Şimdi Ara

AMD RYZEN 2 (EFSANEYE SAYGI KONUSU)ANA KONU) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.242
Cevap
12
Favori
70.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Siz yanlış anladınız hocam

150 dolarlık 6700k derken sr3 ten bahsediyordum

yoksa bende biliyorum 150 dolar olmadığını

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dogukans7965 D kullanıcısına yanıt
    Anladım 150 dolara, 6700k işlemcisine denk görünen SR3 işlemcisi varken.. Açıkcası İntel'in içlerinde değilim, akıllarından ne geçiyor bilmiyorum.

Ama misal şunu hatırlıyorum, AMD zamanında İntel'i epey tokatlamıştı işlemci pazarında. İntel'in resmen bazı laptop üretici şirketlere rüşvet verip, yargılanıp ceza almasına neden olacak şeklinde.
    Ama o sıralarda AMD rekabet korkusundan işte 2xxx serisini çıkardı ve biraz overkill oldu. AMD korktukları gibi rekabetçi bir işlemci çıkaramadı ve son beş yılda bildiğimiz tablo ortaya çıktı.

İntel birçok pazara açılmak istedi, akıllı telefonlar, bunların modemleri antenleri, ssd'ler ve ekran kartı Larrabee ve bunların hepsi boş çıktı diyebilirim, maliyeti ise milyarlarca dolar. Ayrıca yetenekli personelleri de bu şekilde sağ sola dağıttılar.

Özetle, belki İntel bu kadarını beklemiyordu rakibinden ve cevabı da yok. Özellikle büyük şirketler saçmalamaya daha yatkınlar, demek istediğim bu.

• melikulupinar kullanıcısına yanıt
    Daha yeni okudum eline sağlık da benim de bi sorum olacak bu dediğiniz şeyler oyun performansı olarak da geçerli mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eftpft -- 14 Aralık 2016; 12:43:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eger performans testleri dogruysa AMD bu islemciyi intelin yari fiyatina yani 499$ satar diye dusunuyorum.Hatirlarsaniz AMD GPU larda cok ucuz olacakti ama piyasaya cikdiginda dusundugumuzden pahaliya cikti.Bu testlere gorede bu islemcinin 499$ ucuz olma ihtimali cok az.Belki bir surpriz yapip 399$ yaparlarki buda turkiye fiyatnin en az 1700TL olacagi anlamina gelir.
  • Yine çok fazla hype olmuş daha ortada fol yok yumurt yok, render testlerinde geçebilir, normal. Zaten buldozerlerde render performansı iyiydi. Tek çekirdek performansında patlıyordu, yani oyun perforamnsında. Oyun testi gösterdiler mi hayır, FPS göstermeden BF1 karşıalştırması yaptılar o zaten çok komikdi. Madem kendine güveniyorsun açardın FPS'yi görürdük ama demek ki gösteremiyorsun.

Bu kadar fazla gaza gelmemekte fayda varsa sonra hayal kırıklığıda büyük olur. İyi olursa hepimiz için iyi olur ama tek çekirdek perforamnsının 4770'la eşit olcağını düşünüyorum.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    BF1 oyununda sağ üst köşede fps sayacı varmış ve sitelerde ryzen'in burun farkıyla önde olduğu yazılıyor devamlı. Muhtemelen göz hesabıyla yapılıyor, gerçiği sayaç olmazsa farkları olduğunu anlamak mümkün değil. Ayrıca BF1 tesadüfen seçilmedi, çokluçekirdek desteği açısından çok verimli bir oyun, 6700k örneğin stock 5630k karşısında, özellikle min fps'lerde biraz geride kalıyor. Daha düşük çekirdek hızlar, daha düşük ipc.

https://www.youtube.com/watch?v=MSkpyuLgsoI&t=228s
    http://www.gamersnexus.net/game-bench/2673-battlefield-1-cpu-benchmark-dx11-vs-dx12-i5-i7-fx

Benim asıl takıldığım, işlemcinin darboğaz yapıp yapmayacağı daha açık olan düşük çözünürlüklerin denenmemesi. 4k'da ekran kartına binen yük o kadar fazla ki, işlemci darboğaz olsa bile bu büyük ölçüde azalıyor. Söylentilerde İPC'si hasswell kadar olacakmış diye geçiyordu, şimdi ise bunun da ötesine geçildiği iddia edildi. Bakalım, bağımsız kaynaklardan neler gelecek. Ama beklentiler çok abartılsa bile, bunun büyük bir "flop" olma ihtimalini vermiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Yine çok fazla hype olmuş daha ortada fol yok yumurt yok, render testlerinde geçebilir, normal. Zaten buldozerlerde render performansı iyiydi. Tek çekirdek performansında patlıyordu, yani oyun perforamnsında. Oyun testi gösterdiler mi hayır, FPS göstermeden BF1 karşıalştırması yaptılar o zaten çok komikdi. Madem kendine güveniyorsun açardın FPS'yi görürdük ama demek ki gösteremiyorsun.

Bu kadar fazla gaza gelmemekte fayda varsa sonra hayal kırıklığıda büyük olur. İyi olursa hepimiz için iyi olur ama tek çekirdek perforamnsının 4770'la eşit olcağını düşünüyorum.

Yav he he. Açarmış fpsyi cart cart gösterirmiş de ama gösteremiyormuş. Niye peki bu arkadaşın aklına göre Zen çok kötü ama Amd bunu saklıyor, beklentiyi büyütüyor gibisinden bir şeye getiriyor lafı. İşte bakın tipik bir fanboy davranışı, neyse siz bu kafayla devam edin iyi oluyor böyle.

