Şimdi Ara

## AMD Phenom X4 9600 Detaylı Test Sonuçları ## (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
118
Cevap
0
Favori
8.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: SiLVeR_FoX

quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld
    Pek tabi edemeyiz malesef.

Zira şu anki X2 işlemcilerde de 2GHz HT var.

Oysaki 800MHZ FSM li Core mimarili işlemciye geçiliyorlar.

Bunun dışında evet 940 pin yapısına sahipler ve çoğu AM2 anakartta çalışacaklar. Ama HT1 ile. Onun da ne kaybettirdiği ya da ne getirdiği belirli değil.

imzamdaki anakarta phenom işlemci takabilir miyim acaba?

bu arada amd bence 45 nm. de birşeyler yapmalı..65nm intelin galibiyetiyle sonuçlandı gibi gözüküyor.

nm o kadar önemli değil. nanometre adı üstünde bir uzunluk birimi.

Pentium D serisi de 65nm idi. Asıl önemli olan işlemcinin iç çalışma mimarisi.

Ardından işlemcinin saat hızı geliyor önem noktasında.

Onun ardından FSB.

Daha arkasından ise önbellek.

Yanlız bu arada bu önem sırası sabit bir taban üzerine kurulu. Yani dengeyi bulduktan sonra (5ghz de core mimarili işlemcide 1Kb l1 ve 4 Kb l2 olsun gör bakalım ne yapıyor daha doğrusu yapamıyor.) artırılması gereken sırayı söylüyorum. Önce bir mimariyi üretsin. 45nm ye zaten nasıl olsa geçer.

nm tek başına bir işe yaramaz. Bakınız gene Pentium D. 65nm oldu diye Core2 kadar az mı enerji harcadı. Core2 kadar çok mu performans verdi yoksa core2 kadar az mı enerji harcadı.

Bazıları hala şekil peşinde. Neymiş 45 nm imiş. Neymiş performans uğruna mimariden vaz mı geçecek mişiz.

Bunun dışında anakartın gördüğüm kadarı ile AM2+ desteği sunmuyor ki çizginin sitesinde de mevcut bu bilgi.

http://www.cizgi.com.tr/pageStructure.aspx?intPageStructureNo=24&sintLanguageId=0&bytContentType=6&intRefPartNo=5&intCatId=2&bytLevel=1&tintDepth=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 23 Kasım 2007; 3:30:23 >

• aydınlatıcı bilgilerin için teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: SiLVeR_FoX

q6600 de 1066 mhz fsb;9600 de ise bildiğim kadarıyla 3600 mhz ht olacak.amdnin bu noktada kurduğu bir üstünlükten söz edebilirmiyiz acaba?

bu phenomlar 940 pin mi?eğer 940 pin ise neden her am2 socketli anakarta destek vermiyorlar?

Merak ettiğim bir şey var

Photoshop çalışma hızı, veri akış hızına bağlı. Öyle olduğu Core2Duo lar 1066 Mhz den 1333Mhz e geçince testlerden görüldü.
    Diğer uygulamalar %1 falan hızlanırken, Photoshop %8 kadar hızlanmıştı.

Şimdi Phenom Photoshop'ta Intele kıyasla yine yavaş kalıyor.
    Burada Phenom un 1066 mhz FSB sine mi bakacağız, 3600 Mhz HT3 üne mi?
    Yoksa olay tamamen güney köprüsü yüzünden mi?
  • böyle adaletsiz testmii oluryaw xq6700 1 milyarlık işlemci nerdeyse tesleri aynı ghz ve orantılı fiyat bazında bir intel ve penomla yapmak lazım bence intelin 1 milyarlık işlecisine amd penom nerdeyse kafa kafaya vurmus amd üstünlüğü yavas yavas belir inleşior aynı ghz ve fiyat aralığında olsa md sallar carpar atar.
  • Herkes 100-200 puanlı bench ler ile uğraşa dursunda,teknolojiden bahseden yok.Arkadaşlar günümüz bench skorları ile uğraşmak yerine teknolojilere baksak ii olur kanaatimce.Phenom ların bize suduğu teknolojileri bugün olmasada yarın mutlaka meyvelerini verdiğini göreceğiz.
    http://www.tomshardware.com/2007/11/19/the_spider_weaves_its_web/page12.html
    Şimdi 1-2 dk nızı ayırın ve şu sitedeki phenomların bize sunduğu teknolojileri ve nasıl bir işlemci olduğuna bakın
    tam 42 sayfa Bırakalım bence benchlerdki 100-500 lük skorları.Bunlar bize günlük software işlemlerde kolaylık sağlıyomu? Hayır.Amd bence ii iş çıkardı.Karşısındaki dev ile genede ii mücadele ediyor..Saygılar..

