Şimdi Ara

AMD Ryzen 3800x - 3900x stok - satış bilgisi h.k (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
1
Favori
13.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amd de 3800x , 3700x e göre daha seçilmiş çekirdekleri mi kullanıyor , bir yazılı açıklama var mı ? Amd kullanıcıları bilir sanırım , 2700 ile 2700x arasında böyle bir kriter var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oemci32 -- 16 Temmuz 2019; 13:38:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O dövizden kaynaklı yapacak bir şey yok. 3800x 3700x in daha iyi olan çiplerinin seçilimi ile fark yaratıyor. Bende son kullandığım x79 sabertooth dan sonra asus fanboyluğu oluştu biraz ondan asus aldım. Bu anakart 7 sene tık demedi bütün fanları sorunsuz çalıştı. Kötü oc olan 3800x büyük ihtimal olmaz ama 3700x de olacaktır. Ben ekstra ücreti verip 3800x e karar verdim. Ama bazısına 100mhz civarı fark bir şey ifade etmez o 3700x alması daha mantıklı olur.

AMD Ryzen 7 5800x3d - Arctic Liquid Freezer II 420 aio - Asus x570 ROG Crosshair VIII Hero - Gskill 2 x 16gb 3200CL14 Ram(3800CL16) - Asus Rtx4090 TUF OC - Samsung 990 PRO 2tb m2 SSD, Samsung 980 PRO 1tb m2 SSD, 3 x Samsung 870 QVO 8tb SSD - Samsung G8 OLED Monitor - Phanteks Enthoo Pro 2 Case - Corsair AX1000 Platinum Psu - Creative Sound Blaster AE-9 Sound Card - Noctua NF-A12x25 PWM Chromax, Arctic P14 PWM PST fans, Corsair Icue Commander Core XT - Logitech G815 Tactile Keyboard - Logitech G PRO X SUPERLIGHT Mouse - ARTISAN FX HAYATEOTSU X-SOFT X-LARGE Mousepad - Sennheiser HD 800s hi fi Headphone
  • quote:

Orijinalden alıntı: oemci32

+ olarak 3800x Teki extra tdp nin ne gibi katkısı yada zararı mevcut , benim aklımda 3900x var ama bende 3800x e dönebilirim.
    3900x alin gecin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Bana kalırsa özellikle serinin en alt işlemcilerini başta gönderdiler, baştan daha fazla satabilmek için.
  • Ben direk Tedarikçi Koyuncu ile görüştüm, Türkiye ye Daha gelmemiş bile işlemciler. En az bir ay daha beklenir. Ben 3600 alıp geçeceğim. İleride kara cuma indirim dönemi falan upgrade etme gereksinimi duyarsam satıp terfi etmeyi planlıyorum. Belkide hiç gerek bile duymayacağım bakalım yaşayıp göreceğiz...
    Corsair 280X Case-Gigabyte X570 I AORUS PRO WIFI - AMD Ryzen 7 3700X - Corsair Vengeance RGB Pro 16gb 3200mhz - MSI GeForce RTX 2080 Gaming X Trio - Corsair Force Series™ MP510 480GB M.2 SSD - Corsair HD140 Dual RGB LED 140mm PWM Fan - Corsair Lighting Node Pro RGB - Corsair Hydro Series H115i RGB Platinum - Corsair K95 RGB Platinum Mechanical Keyboard - Corsair Ironclaw RGB Wireless Gaming Mouse - Corsair MM800 RGB Polaris Gaming Mouse Pad - Corsair ST100 RGB Premium Headset Stand - Corsair VOID PRO RGB Wireless SE Premium Gaming Headset - MSI Optix MPG27CQ WQHD 27'' 144Hz 1MS Curved Monitor
  • oemci32 kullanıcısına yanıt
    bence anakart üreticilerinin amd'ye tavır koyması lazım bu işlemci stoksuzluğu yüzünden. bir dünya yatırım yapıp onlarca anakart modeli geliştirilsin ama yeni işlemciler piyasaya sürülmediği için yeterince hızlı satılmasın. bu nasıl iş ortaklığı?

