Şimdi Ara

AMD Ryzen 3000 serisi listelenmeye başladı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
9
Favori
19.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyun performansını görmek lazım, isterse 50 çekirdek olsun. Oyunda en azından 8700k ve yukarısında performans gösterir ise tercih edilebilir diğer türlü gelecek zaman kipiyle "ilerdeki oyunlar destek verdikçe performansı artar" vb. gibi şeylere dönerse iş ben kesinlikle tercih etmem. Senelerce AMD kullandım, denedim. İşlemci de Intel 'e , ekran kartında Nvidia ya geçince dünya varmış dedim. Tam olarak oturmadan da hiçbir şekilde değiştirmem platform. Tabi bu dediklerim salt oyun amaçlı kullanıma yönelik düşüncelerim.
  • sky__walker kullanıcısına yanıt
    quote:

    "ilerdeki oyunlar destek verdikçe performansı artar"


    FX işlemciler için (FX6100/6300 i3 2000/3000 serisiyle kıyas yapılınca çıkıyorlardı) onu diyen bir tayfa vardı bir zamanlar :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 3 Ocak 2019; 15:30:53 >
  • intelin korkulu rüyası geri geldi :)

  • bu fiyatlar destekli mi ? 200 dolara 8 -16 'li bir apu hayal gibime geldi ....Bu arada anakart degistirmek gerekecek mi dersiniz (bios update şart gibi de ..)
  • artenis kullanıcısına yanıt
    Niye imkansız onu anlamadım bilmiyorsam bu ayıp mı? Öğrenmek için soruyorum zaten laf olsun diye değil.Laf olsun diye cevap vereceksen hiç vermeseydin keşke..Neyse..Ayrıca zaten sorduğum tek çekirdek gerektiren işlemlerin çok çekirdeğe neden yayılamadığı baabında idi, soruyu ya ben tam olarak anlatamadım ya sen anlamadın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 3 Ocak 2019; 16:53:48 >
  • trol haber değilse muhteşem olacak bide yeni vega kartlarda f/p gelirse manyak olur

  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Zamanında firmaların çoklu çekirdekli cpu çıkarma amaçları tek çekirdekli CPU'ların belirli bir frekansın ötesine geçememesiydi, bu yüzden perf artırmak için mecbur çekirdek artıma yoluna gidildi. Yine aynı durum mevcut yani şu an tek çekirdekli üretilse 5.5ghz'de gibi takılacak.

    Ayrıca sen "tek çekirdek" olayını anlamamışsın; forumlarda insanların tek çekirdek performansı diye bahsettiği, atıyorum 8 core cpu'nun 1 corenun %100 kullanılması değildir (zaten böyle birşey olmaz 8 çekirdek arası yük bölünür) tek çekirdek ile kastedilen işlemcinin mimari performansı yani IPC'dır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 3 Ocak 2019; 18:18:2 >
  • şu dakikadan itibaren o işlemciler artık hayal. ayın 30 unda aldığımız 2400 liralık kasa şuan 3175 lira olmuş. dolarda artıyor.

  • R7 3700X tam aradığım özelliklere sahip sanırım 15 sene sonra Intel'e sonunda bu bahar hoscakal diyeceğim. Overclock sanırım olsada cok cok az olur.değmez bile denilebilir.

  • Oyun anlamında fazla heveslenmeyin. Şuan Ryzen 2600X in tek çekirdek performansı 8400 den daha iyi fakat oyunlarda 8400 bir tık daha iyi sonuçlar veriyor olay cinebench açıp yüksek puan almak değil oyunlarda yüksek fps almak ve maalesef AMD 7 nm ye geçince dahi Intel kadar iyi oyun performansı sunabileceğini sanmıyorum.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Uzak kaldık biraz evet.O dediğin neyse bir link verirsen ben de bakayım anlayayım ne demek istendiğini.IPC den kasıt "Instruction Per Cycle" yani "döngü başına komut" ise bunun çekirdekle veya sayısı ile ne alakası olduğunu pek anlayamadım.Dediğim gibi uzak kaldım biraz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 3 Ocak 2019; 20:8:51 >
  • Intel cpu cıkartmayı unutsun bu sene zaten cıkaramıyor uretımden kaynaklı hıc ugrasmasın bosuna
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-753AA071F

    şu dakikadan itibaren o işlemciler artık hayal. ayın 30 unda aldığımız 2400 liralık kasa şuan 3175 lira olmuş. dolarda artıyor.
    Boş yapma. 30'un da dolar 5.30 civarıydı şuan 5.46 ortalama 15-16 krş artmış.

