Şimdi Ara

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (574. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.612
Cevap
150
Favori
525.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 572573574575576
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]

(En Son Oy Tarihi: 14.4.2025)
Giriş
  • Arkadaşlar rx6700 xt pulse ile nitro arasında 800₺ fark var. Pulse almayı düşünüyorum ne diyorsunuz? Zaten rx 5700 xt pulse var bende

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 22.5.1 güncellemesi ile 6900xt ekran kartında wattman hatası alanlar var mı?

• rica ederim hocam kastım siz değildiniz zaten, ama genel kullanıcı çoğunlukla bu hataya düşüyor, satış yapan firmalar da yol açıyor bu duruma, hem hazır sistemlerde hem oem kasa toplarken psu önemsenmiyor.

siz parçalarınızı mutlaka özenle, bilerek seçmişsinizdir.

win11 kullanıyorum, win10' dan daha stabil olduğunu söyleyebilirim, muhtemelen win11 ve whql sürücü kurulumunuz sonrası sıkıntılarınız kalkacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 18 Mayıs 2022; 15:44:7 >
  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

Dediğiniz deneyeyim o zaman ben hatta güncelleme yaparım buraya da arkadaşlar için de fikir olur.

• bilgennyk kullanıcısına yanıt

iki model arasında malum soğutucu farkı var, pulse 2, nitro 3 fanlı.

bildiğim kadarı ile 6000 serisinde hiç bir markada ısınma ile alakalı kronik bir problem yok, bu nedenle 2 fan ile sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

bahsettiğiniz iki model de tam olarak durum şu nitro için inceleme yapılmış, bu testte kullanılan AMD fabrika referans tasarım 6700XT çift fanlı aynı Sapphire Pulse gibi, bu nedenle sıcaklık ve fan hızı değerleri yakın olacaktır, Pulse için bu test referans alınabilir.

Nitro ile GPU maksimum 61c çalışırken referans çift fanlı soğutmaya sahip 6700xt maksimum 72 dereceye çıkmış, ayrıca fan hızı Nitro da 988 rpm iken referans tasarım çift fanlı modelde 1385 rpm, yani çift fanlı tasarım biraz daha sesli çalışıyor.

Test başlığı her şeyi anlatıyor zaten, "Good Cooling, Same Performance" Nitro' nun tek katkısı daha serin ve daha sessiz çalışması.

Eğer 800 TL bütçenizi zorlamayacak ise Nitro soğutma çözümü kasa içi ve cpu sıcaklığınızda da fayda sağlayacaktır, keza ikinci el satmak isterseniz de daha fazla rağbet görür. Ama bütçe sıkışık ise Pulse modeli de gayet alınabilir bir model, en kötü ihtimalle 10c daha sıcak çalışacaktır, karar sizin.

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]tom's hardware
    Sapphire Radeon RX 6700 XT Nitro+ Review: Good Cooling, Same Performance
    https://www.tomshardware.com/reviews/sapphire-radeon-rx-6700-xt-nitro-review

• nurullah390 N kullanıcısına yanıt

ilk aldığımda psu yetmiyordu bazen kapanıyordu voltaj 97 yaptım hata yok hem daha serin ve sessiz, rx 6900 gaming z modeli,pc yi açma tuşuna basılı tutup kapatınca felan bazen wattman yazıyor ama normalde hata vermiyor,oyunda atma vs olarak

• cübbesiz gandalf kullanıcısına yanıt
    2 ay önce sıfır 1000w corsair psu almıştım. İki aydır sıkıntı yoktu ama son güncellemeden sonra ekranda siyah çizgiler çıkmaya başladı oyun oynarken. Bir süre sonra da oyundan atıyor. DDU ile sürücüyü sildim 22.3.1 e döndüm yine aynı sorun devam ediyor. DDU ile tekrar tüm sürücüleri sildim ve Windows update ile amd display sürücünü kurdum denedim, yine aynı. Pc ye format attım Radeon u tekrar kurdum yine aynı sorun devam ediyor. İyice sinir oldum.
    Asus Rog Strix 6900 XT LC T16 var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurullah390 -- 18 Mayıs 2022; 18:45:35 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Çizgilerin görüntüsü varsa atın ama sanki kartta sıkıntı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 18 Mayıs 2022; 18:49:14 >
  • Maalesef anlık olduğu için ss alamam ama videoya almaya çalışacağım.

İlk akla gelenleri yapmışsınız. Aynı oyunda mı sıkıntı yaşıyorsunuz? Kartı bir başka bilgisayarda deneme şansınız var mı? Yalnızca oyun oynarken mi sıkıntı yaşanıyor?

• RDNA 3 mimarisi hakkında yeni söylentiler var, Navi 31 GPU'sunu barındıran 7900 XT için 384 bit veriyolu ve 24 gb DDR6 belleğe sahip olacağından bahsediliyor. Ayrıca daha önceden 15360 adet olan FP32 birimi için 12888 adet olacağı belirtilmiş, anlaşılan son SKU'yu 4090 Ti için saklayacaklar veya tamamı bu kadar olacak. Ayrıca Navi 31 ve 32 MCM tasarıma sahip olduğundan korkulan olmayacak, çünkü FP32 birimlerinin hepsi tek GCD zarı içinde yer alıyor, Zen CPU mimarisi gibi 2 ayrı CCD oluşumu yok, bu çok iyi haber.