şimdi ben 3700x bile bulamıyorken neden x570 anakart alayım? 3600 için b450 gayet yeterli. yeni anakart alıp evde odada bekletsem bana ne faydası var? boşu boşuna iade süresi geçecek, belki arızalı çıkacak anakart? amd tarafından satıcılara bilgi de gitmemiş kimse net cevap veremiyor işlemciler ne zaman gelir sorusunun cevabı yok. ille de tek tek her birimiz yurtdışından mı getirmeye çalışacağız? ya bu işlemci dediğin fabrikasyon bir ürün. zaten aylardır fabrika bu ürünlere çalışıyor nasıl oluyor da dünya genelinde stok sıkıntısı yaşamayı başarıyorlar?

bu arada yurtdışı incelemelere bakarak ilgimi çeken anakart modellerinin Türkiye'ye neredeyse gelmiyor olması da ayrı bir sıkıntı.

-msi x470 gaming pro carbon AC (wifi versiyon) stoklarda kalmamış
    -asus crosshair 7 hero wifi stoklarda kalmamış
    -asus crosshair 8 hero bulamıyorum
    -asus x570 tuf gaming plus wi-fi türkiye'ye listelerden bile girememiş.
    -gigabyte x570 aorus pro wifi da listelerde yok
    -msi x570 meg ace bulmak çok zor

şimdiden bıktırdı beni bu yeni nesil. adeta üçüncü dünya ülkesi muamelesi gösteriyor markalar, tamam ekonomik durumumuz kurlar vb çok umutlu görünmeyebilir ancak bu tür ürünlerin satışında hiç bir Avrupa ülkesinin altında kaldığımızı sanmıyorum. Stoklara gözde ürünlerin girmemesi ne demek?
    Cooler Master Silencio 650 Pure &amp; SeaSonic M12 II 620W 80+ Bronze

• oemci32 kullanıcısına yanıt
    1.4V hocam. hiçbir şekilde 1usmus'un ram ayarları tutmuyor. benim deneme yanılma ile bulduğum ayar bu
    MSI X470 Gaming Plus - AMD Ryzen 3600 - Msi 1660 Ti Gaming X - Samsung 970 Evo Nvme 500GB - Kingston Hyperx Predator DDR4 3000mhz CL15 @3466mhz CL16 - Zalman H1 - Razer BlackWidow Ultimate - Razer Deathadder Elite - Viewsonic XG2401 - Logitech G933
  • b¤cek B kullanıcısına yanıt
    X570 Gaming Edge aldım bekliyorum 3700X'i 10 gündür tık yok, oldukça sinirliyim açıkçası ben de.

