Şimdi Ara

AMD RX 5000 Serisi [ANA KONU] | 5500 XT, 5600 XT, 5700, 5700 XT (384. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.577
Cevap
92
Favori
488.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 382383384385386
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yuk altinda sapphire rx 5600 xt ekran karti +10 derece farketti.

yani bostayken 57 derece olan kart yuk altinda 68 dereceye ulasti ve gpu fan hizi 1500 devirdeydi sogutmada sorun olsa sicaklik cok daha yuksege cikardi tahminimce.

Orijinalden alıntı: Afonso54

Hocam HDMI 120'den fazla veremiyor. HDMI kablosu verse dahi Monitörün HDMI girişi 144 desteklemeliymiş, Vatan'da yetkili dahi böyle söylemişti. Ancak şuan sorun bu değil, gittim kabloyu aldım. Eğer DP kablosu takılıyken PC'yi açarsam imkanı yok görüntü alamıyorum. HDMI ile başlayıp açıldıktan sonra DP takmam gerekiyor. 2006'dan beri PC kullanıyorum böyle aptal bir olay ilk defa görüyorum..
    çok ilginç gerçekten, hiç açılmasa kablo sıkıntılı, uyumsuz dersin, hdım ile başlatılıp sonra takılınca açılmasını neyle açıklayabiliriz bilemiyorum, yurt dışı kaynakları araştırmak lazım ilk defa duydum böyle bir şey

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    zaten bu sıcaklıklar genel algı olarak sıkıntı derece sıcaklıklar değil, 70 hatta 80 üzerine çıkıldığında sıkıntıdan konuşmak lazım ki böyle yorumlar konular görüyoruz, 7nm üretim kartlar için bu sıcaklıklar gerçekten benim için çok iyi, nvidia alsam da üç. aşağı beş yukarı bu olacaktı ve o kartlar 12 nm, mantıken sende 50 olan onda 25 olsa yeridir.

• Hocam eğer bir bilgi bulursan benim paylaşırsan sevinirim. Cidden bu konu hakkında pek bilgi yok. Ancak sorunun ekran kartıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Belki çok ufak bir ayarı gözden kaçırıyorum ancak genede saçma geliyor. Sonradan HDMI taksam HDMI dahi neden görüntü vermiyor ? Resmen DP ile başlarsam ekran kartı işlevini yitiriyor. :D

Orijinalden alıntı: Guest-41D8E7635

zaten bu sıcaklıklar genel algı olarak sıkıntı derece sıcaklıklar değil, 70 hatta 80 üzerine çıkıldığında sıkıntıdan konuşmak lazım ki böyle yorumlar konular görüyoruz, 7nm üretim kartlar için bu sıcaklıklar gerçekten benim için çok iyi, nvidia alsam da üç. aşağı beş yukarı bu olacaktı ve o kartlar 12 nm, mantıken sende 50 olan onda 25 olsa yeridir.
    sizin bir ustte paylastiginiz gorselleri goremedim fotograflar acilmadi bende.

İşin ilginç tarafı stress testlerinde vs. hiç problem olmuyor. WINDOWS 10 2004 güncellemesinden sonra daha da arttı sorunlar internet hızımdan kaynaklı format atmakta istemiyorum bakalım bekleyip göreceğim.

Bellekler idleda 200mhz'e düşmesi gerekirken tam hızda çalışıyor ve buna bağlı güç tüketimi 32W olmuş.

Attığı resmi açamayanlar için;
    https://forum.donanimhaber.com/store/5f/55/0e/5f550e3c80f2599f4a342887f3986a38.png

Bellekleriniz boşta 200mhz değilse sorun vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 27 Haziran 2020; 16:43:56 >

• Afonso54 kullanıcısına yanıt
    monitör destekliyorsa dp taktığın anda sana hdım ne veriyorsa vermeli, elbette hocam paylaşırım, siz çevrenizde pc ve dp varsa ekran kartınıza takıp sonuçlara bakın, hiç ummadık yerden bir eşyler çıakbilir, önce sıkıntıyı bulmak lazım

144 hz meselesi değil mi hocam, çift pc kulklanıyorum bu kart 1080p ye bağlı, ağa beni sal diye kıvranıyor resmen kart, 2k altını beğenmiyor arakadaş ama ana ekranda başka bir kral var , bu durumu, ayarları varsayılan yapsam çözebilirim ancak yapmayacağım kart gideceği yere kadar gitsin böyle, yeni nesil kartlar gelince, custom kartlar çıktığı an vedalaşacağız bu fp canavarı kardeşimiz ile zaten, bu arada satmaycağım tanıdığın oğluna vereceğim, hani hor kullandın millete satacaksın gibi bir durum söz konusu değil, arabaları satmaa hiç müşteri aramam çevremden isterler alırlar öyle düşünün iyi bakarım.

Orijinalden alıntı: dgnzcn

sizin bir ustte paylastiginiz gorselleri goremedim fotograflar acilmadi bende.

