Doğru diyorsun hocam biz UDNA kartları veya rtx 6000 serisini görene kadar devam mevcut kartlarla |
AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) (20. sayfa)

-
-
Nvidia paper launch yaptı. Ortada kart yok, suni arz sıkıntısı ve aç gözlülükle fiyatlar suni yükseltildi.
AMD arz sıkıntısı olmayacak diyor, bu yüzden çakal Nvidia fiyatları ile kıyaslamak yanlış.
Yarın AMD doğru söylemişmi göreceğiz (arz anlamında)
Yarın hem dünya hem Türkiye fiyatlarını göreceğiz.
Bakalım hangi satıcılar çakal, üçkağıtçı, açgözlü,......
daha burada yazamayacağım birçok şey.
-
Tr de satış yarın mı başlayacak?
-
9070Xt Çok Can Yakar
Fiyatı 25K Olsa Varya Bizdeki YamYamlar İzin Vermiyorki Alalım
-
Evet
-
Türkiyedeki fiyatlandırma mantığı basit bakarsın hangi kartlarla aynı performansı veriyor onun fiyatını yazar geçersin
üretenden daha fazla kazanmazsak rahat edemiyoruz kartı 600 dolarsa bizde 1200 dolar olması gerekiyor
-
Yarın saat kaçta kartlar satışa sunulacak beyler?
-
17:00 diye belirtildi bakalım neler göreceğiz :) Stoklar fazla mı onu da merak ediyorum.
-
Vatan gibi marketlerde raflarda olacak mı acaba? Gidip alabilir miyiz ki direkt.
-
Bugün Vatan'a gittim, ellerinde hiç stok olup olmadığını sordum. Mart sonu gibi bekliyoruz dediler. Fiyat bilgisi sordum, ürünün kartının açılmadığını ve bu yüzden de fiyatla alakalı hiçbir bilgi veremeyeceklerini söylediler.
-
17.00
-
Cidden adil bir karşılaştırma olmuş 9070 , 9070 xt , 7900xtx , 5070, 5070ti...
Bakıldığında 7900xtx ile benzer performans çıkartması bazı yerler de şaşırttı. Bu videoda da bahsi geçti 7900xt ve xtx'in fiyatı ucuzlaması gerekir mantıklı şekilde.
5070, 5070ti konusunda NV tarafının fiyat politikasını zorlayan sonuçlar. Nv tarafı kendi stok problemini çözerse indireme gidilmesini zorunlu kılıyor rekabet açısından.
Digital Foundryyoutube
After poor reviews for the RTX 5070, AMD is back with RDNA 4, with RX 9070 XT and RX 9700 designed to take the fight to Nvidia at the mainstream level. Can the XT deliver better value than 5070 Ti? And with the 5070 looking vulnerable, surely the 9070 is AMD's biggest opportunity to grab market share in years? Want some DF-branded tee-shirts, mugs, hoodies and various items based on DF catchphrases? Check out our store: https://store.digitalfoundry.net Join the DF Supporter Program for pristine video downloads, behind the scenes content, early access to DF Retro, early access to DF Direct Weekly and much, much more: https://bit.ly/3jEGjvx Subscribe for more Digital Foundry: http://bit.ly/DFSubscribe 00:00 Introduction 01:06 The Sapphire Pure RX 9070 XT and RX 9070 02:04 9070 XT/9070 Specifications 03:09 GPU Core Clocks, Power & Efficiency 06:39 Do Watch Alex's FSR 4 Video 07:26 Benchmarking Introduction 08:13 RT Benchmark: Avatar - Frontiers of Pandora 09:17 RT Benchmark: Cyberpunk 2077 10:14 RT Benchmark: Dying Light 2 11:07 RT Benchmark: F1 24 12:08 RT Benchmark: Hitman World of Assassination 13:08 RT Benchmark: Indiana Jones & The Great Circle 14:03 RT Benchmark: Metro Exodus 15:17 Raster Benchmark: Black Myth Wukong 16:16 Raster Benchmark: Forza Horizon 5 16:55 Raster Benchmark: Hellblade 2 17:49 Benchmark Summary: Is AMD RT Now Competitive? 18:42 Benchmark Summary: Aggregated RT/Raster Benchmarks 19:01 Benchmark Summary: Relative Value - $ Per Frame 19:42 Verdict: Does RDNA 4 Do Enough? 21:04 And Now, The Conclusionhttps://www.youtube.com/watch?v=vfc3nhus12k -
örneğin 39k ya 9070xt - 42k ya da 5070ti var hangisini alırsınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headhunter -- 6 Mart 2025; 3:7:0 > -
9070 XT premium model ise AMD değilse diğer senaryolarda NVIDIA
-
VAT(KDV) dahil olan bir ülkenin ürünü olsa evet dediğin doğru. Ameriga'da Tax Exl. olarak MSRP fiyatı açıklanır. Bunun nedeni ise eyaletlere göre farklı vergi alınması.
TR'de ekran kartından %20 vergi alındığı için; MSRP + %20 KDV + %? masraflar ve karlar.
-
Value-added tax - Definition, Example, Types
İthal eden firma, kdv öder. İthalatçı, perakendeciye sattığında vergi iadesi alır. Nihai tüketici ise vergi iadesi alamayacığı için vergi yükü, nihai tüketicidedir. Yine de distribütör kdv ödemiyor demek yanlış.
-
Ben bu forumlarda öğrendim ki çoğu kişi ithalat-ihraç dengesi, distribütör, vergi, vergi yükü, gümrük vs gibi bir çok kavramı en önemlisi 1985 yılında hayatımıza giren KDV'yi bilmiyor. Yine en önemlisi KDV oranlarının arttırma ve azaltma yetkisinin kimde olduğunun bile farkında değil.
Forumlarda düz mantık işliyor yurtdışında 800 dolar ise 800 doların TL karşılığını çeviriyor o fiyattan satılması gerektiğine inanıyor. Aradaki farkı ise tek bir taraf suçlu şekilde ithalatçı veya distribütöre yükleniyor o yüzden anlatamazsınız hocam :) Ben bıraktım tamam diyorum artık.
Forumlarda distribütör firmanın x bir ekran kartı stoğunun yurtdışından aşama aşama geçildiğini beyan eden fatura yansıtılmadığı taktirde herkes kendi söylediğinin doğru olduğuna inanıyor farklı söylemlere kapalı kalıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deepharp -- 6 Mart 2025; 4:28:29 > -
9070 ile 5070 karşılaştırması yapıldığında anladığım kadarıyla 9070 almak şu an daha mantıklı gözüküyor diye düşünüyorum?
2K da oynayacağım sadece.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
He tabi dostum yurtdışında satanlar vergi ödemiyor değil mi? Sen o kartı buraya 800 dolara getirmiyorsun ayrıca konuşmak için konuşuyorsunuz.
-
Yarın akşam görürsün fiyatları ona göre kendi söylediğinin veya sorduğun sorunun cevabını öğrenmiş olursun
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X