Şimdi Ara

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5.682
Cevap
154
Favori
231.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)Digital Foundryyoutube
    Just how good is AMD's FSR 4 upscaling and to what extent is Nvidia upscaling advantage mitigated or even nullified by the Radeon team's machine learning based technology? Let's just say that the Radeon team has delivered something very, very impressive here. Join the DF Supporter Program for pristine video downloads, behind the scenes content, early access to new videos, early access to DF Direct Weekly and much, much more: https://bit.ly/3jEGjvx Go here to check out DF merch! https://store.digitalfoundry.net Subscribe for more Digital Foundry: http://bit.ly/DFSubscribe 00:00:00 Introduction 00:01:18 FSR 3 vs FSR 4 00:06:51 FSR 4 vs DLSS CNN 00:08:23 FSR 4 vs DLSS Transformer 00:10:56 Conclusion
    https://www.youtube.com/watch?v=nzomNQaPFSk

Baya sağlam fark var ya. Sorun AMD FSR 4.0'ı ne kadar hızlı getirecek. Bu konuya da el atması lazım artık oyun şirketleri ile görüşüp.

• SonForum kullanıcısına yanıt
    %20 ne hocam bağış mı yapıyoruz xd

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

İyi misiniz siz? Saçmalamışsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jester61 kullanıcısına yanıt

KDV %20

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deepharp -- 5 Mart 2025; 23:18:44 >
  • Deepharp kullanıcısına yanıt
    Hocam bildiğim kadarıyla Avrupa’da da KDV dahil fiyatlar yazılan gibi ama yanlış mı biliyorum

Euro ile yazılan fiyatlarda (Tavsiye edilen perakende satış fiyatı) vergiler dahil oluyor. Avrupa'daki KDV oranları da az çok bizimkiyle aynı. Yani aslında ekstra %20 eklemeye gerek yok.

Avrupada ülkelerin ortalama KDV oranı %21.6 dir, yani o euro cinsinden fiyatlara KDV dahildir, tekrar %20 KDV eklenmesine gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diglam -- 5 Mart 2025; 23:23:16 >
  • Keşke saçmalasam, bizde fiyatlar her zaman Avrupa 'dan %20 fazla oldu alın aşağıdaki fiyatlar pound üzerinden , TL çevirip hepsine %20 ilave edin bizdeki yaklaşık fiyatı bulursunuz.

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)
  • Elmeti kullanıcısına yanıt

Hocam tüketicinin aldığı her üründen %20 KDV alınır. İster yurtdışından gelsin ister yurtiçi üretilsin gözünüzü seveyim KDV bir dolaylı vergi nasıl eklenmesin :D

%20 biraz fazla hocam ben hiç sanmıyorum dediğiniz gibi olacağını yarın görürüz çünkü olması için hiçbir sebep + kalem yok normalde zaten aynı olması lazım ancak hadi %5 tr farkı olsun üstünü hiç beklemiyorum olursa da alınmaz ayrıca attığınız fiyatlar ingiltere için redditte okuduğum kadarıyla fazla olarak görülen fiyatlar pulse ile nitro arasında 150 gbp olmaz diyorlardı aynı resimdi

Hocam anlamadığınız şey şu bunu ingiltere de gelen ürüne ekliyor ama size zaten İngiltere’ye giden vergsizi fiyattan geliyor vergiyi ekleyince aynı fiyata denk geliyor daha nasıl açıklarım bilmiyorum ama Ürün 10x fiyatıyla bütün ülkelere dağıtılıyor ingiltere diyorki 2x ben alırım liste fiyatı 12x ama siz hesaplarken vergiyi 10x ten değil 12x ten hesaplıyorsunuz yaptığınız hata burda

Tamam hocam tamam bu forumda fiyat tartışmıyorum ben :) Yarın herkes fiyatları hep beraber görür zaten ;) Ancak arkadaşın verdiği değerler uçuk değil ona yakın benzer fiyatlar gelir -+ 2k-3k oynar.

Pulse modelinden belli en düşük 30k yada 31k pulse olacak zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deepharp -- 5 Mart 2025; 23:32:26 >

Konuyla ilgili ya anlaşılmayan ya da gözden kaçırılan diğer konu da Euro ile yazılan fiyatların 12X olan fiyatlar olması. Türkiye'deki dağıtıcılara ise ürünün birim fiyatının 10x ile gelmesi. Üretici AMD'nin satıcılara şu fiyattan satmalısınız dediği, açıkladığı MSRP denen fiyatlar tüketicinin ödemesi gereken fiyatlardır.

• olmaz biliyorum ama eğer olursa RX 9070 XT Nitro+ ı 30k dan direk çekerim, 35k da uzun süre düşünürüm +40k dan sonrasında nvidia a yönelirim direk

• Neden daha satışa çıkmamış kartların fiyatlarını örnek veriyorsun,

Al satışta olan bir kart, İngiltere ve Türkiye fiyatları.

£949,99 * 47,01 = 44659

45299 / 44659 => %1,5 fark var

45k ya normal diyorsanız siz burda kart almak için değil muhabbet yapmaya gelmişsiniz şu karta 40k fiyatları normal geliyorsa bize her şey hak cidden yarın bu fiyatlar 40k dan çıksa bile bunu normalleştirmeniz hatta matematik yapmaya çalışmanız gerçekten çok üzücü bir durum bu satıcılar bizi ne hale getirdi yani ne diyelim ki

• 30.000 e alınır 9070 xt.

• O kartlar Türkiyeye girer iken KDV siz fiyattan girer, KDV ürünün satıldığı ülkede geçerlidir.

Eğer Türkiye'nin KDV oranını fiyata yansıtacaksan, ürünün Avrupada ki KDV siz fiyatına yansıtman lazım.

Yani iki kere KDV uygulanması yanlış, o anlamda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diglam -- 5 Mart 2025; 23:37:51 >

Toptan getiren distribütör, KDV'yi ödemiyor. KDV'yi son alıcı ürünü alırken öder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tepe modellere oynayan kartlar +35k üzeri gelir 40k'ya yaklaşır hocam. Fiyatsal perfomansal olarak NV ile aralarında -10k tepe modellerde -15k giriş orta veya giriş seviye kartlarda çıkması bekleniyor zaten. NV giriş seviye İnno kartları 43k-45k ile satıldı. Amd giriş kartlarda 30k-33k neresi mantıksız

Normalleşme olarak geliyor evet çünkü alım gücümüz düşük. Teknolojik ürünler pahalı ülkemizde bunun çözümü de var ancak yeri burası değil.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.