Şimdi Ara

AMD Radeon R9 280x vs GTX 760 in Render

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tamamen RENDER amaçlı olarak bir bilgisayar topluyorum. Kullandığım programlar 3Ds Max 2015, ZBrush, Maya, After Effects, AutoCAD ve VRED Pro olacak.
    Özellikle After Effects'in Trapcode Suite ve Plexus eklentilerini kullanıyorum. Ekran kartına yapacağım yatırım maximum 900 TL olacak. Ancak AMD Radeon R9 280x mi yoksa Gigabyte GTX 760 Windforce 4GB mi daha iyi olur kararsız kaldım. Diğer bileşenlerimi seçtim onlarda her hangi bir sorunum yok.

NOT: İleride profesyonel render ekran kartı almayı düşünüyorum yani yorumlara FirePro, Quadro, Titan kullan demeyin param yetse zaten alacağım o kartları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corvinus_moriarty -- 2 Temmuz 2014; 23:52:59 >

• forumda geziyorum soruların çoğu oyunlar ile ilgili ve soruya bakan onca kişiye rağmen kimsenin cevap atmamasından anlıyorum ki çoğunuz için zor bir soru sordum. özür dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corvinus_moriarty -- 4 Temmuz 2014; 23:56:46 >
  • Sakin ol mutlaka cevap gelir biraz sabret. Grafik işlerin için 760 daha iyi bi seçim olur. Bende after effects kullaniyorum 760 kullaniyorum sorun yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fazla bilgi yok bu konularda.

Render sistemde render'ı genelde işlemci alıyor. İşlemci + Bellek önemli.

Belli programlarla gpu rendering yapılabiliyor onlar da V-ray rt falandı. 3ds max'te iray ile alınabilir. Burada r9 280x mi gtx760 4gb mı daha iyi bunu söylemek güç.

R9 280x'in hesaplama gücü gtx760'tan çok daha yüksek. Sony vegas pro da mesela render hızı gtx770'in 2 katıdır. Ancak gtx760'ın fark yarattığı nokta Cuda'dır. Steam işlemci sayısı yüksek olan kartlar alabilirsiniz. Bu noktada 4gb gtx760'tan, 2gb gtx770 daha iyi performans verebilir. Kullandığınız programlardaki cuda desteği önemli bu noktada.

Ancak sizin programlardaki performansını gösteren kaynak çok yok.

autocad ve maya için şuraya bakabilirsin gtx760 vs r9 280x:
    http://www.tomshardware.com/charts/workstation-graphics-2013/compare,3287.html?prod%5B6424%5D=on&prod%5B6421%5D=on

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 5 Temmuz 2014; 0:27:48 >

• Sony Vegas pek kullandığım bir program değil daha çok Speedgrade, Premiere ve After kullanıyorum. Ancak sizin de dediğiniz gibi beni düşündüren şey CUDA. Mesela Media Encoder'ın sırf CUDA desteği için özel bir render seçeneği var. Ancak GTX 760 yerine R9 seçerek i7 4770K'yı mı güçlendirsem diye de düşünüyorum. aklımın karıştığı nokta bu. cevaplarınız için sizlere teşekkür ederim ve o verdiğiniz linki inceleyeceğim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X
    4 yıl önce açıldı
    MSI GTX 670 OC Geliyor
    13 yıl önce açıldı
    RX 570 vs GTX 970
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.