• Yorumları okuyorum da hep Phenom'un mimarisi üzerinde yoğunlaşmış eleştiriler. Buradaki yorumlardan sonra, THG'nin bu konudaki incelemelerini okuyuncaya kadar Phenom'un mimarisinin kötü olduğuna dair bir izlenim oluşmuştu bende. Oysa Phenom çok sağlam bir işlemci mimarisiyle gelmiş. Performans'ta Intel'in %13 gerisinde kalmış olabilir ancak bu Phenom'un şu anda oldukça gelişmiş bir mimariye sahip olduğu gerçeğini değiştirmez. Üstelik AMD tüm bu değişikliği uzun süredir kullanmakta olduğu mevcut altyapıyı bozmadan sunmayı da başarmış. Intel tarafındaysa daha fazla performansa ulaşabilmek için uyumluluk tamamen gözardı edilmiş durumda. THG'nin kapanış paragrafında bahsettiği gibi Intel'in günümüzdeki en gelişmiş platformu olan X38, önümüzdeki senenin ilk aylarında piyasaya çıkacak olan yeni nesil işlemcileri desteklemeyecek ki bir işlemci için komple sistem değişikliği manasına geliyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: radikal1

böyle adaletsiz testmii oluryaw xq6700 1 milyarlık işlemci nerdeyse tesleri aynı ghz ve orantılı fiyat bazında bir intel ve penomla yapmak lazım bence intelin 1 milyarlık işlecisine amd penom nerdeyse kafa kafaya vurmus amd üstünlüğü yavas yavas belir inleşior aynı ghz ve fiyat aralığında olsa md sallar carpar atar.

Asıl adaletsizlik intel tarafında. QX6700 ün hızı Q6600 hızına indirilmiş ve Q6600 1 milyar değil dikkatli bakın.

Üstelik Q6600 ün çarpanı düşürüleceğine direkt FSB si düşürülüp anladığım kadarı ile.

quote:

Orjinalden alıntı: extremexxl

Herkes 100-200 puanlı bench ler ile uğraşa dursunda,teknolojiden bahseden yok.Arkadaşlar günümüz bench skorları ile uğraşmak yerine teknolojilere baksak ii olur kanaatimce.Phenom ların bize suduğu teknolojileri bugün olmasada yarın mutlaka meyvelerini verdiğini göreceğiz.
    http://www.tomshardware.com/2007/11/19/the_spider_weaves_its_web/page12.html
    Şimdi 1-2 dk nızı ayırın ve şu sitedeki phenomların bize sunduğu teknolojileri ve nasıl bir işlemci olduğuna bakın
    tam 42 sayfa Bırakalım bence benchlerdki 100-500 lük skorları.Bunlar bize günlük software işlemlerde kolaylık sağlıyomu? Hayır.Amd bence ii iş çıkardı.Karşısındaki dev ile genede ii mücadele ediyor..Saygılar..

64 bit diye bir şey duydun mu? Ya da ATİ nin düşük poligonları yüksek poligona çevirme teknolojisini.

Bunlar da çok güzel bir teknoloji adı ile çıkmıştı. Ama bakınız 5 yıldan uzun süredir 64bit bekliyoruz. Vista ile güya yaygınlaşacaktı korsan CD ciler bile 64 bit satın alan yok diye 32 bit ini satıyorlar.

Kaldı ki o sayfalar da boşa.

Neymiş serin sessiz 2 teknolojisi imiş. Yahu intel de de speed step var.

Neymiş voltaj bilmem neyi imiş.

Neymiş güç tüketimi imiş. Tabloya bakın ve 9700 ün QX6700 ile eşit olduğunu ve aslında 9700 ün Q6600 e geçildiğini.

İşlemci çekirdek gerilimi kısmında zaten İntel işlemci yok kendi eski işlemcileri ile kıyaslamış.

Sayfanın birinde Spider platformu var ve laf. Hadi CF desem anlayacağım o konuda ne deseler haklılar zira çok gelişmiş bir teknoloji CF. Ama duruma bakarsan ki bunun işlemci ile alakası yok sen gitmişsin ekran kartından bahsediyorsun.