    2400:5,30: 453$ yani bugünkü hesapla 453$ x 5,46 yani 2473 TL etmesi gerekiyor ne oldu ya dolar 15 krş arttı hemen hede hödö tamam artsın da şu saçma yorumlarınızı şu forumda yapmayın bari herkes biliyor piyasada ki çakal, müşteriyi düdüklemeye çalışan firmaları. Azıcık akıl, mantık yürütün ulan 15 krş arttı dolar da bu 2400 liralık kasaya nasıl 775 TL zam geldi diye sorgulayın
  • stabiliteyi de yakalarsa intel 2-3 senede batar.
  • Dolar 7₺ olduğunda iyi zam döşediler sonra dolar düştü çoğu ürünün fiyatı inmedi ve şuan olan o inmeyen ürünler yükselen dolardan yine etkileniyor. Tek kurdan etkilenmeyen Rx 580 , Rx 570.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MogoLKhan

    Dolar 7₺ olduğunda iyi zam döşediler sonra dolar düştü çoğu ürünün fiyatı inmedi ve şuan olan o inmeyen ürünler yükselen dolardan yine etkileniyor. Tek kurdan etkilenmeyen Rx 580 , Rx 570.
    Sorma hocam, dolar 3.8 iken 2.200 TL den aldığım RX580 leri şuan dolar 5.4 iken 800 TL den zor satıyorum :D
  • Tygris85 kullanıcısına yanıt
    Şuan 580'ler daha ucuz, sıfır 580 8G modelleri 1.600+ civarından başlıyor.

    Ayrıca AMD GPU'larının 2. eli her zaman NV'a göre daha ölü olmuştur. Mining olayları da fiyatların düşüşünde etken. Kartınız Mining olmasa dahi sıkıntı oluyor.
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Nvidia'nın envanter birikmesi sorununa bulduğu çözüm, tamire verilen tüm kartları geri dönüşüme göndermek. Bir şekilde 4 milyon kartlık stoğu eritmeleri lazım, yoksa ikinci eli canlansın diye nvidia piyasaya fazladan kart vermedi.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Mining için demedim, genel olarak yıllardır böyle. NV'nın tabi ki de 2. el ile işi/ilgisi yok.

    CPU kısmı da böyle, AMD her zaman daha çok/çabuk değer kaybeder Intel' e göre.
  • en son amd islemcim xp 2500+ idi bugunlere kadar intelin tekel oldugunu varsaydim ama son ryzen serisi ile tum dikkatleri uzerine cekti. tum yabanci youtuberlari izliyorum hatta uzun soluklu 3 ay sonucu olan incelemelerinide izliyorum bu cpu olmus dedirtti bana. oyun vs hikaye intel 10 fps ilerde olsun 100 fps uzeri zaten cok az insani ilgilendirir o yuzden nvidianin tek avantaji olan o bir kac fazla fps si istedigi extra parayi kesinlikle ama kesinlikle haketmiyor.
    hele ki socket ayni iken gidipte yeni anakart istemesi benim acimdan bardagi tasiran son damla oldu. h170 anakartim var ama yeni islemci takamiyorum bu sacmalik beni gercekten uzdu. laptoptan ne farki kaldi masaustu aldik upgrade edebilelim diye bravo intel. i7 6700 u hackintosh mac mini yapip tv nin onune koymayi dusunuyorum yeni sistemide bu tablolar dogru ise insallah ryzen 5 3000 serisi ile kurarim. hersey bir yana rekabet iyidir boylece intelde kendini biraz olsun toparlar.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.