Şimdi Ara

AMD RX 5000 Serisi [ANA KONU] | 5500 XT, 5600 XT, 5700, 5700 XT (382. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.577
Cevap
92
Favori
488.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 380381382383384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    anakart msı b450 yada asus tuf olsa iyi olur, hangisi indirimd ise alınır, psu konusu karışık, sisteminizin kaç watt harcadığını hesaplayıp ona göre seçim yapmalısınız. iyi günlerde kullanmanız dileklerim ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41D8E7635 -- 26 Haziran 2020; 23:10:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xlykiaa X kullanıcısına yanıt
    nitro yu bu fiyata sattılar diye biliyorum, gerçekten innılmaz fırsat olurdu, aceleniz< varsa hiç beklemeye gerek yok, techpower sitesinden kartlara baktığımızda aralarında inanılmaz farklar olmadığını görüyoruz zaten. ben ince hesaptan m2 ssd aldım xpg, cuma gecesi siparişi verdim, salı günü geldi, tek parça alışverişlerde daha hızlı olduklarını düşündüm ama montaj konusu tüm sitelerde çok sıkıntı virüs olaylarından beri, çünkü büyük ilgi talep ve yığılma var, daha doğrusu yeterli çalışanları yok ve ekleme yapmmıyorlar, para tatlı tabi

• Dogru soyluyorsunuz bayagi yogunlar, itopyada iki haftadir cuma indirimi yapiyordu rekabet olsun diye, bu hafta yapmadilar indirim, cunku adamlar yetisemiyor. Bundan daha iyi bi indirim olcagini sanmiyorum sapphire serisinde, fiyatlar cikiyor cunku hep

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: whitechapel34

Arkadaşlar WATTMAN hatası ile karşılaşıyorum... Kartı MSI'a göndereceğim muhtemelen.. Var mı çözümünü bilen ? İşin garibi daha yeni karşılaştım.
    Merhaba,windows hızlı başlatmayı kapatıp deneyebilirsin.

• sorunsuz olan 5700xt modelleri hangisi acaba 1660super den 5700xt ye geçeyim diyorum işlemcim 1600af. işlemciyi 1080p oyun için update etmem gerekir mi yoksa hiç update işine bulaşmayıp 2k monitor mu alayım ?
  • Peki hangi modellerini tercih etmeliyim f/p olarak? Biraz inceledim de asus tarafında yok tuf pro yok tuf pro gaming vs; msi tarafında tomahawk max, gaming plus vs gibi oldukça fazla model var. 3600 için overclock yapacağım düşünüldüğünde öneriniz ne olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bile 5 ghz de çalışan 9600k yı update etmeyi düşünüyorum ki 1600af fena dar boğaz yapar o karta 1660 süperden sonra artışı hissetmezsin bence önce cpu ve diğer bileşenlerden başla kartı soına bırak 1660 süper idare eder seni bir süre

• 5700 gaming x'i uzaylı montaj kullanan var mı? Slota taktım ama kart sallanıyor slottan çıkartıyorum elimle bakıyorum sağlam. Muhtemelen sabitlenmediği için. Sıkıntı olur mu 1 hafta uzay kullanacağım

• Equaties kullanıcısına yanıt
    b450 lerin en iyisi tomahawk olur, eğer overclock yapacaksanız mümkünse x570 olmaz ise b450 tomahawk maxx iş görecektir diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41D8E7635 -- 27 Haziran 2020; 0:29:36 >
  • _İZ BIRAKAN_ kullanıcısına yanıt
    O sorunlu sapphire benimki idi. Yani aslında sorunlu değil, bir kartın fanının %36 çalışması durumunda, hafızanın overclocklu bir durumda 100 derecelere çıkması sorun değil bence. Yapılması gerekeni yaptım, fan hızını bir miktar arttırdım, kasa soğutmasında az bir değişiklik. Sonuçlar aşağıdaki gibi oldu.

Şimdi hatırlanması gereken fan gerçekten yavaş çalışıyor, kasa çok iyi havalandırmaya sahip değilse doğal olarak içerisi ısınıyor. Benim kule hava soğutma var cpu için, cpu overclocklu, bu durum kasa sıcaklığını daha da arttırıyor. Eğer su soğutma varsa zaten, su soğutma, sıcak havayı kasanın dışına üflüyor. Ben kasamın garip bir şekilde düşük hızda çalışan fanlarınının hızını arttırdım, bu sıcak hava tahliyesini hızlandırdı.

Saphire pulse modelinde vrm ve memory üzerinde, dev gpu soğutma bloğundan ayrı olarak ayrıca heatsink sistemi var, bu gpu bloğundan ayrı, pasif soğutma gibi biraz. Bu durumda kart sadece hotspot ve gpu için fan ayarı yapıyor, bu durumda sıcak bir kasa, ve nispeten serin gpu için fan hızını düşük tutuyor, bu da bazen memory sıcaklığını arttırıyor.

Şimdi bu 5700 xt çok güçlü bir kart, hem de çok güç çekiyor, bu kart tabii ki ısınacak eğer birtakım önlemler almıyorsak;

1. En basiti biraz fan hızını arttırın, sesini makul bulacağınız kadar, sorun ortadan kayboluyor. Ekstra serinlik için bir miktar undervolt oldukça iyi bir seçenek.