SB600 ile SB 700 karşılaştırılmış. Bir de 9 serisine bakmak lazım. Kendi kendini geçip iyi demek ne alaka olur. (Bu gün bölüm başkanı oldum. Bölümde benden başkası yok ama olsun gibi bir laf.)

Overdrive denmiş iyi güzel bir program yapmışlar. OC kolaylaştırmışlar ama tabi gene garanti dışı.

F/P demiş ve sallanmış anlaşılan. Q6600 fiyatına bir bakın.

Gerisinde de zaten AMD işlemciler ile karşılaştırılmış

quote:

Orjinalden alıntı: emptyrean

Yorumları okuyorum da hep Phenom'un mimarisi üzerinde yoğunlaşmış eleştiriler. Buradaki yorumlardan sonra, THG'nin bu konudaki incelemelerini okuyuncaya kadar Phenom'un mimarisinin kötü olduğuna dair bir izlenim oluşmuştu bende. Oysa Phenom çok sağlam bir işlemci mimarisiyle gelmiş. Performans'ta Intel'in %13 gerisinde kalmış olabilir ancak bu Phenom'un şu anda oldukça gelişmiş bir mimariye sahip olduğu gerçeğini değiştirmez. Üstelik AMD tüm bu değişikliği uzun süredir kullanmakta olduğu mevcut altyapıyı bozmadan sunmayı da başarmış. Intel tarafındaysa daha fazla performansa ulaşabilmek için uyumluluk tamamen gözardı edilmiş durumda. THG'nin kapanış paragrafında bahsettiği gibi Intel'in günümüzdeki en gelişmiş platformu olan X38, önümüzdeki senenin ilk aylarında piyasaya çıkacak olan yeni nesil işlemcileri desteklemeyecek ki bir işlemci için komple sistem değişikliği manasına geliyor.

Arkadaşım gelişmiş bir mimari yok ortada. Aynı saat hızında Core dan daha az performans sunuyor. Bu mu gelişmiş mimari.

He onun dışında işte overdrive mış falan bunlara mimari gelişim demiyoruz. Gadgets yani küçük araçlar diyoruz.

Doğal yapı dendi hiç bir artısı yok. Ne güç tüketimine ne performansa.

Araştırıp görebilirsin. Kontrolsiz güç güç değildir. İyi o zaman ben de bir işlemci yapayım. A, B, C, Z teknolojilerimiz var diyeyim. Bakın bu kadar çok teknolojimiz var. İşlemcilerimiz diğerilerinden %20 kötü aynı zamanda daha pahallı ama performans için teknolojiden va mı geçeceksiniz?

Alla alla ben teknoloji performans için geliştiriliyor sanıyordum ama yanıldım galiba.

Linkte bir şey yok yani.

• Sayın DigitalWorld, yaptığın açıklamaları hayretle izliyorum.THG gibi bir site bu teknolojileri gereksiz ve anlamsız bulmayıp yayınladı da sen bu teknolojileri nasıl gereksiz ve anlamsız kıldın anlamış değilim.Burda incelemelerimde gördüğüm kadarı ile amd nin aslında başarılı bir taban oluşturduğunu ve gelecek vaadettiinden bahsetmeye çalıştım.Şuanki verdiği performansı bende beğenmiyorum.Fakat peşinde getirdiği doğal fiziksel çekirdek olmak üzere taşıdığı bütün teknolojilere rakibi tarafından da desteklenip uygulamaya geçmek istemesi
    amd nin kullandığı teknolojilerin hiçde yabana atılmayacağını göstermedi mi? Amd yakın bi zamanda çok daha başarılı işlemciler ile karşımızda olacaktır.
  • Yani sizin mantığınıza göre mimarideki gelişmişlik ortaya koyduğu hızla doğru orantılı, yoksa ben mi yanlış anlıyorum? Yani, daha hızlıysa daha gelişmiş bir mimarisi vardır, öyle mi? Yani dahili bellek kontrolcüsü gibi bir yenilik bile sırf Intel'i geçemedi diye boş bir teknoloji oluveriyor. Hoş daha önceki mimari yeniliklerde olduğu gibi dahili bellek kontrolcüsünü de yakında Intel işlemcilerinde göreceğiz, maşallah AMD Ar-Ge'si hem AMD hem Intel için çalışıyor. Sizin yorumlarınız futbol deyimiyle skora göre konuşmaktır, hangi takım iyi oynamış (bizim konumuzda fiyat, vb ek özellikler) falan hiç önemli değil, yendiyse iyi oynamıştır, galibiyeti haketmiştir. Phenom'un gözardı edilmeye çalışılan en önemli yönü bence fiyatıdır. Q6600 900$'dan bugünkü fiyatlara indi ancak AMD benzer sınıftaki işlemcisi olan Phenom'un ilk giriş fiyatı 300$'dır. Q6600'dan sonra çıkacak olan 4 çekirdekliler Phenom fiyatlarıyla mı çıkacak acaba? Örnek bir test vereyim:

