Şimdi Ara

AMD Phenom 2 X4 965 BE & HD5870 Oyun Sistemi (Crysis performansı eklendi) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
1
Favori
11.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yalnız ben 2 gündür Crysis oynuyorum hocam öyle deme.Adamlar yapmış hakkaten çok kaliteli bir oyun olmuş bence. Geç oynadık ama olsun artık napalım. 9-10 tane oyun kurdum, hepsi güncel oyunlar, ama crysisten çıkıp bakamıyorum diğerlerine.

Bu arada crysis 1'i bitiriyorum son bölüme geldim, son bölüm çok sistem zorlayan bir oyun diye duymuştum, duymakla kalsaydım keşke. Takılıp takılıp duruyor, hayır diğer bölümlerden fazla görsel bi olay da yok niye böyleyse anlamadım, sistem resmen can çekişti. Zar zor görev yöneticisini açtım bir de ne göreyim Crysis64.exe = 2.1 GB Ram kullanıyormuş o an. hayret ettim nerene o kadar ram kullanıyon sen ya altı üstü karanlık bir tane dev yaratıklı bir bölüm. koskoca denizli, ağaçlı düşmanlı bölümlerde tık yok

Yalnız mster config grafik modunu kurdum evrim geçirdi grafikler, ondan da olabilir bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 7 Ocak 2010; 1:32:56 >

• Yeni grafik moduyla birkaç ss daha aldım:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 7 Ocak 2010; 11:20:19 >

• işlemci ve kart 2 si birbiri ile cok uyumlu.bendede 965 ve 5850 var.x4 9950 den daglar kadar fark var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

bu mod çok iyimiş, kartın performansı da öyle.

kim tutar seni artık...

Evet hocam bikaç mod denedim en hoş görüneni bu oldu. Modun adı Mster Config 3.1

Warhead'e geçtim şimdi, onda da CCC adlı grafik modunu kurdum o da çok hoş olmuş fakat warheadin grafikleri ilk oyundan daha düşük, ama optimizasyon çok çok daha iyi olmuş. Aksiyon anında 45-50, normalde zaten uçuyor gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dante

quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

bu mod çok iyimiş, kartın performansı da öyle.

kim tutar seni artık...

Evet hocam bikaç mod denedim en hoş görüneni bu oldu. Modun adı Mster Config 3.1

Warhead'e geçtim şimdi, onda da CCC adlı grafik modunu kurdum o da çok hoş olmuş fakat warheadin grafikleri ilk oyundan daha düşük, ama optimizasyon çok çok daha iyi olmuş. Aksiyon anında 45-50, normalde zaten uçuyor gidiyor.

eee para var huzur var
    hayırlı olsun sisteminiz

• @reytan, teşekkürler. Yok yav para olayı şans oldu biraz, yoksa 40 yılda bir anca toplarım böyle sistem

Arkadaşlar overclock sorularıyla geldim tekrar Şimdi önce ekran kartıyla başlıyorum:

Kartın varsayılan hızları 850/1200 bildiğiniz gibi. Ben MSI Afterburner ile 900/1300 yapmayı denedim ama oyunlarda 10-15 saniye sonra donuyor ve reset atmak zorunda kalıyorum. Neden böyle oldu? Millet cayır cayır overclock yapıyor bize niye yok?

2. olarak, kartın hızlarını 900/1300 den yukarı çıkartamıyorum (sanki 900/1300 stabil çalışıyormuş da daha fazlasını yapacakmışım gibi söyledim ama durun hele vurmayın), örneğin 950/1350 yapıp alttan apply a tıkladığımda 900/1300 e geri döndürüyor hızları. ATI Overdrive'a baktım onda da son hızlar 900/1300 görünüyor. ATI Overdrive yüzünden mi MSI Afterburner daha ileri gitmiyor acaba? Nedir bunun olayı? Ama ilk soru bundan daha önemli onu diyim

Şu an kartı 875/1250 hızlarda kullanıyorum, büdücük miniminnacık bi oc oldu böyle içim rahat değil. Daha fazla fps olsun çocuklar kırlarda koşup eğlensin hayat bayram lsun istiyorum.

