Şimdi Ara

Amd Rx 9060 xt Stutter Sorunu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
1.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hocam milyon tane şey denemişimdir, bios sıfırlama, bios update, driver update, windows update ne varsa denedim. Monitörden şüphelendim ama sorun monitör olaydı keşke, benim arkadaşımın 2k 244 Hz monitörü vardı onla denedim yok yani stutter gitmiyor.. Oyun steam versiyonu bu arada unutmadan söyleyeyim. Hocam birde mantıksız gelen birşey var. Bir forumda grafikleri yükseltin yüksek ihtimalle çözülür diyordu (CPU kullanımı açısından) denedim ve harbi Saint Denis harici heryer düzeldi. Ama insanda bir huy varya nerede kötü birşey oluyor nefsi oraya itiyor sürekli Saint deniste takılıyorum, çileden çıktım en son yani. PSU sorunu olsaydı grafik arttırınca 160w kullanıyor gpu normalde 145-150 hani grafik arttırınca stutter artması lazımdı... Dedim sorun ekran kartındadır benim emekli Rtx 2080'i çıkardım driver falan ne varsa sildim yeniden yükledim yok yine sorun düzelmiyor. Ama farkettiğim birşey oldu Saint Denis'de vram kullanımı çok oynak, bir 8gb bir 11gb oluyor ondan mı diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yamalıpantolon Y kullanıcısına yanıt

saint deniste akşam daha fazla fps düşüşü ve drop olma ihtimali yüksek ,oyunun o bölgesinde daha fazla kaplama ve yansıma mevcut bu da sorun yaratıyor olabilir

bende de bazen ufak tefek sorunlar olsa da kafaya takmıyorum

o yüzden genel manada bir sorun yoksa fazla takma kafana rtx 5090 bile alsan bazen sorunlar yaşayabilirsin buna benzer

gow ragnarok, last of us, spider man 2 oynamadıysan tavsiye ederim

sony oyunları pc portu gayet iyi optimize edilmiş

hayırlı akşamlar

Orijinalden alıntı: mustalation

saint deniste akşam daha fazla fps düşüşü ve drop olma ihtimali yüksek ,oyunun o bölgesinde daha fazla kaplama ve yansıma mevcut bu da sorun yaratıyor olabilir

bende de bazen ufak tefek sorunlar olsa da kafaya takmıyorum

o yüzden genel manada bir sorun yoksa fazla takma kafana rtx 5090 bile alsan bazen sorunlar yaşayabilirsin buna benzer

gow ragnarok, last of us, spider man 2 oynamadıysan tavsiye ederim

sony oyunları pc portu gayet iyi optimize edilmiş

hayırlı akşamlar

Hayırlı akşamlar hocam, sorun VRAM kullanımının sürekli değişmesinden kaynaklıymış 8gb VRAM kullanımından 11gb VRAM kullanımına çıkınca anlık takılma oluyormuş bir mod buldum VRAM kullanımını 12gb a sabitliyor onu indirip kurdum düzeldi.

• yamalıpantolon Y kullanıcısına yanıt

gözün aydın hocam

iyi oyunlar

O psunun 400 watt verme ihtimali bile yok evet güç kaynağı stutter sorunu yaratmayabilir fakat güçle ilgili bir sıkıntı yaşadığınız, gpunun kendisinide kullanamadığı bariz ortada. Sorununuz çözülür inşallah.

Amd işlemci kullanıyor olsaydınız stutterle ilgili amd kanadında bildiğim bazı işlemci ayarları vardı ama maleseeff

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Adam iyiymis yalniz

Ben bu adamı pek severim

youtube
    Björling sings "Ah si ben mio....Di quella pira "
    https://m.youtube.com/watch?v=oZkKxpM0JkM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 8 Aralık 2025; 9:53:21 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sisteme bakınca sorun 1000 tane farklı yerden kaynaklanır gibi gözüküyor. Yetersiz ve yıllanmış psu, uyumsuz ramler, eski nesil depolama birimleri vs vs... Oyunlar HDD'ye kurulu, Allah bilir o hdd de sata2 harddisktir. Çok bilenler de çıkmış AMD ekran kartlarına sallamış. Sorun yaşamayan yaşamıyor. Konu sahibinin sisteminde ekran kartına dar boğaz yapacak birden çok donanım kalemi var. Yani şu sisteme 9060 almak, derme çatma her tarafından nem ve rutubet kokan bir barakaya son model beyaz eşyaları koyup sorunsuz kullanmaya çalışmaya benziyor.

Ha bir de önceki kartı RTX 3050, eski driverlar doğru düzgün kaldırılmamış bile olabilir. Onlar da sorun oluşturuyor olabilir. Uzun lafın kısası ekran kartınızda sıkıntı yok, sıkıntı sistemin geri kalanında. Ekran kartınız işlemci hariç diğer tüm parçalar darboğaz yapıyor sisteme. Ayrıca dediğim gibi önceki driverları düzgün silmediyseniz onlar da etki ediyordur.

Driverlardan veya yazılım taraflı bir sorundan olmadığından emin olursanız işe PSU'yu değişmekle başlayın. Anakartınız destekliyorsa m2ssd alıp oyunları da buna kurun. Son olarak ramlerinizi de elden geçirin. Tabi bunların hepsi bütçe gerektiren şeyler.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.