Şimdi Ara

AMD RYZEN 2 (EFSANEYE SAYGI KONUSU)ANA KONU) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.242
Cevap
12
Favori
70.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD bilerek gostermedi gosterirse kimse intel Extreme serisi gibi islemcileri almaz zaten suan intel'in pazarda hayla satislari devam ediyor AMD bu yuzden FPS'yi gostermez gosterirse intel'in satislari kesilir ikiside anlasmali is yapiyor intel onceden satislari bitirseydi AMD o zaman islemci cikarticakti zaten 2015 bitmisti herseyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende FX-8350 kullaniyorum pek memnunum degilim hocam Ryzen kesin gecicem Allahın izniyle cunku bu islemci'nin biran once degismesi sart tek izlek performans cok kotu hic mutlu degilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 15 Aralık 2016; 18:04:15 >
  • Adamlar yapmış
  • sr 3 ve 5ler ne zaman piyasaya sürülecek? bizi 3-4 ay bekletmesinler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

quote:

Orijinalden alıntı: -sKypeR-

Çöp

Blok.

+1
  • Boşuna dereyi görmeden paçayı sıvamayın demiyorum, bakın ne buldum;

• Fx 9370 e veda ettirecek inşallah.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    çok iyimiş bu. I'm not even mad, that's amazing dedirtecek bir şey, donanim haber be

Valla umarım böyle bir şey olmaz. Gerçiği sızıntı ile canlı gösteri arasında fark var. Oyun dahil bir kaç bench iyiye işaret ediyor, hayırlısı.
  • Sertan-57 S kullanıcısına yanıt
    ryzende sr7 ne oluyor? black edition ne oluyor ? hangisi hangisi yani
    ryzen sıfırdan yeni bir mimari bulldozer değil yani adamlar başardılar bu sefer intelin 1000
    dolarlık işlemcisini tokatlaması seni neden rahatsız etti
  • hala ekran kartı rx nvidia vs vs yazılıyor

tamam biliyoruz vida çook sağlam, itiraz eden de yok

ryzen sistem toplarsam 480

apu toplarsam yeni nesili bekleyip yeni nesil alıcam

burada konuşulan işlemci

şu ekran kartı muhabbetine girmeyin artık

crossfire ile bi 480 daha ekler 5 yıl kullanırım niyeti ile alanlar çok

sanki herkeste 4k ekran var 144lük 1ms rx480 yetmiyor

fullhd panelimde görüntüden çook az ödün vererek 60fps görürüm çoğu oyunda ryzen + 1070 veya ryzen apu ile

gariban 6800k apu ile neler neler oynadım, gayet de akıcı ve eğlenceliydi

parası bol olup amd kötü işlemci çıkarsın ekran kartı çıkarsın intelle nvidia bizi öpsün diyenlerde konuya girmesin lütfen yeter...

kaldı ki neden render yapıldı sorusuna en iyi yanıt sanırım ekran kartına yüklenecek bişeyi çok denemek istemediler yazılımsal optimizasyon eksik kalır korkusu ile.

halen bazı oyunlarda driver güncellemesi ile geçmeyen sorunlar var, risk almamak mantıklı