---

Geleyim işlemci ve ram overclock sorularına:

Ramler 1600 mhz cl7 diye geldi bana, ama anakart 1333 destekliyor biostan ellemediğimiz sürece. Neyse biostan 1600 mhz e çektim gayet sorunsuz oldu ama cas latency 11 e çıktı. Neyse onu da manual e alıp 8-8-8-24T yaptım. Ama CL7 yapamıyorum, yapmak isteyince bios kendini korumaya mı alıyor nedir anlamadım açılmıyor o şekilde, diyorki ben geri dönerim defaul hızlarıma, elleşme bana kodummu oturturum diyor. Şiddetli geçimsizlik var aramızda. Voltajı da 1.65 yaptım, yine yemiyor. Neden ola ki? 8-8-8-24T ile geçiniyoruz şu an, güzel mi bu değerler.

İşlemciye geliyorum.. geldim. 3.4 Ghz default hızı işlemcinin. çarpanı da x17, FSB si de 200. Ben bunu aldım x20 çarpan yaptım 4 ghz olsun diye.. sonuç ne mi oldu.. yemedi. Yine bios diyor ki ben default ayarlara geri dönüyorum hadi görüşürüz diyor açılırken. Voltajsız falan 4 ghz yaparsın dediniz, yapamıyorum. kabuslar görmeye başladım nasıl bir beceriksizliktir bu. Hayır nerede hata yapıyorum ki acep? Voltaj vermedim bu arada CPU'ya.

Kısaca demem odur ki, İşlemci: 3.8 Ghz, Ram: 1600 mhz CL8, Ekran kartı da 875/1250... Böyle münücük oc değerleriyle kullanıyorum, sistem içten içe küfrediyordur bana sanırım :( Hadi bi el atalım

• Yukarı.
  • Gene dustun kucagima bak

Sorularina gecelim simdi.

1- Ekran kartinin oc kapasitesi yada kasa ici havalandirma yetersiz olabilir. Ekran kartina voltaj vermeyi de deneyebilirsiniz bios mod ile ama benim tavsiyem suan oyunlarda sorun cikarmiyorsa ellesmeyin hic. 875/1250 de olducka guzel bir deger. 900/1300 CCC tarafinda izin verilen en ust sinir, bu siniri asmak icin bir dosya vardi ama suan hatirlamiyorum, buldugumda pm atarim sana.

2- Ramin zamanlama kisminda 1T- 2T gibi bir bolum olmali 2T yapip denermisin? Aytica onerilen voltaj 1.65 ise sne biraz daha fazla ver mesela 1.7 verip dene.

3- 4 GHz voltaj vermeden cok zor

Edit: Anakartini biops update yaptinmi hic? Belli araliklarla kontrol et yeni bios varmi diye. Yasadigin bazi oc sorunlari bios kaynakli olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 9 Ocak 2010; 11:51:24 >

• Anladım hocam sağol tekrar. O zaman yeterli diyorsun bu ayarlar şu an için. Dediğin gibi her zorlayıcı oyunu denedim bir tek arma 2 kaldı, onu da yarın deneyeceğim. Her oyun akıcı çalışıyor, performanstan yana sıkıntım yok ama işte ileride ihtiyacım olacak illaki, şimdiden yapayım dedim yapamadım kafama takıldı :)

Havalandırma konusunda bi sıkıntım yok aslında, kart boşta 30 derece, yükte 55-60 derece. ISıdan dolayı sorun çıkaracağını sanmıyorum. Ama voltaj vermek gerekecekse biraz veririz artık napalım. 900/1300 e voltajsız çıkar sanıyordum.

Ramler için önerini deneyeceğim. Ramler şu an 1.65v çalışıyor, default 1.60 volt. +0.50 verdim sadece. Ama 1.7 de de denemiştim yine yemedi. cl8 kullanırım artık CL o kadar da önemli değil zaten. cl8 ile cl7 arasında oyunlarda fark olmaz sanırım değil mi? Yükleme süreleri etkiler diye düşünüyorum en fazla, ama o konuda da sıkıntım yok, normalde biraz uzun süren crysis yüklemeleri, rami 1600 mhz cl8 yaptıktan sonra bariz derecede kısaldı. Benim için yeterli bu.

işlemciyede biraz voltaj verip 4 e çıkarayım mı yoksa 3.8 iyi midir şimdilik. voltajsız 3.8 gayet stabil çalışıyor şu an.