## AMD Phenom X4 9600 Detaylı Test Sonuçları ##

Crysis CPU testinde Phenom ile QX6850 arasındaki performans farkı sadece 3 fps, peki aralarındaki fiyat farkı?
    QX6850: 944 - 1,414$ (link)
    QX9650: 1,199 - 1,345$
    Phenom: 300-?$

Hız ve performans benim için de önemli, o nedenle şu anda Core2Duo kullanıyorum, ancak daha performanslı diye kesinlikle 300$'lık işlemci yerine 1000$'lık işlemci almam.

• unutmamak gerekir ki AM3 soketli islemcileri bile AM2+ ve AM2 soketli anakartlarda kullanabiliyorsunuz..
    teknoloji olarak AMD daha onde, ama performans olarak onde olmasa bile, verecegi geriye dogru uyumluluk imkanlari 45nm'lik islemcileri ki; bu islemciler daha cikmamis olan Intel'in "Nehalem" islemcisi ile teorik olarak yaklasik prensiplere sahip, ama 75$'lik 690G chipsetine sahip anakartlarda kullanabiliyorsunuz.. Simdi Nehalem'in neden satilamadiginin sorusunu soracak olursak, verilecek cevabin "ilgili islemcinin maliyetini karsilayabilen son kullanici yok".. yani sonuc su oluyor... tahmini rakam vererek soyluyorum.. 3000dolarlik Nehalem islemci mimari olarak 300dolarlik Phenom 4 cekirdek islemcisi ile benzer teknolojileri paylasiyor...

Nehalem uretimini Intel'in yapmasi zor ve maliyetli ama Phenom uretimini AMD'nin yapmasi cok kolay.. bu mudur..=?
  • Beyler AMD yi eleştireceğinize takdir edin.İntelcilerin bile amdye saygı duyması gerekir. Özellikle sen digitalworld intelde mi çalışıyorsun anlamadım gitti zaten
  • Yaz aylarında bir Phenom almak lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: sulo61gun

Beyler AMD yi eleştireceğinize takdir edin.İntelcilerin bile amdye saygı duyması gerekir. Özellikle sen digitalworld intelde mi çalışıyorsun anlamadım gitti zaten

Bak iste boyle olmaz... zaten onlar saygi duyar ve burda elestirebilirler.. onemli olan asagilamamak.. ayrica lutfen konulari kisisel almayin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

quote:

Beyler AMD yi eleştireceğinize takdir edin.İntelcilerin bile amdye saygı duyması gerekir. Özellikle sen digitalworld intelde mi çalışıyorsun anlamadım gitti zaten

Bak iste boyle olmaz... zaten onlar saygi duyar ve burda elestirebilirler.. onemli olan asagilamamak.. ayrica lutfen konulari kisisel almayin..

evet
    Bende aşağılayanlara kızıyorum zaten (Daha iyisini amd den beklerdim diyenlere lafım yok).amd batınca ne kazanacaklar merak ediyorum.200$lık işlemciye niye 1000$ vermek istiyolar anlamıyorum.Amd zor imkanlarıyla harika işlemci ve ekran kartları çıkarıyo.İntelin işlemcilerine yetişmesi bile bana göre büyük başarıdır.Çünkü biliyorum ki amd aynı performanstaki işlemciyi bana daha ucuza verecek

