Şimdi Ara

AMD Phenom II X4 Fan Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşlık 2 yıldır AMD Phenom II X4 965 Black Edition işlemcisini kullanıyorum. 2 yıldır stok fanla idare ediyorum. Ama artık bıktım çok fazla ses çıkarıyor. AIDA 64 programında dönme hızına baktım 6500 RPM de dönüyor (oyunlarda). Yüksek oyunlar açınca maksimum 65 dereceye çıkıyor ondan yana bi sıkıntım yok ama gerçekten çok fazla ses çıkarıyor. Bende fan almayı düşünüyorum. Bana fan önerebilirmisiniz ? Bütçem en fazla taş patlasa 130 TL.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama aynı işlemciyi 3.8'e OC'lanmış halini hyper t2 ile kullanan arkadaşım var. Ama ses hiç sorun olmasın derseniz hyper t3 ya da t4 öneririm (t4'ü de kendim kullanıyorum 8350 ile daha gıkı çıkmadı soğutucunun) o işlemciyi buz gibi yaparlar tabiki bütçe imkan veriyorsa hyper 212 serisi daha serin çalıştırır işlemciyi, ses yönünden bir farkları yok.

http://www.vatanbilgisayar.com/hyper-412s-intel-lga-775_1155_1156_1366_2011--amd-am2_am3_am3--islemci-sogutucu.html#yorumlar

• Merhaba.
    Hocam ben 2,5 senedir x4 955 ile xigmatek red scorpion kullanıyorum gayet sessiz parasının hakkını veren bir soğutucu tavsiye ederim...

Bende bir dönem işlemciyi 3,8 lerde kullandım şimdi 3,5 larda günlük kullanıyorum.Herhangi bir sıkıntı yaşamadım soğutucudan yana...

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3772
    Why So Serious?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK AMD PHENOM II X6 1100T
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doqann

Arkadaşlar Merhaba.

Yaklaşlık 2 yıldır AMD Phenom II X4 965 Black Edition işlemcisini kullanıyorum. 2 yıldır stok fanla idare ediyorum. Ama artık bıktım çok fazla ses çıkarıyor. AIDA 64 programında dönme hızına baktım 6500 RPM de dönüyor (oyunlarda). Yüksek oyunlar açınca maksimum 65 dereceye çıkıyor ondan yana bi sıkıntım yok ama gerçekten çok fazla ses çıkarıyor. Bende fan almayı düşünüyorum. Bana fan önerebilirmisiniz ? Bütçem en fazla taş patlasa 130 TL.

Akasa Nero 3 --- 90 TL
    http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/akasa-nero-3-amd-intel-lga-775-1156-1155-1366-2011-islemci-sogutucusu.html

Akasa Venom --- 120 TL
    http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/akasa-venom-amd-intel-lga-775-1156-1155-1366-islemci-sogutucusu.html
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||

• öncelikle şunu belirteyim alacağınız hiç bir ürün (hele ki 100 lira ve üzeri) sizi amd stok fanı gibi rahatsız etmez. sesini bile duymazsınız. ben zamanında 70 liraya hyper t4 aldım daha çalışıyor mu çalışmıyor mu emin değilim

o bütçeye çok güzel soğutucular alınır. yukarıda arkadaşın belirttiği red scorpion gayet güzel bir üründür. illa bütçenizi son kuruşuna kadar harcamaya gerek yok. onun yanında size tavsiye edeceğim ürünler bunlar olur:

http://www.vatanbilgisayar.com/hyper-t4-lga775_1155_1156_1366_2011--am2_am2-am3_am3-_fm1-islemci-sogutucu.html?srt=UP

http://www.vatanbilgisayar.com/hyper-tx3-evo-lga775_1155_1156_1366--am2_am2-am3_am3-_fm1-islemci-sogutucu.html?srt=UP

bu fiyatların üzerine çıkmaya gerek yok. zaten bunların biraz üzerine sıvı soğutmalar başlıyor. derdiniz sadece sesse 3 üründen birini seçip alın derim. zaten soğutma performansları da kesinlikle kötü değil.