• quote:

Anladım hocam sağol tekrar. O zaman yeterli diyorsun bu ayarlar şu an için. Dediğin gibi her zorlayıcı oyunu denedim bir tek arma 2 kaldı, onu da yarın deneyeceğim. Her oyun akıcı çalışıyor, performanstan yana sıkıntım yok ama işte ileride ihtiyacım olacak illaki, şimdiden yapayım dedim yapamadım kafama takıldı :)

Havalandırma konusunda bi sıkıntım yok aslında, kart boşta 30 derece, yükte 55-60 derece. ISıdan dolayı sorun çıkaracağını sanmıyorum. Ama voltaj vermek gerekecekse biraz veririz artık napalım. 900/1300 e voltajsız çıkar sanıyordum.

Ramler için önerini deneyeceğim. Ramler şu an 1.65v çalışıyor, default 1.60 volt. +0.50 verdim sadece. Ama 1.7 de de denemiştim yine yemedi. cl8 kullanırım artık CL o kadar da önemli değil zaten. cl8 ile cl7 arasında oyunlarda fark olmaz sanırım değil mi? Yükleme süreleri etkiler diye düşünüyorum en fazla, ama o konuda da sıkıntım yok, normalde biraz uzun süren crysis yüklemeleri, rami 1600 mhz cl8 yaptıktan sonra bariz derecede kısaldı. Benim için yeterli bu.

işlemciyede biraz voltaj verip 4 e çıkarayım mı yoksa 3.8 iyi midir şimdilik. voltajsız 3.8 gayet stabil çalışıyor şu an.

Ilerde ihtiyacin olucak diye simdiden oc yapilir mi hic? Ilerde yaaprsin ocyi, hem o zamana kadar guzel oc programalri ve methodlari cikar simdi ki kadar zorlanmazsin. Kartin sicaklik degerleri guzel bu arada.

cl7 ile cl8 arasindaki farki sentetik test haric anlayamazsin. Oyun oynayan bir insan olduguna gore hic anlayamazsin Crysis deki yukleme sureleri ramin cl degerinden ziyade miktari ile alakali. Ne kadar fazla ram o kadar performans

Eger islemciyi default sogutma ile kullaniyorsaniz 3.8Ghz de kalsin ama ozel sogutma varsa ben olsam 4Ghz ve ustunu denerdim.

Baska sorun olursa ben buralardayim yada pm yolu ile ulasabilirsin.

Edit: Bu kadar yardimdan ve kullandigin her parcanin rekor kirmasindan dolayi bayram da Brezilya'ya el opmeye gelirsin artik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 9 Ocak 2010; 12:21:07 >

• Çok yakınmışsın hocam Türkiyeye. 2 adımlık yol brezilya tabii

İşlemcide özel soğutma yok, 3.8 de devam edeyim o zaman. ramlerde 8 de kalsın oyundan başka bi işe yaradığı yok sistemin :)

Bir tek şu ekran kartı olayı düşündürüyor beni. 900/1300 e çıkaydık yav
  • quote:

Çok yakınmışsın hocam Türkiyeye. 2 adımlık yol brezilya tabii

İşlemcide özel soğutma yok, 3.8 de devam edeyim o zaman. ramlerde 8 de kalsın oyundan başka bi işe yaradığı yok sistemin :)

Bir tek şu ekran kartı olayı düşündürüyor beni. 900/1300 e çıkaydık yav

Ben 900/1300 icin dosyaya bakiyorum suan, bulunca sana pm atarim nasil yapilacagina dair

• Sağol hocam ya uğraştırıyorum. Sen de olmasan
  • Performansda sistemde gayet güzel hocam. Hayırlısı olsun.
  • Valla AMD fiyat/performans olarak çok daha iyi ama intel de daha hızlı. i7 serisi çok pahalı olduğu için i5 serisine bakılabilinir. Fakat i5 in de 4 çekirdeklerinin overclock potansiyeli nedir bilmiyorum

http://www.intel.com/products/processor/corei5/specifications.htm

Oyun PC'si için kesinlikle 2 çekirdekli işlemci tavsiye etmiyorum. 3 ve 4 çekirdek kullanan oyunlarda çok performans farkı olacaktır. Mesela GTA IV tam 3 çekirdek kullanıyor.

