Şimdi Ara

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (123. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (4 Mobil) - 7 Masaüstü4 Mobil
5 sn
7.598
Cevap
120
Favori
306.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ferrari ye tup taktırmaya calısıp Ferraninin arabasını geri aldıgı Turk gibisiniz.

Burası yetmiyor bir de Intel bolumunde yazıyorsunuz.AMD sahibi olsam odediginiz ucreti geri iade eder urunleri alırım.

Intel in Anakartı ucuzmus cok ucuz dandik bir Z790 bile 6000 den baslıyor,İslemcisi ucuzmus cok ucuz 16 bin civarı 13900KS...

Teknolojisi cok iyiymis evet cok iyi Render da falan 300 Watları deviriyor 24 saat Render alıp islemciyi yoran adam o tuketimle nasıl sogutacak acaba?

Butun Dunya Donanım siteleri su an icin 7950X3D uzak ara en iyi komple islemci diyor.Bu adamlar test yapıyorlar,anlamıyorlar.Bir de sizin gibi tuketicileri yanıltıyorlar.

13900KS alın siz 6 ay sonra da 1851 Soket 14900KS alırsınız.

Ekonomi iyi olsa AMD satmazmıs.Avrupada,ABD de de ekonomi kotu oldugu icin mi ilk 10 da 8-9 AMD islemci var.Bir siz biliyorsunuz.

• Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt

Bunun bilgiyle alakası yok ki genel sorun var bu konuda rog forumlarına girip bakıp bazı ramlerde sıkıntı olmuyor bazısında oluyor mevzu bu kadar.

• https://www.donanimhaber.com/amd-nin-islemci-pazar-payi-yuzde-30-a-ulasti--160398

Düşmüş hali 2 katından fazla. tamam ne diyeyim en çok siz biliyorsunuz .

Ayrıca ben kendi deneyimi mi yazdım geçtim.1 yorum okuyup alacak değil kimse sizde yazarsınız başkasına yazar alacak kişi kararını verip alır hiddetlenmenizi gerektirecek bir durum yok.Tr deki fanatiklik yorucu cidden redditi okuyorum sormuşlar cevaplar sakince bu nesil fazla bir fark yok birini seçip alabilirsiniz diyip geçmişler burda silah çekilecek gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trakyacus -- 10 Mart 2023; 13:49:2 >
  • Trakyacus kullanıcısına yanıt

cevabın ve tavsiyelerin için teşekkürler. nisan 2 si gibi yavaştan birşeyler topluycam. intel 13700k da kafamı kurcalamaya başlamadı değil. şu 7800x3d ler çıksın da bir neymiş görmek istiyorum.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Birşey değil bende 13700k ile ryzen 7900x arasında kalmıştım.Yukarıda ki yorumda denildiği gibi render amaçlı alıyorsanız onu ayrı değerlendirin benim öyle bir kullanımım yok.Birde çift ccd li işlemci tercih etmeyin.Frekans boostlama da sorun olabiliyor.7800x3d tek ti sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trakyacus -- 10 Mart 2023; 14:23:14 >
  • Şöyle iki tane karşılaştırma ekleyeyim, burada işlemcilerin direk basit olarak rander + oyun + boştaki halleri gibi hepsinin ortalaması bir Mark puanı veriyor.

7950x3d ve 13900k arasında kaldım, nisan ayına doğru netleşir sanırım. şimdiki işlemcim 3900x onu da karşılaştırmaya ekledim, iki katı fark var.

Bu ne kadar doğru bir karşılaştırmadır bilmiyorum ama fikir verir en azından

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KalisXax -- 10 Mart 2023; 15:31:37 >

• KalisXax K kullanıcısına yanıt

Sizin işlemci ye göre baya fark var evet.Ama bu sonuçlar çok yakın fiyatı uygun olanı alıp geçmeniz daha iyi olur gibi geldi bana. 7900 baya düşük kalmış ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trakyacus -- 10 Mart 2023; 14:34:7 >
  • Aydindril kullanıcısına yanıt

E sende 7950x3d alma git 450 dolara 7800x3d al o zaman, bizim tüketici için daha iyi değil mi? Neden fazla para vermeye meraklısnız.

