Şimdi Ara

## AMD'nin B3 Revizyonlu İşlemcileri İçin Resmi Test Sonuçları - 1 ## (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
5.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bence de biraz yaranmaları zor olacak phenomlarla.Çünkü fiyatları biraz yüksek gibi geldi bana.İntel in karşısında tutunmaları için fiyatlardan biraz daha kısmaları gerekirdi diye düşünüyorum.
  • tam karşılaştırmalar cıksında görelim!!!
  • arkadaşlar western digital raptor 400 gb 7500 rpm yazıyor. böyle bi model mi var? :)
  • anadtech ın testlerıne bakılırsa b3 bir işe yaramamış her türlü q9300 ve q6600 eziyor hatta phenom 9600 e8200 e gecıldı gecılecek tam rezillik
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadtneverdie

anadtech ın testlerıne bakılırsa b3 bir işe yaramamış her türlü q9300 ve q6600 eziyor hatta phenom 9600 e8200 e gecıldı gecılecek tam rezillik

intel fanatiklerini bu kadar ciddiye alma 8200=9850
  • Prestij kurtarma çabaları fakat nafile bence, alternatif çıkışlar bulunmalı. Bu arada TLB sorunu nekadar büyükmüş ki yeni
    bir seri ile çıkıyor.Diğer taraftan da AMD merkezinde bir istifa oldu, "Chief Technology Officer" Phil Hester ayrıldı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: WinteR

Prestij kurtarma çabaları fakat nafile bence, alternatif çıkışlar bulunmalı. Bu arada TLB sorunu nekadar büyükmüş ki yeni
    bir seri ile çıkıyor.Diğer taraftan da AMD merkezinde bir istifa oldu, "Chief Technology Officer" Phil Hester ayrıldı.

Ayrılalı uzun zaman olmadı mı ???

Arkadaşlar, lütfen saçma - sapan konuşmayın. B3, yeni bir yapı, yeni bir mimari değil. Sadece bir hatadan kurtarılmış model, birşeyler uydurmayınız...

Ek olarak: Intel, AMD'nin teknolojilerini çalçırpa bu günlere geldi, bunu artık herkes biliyor. Ancak ne varki asıl teknolojiyi üreten AMD biraz büyük bir sıkıntı,dar boğazdan geçiyor. B3 gayet güzel işlemciler bence, ama asıl hedefim 45nm'ler...

AMD olmazsa Intel ne işlemcilerini geliştirirdi, ne de P4 3.0 gibi bir işlemciyi 999$+ KDV'den aşağıya alıyor olabilirdik. AMD'nin kıymetini bilelim. AMD olmazsa IBM var, zaten bu aralar bir yakınlık içerisindeler ki, Intel bundan ve IBM gibi (ona göre kan emici canavar)dan çok korkuyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: Epirus

quote:

Orjinalden alıntı: sdurust

Bu testler AMD nin kendi yayınladığı testler ise doğru olmayacağı açık.

Arkadaşım böyle şeyler yazmadan önce biraz zaman ayırıp testteki işlemcilere göz atın.

Öncelikle ben ortada Intel işlemciler ile mukayese edilmiş bir test göremiyorum!

Öte yandan Intel, AMD vb. şirketler çoğumuzun sandığından çok daha ciddidirler. Bir firma resmi test sonucu yayınlıyorsa bilin ki bu testler tarafsız kurumlar nezdinde yapılıyordur.

Yoksa herkes kafasına göre test yayınlar! Bizim gibi "Muz Cumhuriyeti" ülkelerinin şirketleri olsalardı size hak verirdim

Arkadaşım bir sonra ki yazıda Intel ile olan testlerini de yazacağım dedi FX57 onun için yazdım.

Kendi yayınladığı testler bundan önceki Phenom döneminde de olmuştu AMD'nin. Eğer o testler doğru olsaydı şimdi Phenom bu durumda olmayacaktı.

AMD bu konuda sabıkalı biraz o yüzden yazdım. Ayrıca Spider platformu tanıtılırken sitelerin testi illa ki kendi sistemlerinde ve test ortamlarında yapmaları gerektiğini söylemiş, bu da Tomshardware ve Anandtech gibi sitelerden yoğun eleştiri almıştı.

