı yaptınız ?

Ramlerinizin kodu nedir acaba ? Benzer ramler sanırım. F5-6000J3038F16G kodu ise EXPO var, aktif edebiliyorsunuz bios ta. Aynı anakarta sahibiz.

0925 BIOS kurun şu anda en güncel o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydindril -- 27 Mart 2023; 18:6:23 >
  • AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0

ryzen 7700 msi b650 mortar wifi kingston ddr5 5200 2x16 sistem kurdum. sistem açılışta resmi gösteriyor ve açılıyor.

ayrıca cpuz ile bu şekil gösteriyor.

normalmidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şeref -- 27 Mart 2023; 20:19:22 >

• Bendeki değerleri kopyalayabilirsiniz. Aynı Die. TFAW 32 olmalı. SCL ler 4-4 2x8 16gb için min değer. 8-8 2x16gb için min değer. Daha iyi sinyal için RRT değerlerini benimki gibi girerseniz iyi olur. Asus'un kendi önerdiği değerler. Gecikmenin geri kalan kısmı windows ile alakalı. Arka planda çalışan servisler. Ne kadar temiz olursa o kadar az gecikme olur.

• şeref Ş kullanıcısına yanıt

B1 slotundaki rami A2 slotuna takın düzelir. A2-B2 olmalı.

• şeref Ş kullanıcısına yanıt

4 x 32-bit yazması gerekiyor dual-channel çalışması için. Sanırım siz yanlış slotlara oturttunuz. A2 ve B2 de olsun ramler.

Teşekkürler hocam deneyeceğim, birde benim anakart asus x670e-e, oc ayarlarınızı paylaşma imkanınız olur mu ?

• 
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.