• AM3 işlemciler AM2 anakartlarda çalışacak,ama AM2 işlemciler AM3 anakartlar ile çalışmayacak. AM3 işlemcileri o anakatlarda çalıştırmak nasıl bir mantık bilemiyorum, pek parlak sonuçlar vermeyecektir, AMD fanatikleri kıyaslamayı bile adil görmezken bunu savunuyor olması, bundan başarı beklemesi trajikomik olmuş.
    AMD'nin ilk 45 nm işlemcileri olan Deneb şimdilik DDR3 dışında hiçbirşey vaadedmiyor. Onuda Phenom gibi abartıp sonra hayal kırıklığı yaşamayın. Hele bunu Nehalemle kıyaslarsanız büyük hayal kırıklığı verir. Nehalem'in rakibi herşey planladığı gibi olursa 2009 tahminlerindeki Bulldozer olacak. Hayali rakamlar, 3000$,300$ ne anlayamadım.
    Bir tarafta nominal değerlerde çalışan önde bir işlemci ve diğer tarafta maksimuma yakın değerlerdeki rakibi. Ne fiyat, ne güç tüketimi, hiçbiirinde bir avantajı yok ve bu başarı sayılıyor. Havada kalan hayali teoriler.

• quote:

Orjinalden alıntı: WinteR

AM3 işlemciler AM2 anakartlarda çalışacak,ama AM2 işlemciler AM3 anakartlar ile çalışmayacak. AM3 işlemcileri o anakatlarda çalıştırmak nasıl bir mantık bilemiyorum, pek parlak sonuçlar vermeyecektir, AMD fanatikleri kıyaslamayı bile adil görmezken bunu savunuyor olması, bundan başarı beklemesi trajikomik olmuş.
    AMD'nin ilk 45 nm işlemcileri olan Deneb şimdilik DDR3 dışında hiçbirşey vaadedmiyor. Onuda Phenom gibi abartıp sonra hayal kırıklığı yaşamayın. Hele bunu Nehalemle kıyaslarsanız büyük hayal kırıklığı verir. Nehalem'in rakibi herşey planladığı gibi olursa 2009 tahminlerindeki Bulldozer olacak. Hayali rakamlar, 3000$,300$ ne anlayamadım.
    Bir tarafta nominal değerlerde çalışan önde bir işlemci ve diğer tarafta maksimuma yakın değerlerdeki rakibi. Ne fiyat, ne güç tüketimi, hiçbiirinde bir avantajı yok ve bu başarı sayılıyor. Havada kalan hayali teoriler.

performans istersen islemci gibi pahali bir yongayi mi yoksa, anakart gibi ucuzu da bulunabilen bir yongayi mi tercih edersin..? sonucen parana gore performans aliyorsun..
    Ayrica AMD islemcileri 2008'de cikacak olanlarin hepsi 45nm.. Deneb ddr3 destekliyor... ama ddr2'de destekliyor... bunu da biliyoruz.. aynen HT'nin 1000 olarak kullanilmasi gibi.. yani AM3'te de HT'yi 1000 olarak kullanabilirsin...haberi var cunku.. Ht carpani bu sebepten guzel bir bulustur..

Nehalem 2009 icin yapilan planlama olarak hazirlandi.. henuz bir performans degerlendirmesi yok... o sebepten o zaman cikacak islemciler ile karsilastirmak gerek... unutmayalim ki, Fusion diye bir teknoloji de geliyor AMD'den.. sonucen performansini bilmedigin bir islemci icin konusmanin ne kadar anlamsiz oldugunu da biliyorum... tuttu ki SSE'nin yeni versiyonlarini da ekleyelim...

sonucen bunu sen de karsilastiramazsin... cunku ona gore bir anakartta yok.. sonucen senin de havada kalan hayali teorilerin... hepimizin degil mi.?

• sadece işlemci değil şöğle pci-x2.0 destekli bi bord fiyatlarına bakın bakalım intelde ne olmuş yeni cıkıcaklarda sadece ddr3 olucak ama intel savunanlarda kafa nerde onlar zaten ya intelde bi kolda calışıyo yada neolduğu bilinmez futbol taraftarı gibi amacsızca bilgisiz düşüncesizce yandaş yandaş taraf tutuyor diğerini sevmiyor
  • 45 nm ürünleri 2008'in 2 yarısında çıkacak. 2008 ilk yarısında 65nm ve 3 çekirdekli Tolimanlar bekleniyor.
    90$'a P35 ile performansdan kayıp vermeden kullanabilirken neden daha düşük bir işlemci ile HT1000de ile uğrasayım, 20 $ fark alınan performans karşısında daha mantıklı.
    Bahsettiğin gibi Nehalemden konuşmak çok anlamsız, hele değer biçmek çok daha anlamsız,konuyu cevaben yazmışımdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: extremexxl