Hem her halukarda bir satıcı malına kötü demez. Tstte hata olmasa bile AMD özellikle kendi işlemcisinin daha iyi performans göstereceği uygulamalar ve oyunlar ile test yapabilir. ( Zira Ati ekran kartlarının DX10 başarımı anlatılırken AMD tarafından Coj oyunun kullanılması olayı buna örnek)

Tarafsız ve dünyaca önemli siteler var bu konuda.Nvidia Fx skandalını ortaya çıkaran, Netburst mimarisinin AMD ye ezildiğini herkese göstererek bir dönem inteli zor duruma düşüren, TLB ve 3.çekirdek hatasını ortaya koyan, 125 wattlık işlemcilerin bazı anakartlarda, belirtilmemesine karşı çalışmadığını gösteren bu siteler olmuştur. AMD, Nvidia veya Intel kendi rezilliklerini açıklamamıştır hiç.

Bu bağlamda hile yapmamış olabilirler tabi, ama ben yinede güvenmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naga Sadow -- 20 Nisan 2008; 23:28:31 >

• Bu sonuçların tümü legal yani yasaldır.. Ayrıca sonuçlara takılmaksızın performansları alanlarına göre birçoğumuz biliyorduk. AMD benim gb oyuncular için herzaman ilk seçenek olmaıdır diye düşünüyorum..
  • Epirus kardeş belki görmediniz, belki unuttunuz ama. Phenomlardan önce buna benzer aynı yapıda resmi test sonuçları yayınlamıştı AMD. Ben sözlerden bahsetmedim.

Dediğim gibi belki testi düzgün yapar, ama testte kullanılan yazılımları düzgün seçer mi? bilmem.

Mesela oyun testleri diye genelleme yapılmış. Neden hangi oyunlar olduğu yazılmamış.

Ben dediğim gibi ben firmanın kendi verdiği testlere güvenmem. Size de güvenmemeyi tavsiye ederim. Dikkate et tavsiye ediyorum. İsteyen inanır tabi ki herkesin kendi fikri buna lafım yok.
  • fx57 hocam daha ilerleyen saatler olmadımı acaba şu intellerle test sonuçlarını bir görüverseydik
  • quote:

Orjinalden alıntı: honneur

fx57 hocam daha ilerleyen saatler olmadımı acaba şu intellerle test sonuçlarını bir görüverseydik

evet ya sabırsızlanıyorum
    bence amd 45nm ile geri dönüşü muhteşem olacak inşallah
  • Galiba AMD Phenom X4 9550 alacağım. Bu zaman kadar 9650 düşünüyordum ama 9550 beni cezbetti açıkçası. 100MHz o kadar da önemli değil gözümde. Zaten başka da bir farklılı yok

AMD Phenom X4 9550 artık seni bekliyorum

Bu arada resimlerin sağ alt köşesindeki kelime dikkatinizi çekti mi?
    Confidential : Gizli, mahrem; güvenilir, emin, güven veren

Peki gizli mi güvenilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 21 Nisan 2008; 0:42:51 >
  • Bende Amd sempatizanıyım ama kabul etmek lazım ki bu sene Amd rezil yani elle tutulacak bi yanı yok ne fiyat var ne performans Amd sempatizanlığım f/p olduğu zamanlara ait idi.Ayrıca bazı arkadaşlar fiyat yüksek diyince newegg linkini yapıştırıveriyor buraya güzelde biz amerikada mı yaşıyoruz buradaki fiyatlar el yakıyor fazla satılmadığı içinde stoklar erimiyor yeni partide hayal oluyor kısır döngü gibi.
  • quote:

bence amd 45nm ile geri dönüşü muhteşem olacak inşallah

3.5ghz 9850 black gordugum kadari ile, 6mb 3 ghz 45nm 8400 den iyidi ama bunlara bakmayip 4 cekirdege 4 diye q6600 ile karsilastirilmak isteniyor surekli ama 4mb cachesi ile 8mb yi zannetmiyorum ki devirsin.Yani bu b3 ler yurtdisindaki fiyatlarda olsa ulkemizde ben bunlari da donus sayarim 45 ler sart degil ama malesef pahali ve 45 ler daha pahali olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: galap

3 çekirdeklilerin fiyatları

http://www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&N=2+50001028+40000343+1050733654&name=Phenom+9000+Series

AMD nin fiyat politikasını anlamak zor doğrusu. pek de makul gelmedi bana fiyatları

• quote:

quote:

Epirus kardeş belki görmediniz, belki unuttunuz ama. Phenomlardan önce buna benzer aynı yapıda resmi test sonuçları yayınlamıştı AMD. Ben sözlerden bahsetmedim.

Dediğim gibi belki testi düzgün yapar, ama testte kullanılan yazılımları düzgün seçer mi? bilmem.

Mesela oyun testleri diye genelleme yapılmış. Neden hangi oyunlar olduğu yazılmamış.

