Şimdi Ara

AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] (96. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.158
Cevap
97
Favori
199.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Wattman vs. yok ve sürücüler eskisinden çok daha iyi durumda fakat oyun dünyasındaki en can sıkıcı şey Shader Cache stutter olabilir. Önümüzde horizon zero dawn, modern warfare, forza horizon gibi bir sürü olumlu örnek varken, ısrarla oyun esnasında shader önbellekleyen oyunlardan nefret ediyorum. Düzeltilmesi gereken en büyük sorun budur. Aslında firmadan bağımsız bir konu ama yine de Radeon sürücülerinin son driverlarda shader önbellekleme metodu hiç uygun değil. Çözüm yolları arıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 2 Mayıs 2023; 10:5:0 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 23.3.2 de sıkıntısız kullanıyordum , 23.4.1 de donmalar yapmaya başladı. Bu sebepten geri 23.3.2 ye dönmüştüm. 2 gün önce 23.4.2 ye geçtim, sıkıntısız bir şekilde kullanıyorum. Yazılım stabil demek doğru olmaz fakat aşırı sorunlu demekte doğru olmaz. Nvidia kullanırkende sorunlar yaşadığım olmuştu, ama amd de bu durum 1 tık daha fazla oluyor.

• Nvidia kullanıcısı olarak 15 driver yüklüyorsam 1'inde sorunla karşılaşabiliyorum "killer" effected sorunlar olmasa da (ertesinde hemen fix'leniyor).

AMD kullanıcıları da güncelde bu şekilde değerlendirirse güzel bir kıyaslama olur. Güncel durumları bilmek isteriz.  

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E502C764D

Hocam emin misiniz? Bunu siz yaşadıysanız sisteminizde extreme bir durum söz konusu olabilir. 4080 - 16 GB ile, 3 monitör bağlı - 4K Ultra ayarlarda oynadığımda 10-12 arası VRAM kullanımı söz konusu Fligh Sim'de.

Nvidia tarafında bellek frekansları daha yüksek ve bu daha düşük vram kullanımını bir tık azaltır. Lakin ana nokta başka. Yazılım ayağı farklı. Amd kanadında vram %90 a yakın gerekmese bile yer yer kullanılır. Re-rendering olayının gerçekleşmemesi adına. Bazı oyunlar ise kendinden fazla vram tüketir. Zamanla oralarda düşük vram donuna ediyor. 8K testlerinde 3090ti mesela 4080 den önde oluyor. Oyun içi ayarlar vs de önemli. Warzone gibi bazı oyunlarda mesela vram doldurarak performans artırma gibi opsiyonlara da bırakılabiliyor. Şuan için 16gb 4K ultra için yeterli. Yarın çok uzak nesneler dahil işlenir hallere gelir ve detaylar artarsa ki artacak, yetmeyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apache Air Fighter -- 3 Mayıs 2023; 0:35:46 >

• RX 7950 XTX sızmış. 4090 rakibi değil de -çıkarsa- 4080 Ti'a rakip olur diye tahmin ediyorum.

tom's hardware
    AMD Lists Radeon RX 7950 XTX, Other Unreleased Graphics Cards
    https://www.tomshardware.com/news/amd-lists-radeon-rx-7950-xtx-other-unreleased-rdna3-graphics-cards
  • 7900xt alacaklara sapphire nitro + vapor x öneririm çok sessiz serin kart yapmışlar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bang4BuckPC Gameryoutube
    ENEBA - great place to buy games (PS4, Xbox, PC)! https://ene.ba/Bang4Buck All games, DLC! https://ene.ba/Bang4Buck-Store Gift Cards! https://ene.ba/Bang4Buck-GiftCards Check out how the Sapphire AMD RX 7900 XTX Nitro+ and Ryzen 9 7900X 3D performs in, Quantum Break using Ultra settings at native 4K. My PC Specification AMD Ryzen 9 7900X 3D Asus ROG Strix X670E-F Gaming WIFIMotherboard Sapphire Nitro+ RX 7900 XTX G.Skill Trident Z5 RGB 6400Mhz @6200MHz DDR5 32GB 16x2 CL28-37-37-28 trc 68 1.43v Custom Waterloop EK CoolStream XE 360mm Radiator EK-WB Velocity AMD Waterblock XSPC Photon X270 Reservoir V2 with D5 Vario Pump. AMD (Radeon) Software Adrenalin 23.4.3 HX1000i PSU TeamGroup L5 3D Lite 480GB Samsung 480GB 850 EVO SanDisk 256GB Samsung 128GB M.2 LG B9 "55" 120Hz 4K HDR Smart TV. Thermal Take View 71 Full Tower Case Windows 11 Pro Version 22H2 #7900x3d #rx7900xtx #quantumbreak #radeon
    https://www.youtube.com/watch?v=LC1VB_ignrQ&feature=youtu.be
  • GOKHAN 07 G kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun Vapor-X serisi güzel kaç derecelerde geziyor bende pulse var merak ettim.