• LEON-X kullanıcısına yanıt
    Çok sağol kardeşim 90 TL'lik olanı düşüneceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doğan96 -- 6 Haziran 2014; 15:23:13 >

• quote:

Usta oyunlarda stok fan kadar ses çıkarıyor mu? Ben çok oyun oynayan biriyim ama her oyunda uçak gibi ses çıkarıyor bıktım artık

Yok hocam gayet sessiz tabii bu ses olayı kişiden kişiye değiştiği için kesin birşey söylemek zor.

Oyunlarda şöyle söyleyeyim 8-10 saat kesintisiz oyun sürelerim oluyor soğutucu fanının sesi hiç öyle uçak sesi gibi ses çıkartmadı bugüne kadar.Bu arada Amd'nin stok fanları az çok bilirim nasıl ses yaptığını

• quote:

Orijinalden alıntı: genelkurmay89

quote:

Usta oyunlarda stok fan kadar ses çıkarıyor mu? Ben çok oyun oynayan biriyim ama her oyunda uçak gibi ses çıkarıyor bıktım artık

Yok hocam gayet sessiz tabii bu ses olayı kişiden kişiye değiştiği için kesin birşey söylemek zor.

Oyunlarda şöyle söyleyeyim 8-10 saat kesintisiz oyun sürelerim oluyor soğutucu fanının sesi hiç öyle uçak sesi gibi ses çıkartmadı bugüne kadar.Bu arada Amd'nin stok fanları az çok bilirim nasıl ses yaptığını

Aynen çok ses çıkarıyor sırf onun için değiştirecem fanı. Sizin verdiğiniz 90 TL'lik olanı veya ötekini alacağım Hyper T4 olan. Yardımlarınız için çok sağolun arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doğan96 -- 6 Haziran 2014; 15:26:10 >

• quote:

quote:

quote:

Aynen çok ses çıkarıyor sırf onun için değiştirecem fanı. Sizin verdiğiniz 90 TL'lik olanı veya ötekini alacağım Hyper T4 olan. Yardımlarınız için çok sağolun arkadaşlar

Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.
    Hangisini seçerseniz seçin stok fandan bin kat sessiz olacaktır emin olabilirsiniz

Yalnız kasanız neydi onu sormadık bu kule tipi soğutucular sığmayabilirde o açıdan sorayım dedim...

• genelkurmay89 kullanıcısına yanıt
    Valla ben sistemi toplarken kasayı bilgisayarcı seçmişti iyi mi kötü mi bilmiyorum inşallah sıkıntı yaratmaz. Kasa bu:

http://www.vatanbilgisayar.com/element-t-700w-midt-atx-siyah-kasa.html
  • valla akasa olsun, xigmatek olsun, cooler master olsun hiç biri seni üzmez. şimdiden hayır olsun. belirtmek istediğim tek şey T+ biraz cüsseli bir soğutucu küçük istersen akasa nero3 yada hyper t3 al
    Why So Serious?
  • Bi çuval para bayılma,yazık parana .Al kullan,sıfır ses,mükemmel soğutma.

http://forum.donanimhaber.com/m_92569836/tm.htm

Merhaba.
    Hocam ben 2,5 senedir x4 955 ile xigmatek red scorpion kullanıyorum gayet sessiz parasının hakkını veren bir soğutucu tavsiye ederim...

Bende bir dönem işlemciyi 3,8 lerde kullandım şimdi 3,5 larda günlük kullanıyorum.Herhangi bir sıkıntı yaşamadım soğutucudan yana...

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3772

kesinlikle arkadasa katiliyorum. ayni islemciyi ayni sogutucu ile kullaniyorum 4 yildir. sesini duymazsin, ful yuk standar hizda 56 dereceyi gecmedi islemci siddetle tavsiye ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.