Ben dediğim gibi ben firmanın kendi verdiği testlere güvenmem. Size de güvenmemeyi tavsiye ederim. Dikkate et tavsiye ediyorum. İsteyen inanır tabi ki herkesin kendi fikri buna lafım yok.

Hatırladığım kadarıyla K.10 tabanlı Phenom değil de Opteron işlemcilerinin testleri yayınlanmıştı. Sanırım biliyorsunuzdur, önce K.10 Opteron'lar çıktı. Doğal olarak Core 2'lerle değil Xeon işlemcileri ile karşılaştırılmıştı.

Şimdiye kadar yazdıklarım Phenom X4 ve X3 işlemcilerinin kendi aralarındaki (bu konunun kendisi) performans farklarını ortaya koyan test sonuçları.

Ayrıca belirtmem gerekirki B3 rev. Phenom X4 işlemcileri çıktığında birçok sitede testleri de yapıldı. Ayrıca AMD'nin sitesinde Phenom X4 işlemcilerin kendi aralarındaki performans farklarını gösteren benchmark sonuçları da yayınlandı:

http://www.amd.com/us-en/Processors/ProductInformation/0,,30_118_15331_15332%5E15348,00.html

Yukarıdaki sonuçlar ile örneğin Anandtech'in testindeki sonuçlar paralellik göstermektedir. Bu nedenle bu sonuçları ciddiye alıyorum.

Öte yandan bu testte Intel işlemcileri yok. "fx57", Intel işlemcilerin de yer aldığı 2. testi yayınladığında sonuçları inceleriz. Eğer test sonuçlarında AMD Phenom önde gösterilirse doğal olarak siz haklı çıkarsınız.

O K10 opteronlar (mimari Phenom) Amd'nin resmi testlerine göre Xeon işlemcilerle (core2 tabanlı) neredeyse aynı performansı veriyordu.

Ama yalan olduğu ortaya çıktı. Zaten AMD Phenom tabanlı Opteronları durdurmak zorunda kaldı TLB hatası yüzünden. Ta ki şu ana kadar.

Meselem zaten şu AMD daha önce bu tarz testler yayınladı. Ve genelde kendi tarafına yönelik yanlıştı. Zira ben böyle bir testi Phenomlar için de hatırlıyorum.

Ayrıca Atinin Hd 2000 serisi işlemcilerinde de objektif bir DX10 testi yapmışlardı. Yanlız niyeyse sadece Call of Juarez oyunu ile...

• quote:

quote:

O K10 opteronlar (mimari Phenom) Amd'nin resmi testlerine göre Xeon işlemcilerle (core2 tabanlı) neredeyse aynı performansı veriyordu.

Ama yalan olduğu ortaya çıktı. Zaten AMD Phenom tabanlı Opteronları durdurmak zorunda kaldı TLB hatası yüzünden. Ta ki şu ana kadar.

Meselem zaten şu AMD daha önce bu tarz testler yayınladı. Ve genelde kendi tarafına yönelik yanlıştı. Zira ben böyle bir testi Phenomlar için de hatırlıyorum.

Ayrıca Atinin Hd 2000 serisi işlemcilerinde de objektif bir DX10 testi yapmışlardı. Yanlız niyeyse sadece Call of Juarez oyunu ile...

Ekran kartı testlerine hiç girmeyelim. Çıkışı yok çünkü
    (8600GT kullanıyorum ve oynadığım tüm oyunlarda yeterli geliyor)

Bir konuya açıklık getirmek istiyorum: Benim "Resmi" testlerden anladığım daha önce de belirttiğim gibi tarafsız kurumlar nezdinde yapılan testlerdir. Herhangi bir firmanın sadece kendi inisiyatinde yapılmışsa objektif olmasını ben de beklemem.

"fx57" 'nin yayınlayacağı yeni test bu şekilde ise "Resmi" bir tarafı olmayacaktır. Bu bağlamda daha önce bahsi geçen Test/İnceleme siteleri daha güvenilirdir.

Para kazanmak için 1001 türlü numara çeviren firmaları uzun yıllardır görüyoruz

Benim şüphem işte bu Epirus. Yoksa AMD ye düşmanlığım yok zati. Yazılarımı takip edersen genel anlamda performansından dolayı intel tavsiye etsemde, aslında AMD'yi intelden kat kat sevdiğimi farketmişsinizdir.

Ama firmalar bazen oyunlar çevirebiliyor maalesef. O yüzden ben pek Anandtech, Toms gibi sitelerin testleri hariç pek güvenmiyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.