Ayrıca zamanla 7950x3d geçer, 2 ccd'ninde x3d olmaması daha mantıklı, çünkü 16 thread x3d ccd tüm oyunlar için yetip artıyor 32 thread'i x3d yapmanın mantığı yok, birini x3d siz yaparsan cs go gibi x3d istemeyen frekansa bakan oyunlarda da x3d'siz ccd işe yarar, 2 ccd'nin birinin x3d li biriniz x3d siz olmaması win win durumu kısacası sadece düzgün çalışması için zaman lazım. Beklemek istemeyende 7800x3d alır yada 7950x3d istemediğiniz ccd'yi biosa girerek kapatabilirsiniz.

2 CCD'li X3D işlemcilerin chipset bios win sürücüleri ile kusursuz calısmaya yaklastıkca oyunlarda performansın %10'a kadar dahada artacağı düşünülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 10 Mart 2023; 15:15:12 >

Yorumlarınız hep aynı ve bazı yorumlarınız gerçekten bilgisizce. Expo veya XMP kullanlarda Am5'de Memory Context Restore kapatınca ram ile problem yaşayanların sorunu çözülüyor. Eksi tarafı her açılışta training yaptığı için boot süresi uzuyor. Aynı sorun Intelde de var. 64gb ve üstü ram miktarı Intelde de problemli. DDR5 her iki taraf içinde şuan tamamen sorunsuz değil.

• No Way Out kullanıcısına yanıt
    Neden 7950x3D almayayım ? En son çıkan, en iyi teknolojiyi haketmiyor muyuz yani :). Bu bakış açısıyla bakarsak o zaman en son en iyi çıkan ne varsa boş iş para verilmez denir. PS5 de öyle o zaman, iPhone 14 Pro da öyle. Bakışımızı değiştirelim lütfen, agresif yazmanıza gerek yok. 😉

Evet zamanla daha yüksek performans vermesi bekleniyor. Göreceğiz bakalım.

Bu arada AMD hakkını verelim çok daha düşük güç tüketimi ve düşük termal ısı ile çok daha iyi performans vermeyi başarmış x3D ile. Galiba parayı buna veriyoruz 😉

Ayrıca bir ürün yapıyorsan ve pahalıysa, insanlarda bunu alıyorsa aradaki fiyat farkına değecek bir şey yapmalısın. Burada ben firmayı eleştiriyorum yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydindril -- 10 Mart 2023; 15:29:59 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Son güncelleme.
    7700x -20 co all core, 110ppt 95 tdc 110edc 5.215ghz 75 derece stabil. Stok 95 dereceydi ve cb23 puanı daha düşüktü. Bu şekilde 20098 aldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi road35 -- 10 Mart 2023; 15:43:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BhdrBss B kullanıcısına yanıt

Alırken malesef bakmadım hocam xmp expo var mı diye sadece xmp varmış.

Anakartta docp ayarı var pc yi yeniden başlarabileceğim bir zaman denicem.Açık bir sürü online oyun çalışıyor ondan garipsemeyin oyundan spot kapıyorlar :P

Docp1 pc açılmıyor 805 biosta

Doc2p yi denemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trakyacus -- 10 Mart 2023; 16:52:42 >

Ramleriniz nedir? Ayar gerekiyorsa paylaşayım.

• F13 kullanıcısına yanıt

Pompa üzerindeki minik fan sese neden olabilir gibi, daha önce deneme şansınız oldu mu hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: road35

Son güncelleme.
    7700x -20 co all core, 110ppt 95 tdc 110edc 5.215ghz 75 derece stabil. Stok 95 dereceydi ve cb23 puanı daha düşüktü. Bu şekilde 20098 aldı

Çok çok iyi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar 7950X3D işlemcisi hiçbir yerde stok yok sanırım ne zaman stoklara girer bilgisi olan varmı?

• BhdrBss B kullanıcısına yanıt

Ram ler bu hocam çok çok sevinirim. Rog x670e-A anakart var ccd olayından dolayı bios 0805te tutuyorum.

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0www.vatanbilgisayar.com
    GSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT Z5 SİYAH DDR5 6000MHz CL30 1.35V RGB Dual Kit Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/gskill-32gb-2x16gb-trident-z5-siyah-ddr5-6000mhz-cl30-1-35v-rgb-dual-kit-ram.html
  • Source kullanıcısına yanıt
    Pazartesi günü girecek sanırım.

• ErkanSYK kullanıcısına yanıt
    İlk stoklar tükendi dimi?

• 
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.