Şimdi Ara

Amd phenom 2 x6 1055t overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ramlerim 1600 mhz' e kadar çıkıyor. Ddr 3 corsair 2x4gb.
    İşlemci soğutucum çok sağlam xigmatek hdt-d1284 oyunlarda max 37-38 derece alıyorum.

İşlemcimin potansiyelini kullanmak istiyorum overclock işlerinde yeniyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Biosa girip çarpan yukselteceksiniz hocam.

• 1055 modelinde çarpan kilitlidir.fsb overclock zor bir şeydir.işlemcinin potansiyelini kullanamadıınızı düşündürten şey nedir illa 60 derecede zorlanması mı gerekiyor?
  • Hayır, overclock yapsam bile maksimum oyunda 40-50 derecede bulunacağını biliyorum zaten güç kaynağım da 600w neden overclocklamayayım ki?

• buyrun oc'layın o kadar uzun işi sizi karşınıza alıp yapan çıkar belki burada 400 mhz için.ben fsb oc zor ve kimse uğraşmıyor dedim yapamadıktan sonra anlamı nedir?kovboylar barına gelmişsiniz kore pop dinleyeceğim diye ben de birader yanlış gelmişsin diyorum sinirinizi neden benden çıkarıyorsunuz yapmayın gibi bir şey demedim ben.reddit gibi yerlerde deneseniz şansınızı ingilizce mingilizce şimdiye yapmıştınız pardon yapamamıştınız yetenek ister doğru parçalar ister rami ht nb her yeri de oc yapmak zorundasınız çıkacak mı dur bakalım.oc yardım başlığınıza gelen ilk mesajın çarpan kilidi kapalı olduğunu bilmeyen birinin çarpanı yükselt hocam demesi ipucu vermiyorsa ve benim açık açık o iş zor dememi oc yapmayın anlıyorsanız size zaten her şey müstehak.40 50 derecede de kalır sanıyorsanız siz bu işi zaten bilmiyorsunuz.kralı gelse ki pek kalmadı öyle adamlar size fsb'yi 250 ht'yi falan yap dediğinde höh o ne olacaksınız kanser edeceksiniz adamı o yüzden kimse uğraşmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Edward Teach

buyrun oc'layın o kadar uzun işi sizi karşınıza alıp yapan çıkar belki burada 400 mhz için.ben fsb oc zor ve kimse uğraşmıyor dedim yapamadıktan sonra anlamı nedir?kovboylar barına gelmişsiniz kore pop dinleyeceğim diye ben de birader yanlış gelmişsin diyorum sinirinizi neden benden çıkarıyorsunuz yapmayın gibi bir şey demedim ben.reddit gibi yerlerde deneseniz şansınızı ingilizce mingilizce şimdiye yapmıştınız pardon yapamamıştınız yetenek ister doğru parçalar ister rami ht nb her yeri de oc yapmak zorundasınız çıkacak mı dur bakalım.oc yardım başlığınıza gelen ilk mesajın çarpan kilidi kapalı olduğunu bilmeyen birinin çarpanı yükselt hocam demesi ipucu vermiyorsa ve benim açık açık o iş zor dememi oc yapmayın anlıyorsanız size zaten her şey müstehak.40 50 derecede de kalır sanıyorsanız siz bu işi zaten bilmiyorsunuz.kralı gelse ki pek kalmadı öyle adamlar size fsb'yi 250 ht'yi falan yap dediğinde höh o ne olacaksınız kanser edeceksiniz adamı o yüzden kimse uğraşmaz.
    Belli ki bugün sinirlisiniz ve tartışmaya girmek istiyorsunuz. Ama forumdaki hayatsız salty bir insan ile tartışmaya girip zamanımı boşa harcamak istemiyorum.

• Bende de ayni işlemci var açılır açılmaz 50 derece vay be xd

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 Overclock 4.4 GHz
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • OC bu kadar zor olmamali yani deneme yanilma ile yapicaksin hocam: su video da fx ile senin anakartta overclock yapiliyor:https://www.youtube.com/watch?v=_1ALpENgyjc

cpu ratio yu 14 yapacaksin cünkü max 14 ama daha düsük carpan mümkün yani 12,13 yapabilirsin bu sefer frekansi extra arttirman gerekecek. O yüzden ratio 14 dedik, fsp frekansini 245 yap, islemciye voltajini vermen gerekiyor bunun icin diger kullaniclar mesela 3400mhz icin kac volt vermisler bakman gerekiyor. Misal 3800mhz icin 1.4375 verilmis bir video da ama anakart farkli ve her islemcini ihtiyaci farkli olur bunu da unutmadan:https://www.youtube.com/watch?v=0FMpEiV69U4

sonra senin anakart ile fx islemciyi oc yapan biri var onun carpani 20 o yüzden kolay oluyor onun:https://www.youtube.com/watch?v=_1ALpENgyjc

ramlere 1.5V yada 1.65V vermen lazim bunun icin ramlerin üzerine bak kac volt olduklari yazar.

surda cok güzel bir kaynak var, illa ingilizce bilmen gerekmiyor neyi ne oldugunu arastir ordaki degerleri anakartinda yavas yavas uygula:
    www.overclock.net
    1055T overclocking guide! - Overclock.net - An Overclocking Community
    https://www.overclock.net/forum/10-amd-cpus/884103-1055t-overclocking-guide.html
    -> burda disable yapman gereken seyler yazilmis ama onlarin hepsi senin bios ta birebir olmayabilir eger sende yoksa o ayari yapmazsin.

bende phenom islemci kullanmadim fx te kullanmadim ezbere sunlari sunlari yap diyemiyorum. Illak yardim edenler cikar, olmadi @Wilson Fisk hocaya yazarsin. Bu konuda o cok daha bilgilidir.

• Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, attığın linklerin hepsine bakacağım. Kendim oc yapmaya çalıştığımda ramlerim sorun çıkartıyordu çünkü sayıyı 200 ün üzerine çıkardığımda 1600 mhz 'nin üzerine çıkıyordu. Ama sanırım ramleri 600 mhz seçip 250 ye getirsem oc başarılı olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.