Sadece I/O fabric ve cache yapısı ayrı zarlarda yer alacak, ilk 3D yığın tasarıma sahip GPU mimarisi olacağı da beliritiliyor. Ayrıca Navi 31'de ROP 256 adet olduğundan, RDNA 2'ye göre rasterization gücü iki katına çıkacakmış, tabi hepsi söylenti şu anda. Yani kısaca Ada Lovelace serisine karşı ciddi rakip olabilirler. Editörler böyle önemli haberleri malesef kaçırıyorlar.

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]wccftech
    AMD RDNA 3 Flagship, Navi 31 GPU Rumored To Offer Up To 384-bit Bus & 24 GB GDDR6 Memory, Navi 32 Gets 256-bit For Up To 16 GB Memory
    https://wccftech.com/amd-rdna-3-gpus-navi-31-384-bit-24-gb-memory-navi-32-256-bit-16-gb-memory-rumor/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 19 Mayıs 2022; 14:0:9 >

• Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    Sorunu çözdüm arkadaşlar. Neyse ki korktuğum başıma gelmedi. Daha 45 günlük dünyanın en iyi ve en pahalı 6900 XT kartında bu kadar sürücü hatası ve oyundan atma, oyun içerisinde saçma sapan beliren çizgiler olması tam bir hayal kırıklığı ve kabus olacaktı yoksa.

Displayport kablosunu ikinci slota taktım ve crash azaldı ama devam ediyordu, tüm kabloları çıkardım hdmi 2.1 kablosu taktım ve tüm sorunlar ortadan kalktı. Kullandığım displayport kablosu paugge markaydı. Monitörün kendi kablosundan daha kaliteli diye almıştım sözde. Monitörün kendi displayport kablosunu taktım ve şuan hiç bir sorun yok. Meğer tüm sorun paugge displayport kablodaymış.

• Arkadaşlar amd 6000 serisinde kart kutularında hep hdmi kablo ibaresi var displey porta göre daha verimlimi olduğunu ima ediyorlar pek anlamıyorum amd kartı hdmi mi iyi çalıştırır displey port mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mucahid_06 -- 19 Mayıs 2022; 12:17:47 >
  • Sorunu belirleyebilmenize ve sorunun kartta değil, kablodan kaynaklanmasına sevindim. Aynı markanın bende de bir kablosu var. Ben de kutu içinden çıkan kablodan daha iyidir diye, hiçbir sorun olmamasına rağmen almış ve eski monitörümde kullanmış, bir sıkıntı yaşamıştım. Sıkıntının ne olduğunu hatırlamıyorum ama orijinal kabloya döndüğümü hatırlıyorum.

@mucahid_06 Saçmalık.

• Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    Bende monitör alır almaz daha kaliteli diye düşünüp aldım paugge kabloyu. Meğer kendi kendimize iş çıkarmışız. Aynı markanın 3 tane hdmi 2.1 kablosu da var. Şuana kadar onlarda herhangi bir sıkıntı yaşamadım aslında ama yine de kalitesi şüphe ettirmeye başladı.

Ayrıca size ve diğer arkadaşlara ilgilerinden dolayı teşekkür ederim.

• Ben r9 390-Vega-rx 6700 bu 3 kartla Acer monitörle birlikte gelen oldukça kalın DP kablosunu kullandım hiç tekrarlayan bir sorun yaşamadım bilindik marka monitörlerle gelen kablolar kalitelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 19 Mayıs 2022; 14:30:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısınız. Bizzat kendim de deneyimledim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Starborn

Ben r9 390-Vega-rx 6700 bu 3 kartla Acer monitörle birlikte gelen oldukça kalın DP kablosunu kullandım hiç tekrarlayan bir sorun yaşamadım bilindik marka monitörlerle gelen kablolar kalitelidir.
    Bende vega 56 dan geçtim 6900 e. Onda da wattman hatası alıyordum, kablodan olacağı ilk bakışta hiç aklıma gelmezdi. Msi monitor kullanıyorum şuan, güzel kaliteli bir monitör. Herhalde kablosu iyidir.

Lakin anlamadığım bu kablo neden bir anda bu kadar sıkıntı yaptı. 1 yıllık kablo.

• Amd kartlarda kablonun önemine dair teknik detayların anlatıldığı video zamanında sürücü konusunda paylaşmıştım.

https://www.youtube.com/watch?t=567&v=Yt7NTP4AD9Y&feature=youtu.be

Amd ve nvidia kartlar arasındaki kablo kalitesinin önemini şöyle özetliyor amd kartlar monitör ile direk el sıkıştığı için sinyalin kesintisiz gürültüsüz olması şart bu senkronizasyon bozulursa siyah ekran, çökme oluyor. Nvidia kartlar ise kendi içinde önce sanal bir monitörle el sıkışıp ardından görüntüyü gerçek monitöre ilettiği için kablo ve monitör kaynaklı sorunlara karşı amd kadar hassas değil.

• 
Sayfa: önceki 572573574575576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.