CPU: AMD Ryzen 5600x | Cooling: Scythe Fuma 2 | MB: MSI B450 Gaming Plus Max | GPU:EVGA Rtx 3070 FTW | RAM: Crucial 16GB 3800 @16-20-16-38 | SSD: JAMESDONKEY JD12 512GB NVMe | MONITOR: SAMSUNG LC24FG73 24' 144Hz 1Ms | CASE: MSI Mag Vampiric 010M | PSU: GIGABYTE G750H 750W 80 Gold | KEYBOARD: CORSAIR K68 Cherry MX Red Switch | MOUSE: RAZER Deathadder V2 | PAD: STEELSERIES Qck | HEAHPHONE: LOGITECH G PRO X
  • b¤cek B kullanıcısına yanıt
    Anakart olarak Ace sipariş ettim. Geldikten sonra işlemciyi sanırım bir şekilde yurt dışından sipariş geçeceğim. TR'de yok dediğiniz gibi. Tedarikçilerden de ses yok. Ya MSRP ile satıldığında Amazon/Newegg gibi sitelerden alacağız ya da giden arkadaşlara vs. aldıracağım artık. Ama büyük sitelerde bile şu an üzerine fiyat ekleyip de satılıyor. İyice 3.,4. dünya ülkesi olduk. Siteler birçok ürünü bile stoklarında olsa dahi TR gönderimi yapmıyor. Newegg favori listemde adres ABD iken malzeme stokta, adresi TR yapıyorum listemdeki birçok parça birden gönderim dışı oluyor. Vergisini kargosunu geçtim. Parasını ödeyip bile alamıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 16 Temmuz 2019; 11:0:13 >
  • Cpu ları acele çıkarmış amd. Detaylı bilgileri ana konuya attım. Şu an bizim cpulara erişememiş bizim için avantaj. Daha iyi düzene oturmuş iyi silikon değerlerine sahip vaadedilen hızlara çıkan cpulara erişmemiz daha olası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 16 Temmuz 2019; 11:44:37 >
    AMD Ryzen 7 5800x3d - Arctic Liquid Freezer II 420 aio - Asus x570 ROG Crosshair VIII Hero - Gskill 2 x 16gb 3200CL14 Ram(3800CL16) - Asus Rtx4090 TUF OC - Samsung 990 PRO 2tb m2 SSD, Samsung 980 PRO 1tb m2 SSD, 3 x Samsung 870 QVO 8tb SSD - Samsung G8 OLED Monitor - Phanteks Enthoo Pro 2 Case - Corsair AX1000 Platinum Psu - Creative Sound Blaster AE-9 Sound Card - Noctua NF-A12x25 PWM Chromax, Arctic P14 PWM PST fans, Corsair Icue Commander Core XT - Logitech G815 Tactile Keyboard - Logitech G PRO X SUPERLIGHT Mouse - ARTISAN FX HAYATEOTSU X-SOFT X-LARGE Mousepad - Sennheiser HD 800s hi fi Headphone
  • 3700x ve 3600x İnventus da satışa çıkmış.

Orijinalden alıntı: LordMurat55

3700x ve 3600x İnventus da satışa çıkmış.
    Vay arkadaş yaaa ne güzel bu akşam gidip 3600 alacaktım... Şimdi beynime yine kurt düştü iyimi :(
    Corsair 280X Case-Gigabyte X570 I AORUS PRO WIFI - AMD Ryzen 7 3700X - Corsair Vengeance RGB Pro 16gb 3200mhz - MSI GeForce RTX 2080 Gaming X Trio - Corsair Force Series™ MP510 480GB M.2 SSD - Corsair HD140 Dual RGB LED 140mm PWM Fan - Corsair Lighting Node Pro RGB - Corsair Hydro Series H115i RGB Platinum - Corsair K95 RGB Platinum Mechanical Keyboard - Corsair Ironclaw RGB Wireless Gaming Mouse - Corsair MM800 RGB Polaris Gaming Mouse Pad - Corsair ST100 RGB Premium Headset Stand - Corsair VOID PRO RGB Wireless SE Premium Gaming Headset - MSI Optix MPG27CQ WQHD 27'' 144Hz 1MS Curved Monitor
  • 3600x 3700x sinerji de de satışa sunulmuş , kritik stok ibaresi mevcut , fiyat biraz daha uygun.

Qp itopya nova henüz satışta değil.

Orijinalden alıntı: defaulticus

Cpu ları acele çıkarmış amd. Detaylı bilgileri ana konuya attım. Şu an bizim cpulara erişememiş bizim için avantaj. Daha iyi düzene oturmuş iyi silikon değerlerine sahip vaadedilen hızlara çıkan cpulara erişmemiz daha olası.
    Bekleyelim mi diyorsun almak icin islemcileri

eski nickim metin abi
  • Şuan 3700x almamak için zor duruyorum.

Aklım black fridayde çünkü
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.