Ekran kartı için şu an en alınabilir kart HD5850 ama nvidia dx11 serisi hala gelemediği için fiyatı çok yüksek. Aslında DX11 de yaygınlaşmadı. Geçici olarak 9600GT alınabilinir bence.

Ram 4gb yeterli win7 için. çok uzun sürede bu değeri aşacağını sanmıyorum.

Anakart çok önemli. Mutlaka iyi bişey alınmalı ama abrtılmamalı da.

Benim tavsiyelerim bu kadar

• ooooo sistem alınmış bile

güzel sistem

Fakat ekran kartı 5850 olabilirdi. bi kaç mhz için dünya fiyat farkı var. 600 liraya falan aldıysan başka tabi.

Bu arada işlemciye overclock yapmanın hiç bir manası yok şuanda. Çünkü ekran kartının performansı muazzam. 2 sene falan standart hızda kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Travis Touchdown -- 9 Ocak 2010; 18:03:18 >
  • @war ensemble teşekkürler.

@rectum basher almışken tam alayım dedim bi daha bu kadar uçamam zaten teşekkürler
  • @Dante

Hem iyi hem kotu haberim var sana

Iyi haber senin icin dosyayi buldum, yani msi'in programini kullanarak oc limitini gecebilirsin

Kotu haber ise bu dosya bios dosyasi. Yani kisaca ekran kartinin biosunu flashlaman gerekiyor. Olurda ilgilenirsen asagidaki linke bakabilirsin. Gerekli tum bilgiler linkte mevcut

http://forums.overclockers.co.uk/showpost.php?p=15021144&postcount=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 9 Ocak 2010; 16:42:54 >

• Sistemin hayırlı olsun çok güzel seçim yapmışsın

Performansını da beğendim diablo 3 ne zaman geliyor
  • bios flashlamaya gerek yok yanlis bilgi vermeyelim. msi afterburner tum 5870 ler ile basit bir sekilde kullaniliyor.

afterburner klasorunde MSIAfterburner.cfg adli dosyayi notepad ile ac.

EnableUnofficialOverclocking = 0 bunu 1 yap bitti.

sonra msi afterburneri ac gpu hizini 1000mhz yap 1.2v ile 1.25v arasinda bir deger yeterli 1000mhz icin. bunu furmark ile deneyerek bul 1.175v den basla artifact vermeyecek 1.2v civari.

kesinlikle artifact vermedigi voltajin 1 gidim ustune cikar voltaji ve sabitle. ben furmark disinda crysis ve gta4 u kullaniyorum stabiliteyi gormek icin.

ornek vermek gerekirse benim kartim 1.2v ile 1000mhz kusursuz furmark aliyor en kucuk artifact olmadan ama 2-3 saatlik gta4 surecinden sonra vpu recover olabiliyor.

gpu voltajini 1.225v yaptigimda ise fan hizi auto halde furmarktan tut gta4 e, crysisten tut aklina gelebilecek her oyunda kart tas gibi kusursuz. 5870 gercekten mukemmel bir kart ve cit cikarmiyor nerdeyse.

fan hizinida elleme autoda birak. kolay gelsin.

5850 ile 5870 arasindaki teknik farklilikar disinda (ayni mhz deki 5850 tam olarak 1000 vantage gpu puani eksik aliyor ayni mhzdeki 5870 ten) en buyuk fark burda cikiyor iste.

5850 yi de 1000mhz yapabiliyorsunuz ama fan hizini koklemek gerekiyor. 5870 icin ise 1000mhz gpu basit bir islem fan hizini ellemeye gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leop -- 9 Ocak 2010; 19:48:04 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.