2. Oyunlarda köküne kadar zorlamayın, ben 1440p ve oldukça yüksek ayarlarda RDR 2 oyunuyorum, fps 60-90 arası geziyor, kart devamlı %98'le çalışıyor. Gerek var mı ? Hemen radeon CHILL ayarı ile minimum fps 70 maksimum fps 80 şeklinde değiştiriyorum, kart artık daha az zorlanıyor, çok serin, gpu 70 derece altı :)

3. Kasanın içine biraz ayar çekin, bu konuda pek çok rehbere ulaşabilirsiniz, ucuza birkaç ekstra fan yardımcı olacaktır, anakart yada bios ayarlarından fan hızları arttırılabilir. Yada bunlar ilaç olmuyorsa, benim yaptığım gibi FAN CONTROL isimli ufak ve kullanışlı program ile, hem gpu hem cpu durumuna göre kasa fanlarını ayarlayabilirsiniz.
    GitHub
    Rem0o/FanControl.Releases
    https://github.com/Rem0o/FanControl.Releases

AMD RX 5000 Serisi [ANA KONU] | 5500 XT, 5600 XT, 5700, 5700 XT

Bu standart fan hızı, hafif undervolt ve fps limitsiz sonuç, (gpu clock 2000Mhz, 1110mV)

Bu biraz daha %15 fazla fan hızı ve fps limitli bir sonuç, (burada fps limitli olduğu için, gpu hızı düşüyor)

Öte yandan MORE POWER TOOL ile bazı değişiklikler yapabilir yada direk yeni bios yazabilirsiniz, yeni bios yazma işinin riskini unutmayın.
    https://www.igorslab.de/en/red-bios-editor-and-morepowertool-adjust-and-optimize-your-vbios-and-even-more-stable-overclocking-navi-unlimited/

More power tool'un bir güzelliği var, kendi biosuna yapacağınız değişiklikleri, bios'a yazmadak WRITE SPPT komutu ile registry'e yazıyoruz. Böylece bios modlamadan, sanki bios modlu gibi çalışan bir kartımız oluyor. Çünkü amd sürücüleri kart biosunu bir kere registiry'e yazıyor, ve bir daha karta bakmıyor, windows değerleri üzerinden iş tutuyor !!! Onun için bios tuşu ile ikinci biosu seçerseniz, temiz ekran kartı kurulumu yapmanız gerekiyor, yoksa eski bios windowsda kullanıma devam ediliyor.

Bu durumda bios switch kullanmak yerine more power tool'a ilgili biosları load yapıp, oradan write sppt yapmak daha iyi, tabbi ki sistemi yeniden başlatınca bunlar etkili oluyor.

More power tool gerçekten güzel program, IGOR abimizde bu kart işini bayağı bir biliyor, ve hatta yaptığı termal testlerde sürücünün bize rapor ettiği sıcaklıkların biraz saçma olduğunu, gerçekte değerlerin çok daha düşük olduğunu söylüyor. Burada termal resimleri ve incelemeyi bulabilirsiniz;
    https://www.igorslab.de/en/sapphire-radeon-rx-5700-xt-pulse-review-navi-with-certain-vibrations/7/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerospace -- 27 Haziran 2020; 3:23:58 >

• Aerospace kullanıcısına yanıt
    hımm oyle deyinsene hocam o benim sapphirede de var 1400 küsürlere sabitliyor fanı ozamanda sıcaklık fena artıyor...yalnız 1100mv ile en az 2030mhz demesi lazımdı gpu mu takoz yani oyunlarda 1990 mhz lerde gezmeliydi...ben biosun anasını ağlattım hocam program mrogramlada uğraşmıyorum fan hızını kendi hızlandırıyor hatta bi arkadaş için konuda açmıştım burdahttps://forum.donanimhaber.com/5700-serisi-bios-mod-memory-voltaj-bios--143664655#143682795 belleklere voltaj verip 1810 üzeri çıkamayan bellekleri 1870 de kullanıyorum şuan ortalama bu sıcaklarda 85 civarı bellekler 1.4v ile

• _İZ BIRAKAN_ kullanıcısına yanıt
    Normalde 1110 mV için 2040 mhz sıkıntısız olarak kullandım uzun süre, orada power limit +10 iken kart 215 watt çekiyordu.

O resimde son hali, 2000 mhz ve 1110 kullandım, maximum 170 watt çekiyor, stabilite yüksek olsun istedim, kart iyice serinlesin istedim. Kartın gücünü biraz limitlediğimden, 2040 mhz fazla geliyor, biraz daha güç istiyor.

bostaki ekran karti sicaklik degerleri 55 derecelerde normal mi sizce?

bu da kasa ici birkac deger:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 27 Haziran 2020; 3:35:4 >

• Relinquished06 R kullanıcısına yanıt
    Donma, çökme olmuyorsa sıkıntı yok. Ben normalde sıkıntısız değerin üzerine biraz kendim ekliyorum, emniyet payı.

• Hocam; sounsuz sıkıntısız stabil nvidia 1660 Super bir ekran kartın varken,(Mevcut işlemcin ilede nispeten uyumlu) neden sorunlu sıkıntılı, problemli çok ısınan yazılım problemleri olan, sorunları için konular açılan 5000 serisine geçmeyi düşünüyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Neverdies -- 27 Haziran 2020; 8:41:24 >

Orijinalden alıntı: Mr.Neverdies

Hocam; sounsuz sıkıntısız stabil nvidia 1660 Super bir ekran kartın varken,(Mevcut işlemcin ilede nispeten uyumlu) neden sorunlu sıkıntılı, problemli çok ısınan yazılım problemleri olan, sorunları için konular açılan 5000 serisine geçmeyi düşünüyorsun?
    çok yüksek fps leri var diye ama dediğiniz kadar ısınıyorsa ve fan sesi kafamı şişirecekse az olsun öz olsun yerimizde kalalım o zman. ben şimdiye amd sorunları çözmüştür diyordum ama yeni nesile kaldı o zaman. reyzen 1. nesil gibi bu rx lerde sorunlu yeni nesilde düzeltirler umarım. artık performans işi tamam paraları da var artık stabil olmaları lazım.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.