Şimdi Ara

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi (Ana Konu) (FSR4 - AFMF2.1 - PCIE5) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Periah , Timeguard Daha Az
2 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü3 Mobil
5 sn
219
Cevap
48
Favori
7.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
22. Sırada  bugün en iyi #13
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

7900 XTX için de sıfır 33K üstü fiyatlar sırf distribütör ve bayilerin fırsatçılığından başka bir şey değil 2.elde birkaç aylık 7900 XTX Nitro+ 32K'dan satılıyor hatta daha dün takibimde olan bir ilan satıldı satan kişi belli ki RTX 5000 serisi için satıyordu ama sonuçta sıfır için olması gereken fiyata 2.el kart alıyorsun o da ayrı bir ironi.

• sapphire çok hoşuma gitti sırf o kablolalardan dolayı bile bizim satıcılar +5k ekledi bile

• Shovel Knight kullanıcısına yanıt

Eminim burayı okuyan birileri vardır, bu şekilde konuşarak sadece eşeğin aklına karpuz kabuğunu düşürüyoruz. Yapamayacaklarını düşünüyordularsa bile bu saatten sonra ben bile sizden bırakın +5 bini, +15 bini bile alırım.

• HWS kullanıcısına yanıt

5080 için bunun 24gb super'i ti'si çıkar dendi ya çıktığında bu da ona döndü.

haklısın yani 4k kullanıyorsak 24gb 7900xtx varken ve fiyatları da dediğin gibiyken 16gb kartı ne yapalım 4k'da RT'si iyi diye? RT kapatabildiğiniz sürece işte ben 1.5 seneyi geçti kullanıyorum xtx sıkıntı olmuyor 4k'da ama RT kapatılamayan oyunlarda iyi olmuyor çünkü 4k zaten zorlayan bunun amd nvidiası yok bir çözünürlük. jedi survivor'da mesela xtx 60 fps alıyorsa 4090 70 fps alıyor ama 450w tüketim ve kaç ghz'de. FSR3 AFMF2 gibi şeyler bu yüzden 4k'da bir zaruret oluyor.

bu yüzden 9070'in de 24gb'si çıkar mı gibi bir beklenti daha kartlar satışa çıkmadan oluştu. 4k'da 16gb vram'in yetmediğine inanmayan arkadaşlar için oturup oyunları bir başlıkta göstermeyi düşünüyorum xtx sistemdeki. native 4k çözünürlükteki piksel sayısı yüzünden yazılım yükseltme 4k aynı olmaz çünkü sonuçta elinizde yine 2560*1440=3.686.400 3.7 milyon diyelim piksel vardır. 4k'da 3840x2160=8.294.400 buna da 8.3 milyon desek 3.7-8.3 iki kattan bile fazladır fark.

bu tabi sadece vram değil daha güçlü bir gpu gerektiriyor ama 9070 4080 serisi ayarında olacaksa fg fsr gibi şeyler olmadan, bu demektir ki 4k'da gpu gücü değil vram bizi kısıtlayan şey olacaktır. bu vesile ile 7900xtx fiyatları düşerse 4k kullanıcıları için yine güzel bir şey olmuş olur. benim iş yerinde 4070s 5700x3d sistemde 1080p var ben ona düşünüyorum 9070xt'yi çünkü dragon age veilguard'da 12gb vram yetmedi son texture ayarında yani 4k'ya inanmayan buna hiç inanmayabilir ama gerçek bu. 2k hatta 1080p diyelim online oyun seviyor adam kesinlikle yadırgamam 9070 alacağım derse ama 4k için derse derim ki karşim bak 7900xtx var 24gb'ye hani amd alacaksan buna da bir bak.

konu açılalı daha gününü doldurmadan popülere girmiş. mesai saati olmayıp bir de özenseydim ne olurdu acaba? AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi (Ana Konu) (FSR4 - AFMF2.1 - PCIE5) 

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi (Ana Konu) (FSR4 - AFMF2.1 - PCIE5)

• 9070 XT globalde stok sorunu olmayacak,
    9070 ise XT ye göre çok daha az olacak diyor.

Önemli kısım olan fiyatlandırmaya gelirsek -yanlış anlamadı isem- çıkışta msrp civarında tutacaklar ama Nisan ayı civarı/sonrası fiyatlarda artış olabilir; çünkü zaten satıcıların deposunda duran, parasını ödeyip aldıkları ürün için, AMD msrp yi sonradan düşürdü, kötü haber vermeyi sevmesem de rakamlar artacaktır diyor. Partner fiyatlar da yüksek olacak diyor.