Sayın DigitalWorld, yaptığın açıklamaları hayretle izliyorum.THG gibi bir site bu teknolojileri gereksiz ve anlamsız bulmayıp yayınladı da sen bu teknolojileri nasıl gereksiz ve anlamsız kıldın anlamış değilim.Burda incelemelerimde gördüğüm kadarı ile amd nin aslında başarılı bir taban oluşturduğunu ve gelecek vaadettiinden bahsetmeye çalıştım.Şuanki verdiği performansı bende beğenmiyorum.Fakat peşinde getirdiği doğal fiziksel çekirdek olmak üzere taşıdığı bütün teknolojilere rakibi tarafından da desteklenip uygulamaya geçmek istemesi
    amd nin kullandığı teknolojilerin hiçde yabana atılmayacağını göstermedi mi? Amd yakın bi zamanda çok daha başarılı işlemciler ile karşımızda olacaktır.

Arkadaşım teknoloji ne için vardır?

Hayatı kolaylaştırmak.

Hayatımızı kolaylaştırmak için bilgisayar ne yapıyor?

İşlerimizi hızlandırıyor.

AMD nin çıkardığı teknolojiler işlerimizi hızlandırıyor mu?

Hayır!

Olay bu.

Her yazılana bakarsan. Ohoooooooo.

Bak orada grafikleri bir incele.

Cool&quite teknolojisinden bahsetmişler. Bu teknoloji işlemci boşta iken güç tasarrufu yapsın diye çıkmış.

Peki tabloda değelere bakalım. QX6700 ile Phenom 9700 aynı. Phenom 2.4GHz ve QX6700 den daha yavaş. Sence cool&quite bir fark ortaya koyuyor mu? Hayır.

Üstelik bu teknoloji eski işlemcilerde de var. Phenom getirmiyor bize. Yani kısacası düzmece. En basiti bu işte.

Güya gene az enerji harcayacak diye doğal yapı vardı. Hani nerede daha az enerji.

Daha az ısınıp daha çok OC olacaktı. Hani?

Maliyeti düştüğü için daha ucuz olacaktı HANİ?

Daha az güç harcayacaktı e hani be kardeşim.

Kusura bakılmasın ama ben pek tabi burada üstün körü geçilen şeyleri saymam. Sen katalogdaki yazılara bakıp ürün alıyorsan hayırlı olsun.

Ona bakarsan tüm 12MP, İSO3200, Titreşim önleyicili makineler aynı olur. Bunlar katalog bilgileri işte. Oysa bak bakalım İSO ne işe yarıyormuş millet atlıyor 12MP İSO 32oo vay bea. Hem de carl zeis uffff. Kimse bakmaz sensör boyutu ne, açılar ne o ne bu ne diye.

Ya da araba bakarsın. Uff kadran 400 ü gösteriyor vay beeeeee. 120 beygirmiş. vay beeeee. Kimse bakmaz bilindik bir sorunu var mı? Viraz nasıl alıyor vs vs.

Yani bir şeyin olması yetmez fayda sağlaması lazım. Şimdi bir örnek verirdim tam otururdu ama olmaz. Ben ima edeyim. Kuş ötmeyince olması ne işe yarar.

Ben AMD yi mi kötülüyorum. Hayır sadece yazdıklarına cevap veriyorum. Şu an söylenen gibi saçma bir fiyata satmasın, F/P yapsın niye önermeyeyim.

Bunun dışında elbette ileride daha iyi işlemciler çıkaracaktır. Ama ben şu ana bakıyorum. Kaldı ki İntel de boş durmuyor.

quote:

