Oyun açılırken yapması bir ipucu veriyor bazı oyunlarda ilk açılışta fps acayip değerlere çıkabiliyor 3000 fps gibi bu durumda kartlar çok fazla güç çekebiliyor 6800xt nin anlık tüketim zıplaması 400w a kadar çıkıyor siyah ekranlarda genelde voltaj dengesizliğinden olur ben sorun psu derim zaten 7 yıllık eski bir model siz kaç yıldır kullanıyorsunuz bilmiyorum güç kablolarıda tek kablodan 2 uç şeklindeyse iyice yetersiz kalır. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (527. sayfa)

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]
(En Son Oy Tarihi: 11.8.2025)
-
-
Psu değiştirsem düzelir mi ve ne almamı önerirsiniz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sizdeki durum direkt olarak PSU ile alakalı denemez. Zaten voltaj düşürüldüğü zaman da azaldığı için klasik buzzing CW olduğu ortada. Marka değişimiyle beraber azaldığı durumlar da görülebiliyor lakin hiç fark olmaması da ihtimal dahilinde. NV tarafında RTX 30 Serisi MSi’larda CW şiddeti daha az oluyor mesela.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sizin yaptığınız bir oc yada uv ayarı yoksa düzelir düşüncesindeyim konuda bahsi geçen corsair 850w uygun olur.
400W dediğiniz değeri nereden ölçtünüz hocam ? Ciddi bir değer 400W
Benim 6900xt 350W üstüne çıkmıyor Anca MPT ile ayarlarını iyice kurcalamak lazım daha üstüne çıkartabilmek için.
Kullanıcı büyük olasılıkla OC/UV ayarlarını dengesiz bir şekilde yapmış olabilir buda benzer sorunlara sebep veriyordur.
Bende eski bir psu kullanmaktayım. High power Astro Lite 750W 80+Gold, bu psu ile 6900XT beslemekteyim her hangi bir sorun yaşamadım henüz.
Direk psu demeden önce bi kullanıcının hangi ayarlarda sistemi kullandı hakkında net bilgiye ihtiyacımzı var.
-
-
merhabalar
Sapphire AMD Radeon RX 6900 XT Nitro+ OC sizce bu ürün nasıldır diğer markalara göre arkadaşlar sorun yaşamak istemiyorum sizlere sormak istedim teşekkürler
iyi forumlar.
-
6900xt referans kartlarda voltaj giriş filtreleme kapasitörleri çok az normalde her faz için olması gerekirken 16 faza 6 filtre kapasitörü koyulmuş sapphire de referans tasarımı kullanmış ama msi gaming x ve z modelleri her faz için filtreleme kapasitörü kullanmış bu coil whine çıkma olasılığınıda azaltır tamamen önünü kesmez geri kalanı şans bu yüzden msi gaming x ve z önerebilirim.
6800 ve 6800xt içinde bu durum aynı ama referans 6700xt lerde her faz için kapasitör koymaya yeniden başlamış amd.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 20 Ekim 2021; 17:13:40 > -
Hiçbir ayar yapmadım
-
Onu yapmayın benim dediğim durum çok ani gerçekleşen bir olay.
Ekran kartına gelen güç kabloları 2 ayrı güç kablosumu yoksa 2 uçlu tek kablomu?
2 ayrı kaplo
-
Genelde sorun psu deyince insanlar pek sıcak bakmıyor bu duruma çünkü çoğu kişi sadece üstünde yazan watt değerini önemsiyor ama arkaplanda çok önemli kriterler var. Yeni psu almadan önce bu kartları kaldırabilecek güncel kaliteli bir psu ile deneme şansı varsa deneyin.
en kısa zaman da deniyeceğim
-
Bu cp modeli kutuda yazıyormuş bendekide cp-9020196 çıktı sanırım çokta eski model değil coil whine sebebi bu psu değildir sanırım
Sizinkinde X yok diğer sayfada konuşulanlar RMX di.
Coil whine a sebep olmayacak seviyede sizin ripple değeri 8mv civarı.
1000w lık psu tavsiyesi verirmisiniz
Teşekkürler bendeki coil whine zaten az ama araştırıyım dedim psu kaliteli bir model sanırım bendeki 6800e psudan çift pcı express kablosu çektim ihtimaller azalsın diye
Psu piyasasını takip etmiyordum biraz baktım ama fazla bir seçenek yok 850-1000w arası bir önceki sayfada 2 tane amazon linki var biri eski biri yeni 850w modeller onlar uygun.
Birde monitör ekran kartı arası kullandığınız kablo kaliteli bir kablomu amd kartlarda siyah ekranın sebeplerinden biride kalitesiz ince kablolar elinizde varsa farklı kablo ile monitöre bağlayıp deneyin sorun tekrarlıyormu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 20 Ekim 2021; 20:31:12 >
O bütün sistemin güç tüketimi sanırım. amd'de gpu'nun çektiği güç dışında bir veri vermiyor diye biliyorum. gpu'da sadece gpu kartın üzerinde bulunan diğer komponentlerin ne kadar çektiği bile muamma.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyaqçocuk -- 20 Ekim 2021; 20:41:9 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X