Şimdi Ara

amd phenom ii 810 yüksek sıcaklık değeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hali hazırdaki konf. şöyle;
    Amd Phenom II x4 810 + Stok fan
    Gigabyte M720-US3
    Kingston 2 Gb Ddr2 800 mhz
    gigabyte gz-x9 430 W

Daha işletim sistemini kurmadan evvel Bios'a girdiğimde sıcaklık değeri olarak CPU için 58 C derece, sistem için 44 C derece görüyorum. Bir sorun mu var dersiniz? Normalde bu işlemcinin 30 C derecelerde durması gerekmiyor mu?
    Tekrar tekrar kontrol ediyorum fan mı oturmadı acaba diye ama fanda bir sorun gözükmüyor. Sorun ne olabilir?

• 58 derece yuksek geldi bana fanı sok asetonla temizleyim terma macun sur ve tekrardan tak ve fanlarda toz varsa tozları temizle biraz daha kullanmaya devam et yuk altında 58 derece 68 olur oda işlemcinin yanma tehlikesidir.
  • Tekrar tekrar deniyorum fanı sökerek, termal macunu da sürdüm. Bana mısın demiyor! Hali hazırda Bios'da 58 C derecede sabitlendi, stok fanı 3400-3800 rpm hızla dönüyor ama sıcaklık değeri değişmiyor.

Toz falan yok çünkü tüm parçaları daha bugün aldım ve yeni topladım. Kasanın içini de düzelttim kabloları topladım ama 58 C dereceden aşağı inmiyor sıcaklık. Az evvel Windows kurayım dedim daha kurulum esnasında 70 dereceyi geçti (biosdan warning i açmıştım 70 C dereceye ötmeye başladı) ve powerdan kapattım aleti.
    İşlemcide veya anakartta bir sorun mu var dersiniz?

Hay Allahım ya, şansa bak!
  • 58 derece normal bi sıcaklık bence stok fan ile amd nin fan oturmama gibi bi şansı yoktur
    tırnaklı bi sistem olduğu için bana normal geldi bide yük altında denemeni öneririm
    benim işlemci boşta 75 derece idi bi fan değişimi sonunda 41 e indirdim fan almayı düşünürsen güzel bi fan tavsiye edebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 27 Temmuz 2009; 21:27:36 >
  • Normalde sitelerden gordugum bu kartin bostayken en fazla 40 derecelerde gezmesi gerektigi. Yuk altindayken bu sicakliklara cikabilir ama hali hazirda Bios'tan bu degerleri okuyor olmam rahatsiz etti beni.

Dedigim gibi Windows kurmaya calistigimda yuksek sicaklik uyarisindan oturu otmeye basladi. Hemen kapatip actigimda Bios'ta 65 derecenin biraz ustunu gordum ve biraz bekleyince 58 C dereceye geri dondu.

Yaklasik 10 Dkdir sistem biosta hazirda bekliyor. Fan 4200 rpm hizla donuyor ve sicaklik hala 58 C derece. Gercekten normali bu mu acaba diye dusunmeye baslamadim degil.
  • Oturduğun yer itibariyle ve kasanın konumundan dolayı etkileniyor gibi geldi bana.
  • havanın sıcaklığınıda göz önünde bulundur nede olsa yazın ortasındayız ve sürdüğün termal macun kaliteli bişey mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Istanbul'dayim ve bulundugum odanin sicakligi 29 C derece. Hali hazirda bircok inceleme yazisina da baktim orada da hep islemcinin 95W olmasindan oturu daha az isindigi yuk altinda 50 dereceyi bulmayacagi gibi seyler soylenmis. Canimi acaip sikti bu durum.

Edit: Kullandigim termal macun ZeroTherm Zt-100.

Bir de ekleme yapayim. Yan tarafta calismakta olan kendi bilgisayarim bosta 56 C derece ile calisiyor (Termal Thake Silent Boost + Amd Athlon 2500 @ 2 Ghz)
    Bildiginiz gibi sicak olabilitesi olan islemcilerden birisi bu. O 810 dan daha dusuk sicaklik degerinde calistigi icin zaten canim feci sikiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi entrapmen -- 27 Temmuz 2009; 21:59:51 >
  • Windows Xp Sp2 kurdum ve Everest ile sicaklik degerlerine baktim.

Hali hazirda Everest'te degerler soyle gorunuyor (tikla)

Cpu degerleri olmasi gerektigi gibi gorunurken CPU degerinin 57 derece olmasi normal mi? Yoksa normali mi boyle bunun anlayamadim acikcasi.

Edit: Bu mesaji attiktan 5 dakika sonra hicbir sey olmamasina karsin Everest'te diger cekirdek sicakliklari da 53 C dereceye cikti. Anlasilan illa servise gidecegim.

Cevap atan herkese cok tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi entrapmen -- 28 Temmuz 2009; 1:04:53 >
  • Son bios firmware'ini yukledikten sonra insalcil sicaklik degerlerine dustu.

Hali hazirda bostayken 47 C derece (Core #1'lar -everest'e gore- 37 C derece), yuk altindayken 53 C derecelerde. Bu kabul edilebilir degerler benim icin. Tam yuk altinda uzun sure bekleyince ne olduguna da bakip servise gidip gitmeyecegime karar verecegim.

Yukledigim bios versiyonu F4.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.