Alıntıları Göster
    AMD RX 5000 Serisi [ANA KONU] | 5500 XT, 5600 XT, 5700, 5700 XT
    AMD RX 5000 Serisi [ANA KONU] | 5500 XT, 5600 XT, 5700, 5700 XT

tekrar yükledim hocam, bu değerler, kasaya egzos fanı ve üste taktığım fanı yanlış yöne takmama rağmen aldığımı belirtemem gerekiyor, yani normalde içerideki havayı alıp dışarı atması gereken 2 fanımı içeriye hava vermesi şeklinde ayarladım, bu çakışma yapıyor içeride, önde de 3 fan içeri hava üflüuor çünkü, şimdi ll120 mm fanım geldi şuan anakartta yer olmadığı için çoklayıcı aldım onu bekliyorum, o geldiğinde egzos ve üstteki fanı da düzelteceğim artı bir fan daha eklenecek, bu ortamda daha iyi değerleri görmemek için neden görmüyorum, haliyle kartı başarılı bulduğumu söyleyebilirim, sıkıntılı durumları olmasa bu sıcaklık 30 u da bulurdu sanırım

• Arkadaslar konunuzu bolmek istemiyorum ama bir sorum olacakdi, bende asus tuf x3 rx 5700 xt vardi, onu sattim simdi sapphire pulse rx 5700 xt aldim, bilgisayara format atmama gerek varmi, sadece ekran kartinin driverini silip kursam yeterli olur mu , internetim yavas tekrar format atipda oyun indirmeyle ugrasmak istemiyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/amd-ekran-karti-surucu-yukleme-rehberi--142278761

rehberi bir inceleyin hocam, cevabınız burada bulunabilir

rehberi hazırlayan hocamıza da teşekkürler tekrardan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41D8E7635 -- 27 Haziran 2020; 16:2:2 >
  • quote:

tekrar yükledim hocam, bu değerler, kasaya egzos fanı ve üste taktığım fanı yanlış yöne takmama rağmen aldığımı belirtemem gerekiyor, yani normalde içerideki havayı alıp dışarı atması gereken 2 fanımı içeriye hava vermesi şeklinde ayarladım, bu çakışma yapıyor içeride, önde de 3 fan içeri hava üflüuor çünkü, şimdi ll120 mm fanım geldi şuan anakartta yer olmadığı için çoklayıcı aldım onu bekliyorum, o geldiğinde egzos ve üstteki fanı da düzelteceğim artı bir fan daha eklenecek, bu ortamda daha iyi değerleri görmemek için neden görmüyorum, haliyle kartı başarılı bulduğumu söyleyebilirim, sıkıntılı durumları olmasa bu sıcaklık 30 u da bulurdu sanırım

Alıntıları Göster
    Tekrar yuklemen icin tesekkurler. bu sekilde fani acinca isi dusmesi normal zaten benim de dusme oluyor.

Sapphire RX 5600 XT icin yaziyorum;
    Neyse cikardigim sonuc sicakliklar son derece normal.

Cift monitor ile test ettim bir monitorde oyun acik diger monitorde youtube 4k videosu acik bir-iki saat boyunca test ettim siyah ekran takilma kitlenme vs sorunum yok cok sukur simdilik. oyun ici testinde 70 dereceye ulasamiyor gpu islemcisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 27 Haziran 2020; 16:3:32 >

• dgnzcn kullanıcısına yanıt
    aslında fanı ben açmıyorum, masaüstünde çalışcağı en fazla 200 mhz iken 800 mhz çalışıyor, durum bu olunca fanlar da çalışıyor, ayarları varsayılan yapsam 0 rpm olacak yani fan çalışmayacak, aynı şekilde mhz düşeceği için dereceler daha düşük olması muhtemel(denemedim henüz)

aslında fanı ben açmıyorum, masaüstünde çalışcağı en fazla 200 mhz iken 800 mhz çalışıyor, durum bu olunca fanlar da çalışıyor, ayarları varsayılan yapsam 0 rpm olacak yani fan çalışmayacak, aynı şekilde mhz düşeceği için dereceler daha düşük olması muhtemel(denemedim henüz)
    belli bir sicakliga gelince devreye giriyordur fanlar.

Sapphire RX 5600 XT icin fanlar varsayilan ayarlarda gpu 60 dereceye gelince devreye giriyor.
    maksimim 58 derece gordum bosta.
    kasa sirkülasyonunuz geliştirilebilirse yapın, eğer her şey tamam ise burada normal karşılandı diyebiliriz bu sıcaklıklar yani canınızı sıkmayın, anormal bir durum olursa garantisi zaten sürüyor olacaktır, hakkınızı ararsınız.

kasa sirkülasyonunuz geliştirilebilirse yapın, eğer her şey tamam ise burada normal karşılandı diyebiliriz bu sıcaklıklar yani canınızı sıkmayın, anormal bir durum olursa garantisi zaten sürüyor olacaktır, hakkınızı ararsınız.
    ben de sicakligin normal oldugu kanisina vardim sorun yok.

Orijinalden alıntı: dgnzcn

rica etsem masaustu bostaykenki gpu sicaklik degerlerini paylasirmisin?
    Bostayken gpu fan calisiyor mu calismiyor mu?

Alıntıları Göster
    Aynı kart var bende boştayken 43'te çalışıyor.Monitörüm 1080p 60 hz.

Orijinalden alıntı: Robert Nesta

Aynı kart var bende boştayken 43'te çalışıyor.Monitörüm 1080p 60 hz.

Alıntıları Göster
    gpu fanini acinca benimde o degerlere geliyor
  • Arkadaşlar ekran kartı fanı diye süpheleniyorum bir cızırtı var. Oyuna girdiğim zaman genelde başlıyor bir süre sonra kesiliyor. Msı 5700 xt gaming x modeli mevcut. Sıcaklıklar yük altında 75 dereceleri görüyor. Fan ayarı yapmış olan arkadaşlar detaylı değerleri paylaşabilir mi?
    Kasanın havalandırmasında hiç bir problem yok. 70 derece altında olsa okeyim fakat 75 dereceler tedirgin ediyor.
    Boşta iken 36 -40 derecelerde çalışıyor gpu.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.