bu yüzden işlemci yoğun testler daha akıllıca

• 5 senedir intel kullanıcısıyım, ama amd yide sürekli takip ediyorum. 2000 li yıllarda insanlar amd ye sorunlu bir marka olarak bakarken ben amd kullanıyordum. hiçbir şikayetimde yoktu. Amd nin piyasada güzel şeyler yapmasını istiyorum. Şu anda yeni bir işlemciye ihtiyacım yok ama dolar bu kadar pahalıyken amd büyük bir seçenek oluyor.
  • Ben orta seviye işlemcileri daha çok merak ediyorum. Tabi bu tanıttıklarının 1-2 karşılaştırmada önde olması iyi ama umarım işlemciler çıktığında bütün testlerde geçer muadillerini.
    Bu arada inşallah intel fiyat kırmak zorunda kalır da biz i3 kullanıcılarının i7 ye geçme ihtimali artar.
    2. el piyasası da coşacak gibi gözüküyor.
  • Bro SR7 Extreme serisi degil fakat ona yakin olabilir bunu erdi bey'e sormak lazim o biliyordur performans olarak daha iyi i7 6900 K'yi 4 testte tokat manyagi yapti o zamanlar FX-8150 bunun yarasini bile yapamadi siz benden daha iyi bilirsiniz birde su var i7 6700 K'yi tek izlekte anca SR3 SR5 yarisir cumku GHZ'leri 4 GHZ'e yakin olabilir Ryzer'lar intel gibi teknoloji programlari var masaustunden kontrol edebilecez bu cok iyi gelisme AMD bugune kadar hic boyle birsey yapmadi ilk defa Ryzen'lerde boyle birsey yapildi ve cok akillica birsey yapilmis ornek vereyim benim FX-8350'de boyle birsey yok olmasi lazim ki cok iyi performans artisi olabilir islemcileri stabil calistiran programlar sart ve Ryzen islemcilerde ilk defa bu programlari uyarladilar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 16 Aralık 2016; 0:23:13 >
    Hocam yanlis dusunuyorsunuz Ryzen islemcinin Bulldozer mimarisiyle hic bir baglantisi kalmamistir sifirdan canavar gibi tasarim var AMD bu sefer Cluster Multi-Threading teknolojisinden vazgecip intel'in kullandigi Simultaneous Multi-Threading teknolojisine gecti hemde 4 yollu intel'de 2 yollu simdi AMD bunu mecburen secti yoksa intel'le yarisamayacakti bu islemciyi Jim Keller tasarladi simdi sana soruyorum Jim Keller bugune kadar kotu islemci tasarladimi hayir tabikide tasarlamadi canavar gibi islemciler tasarladi Ryzen'da bunlardan birisi Jim Keller Bulldozer mimarisi gibi hantal islemci tasarlamaz imkamsiz zaten bu islemcide 4 tame islemci mimarisi var Athlon64 Phenom II Bulldozer Core var Ryzer bu 4 islemcinin Kas gucuyle intel'i gecicek intel'de cevap vericek sonucta eli armut toplamiyor x86 savaslari tekrar basliyor Ryzen islemcide suan intel'den verimli calisan kod'lar Kabylake filan bunu gecemicek zaten yani Kabylake zaten Skylake'i gecemiyor cunku ikiside ayni aralarinda %3 fark var Kabylake'in tek farki Sandy Bridge mimarisi gibi cok iyi OC yapabileceksiniz suan Kabylake'ta Speed SHIFT teknolojisi var ve daha iyi OC yapabileceksiniz yani intel kullanicilari.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 16 Aralık 2016; 0:16:16 >

• İntel bilerek mi yapıyor bunu anlamadım; yeni çıkacak 7700k işlemcide kullanılan TİM "Delid" yapınca (prima altında 99c'den) 30c'ye kadar çekmiş biri. Öncesi anakart voltaj ayarların daha optimize edilmediği düşünülüyordu.

Hmm İntel ve AMD artık ters yönlere gidiyor anlaşılan

http://wccftech.com/intel-core-i7-7700k-delid-performance-tests/

Ek; Alibaba (herkesin bildigini dusundugum sirket) serverleri icin intel yerine ARM cip uretici sirketi ile anlaşmış. Kocaman bir pay kaybı bu. Al işte rekabetsiz kalinca kendini gelistirmeyince olacaklar bunlar galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 16 Aralık 2016; 0:45:09 >

