AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) (17. sayfa)
-
-
Tamam yine aynı kapıya çıkıyor +30k dan başlar +40k'dan devam eder. Konumlandığı noktada zaten o aralıktaydı. Performansı da o aralıkta. Sevindirici tarafı RT performansından gol yememesi güzel sonuçlar gelmiş. xtx'in tozunu kaldırmış. En çok beklenen Saphirenin + Nitro modeli. En çok satılacak model olarak gözükmesi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deepharp -- 5 Mart 2025; 18:5:30 > -
Valla görünüş olarak beğensem de yüksek ihtimalle salak saçma fiyatlardan çıkar bizim piyasalara. Hele hele nitro+ tarzı modeller.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gelmiyor. Üstte atılan sayfaya bakın 42 k dan başlayıp 60k ya geliyordu herkes en üst versiyonun almayacak herhalde kartın? Asus Prime en kötü max 32k dan çıkarsa üstte bahsedilen fiyatlardan 10k düşük gelmiş oluyor işte? Sapphire nitro+ gibi, modeller saçma salak fiyatlara çıkabilir onları almayın zaten düşürmek zorunda kalsınlar?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 5 Mart 2025; 18:13:15 > -
@Deepharp 7900 xtx chiplet tasarım olunca maliyetli bir karttı ve 5nm'de ilk kez olunca pahalı çıktı 4090'dan farkı yoktu. siz bakmayın 4090 2024 kasım gibi 72 binlere "indirimli" sattıklarına. 2023 yazında 40 küsür bindi 7900 xtx'in pahalı modelleri de neredeyse 40 bindi dolar 26 lirayken. üretim düzeldikçe fiyatın düşmesi normal ki xtx'i unutalım 9000 serisine bakalım bu da yeni üretim 4nm ama chiplet değil monolith yani gün geçtikçe verim yükselecek ve fiyatı oynayabilir amd. 600 dolar MSRP ile 1000 dolardan çıkan 4080 super'e RT dahil selam verebilen kart yapıyorlar 4nm'nin maliyetine rağmen. bu bir başarıdır. 7900xtx'e daha güçlü yapay zeka çekirdekleri koymalılardı ama ilk nesli olunca demek ki o kadar yapabildiler. nvidia gibi 2000 3000 4000 3. nesil değil ilklerde olur böyle şeyler. 9000 serisinde ikinci nesil ondan daha iyi. nitro+ 7900xt bir ara vatan'da çok ucuzdu temmuz mu ağustos mu kuzene sistem toplarken hatta gece indirim yakalayayım öyle alayım demiştim ama bitmişti. RT performansı yüzünden bir talihsizlik yaşadı 7900 serisi ama bu seriyi tercih eden kullanıcı zaten RT değil de vram için aldı ve 4k zaten zorlayan bir çözünürlük daha da üzerine RT PT ne varsa açayım diyemiyor insan genelde.
@asau 5070'i 25 binden satıyor hb taksitle diğer yerler 36 37 38 fiyat çekerken. bence 9070'leri de uygun fiyattan satan yerler olacak. önceki mesajımda isim vermek istememiştim. nvidia'da olduğu gibi bir iki kişiye satıp şehir efsanesi olmaz bu sefer stok miktarının ilgisi alakası yok çünkü nvidia ile karşılaştırmak için.
@FyKy testler az çok fikir verir ve bu sene doları 6 ay beklemek istiyorsan be my guest. geçen seneydi o sabit kur rejimi bu sene faiz düşerse ki yarın takip et sabit gitmez dolar. hatta 6 sonrasının tahmini bile var araştırırsan.
e biz online oyunlarda iyi olacak dedik dayak yemiş r6 ve cs2'de? single player oyunlarda gerçekten selam vermiş yalnız 4080s'ye. ben mesajı yazdıktan sonra izledim murat gamsız'ın videosunu. hwunboxed izledim error verdim.
chiplet tasarım mi daha iyiymiş online oyunlarda?
single playerde güzel
@Hojikiminiru FSR4 aslında FSR3.1 tabanlı bir yükseltme çeşidi yapar zeka çekirdekleri destekli ve FSR4 destekli olmayan oyunlarda dll atıp ya da dlss swapper ile güncelleyebilirsiniz dediler. oyunda 3.1 desteği varsa 7000 serisi zaten süper çalışıyor ama oyunlara gelmiyor bu destek bekliyoruz söz verenler bile 3.1 değil 3 çıkardı 3 yaramaz fsr2'nin FG'lisi. o yüzden benim ümidim yok oyun güncellemelerinden anca 25.3.1 ki nereden buldu bu adamlar biz de indirsek içinde AFMF2.1 olacak bu FSR3.1 tabanlıysa benim umudum bu.
