Bildirim
## AMD'nin Yeni 3 Çekirdeklileri: Toliman ve Heka ##

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Güzel bir stratejiye benziyor,bakalım bu konuda neler yapabilecek.Bi phenom'lar çıksında ondan sonra görebilecez bu işlemcilerin fiyat/performans oranlarını.Haber için teşekkürler fx57 -
AMD'de bu yıl hep lafta kaldı.İcraat görmek istiyoruz artık -
tü kaka amdciler birazdan gelir. baltalarini cikariyorlardir topraktan... -
3 cekirdekli :D ikisi kabak birisi aycicek olsun lütfen :) -
Amd teknolojiyi iyi kullanıyor. Haber için teşekkürler. -
intel de 3 çekirdek varda ne işe yarıyor. Kullananlar forumda durmadan satıyor. Sonuna kadar amd... baltamız da hazır:))) -
4 cekırdeklı ıslemcının 1 cekırdegını kapatarak elde edıldıyse ekran kartlarının shader ıslemcılerı gıbı sonradan acılabılır mı acaba ?
aslında esas soru "bu ne kadar sacma bır fıkır nıye boyle bırsey yaptınız" ama neysesanırım daha ucuza satabılecekelrını bellı etmemeye calsııyorlar 4 cekırdeklıde 3 cekırdek fıyatına satılabılır ama bız caktırmıyoruz demek ıstıyorlar gelsınde gorelım bakalım 4 cekırdeklılerden %20 performanslı mı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 22 Eylül 2007; 0:31:25 > -
Hehe süpermiş, Toraman -
Bakınız ekşi sözlükte toliman ve heka nın anlamları:
Toliman: erboga takimyildizi'nin alfa yildizi. -0.27 kadirlik görünür parlakligi ile gökyüzünün en parlak üçüncü yıldızıdır. bungula olarak da bilinir. 29 derece kuzey boylamının daha kuzeyinde görülemez.
Heka: mısır dilinde "yabancı bir ülkenin önderi"
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuz ruhu -- 22 Eylül 2007; 0:45:23 > -
hep laf hep laf icraat yok amd de her zamanki gibi yok o cıkıyo bu cıkıyo diyolar hala daha son kullanıcıya ulasan bişey yok .... -
Şimdi "doğal" 4 çekirdekli işlemci üreteceksiniz, bu çekirdeklerden birisi bozuk oldumu onu iptal edip 3 çekirdekli diye biraz daha ucuz fiyatlı olarak satacaksınız. Yani tam ihraç fazlası gibi bir durum. İstenilen hızı veremeyen çekildek iptal edilmeyip olduğu gibi bırakılırsa sanırm üç buçuk çekirdek olur. -
adamlar bugun cıkarıyoruz dmeedı ki? neye tepkı gosterıyorsun -
quote:
hatta sadece tek çekirdeğin kapatılması veya devre dışı bırıakılması ile elde edildiği belirtilmekte.
Amd zaten üretimi az kapatarak işlemci üreteceğine, Kapatmasın yani tekrar üretime sokup kapatmak yerine hazır 4 çekirdek olsun.
Amd çalışmayan çekirdekleri kapatmak olarak kullanmış. Mantıklı. -
Ben 5 yıldır tek çekirdek kullanıyorum şimdi bundan alınca çarpmasın beni 3 çekirdek
Sürekli haber var ama icraat yoq doğru dürüst, fx kardeşimide yoruyorlar sürekli zaten (: -
Görüyorum da intel in avukatları gene burda ayrıca baltalarımız sizler için değil yeni çıkacak oyunlar için penom geliyor eyer dedikleri gib çalışmayan çekirdeyin biri kapatıyorlarsave 3 çekirdek olarak pazara girecekse hakiaten bravo bence mantıklı eyer çekirdek kapatılarak gönderiliyorsa hele ki uygun yazılımlarla açıla bilirse yemede başında yat hatta oyur başında ağla haber için teşekürler kardeşim -
acaba 4. çekirdeğin sonradan kullanıcılar tarafından açılma gibi bi durumu olabilir mi?olursa güzel olur..ya da 3 çekirdek alana tek çekirdek hediye ederlerse o da güzel olur -
quote:
Orjinalden alıntı: the tnt
Görüyorum da intel in avukatları gene burda ayrıca baltalarımız sizler için değil yeni çıkacak oyunlar için penom geliyor eyer dedikleri gib çalışmayan çekirdeyin biri kapatıyorlarsave 3 çekirdek olarak pazara girecekse hakiaten bravo bence mantıklı eyer çekirdek kapatılarak gönderiliyorsa hele ki uygun yazılımlarla açıla bilirse yemede başında yat hatta oyur başında ağla haber için teşekürler kardeşim
hersey oyun degıldır 4 cekırdegı kullanan programlar var hatta 8 cekırdegıde 100 lerce cekırdegın ıslemcın olsa bıle kullanan programlar var renderfarm nedir arastır goreceksın herseyı oyunla sınırlandırmak yanlıs ama 3 cekırdek olayına karsı degılım sadece 4 cekırdekten hızlı olacagını soylemelerı bana sacma gelıyor madem oyle neden 4 cekırdeklı ıslemcı yaptınız ve onca zaman neden ıtnele dogal 4 cekırdek bıle yapamdın dedınız bırazda bunu dusunmek lazım hızlıysa ısımıze gelır ama abartıyorlarsa ellerınde patlar
-
üreticiler farklılaşmaya giderse güzel olur.
Biri 4 çekirdek biri 3 çekirdekle doldurmaya çalışacak anakartları.
Eğerki kim ola kaybederse, fiyatlar süper olur.
Yok yok öyle demeyelim, bu AMD için geçerli durum. Fiyat indirerek rekabet onun anlayışı oldu iyice.
Ama intel sanıyorum hemen bir diğer sonraki yapıyı piyasaya sokar. Buda ikinci rekabeti gerektirir ve bunda da geri kalınacağını sanmam.
Valla yazılarımda hep tarafsızlığımı dile getirdim ama sanırım bu yazım pek tarafsız değil. Az intelci gibi oldu üzgünüm.
Ama şunu da belirteyim ki, bu reklamasyonu intel iyi kullanıyor. Kandırmayı beceriyor yahu pazarın çoğunu, Bende %80lik dilimin içindeyim, %20ye batmaz ki bu... -
quote:
Orjinalden alıntı: ZEUS__
acaba 4. çekirdeğin sonradan kullanıcılar tarafından açılma gibi bi durumu olabilir mi?olursa güzel olur..ya da 3 çekirdek alana tek çekirdek hediye ederlerse o da güzel olur
Keşke öyle olsaydı. Core 2 Duoların hepsi 4mb cache'leri var onları açardık.
Benzer içerikler
- ryzen 5 5500 vs 5600
- vt-d nedir
- i5 mi i7 mi
- noctua nt-h2
- itopya indirim kodu
- termal macun önerisi
- ryzen 5 9600
- snapdragon 8 gen 2
- exynos 1380
- amd ryzen 9 9950x3d
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X