Bu söylediklerim TR için kısmen geçerli olacaktır. Biz zaten yüksek rakamları görüyoruz maalesef.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Winter Is Coming kullanıcısına yanıt

Sanki geçmiş olsun gibi gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

Sanki geçmiş olsun gibi gibi...

3 katına satış anlamına geliyor. Bunlarda satmaz.

Zaten bunun adı ticaret değil, başka birşey. Söylemeye terbiyem el vermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 1 Mart 2025; 15:6:49 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    Bu fiyatlara kimse almaz. 5070 Ti tarihi bir satış rekoru kırar o kadar söylüyorum. Bu fiyatlara satabileceğini düşünüyorlarsa büyük bir delüzyon yaşıyorlar.

:) 5070 TI fiyatına kimse almaz bu kartları, güç tüketimi de göz önüne alınırsa cidden almazlar. klasik nova bilgisayar.

• sukrullex kullanıcısına yanıt
    Nvidia tarafında geçirmeye alışan distribütörlerin yaşadağı "stok var ama uyguna satarsak diğerleri elimizde kalacak" aydınlanmasının dışa vurumu gibi bir fiyat listesi :)

30 35 liralara mis gibi alınır ama bekleyelim bakalım. :)

• ruaF1912 kullanıcısına yanıt
    Nova'nın bir suçu olduğunu sanmıyorum: Distribütörden gelen fiyatı olduğu gibi yazıyorlar sanki. RTX 5000 kanadında yazdıkları fiyatların hepsi ve hatta fazlası çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 1 Mart 2025; 16:14:10 >
  • bu konuda kim demişti kesin 9060 serisi çıkarır bu adamlar diye? başka bir şey istesen olacakmış yani.AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi (Ana Konu) (FSR4 - AFMF2.1 - PCIE5) 

arkadaşlar fiyat spekülasyonlarına hiç girmeyelim ondan sonra adamlar nabız yokluyorlar buralardan. isterlerse 140 binden çıkarsınlar bu sefer stok sorunu yok keyifleri bilir.

bence tartışmamız gereken bizi ilgilendiren bazı teknik detaylar olabilir. video kalitesi, AI vs bir ton haber var ama benim için şu anda bunların bir önemi yok çıksın deneriz o zaman belli olur.

güç girişi mevzusu psu bizi ilgilendiriyor şu anda. 4090 olsun 5000 serisi olsun bir psu sıkıntısı oldu. yeni tip kablo seven var sevmeyen var mesela ben 2024 temmuz'da 3x8pin 7900xtx için eski model cougar 1200w psu aldım. 4070s için yurt dışından seasonic kablo getirttim phanteks seasonic üretimi psuya ve oldu. 9070 serisine 340w olacak diyorlar. daha yüksek model de çıkar belki ama güç giriş olayını sizin takdirinize bırakacak firmalar. yeni tip eski tip birlikte çıkaracaklar.

mesela asrock'a bakalım şu model yeni tip girişliyken 12V-2x6-pin Power Connectors

ASRock > AMD Radeon™ RX 9070 XT Taichi 16GB OC

bunlara 2x8pin demiş.

ASRock > AMD Radeon™ RX 9070 XT Steel Legend 16GB

ASRock > AMD Radeon™ RX 9070 Steel Legend 16GB OC

ASRock > AMD Radeon™ RX 9070 Challenger 16GB

bir dayatma yok nasıl isterseniz ona göre seçebileceksiniz. diğer markalardan da aynı şekilde bir yaklaşım bekliyorum.

Yandık o zaman desenize, anlaşılan RDNA 5'e kadar eldekiyle devam

• ruaF1912 kullanıcısına yanıt
    UDNA gelecek onu bekleyin. Elinde 7900 XTX olan kullanıcıların geçmesi için hiçbir sebep yok.

60k civarında 5080 bulunurken, bu rakamlar saçmalık olur

aldığı reklamlar olmasa newyork homeless hayatı yaşayacak birinini üstelik yaşanan amazon ref link skandalı sonrası dh üyelerine vitaminsiz diyen zatın hala takip ediliyor olması para kazanabiliyor olması hayret verici.

• soru geliyor cevaplıyorum hani nerede?

600 dolarlık kartı 1800 dolara mı satmak ?

güzel kafa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.