@donda 7000 serisinde kullanılan ram bu ve hotspot 110 yandık bittik değil de vramlerin sıcak çalışması aslında sıkıntı. önceden attığım resimlerde de 80 derece vram sıcaklığı görebilirsiniz gerçi 24gb bendeki ama 350w çeken amd kartlar için 1300 1500 devir az ya da 3.5 slot olacak bendeki gibi. yazın sıcak kışın daha da sıcak benim oda kaloriferin önünde onunca kasa. sıcak bir günde otomatik merkezi kalorifer yanmasın diye asus helios kasanın içinde vram sıcaklık testi yapayım son devir red devil 7900 xtx kartta o zaman bile sıcak olacak vram eminim.
-
Ben kendi kartım için ancak 80-85 dereceleri görüyorum maksimum ve overclock'lu silent modda fanlar ile ancak kullanılan bellek markası da önemli SK-Hynix için yanlış bilmiyorsam 110 derece falan maksimum bellek sıcaklığı ve sonra performansı düşürüyor sıcaklıkları düşürmek adına, esas nokta belleklerin bu sıcaklığı sadece kendisinden değil AMD çip fazla ısınıyor ve soğutmak zor, keşke sıvı metal kullansalar nvidia gibi, çipin ısınmasından dolayı oluşan sıcaklık hem çipin yanında ki komponentlere hem de fanlar ile kartın geneline vuruyor.
Elbette bu yüksek sıcaklıklar pek kabul edilebilir değil ama bence makul çünkü kartlar silent mod ile kullanımda fanları 70 dereceden sonra açıyor 80 derecede ancak 1000 RPM'i geçiyor, kart çalıştığı andan itibaren 1000-1200 RPM ile çalışsa 5-10 derece fark ediyor. Kullanıcılar bu durumu kendileri manuel kontrol ederler isterlerse.
station-drivers.com
AMD Radeon Software Adrenalin Edition Version 24.30https://station-drivers.com/index.php/en/component/remository/Drivers/Amd-Ati/Gpus/AMD--Adrenalin-Edition/AMD-Radeon-Software-Adrenalin-Edition-Version-24.30Bu sürümde AFMF2.1 var. Kartlar bence tatminkar bir overclock potansiyeli sunuyor ve 7900XTX'e kafa atabilir, Asrock ve Sapphire'den bu konuda daha agresif bir tutum beklerdim yinede memnun edici bir sonuç.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
30-32 den fazla verilmez xt'ye
-
Katılıyorum hocam. Vram için alındı. Bende RT için değil Vram için alacaktım. Ancak almadım kısmet artık 9070 xt'ye.. Sonuçları oldukça beğendim. Nasılsa NV kullanmadığımız için en azından 4xxx serisini geride bırakmayı başarmış Amd 5070ti ile de dönem dönem yarışabiliyor. Bu yönden bakıldığında daha çok içim ısındı 9xxx serisine beklediğim bir kaç model var mutlaka onların testi çıkar onlara göre alırım. Kendim MSI taraftarıydım aslında ama 9xxxx serisinde MSI yok. O yüzden Saphire alıcam muhtemelen.
-
-
-
bazı oyunlar 4080le kafa kafaya sonuç veriyor, bazılarında ise geride. muhtemelen driver ile çözerler işi de 4080 super ne kartmış be kardeşim. yani imkan olaydı da 4080 super alıp arkama bakmasaydım. 9070 xt, 5070 ti'yi yiyecek gibi duruyor
-
sonuçlar hayal kırıklığı bence en azından 7900 xtx dengi olsaydın bari
-
guru3d'nin incelemesine baktım %5 oc performansı. zaten 350w çekiyor 3 ghz yani oc olmaz bu aletler. ramler hiç olmaz. oyuna göre, RT var yok, 2k 4k gidip geliyor 9070 xt bi bakıyorsun 4080s gibi bir bakıyorsun 4070 ti super gibi yani bence de sürücü ister. bu gösterdiğin sürücü belki lansman için çıkan beta sürücü. bence WHQL bekleyelim sitesinden.
-
O halde HUB güncel driver ile test yapmalı hocam. Çok yanıltıcı olmuş. Kartları kötü gösteriyor. Yoksa teknik olarak gayet iyi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
amd 4000 serisini geride bırakmış olabilir ama nvidia 5070 serisi 4000 serisini geride bırakamadı.
şu inceleme işini görür mü?
www.guru3d.com
SAPPHIRE Radeon RX 9070 XT NITRO+ reviewhttps://www.guru3d.com/review/sapphire-nitro-radeon-rx-9070-xt-review -
Benim anlamadığım xt ile düz arasında 50 dolar varken tr de 150 dolar fark var bu durumda bence 9070 almak daha mantıklı geliyor bana
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Ne zaman alabileceğiz ülkemizde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
RX 6900XT den geçiş için çok iyi oldu bana ya iyi bir yükseltme olacak.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X