• Sertan-57 S kullanıcısına yanıt
    Gösterilen işlemcinin ne olduğunu tam olarak bilemiyoruz. Şöyle ki; Özenle seçilmiş Silikon Piyangosunun kazananı olduğu ortaya çıkmış olan Çipler SR7 Black Edition(Muhtemelen direk Ryzen) olarak satılacak, daha takoz olanları ise SR7 olarak satılacak. SR7 için 350 USD fiyatı konuşuluyor. Üst düzey bir işlemcinin üretim maliyeti taş çatlasa öldür allah öldür paketlemesi bilmemnesi, stok fanı dahil 30 USD'dir(Stok fan muhtemelen asıl işlemci çipinden daha maliyetlidir, ki hakikaten çok abartı bir rakam verdim, gerçek rakam 20 USD dolaylarındadır diye düşünüyorum). Finansal olarak zor durumda olan bir şirket 1'e 40 kar marjı olan rakibini alaşağı etmek için 1'e 12 karla bir ürün satabilir bu gayet doğal geliyor bana. Yani sattığınız çipten bir kaybınız yok. Intel 6700k'yi muhtemelen 15 USD'ye falan malediyor, 6900k'yi de 25 USD dolaylarına mal ediyordur.

Şöyle örneklendirelim;

G serisi Pentiumlarda= Maliyet 7 USD Satış 50-80 USD arası
    i3'lerde= Maliyet 8 USD Satış 110-150 USD arası
    i5'lerde= Maliyet 13 USD Satış 150-250 USD arası
    i7'lerde= Maliyet 15 USD Satış 300-400 USD arası
    i7 6800k-6850k= Maliyet 18 USD Satış 400-600 USD arası
    i7 6900k= Maliyet 23 USD Satış 1050 USD
    i7 6950x= Maliyet 26 USD Satış 1700 USD

Şimdi AMD'nin kendi fabrikasının olmayışı sebebiyle biraz daha yüksek maliyetle ürettiğini hesaplayalım ve;

2 çekirdek 4 izlek işlemcilerinin maliyeti 10 USD olsun
    4 çekirdek 8 izlek işlemcilerinin maliyeti 18 USD olsun
    8 çekirdek 16 izlek işlemcilerinin maliyeti de 30 USD olsun.

Hemen olayı sütçü örneğiyle örneklendirelim;

Siz bir sütçüsünüz karşı dükkanınızda da bir sütçü var. Karşınızdaki sütçü(intel) yıllardır nasıl temin edeceğinizi bilmediğiniz bir manda sütünü(yağ oranı çok yüksek) 1 liraya alıyor ve 20 liraya satıyor. Bulunduğunuz muhit zengin bir yer olduğu için genellikle yüksek yağ oranına sahip olan manda sütüne parası yetmeyen insanlara satış yapabiliyorsunuz. İşler kötü... Batma noktasına gelmişsiniz. Her yer borç. Hep cepten yiyorsunuz. Herkes de sizin sütünüzü "yağ oranı düşük oranınki ya, hiç lezzetli değil" diye nitelendiriyor mahallede. Sonra bir adam geliyor "Böyle böyle çiftliğim var, süper manda sütü var, karşı bakkalınkinden daha bile yüksek yağ oranına sahip, ben de size sütü 1 lira 10 kuruştan vereceğim" diyor. Tamam diyorsunuz sütler gelecek. Şimdi siz bu sütü 8 liraya kapıda sıra oluşturacak bir şekilde mi satarsınız yoksa "amaan nasılsa karşıdaki sütçü 20'den kitliyor. Ben de 17'den vereyim işte alırlar" deyip insanların 3 lira için alışkanlıklarından, depozitolu şişelerinden(Anakart) vazgeçmelerini mi beklersiniz. Cevap gayet net. Zaten ikincisini yapacak olan sütçü batar gider, arkasından da "kendi aptallığından battı halbuki tam da sütü bulmuştu, biraz daha uygun verseymiş... Aptal!" diye laf çıkartırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 16 Aralık 2016; 1:28:36 >

• nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Guzel anlatmissin bro yani dedigin gibi oluyor zaten masaustu Ryzen'larda Hyper-Threading teknolojisi var server Ryzen'larda MCM teknolojisi var yani Modul Chip Modul zaten masaustu ile server islemcilerde modul yapisi kullanilmis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 16 Aralık 2016; 22:33:30 >
  • Artık testler felan çıksa piyasaya SR3 nasıl görsem .. 6700K ile mesela ? Yoksa pc toplamak baya pahalıya geliyo rekabet olmayınca.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.