The demo involved a short real-time playthrough of a Battlefield 1 mission. The same 8 core, 16 thread 3.4Ghz RYZEN chip was put in a head-to-head comparison with Intel’s i7 6900K. A framerate counter at the upper right hand corner of the screen reported the average framerate output of both systems in real-time. RYZEN maintained a small performance lead throughout this demo.

http://wccftech.com/amd-zen-ryzen-intel-benchmarks/

• SR5 ve SR3 çıkış tarihi Mart diyor.
    Bekle bekle nereye kadar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 15 Aralık 2016; 6:51:23 >
  • intel'in fanbotlari gene i5'in i7 4770 K'nin i7 4790 K'nin gerisinde kalicak diye basladilar gene bir kere 500 $ dolarlik Ryzen 1200 $ dolarlik i7 6900 K'yi tokat manyagi yapiyor bu islemci performans farkini koymus daha ne olsun hemde muhendislik ornegi olmasina ragmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 15 Aralık 2016; 11:32:46 >
  • 350$ çok yaw. Türkiye fiyatı en az 1500tl olur. Rakibi olandan çok daha ucuz ona birşey demiyoruz ama çoğumuzun bu kadar güçlü işlemciye ihtiyacı yok ki. sr3 ve sr5 i de birlikte piyasaya sürebilselerdi keşke. Aynısını ekran kartında da yaptılar. Onda da orta seviyeden dalmışlardı. Üst seviye gelmedi. Bunda da üst seviye var. Orta seviye yok.
  • intel'in fanbotlari bunu iyi dinleyin tek izlek performansini denemek icin SR3 denerler cunku i7 6700 K'la tek izlek performansinda tek kapisacak islemci bu ikiside 4 Cekirdekli 8 izlekli SR7 8 cekirdekli 16 izlekli oldugu icin i7 Extreme serisiyle kapisan islemcidir ikisininde tek izlek performansi ayni oldugu icin SR3 i7 6700 K gibi islemcileri gecemezler bunlar cunku is amaclidir ve SR3 ile i7 6700 K oyun amaclidir.
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Bro Ryzen'larin fiyati bana gore cok iyi intel alacagima gider Ryzen alirim daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

350$ çok yaw. Türkiye fiyatı en az 1500tl olur. Rakibi olandan çok daha ucuz ona birşey demiyoruz ama çoğumuzun bu kadar güçlü işlemciye ihtiyacı yok ki. sr3 ve sr5 i de birlikte piyasaya sürebilselerdi keşke. Aynısını ekran kartında da yaptılar. Onda da orta seviyeden dalmışlardı. Üst seviye gelmedi. Bunda da üst seviye var. Orta seviye yok.

Kardeşim adamlar dolar bazından rakibinden çoook daha ucuza daha iyi bir işlemci yaptılar, ülkemizde pahalı olmasının suçu amd değil başarısız hükümettir dolar 3.52, tek çare amazondan almak sanırım
  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    intel ve microsoft teknoloji dünyasının en hantal, yaratıcılıktan uzak, neredeyse devlet kafasıyla yönetilen iki şirketi.

ms iki ayda yapılması gereken işi iki senede yapıyor. İşlemci tarafında da ait çoğu orjinal fikir amd den çıktı. intel bunu kendine uyarladı.
  • Digital Reaction kullanıcısına yanıt
    Bu performansa 95w iyi bir değer ama intelin 140w tdp olmasının sebebi 4 kanal bellek kontrolcüsü. FX işlemciyi çift yerine tek bellek ile çalıştırdığımda sıcaklık oldukça azalıyordu mesela. Aynı şekilde ekran kartlarında da bellek bant genişliği artınca tdp oldukça yükseliyor.

4 kanal belleğin gerekliliği tartışılır. Uygulamaların %90 ında hiçbir yarar sağlamıyor ama tdp nin fazlalığının sebebi bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

intel ve microsoft teknoloji dünyasının en hantal, yaratıcılıktan uzak, neredeyse devlet kafasıyla yönetilen iki şirketi.

ms iki ayda yapılması gereken işi iki senede yapıyor. İşlemci tarafında da ait çoğu orjinal fikir amd den çıktı. intel bunu kendine uyarladı.

Tamamen katılıyorum intel heleki microsoft diyecek bir sey yok
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Ne kadar analoji kurulabilir emin degilim ama ekran karti yonunden bakinca bunun ornegi var. Kepler'den maxwell'e gecişte bellek konrtolcüsünü azalttilar. Mimari olarak yani ekran kartlarinda bu mumkun.

Biraz yazilimlarin donanimla is yuku komutlarin niteligi ile ilgili olabilir diye tahmin ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 15 Aralık 2016; 18:27:12 >
  • Neden test esnasında fps gosterılmemıs bf1 de.Bız nereden anlıyacak mısız?Boyle test yapanlarada kıl oluyorum ki bu bır ınceleme vıdeosu degıl tanıtım vıdeosu
  • Aynen oyle bro dedigin gibi bizim devletin bos islerle ugrasmasindan dolayi dolar yukseldi AMD cok iyi islemci yapti hemde cok ucuz fiyata satiyor intel gibi kaziklamiyor sen Ryzen serisi PC toplayacan mi hocam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 15 Aralık 2016; 17:48:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sertan-57

Aynen oyle bro dedigin gibi bizim devletin bos islerle ugrasmasindan dolayi dolar yukseldi AMD cok iyi islemci yapti hemde cok ucuz fiyata satiyor intel gibi kaziklamiyor sen Ryzen serisi PC toplayacan mi hocam ?

Düşünüyorum hocam, 2600k'lı sistemimden ryzen'e geçiş yapabilirim
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.