Geçtiğimiz günlerde AMD'nin Phenom mimarisini temel alan çift çekirdeki Kuma projesini rafa kaldırdığı haberleri ortaya çıkmış devamında firma basın sözcüsü yaptığı açıklama ile bu haberleri yalanlamıştı. Fakat firma cephesinden Kuma kod adını taşıyan çift çekirdekli Phenom işlemcileri için şu ana kadar somut bir adım atılmış değil. Daha önceki yol haritalarında bu yılın ikinci çeyreği içerisinde duyurulacağı belirtilen işlemciler için Haziran ayının ve dolayısıyla ikinci çeyreğin son günü olan bugün itibariyle herhangi bir açıklama yapılmadı ve yapılacak gibi de görünmüyor. Mevcut koşullar çerçevesinde saat hızlarını arttırma konusunda bazı sıkıntılar yaşadığı konuşulan AMD ayrıca fiyatları 100 Avro altına gerileyen üç çekirdekli Phenom 8000 serisi karşısında çift çekirdekli Kuma işlemcilerini konumlandırmakta sıkıntı çekebileceği de belirtiliyor. Zira firmanın düşük güç tüketimine sahip ola Athlon X2 4000e serisi işlemcilerin Uzak doğu pazarlarında 780G yonga setiyle birlikte önemşi satış rakamlarına ulaştığı da zaman zaman dile getirilmiyor değil. Şu anki tabloya göre AMD muhtemelen hem çift çekirdekli Phenom hemde Phenom FX hamlesini 45nm üretim teknolojisine geçiş sonrası için planlıyor.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
quote:
Orjinalden alıntı: fx57
Zira firmanın düşük güç tüketimine sahip ola Athlon X2 4000e serisi işlemcilerin Uzak doğu pazarlarında 780G yonga setiyle birlikte önemşi satış rakamlarına ulaştığı da zaman zaman dile getirilmiyor değil. Şu anki tabloya göre AMD muhtemelene hem çift çekirdekli Phenom hemde Phenom FX hamlesini 45nm üretim teknolojisine geçiş sonrası için planlıyor.
bence en mantıklısı
yani amd bu dönemi kaybetilmiş dönem mi? kabul ediyor
%10 başarım farkı için athlon x2 den phenom x2 ye geçmek matıklı olmaz. Athlon x2 ile aynı fiyat olursa alınır.
AMD Bence de bu gereksiz işlerle uğraşmayı bırakmalı. 2 çekirdekli phenom gereksiz. çünkü zaten phenom ailesi başarız.
Bunun yerine benim tahminim AMD çok daha güçlü yeni bir mimari üstünde amd çalışıyor.
Yapabilir mi ? Bence çok rahat yapar. Hatta intelden daha iyi yapar. AMD / ATI ile birleşince VGA 'da inanılmaz performanslı ürünler yaptığına göre işlemcilerde de benzer stratejiler geliştirebilir.
AMD nin phenom islemcileri = Yilan hikayesi
%10 başarım+overclock potansiyeli artmış bir işlemci bence elle tutulur bir ürün olur ama mav1li ninde dediği gibi eğer standart X2 lerle aynı fiyatta olursa bayaa bi müşterisi olacağına inanıyorum
phenom x3'ün 100€ altına indiği zamanda kuma'nın alıcısı kim olacak? intelin tek çekirdeği bitirmesi gibi AMD'de çift çekirdeği bitirip giriş seviye için x3 orta için x4 şeklinde bi yapılanmaya gitmeli 45nm sürecine geçerek. 65$ seviyesinden x3 piyasaya sürse giriş seviyesini toplar bence. ayrıca phenom serisi başarısız değildi, gecikti ve çıkıncada sorunlar yaşandı onun haricinde aynı saat hızlarında core mimarisi ile benzer prf. sergiledi, tabi k8 mimarisinin üstüne bunca yenilikle gelmesine rağmen beklenen sıçramayı neden gerçekleştiremedi sorusuna cevap veren doğru düzgün bi inceleme görmedim. hatta phenom işlemcilerle ilgili doğru düzgün inceleme bile yapılmadı resmen es geçildi...
x3 fiyatları bu seviyelerde dvm ederse ve 45nm ye geçerse x2 phenomu fiyat ve sınıflandırma durumu çok belirsiz olacaktır. Ayrıca 65nm x2 phenom///// 45nm x2 phenom arasındaki maliyet ve üretim farklarını deeerlendirip buna göre bi hamle yapması daha mantıklı olacaktır
Bilen de yazmış, bilmeyen de yazmış... Her zaman ki gibi...
AMD bence Kuma ve FX için 45 nm'yi bekliyor. Ondan sonra onları çıkartacak. X2 ailesi 60$ civarında olur gibime geliyor. 45nm ile çok güçleneceğinden eminim. Ve belki de gizli projeleri de olabilir AMD'nin... Bildiğiniz üzer anakartta teknoloji devi AMD, ekran kartında da çok başarım elde ettiler.. Şimdi de işlemcileri güçlendiriyorlar.
YOLUN AÇIK OLSUN AMD !
abi hic bisey soru isareti degil.. iki cekirdek hala cok guzel sekilde konumlandirilabilir... ayrica da Phenom X2'nin gelmesi Athlonlarn fiyatini dusurecektir... ama yinede performans fiyatlandirilmasi yapilabilir.... boylece sonucta AM2+ bir anakart kullanan tercihen Phenom islemciye daha kolay gececektir... bu bir kenara islemciyi sattigimiz gibi yeni islemci almak muhabbeti bile gayet kabul gorur... eski anakartlarinda degistirilmesinin onu acilacagi gibi, islemcinin kolayca degistirilmesinin onu acilmis olacaktir...