Orjinalden alıntı: emptyrean

Yani sizin mantığınıza göre mimarideki gelişmişlik ortaya koyduğu hızla doğru orantılı, yoksa ben mi yanlış anlıyorum? Yani, daha hızlıysa daha gelişmiş bir mimarisi vardır, öyle mi? Yani dahili bellek kontrolcüsü gibi bir yenilik bile sırf Intel'i geçemedi diye boş bir teknoloji oluveriyor. Hoş daha önceki mimari yeniliklerde olduğu gibi dahili bellek kontrolcüsünü de yakında Intel işlemcilerinde göreceğiz, maşallah AMD Ar-Ge'si hem AMD hem Intel için çalışıyor. Sizin yorumlarınız futbol deyimiyle skora göre konuşmaktır, hangi takım iyi oynamış (bizim konumuzda fiyat, vb ek özellikler) falan hiç önemli değil, yendiyse iyi oynamıştır, galibiyeti haketmiştir. Phenom'un gözardı edilmeye çalışılan en önemli yönü bence fiyatıdır. Q6600 900$'dan bugünkü fiyatlara indi ancak AMD benzer sınıftaki işlemcisi olan Phenom'un ilk giriş fiyatı 300$'dır. Q6600'dan sonra çıkacak olan 4 çekirdekliler Phenom fiyatlarıyla mı çıkacak acaba? Örnek bir test vereyim:

## AMD Phenom X4 9600 Detaylı Test Sonuçları ##

Crysis CPU testinde Phenom ile QX6850 arasındaki performans farkı sadece 3 fps, peki aralarındaki fiyat farkı?
    QX6850: 944 - 1,414$ (link)
    QX9650: 1,199 - 1,345$
    Phenom: 300-?$

Hız ve performans benim için de önemli, o nedenle şu anda Core2Duo kullanıyorum, ancak daha performanslı diye kesinlikle 300$'lık işlemci yerine 1000$'lık işlemci almam.

Dahili bellek kontrolcü yenilik değil. Bir çok işlemcide olan bir şey zaten (X86 olmayan). AMD sadece masa üstü işlemcilerde kullandı.

Bunun dışında önceleri A64 serisinde niye dahili bellek denetleyci var diyordum. İntel hala DDR2 diye cebelleşsin diyordum biliyor musun?

Çünki o sıralar intel e göre üstünlük kuruyordu. Ardından çift kanal bellek çıktı. İntel bellek denetleyicisini geliştirdi. İşlecilerini güçlendirdi.

Şimdi ise bu işe yaramıyor. Banane biri 8GB diğeri 6GB ise. Bu da tıpkı verdiğim makina örneğine döner. Dahili bellek denetleyici olması son derece önemsiz. Neden biliyor musun?

Çünki İntel işlemciler üzerinde avantaj kurmasını sağlamıyor.

Bana oyunda daha yüksek FPS vermiyor. DVD işlerken daha kısa sürede bitirmemi sağlamıyor. Nedeni bu.

Q6600 900$ dı demişsin. X2 3800 kaç para idi.????

Arkadaşım Q6600 çıktığında başka 4 çekirdek yoktu. Yani ilkti. Şimdi ise piyasaya yerleşmiş bir 4 çekirdek var. Ve bir firma çıkıp bundan daha az performanslı bir ürünü daha pahallıya satmaya kalkıyor.

Eğer Q6600 de olmasa idi. 9700 ü sen sanıyor muydun 300$ a alacağını? Yapmayın ya güzünüzü seveyim.

Burada yaptığım haklı eleştiridir. AMD %40 geçeceğim dedi. Yok işte. Ben daha önceden %40 bir kaç programda olur genel itibar ile İntel işlemciler ile eş seviyede olur demiştim. Fiyattan kırıp satar demiş miydim hatırlamıyorum ama benzer bir şey demiştim sanırım.

Bunun dışında ben phenomları bekleyin de dedim. Açıkçası pişman değilim. Alanların içinde bir şüphe kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 24 Kasım 2007; 6:22:22 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

quote:

evet
    Bende aşağılayanlara kızıyorum zaten (Daha iyisini amd den beklerdim diyenlere lafım yok).amd batınca ne kazanacaklar merak ediyorum.200$lık işlemciye niye 1000$ vermek istiyolar anlamıyorum.Amd zor imkanlarıyla harika işlemci ve ekran kartları çıkarıyo.İntelin işlemcilerine yetişmesi bile bana göre büyük başarıdır.Çünkü biliyorum ki amd aynı performanstaki işlemciyi bana daha ucuza verecek

Öncelikle burada benim lafımla AMD batmaz. Batacak olsa İntel batardı. Zira bir tek suratına pislemediğim kalmıştı.

Aşağılayan da yok. Ben diyorum ki olmamış. Bu aşağılamak değil.

Bir de şu sıralar zaten işler sıkıyor belki biraz sert oldu ama malesef gerçekler bunlar.

Acılı adanayı tatlı diye sunamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 24 Kasım 2007; 6:22:46 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.