• GENERAL006 kullanıcısına yanıt
    Full yükte 64 65 hocam kasanın hava akışı çok kötü benim nzxt elite

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOKHAN 07 -- 5 Mayıs 2023; 20:9:22 >
  • Bu Smart access memory açmak fark yaratıyor mu

• GOKHAN 07 G kullanıcısına yanıt

AMD 500 serisi anakartlarda işe yarıyormuş bende olmadığı için fark görmedim ama BIOS'dan açın bence.

• Seçim öncesi kurlar artmadan 7900xt yada 7900xtx almak istiyorum. Vram cinsliğinden dolayı nvidia almayacağım.

Aklımda 7900xt Türkiye'den almak var yada aynı fiyata 7900xtx yurtdışından almak var. Referans almayacağım. Pulse, Vapox, Hellhound, Taichi gibi birşey alacağım ancak fiyatlar dediğim gibi.

2k 240hz ekranım var, sadece oyun oynuyorum ve fsr, ray tracing falan umrumda değil. Sizce xtx ile xt arasında 2k olarak (4k düşünmüyorum) çok fark var mı?

• mcake± kullanıcısına yanıt
    Ne tür oyunlar oynayacağınıza göre değişir. Sağlam oyunları 2k 144hz oynarım diyorsanız xt ile imkansız. Xtx bile yapamıyor bazı oyunlarda bu işi.. yok 2k 60 75 işimi görür diyorsanız xt devam. Tabi cs,lol vs bunlarda da rahat rahat oynatır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

7900xt ye zaten zam geldi bile tr de en düşük pulse 20 bin tl olan kart 22 bine çıktı zaten

7 gün içinde yurtdışından aldın aldın xtx i yoksa eger almayacak durumda isen paranı dovize yatır bekle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 6 Mayıs 2023; 12:11:11 >
  • asko56 kullanıcısına yanıt

2 gün önce bakmıştım en son. evet her karta şimdiden 3000 tl yüklemişler. yarın kredi kartım kesiliyor, pazartesi yurtdışından garantisiz alacağım mecburen...

yurtdışından nasıl alıcaksınız orasını anlamadım tanıdıgınız mı var yoksa kendiniz mi gidip alıcaksınız

Pulse 20 küsürdü o fiyatlara bulursanız bence alın, yurtdisi kartlarla 2k için uğraşmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 6 Mayıs 2023; 13:40:17 >
  • XFX 7900xt mi yoksa Refarans tasarım olan Sapphire mi?

Sapphire Radeon RX 7900 XT Gaming 20GB GDDR6 320 Bit Ekran Kartı, 21323-01-20G (sinerji.gen.tr)

XFX Radeon RX 7900 XT Speedster MERC 310 20GB GDDR6 320 Bit Ekran Kartı, RX-79TMERCU9 (sinerji.gen.tr)

Seçimlerden sonra olası döviz artışı yaşanmadan kartımı yenilemek istiyorum da sizce hangisi arkadaşlar.Tasarım modelde bellekler çok ısınıyor vs deniyordu Merc olanda fan profilinde sıkıntılar var deniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SturmpioneeR -- 6 Mayıs 2023; 14:1:54 >

• SturmpioneeR kullanıcısına yanıt

XFX alın hocam. Referans almayın. XFX tepe modeldir MERC serisi. Fan profiline çok takılmayın bence.

• 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.