Atiyorum Phenom X2 bilmemne modeli 2,6ghz olsun ve Athlon X2 5000+'dan %5 ila %20 daha verimli olsun...(verim diye kastedilen sey performans degil. ornegin watt/performans, ghz/performans, watt/ghz gibi) bu asamada 5200 ve uzeri islemci kullanicilari cok para harcamadan Phenom X2'ye gecebilirler.
boylece herkese Phenom'a gecmenin onu acilmis olur... fistik gibi olur...
quote:
Orjinalden alıntı: scaniaperest
Bilen de yazmış, bilmeyen de yazmış... Her zaman ki gibi...
AMD bence Kuma ve FX için 45 nm'yi bekliyor. Ondan sonra onları çıkartacak. X2 ailesi 60$ civarında olur gibime geliyor. 45nm ile çok güçleneceğinden eminim. Ve belki de gizli projeleri de olabilir AMD'nin... Bildiğiniz üzer anakartta teknoloji devi AMD, ekran kartında da çok başarım elde ettiler.. Şimdi de işlemcileri güçlendiriyorlar.
YOLUN AÇIK OLSUN AMD !
Aynen elbet Amd eski günlerine dönecek
Şu saatten sonra çift çekirdekli Phenom çıkarmalarına gerek yok. 65 Nm Athlon X2'ler güzel F/P oranına sahipler. Onun yerine 45 Nm'ye geçildiğinde uygun fiyatlı 3-4 çekirdekli işlemciler üreterek daha fazla müşteriye hitap edebilir ve iyi gelir elde edebilirler (ki L3 belleksiz Propus da bunu işaret ediyor).
bu işlemcileri bekliyordum yaz sonuna kadar. ht3.0 kullanarak 3ghz civarında x2 phenom core2duo için iyi bir alternatif olacaktı. emektar kobrayla devam etcez gibi görünüyor.
Phenom x3 8450 nin fiyatından yola çıkarak konuya bakarsak, ayrıca x2 Phenom un gecikme süresi ve gerçekten bu işlemciyi bekleyen insanların yollarına başka şekillerde devam etmiş olduklarını da düşünürsek, x2 Phenom un sessiz sedasız listelere bir de bakmışız satmaya başlamışlar falan gibi bir işlemci olarak geleceğini düşünüyorum. http://tanbul.com/product.aspx?guid=3845ed90-c6a5-407a-a8b6-833697cbfc61 Dahası x3 8150 de satışa gelecekti, şu anda ne durumda bilmiyorum, hatta 8450 nin Türkiye satış fiyatı bence yüksek, x2 Phenom çıkmasın demiyorum, çıktı çıkıyor geldi geliyor kaç sene geçti, AMD ye sormak lazım, bu nasıl bilgilendirmedir, müşteriyi yönlendirmedir, x2 Phenom u ben de beklemiştim, zararımı kendim bilirim. Şu anda bir önemi kalmadı. Çıkmamış olmasına rağmen gözüme 2 sene öncesinin işlemcisi gibi görünüyor.
Ne tuhaf acaba dedirtiyorlar ancak intel hiç susmuyor ve elindeki tüm silahları anında masaya bırakabiliyor. Bakalım AMD adına hayırlısı...
yaklaşık 4 aydır dahili bileşenlere takılmıyorum şimdi girdim baktım amd de hala belirsizlikler felan, başlıklar aynı hiç değişmemiş . amd de tık yok anlaşılan
quote:
Orjinalden alıntı: Towarscke
abi hic bisey soru isareti degil.. iki cekirdek hala cok guzel sekilde konumlandirilabilir... ayrica da Phenom X2'nin gelmesi Athlonlarn fiyatini dusurecektir... ama yinede performans fiyatlandirilmasi yapilabilir.... boylece sonucta AM2+ bir anakart kullanan tercihen Phenom islemciye daha kolay gececektir... bu bir kenara islemciyi sattigimiz gibi yeni islemci almak muhabbeti bile gayet kabul gorur... eski anakartlarinda degistirilmesinin onu acilacagi gibi, islemcinin kolayca degistirilmesinin onu acilmis olacaktir...
Atiyorum Phenom X2 bilmemne modeli 2,6ghz olsun ve Athlon X2 5000+'dan %5 ila %20 daha verimli olsun...(verim diye kastedilen sey performans degil. ornegin watt/performans, ghz/performans, watt/ghz gibi) bu asamada 5200 ve uzeri islemci kullanicilari cok para harcamadan Phenom X2'ye gecebilirler.
boylece herkese Phenom'a gecmenin onu acilmis olur... fistik gibi olur...
Dediklerinize katılıyorum. amd phenom x2 yi çıkardıktan sonra kim athlon alırki. athlon 2.6 ghz ile phenom x2 2.6 arasına 15$ dolar gibi bir fiyat farkı koysa yine kazanır. Her türlü satar her türlü kazanır.
amd anca malak gibi yata.athlonx2 ler c2d ya göre geride olmasına rağmen alınacak ürünlerdi diye biliyorum phenom mimarisi ile çok daha yaklaştı c2d saat hızına ama işlemci çıkarmıyor.intel gibi yok önbellek arttı yok fsb gelişti diye beklemiyo kimse senden (ki bunu zaten daha iyi yaptığını herkes biliyor) .6400 90 nm ama hakkaten sağlam işlemcilerdi gelişmiş bir phenom mimarisi 65 nm ile %15-20 performans ta sağlayamıyomu anlamış değilim. beyni sulandu amd nin beyni hala core2duo nun etkisinde