Şimdi Ara

AMD İŞLEMCİ VE NVİDİA EKRAN KARTI UYUMU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar , imzada yer alan sistemi parça parça aldım , yaklaşık 2 haftadır da kullanmaktayım. En son takılan parça işlemci fanına aldığım ek pervanedir. Cooler Master 'ın 23 Tl lik 19 db 'lik 3 pinli bir fanı. Eski işlemci fanım ses yapıyor diye değiştireyim dedim ama ses olarak çok düşük bir azalma oldu bende yine eski fan pervanesini takıp bu pervaneyide kasanın arka kısmına taktım serinlik olsun maksat diye.

sizce değerler normal mi?

AMD İŞLEMCİ VE NVİDİA EKRAN KARTI UYUMU AMD İŞLEMCİ VE NVİDİA EKRAN KARTI UYUMU

Ekran kartında da vga bağlantı kullandığımdan mıdır nedir? çokhafif dalgalanmalar oluyor oyunlarda. Hatta oyunları wind. mode alıp stres testini başlattığımda, eski tv,ler gibi dalgalanmalar bariz bir şekilde artıyor. Fps den yana çok sıkıntım yok ama 66 -65 -60 .(azalan).. v.s. diyor 66 üstü hiç olmadı , sebebinide anlamadım.

Amd işlemci ile Nvidia ekran kartı uyumu tam mı bunu öğrenmek istiyorum. Önceki işlemcim amd anthlon 64 x2 idi ekran kartımda powercolor marka ,amd ati rodeon hd 4600, çok kasıyordu ama görsel netlik daha iyi gibiydi.

II Eski Sistemim II Ekran kartı :Atı Rodeon hd 4600 1gb 128 bit - Anakart : Asus M2N motherboard 950 - İşlemci : Amd anthlon 64x2 dual core Ram: Kingstone 3gb (2+1) Psu: 350W

Sırf test amaçlı olarak bir kaç tane online ve offline oyunun fps değerlerini ilerleyen zamanlarda paylaşacağım.

İyi forumlar

• Işlemciyle ekran kartınin farkli marka olmasi uyumsuzluk yaratmaz. Dalgalanmaya gelince monitörunuz Vga cikislimi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CorvetteZR1 kullanıcısına yanıt
    Evet monitörüm vga çıkışlı, imzamda yazan model. Ama genelde AMD 7*** ekran kartları serisinde var olduğu söylenen dalgalanmalar , nvidia'da da var. Görüntü kalitesi açısından "HD" ibaresi gerçekten etken olabilir mi?

İşlemci uyumu derken de; 6 çekirdekli işlemci (ki sanırım hepsi aktif kullanılmıyor) + gtx 660 ti ekran kartı ile "donanım haber" sitesini açtığımda, giriş sayfasındaki resimler yukardan aşağı kayarak yükleniyor. Bu arada utorrent açık ve download modda. İnternetim d-smart adsl 8mb sınırsız (muhtemelen 50gb kotayı geçtim) Buna rağmen güçlü işlemci ve ekran kartı ile resimlerin pat diye birden açılması gerekmez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 28 Ocak 2014; 13:16:30 >
  • Vga olduğu için dalgalanıyor.
  • Dediğim gibi dalgalanma vga çıkışlı olduğu icin yapıyor. Resimlerin dedigin gibi acilmasi internet hizindan kaynakli büyuk ihtimal download yaptigin icindir. Simdi dalgalanma konusuna gelince söyle bir sey yapın elinde Dvi kablosu varsa Dvi dan vga ya dönusturen kit var ondan kullan. Ekran kartindan Dvi monitore vga girisi olacak sekilde. Belki bir cozum olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

Evet monitörüm vga çıkışlı, imzamda yazan model. Ama genelde AMD 7*** ekran kartları serisinde var olduğu söylenen dalgalanmalar , nvidia'da da var. Görüntü kalitesi açısından "HD" ibaresi gerçekten etken olabilir mi?

İşlemci uyumu derken de; 6 çekirdekli işlemci (ki sanırım hepsi aktif kullanılmıyor) + gtx 660 ti ekran kartı ile "donanım haber" sitesini açtığımda, giriş sayfasındaki resimler yukardan aşağı kayarak yükleniyor. Bu arada utorrent açık ve download modda. İnternetim d-smart adsl 8mb sınırsız (muhtemelen 50gb kotayı geçtim) Buna rağmen güçlü işlemci ve ekran kartı ile resimlerin pat diye birden açılması gerekmez mi?

Vga monitörde dalgalanma oluyorsa onu ancak. yeni monitör alarak çözebilirsniz. Amd işlemci nvidia ekran kartı uyumsuzluk diye birşey olmaz. Yalnız. anlamadıgım konu resimlerin pat diye açılması derken?. internet üzerinden resimlerin'mi yoksa. hdd'deki resimlerinmi?.eğer hdd'deki resimlerin ise.. o ne yazıkki hdd'niz ile alakalı.. işlemci veya gpu ile alakası yok. eğer. internetteki resimler ise.. Ne yazıkki internetinizden alakalı bir durum. ek olarak zaten belirtmişsiniz. utorrent açık oldugunu. Buda sürekli hdd'ye veri yazdıgı için hdd meşgul oluyor. nvidia-amd ekran kartlarında görel netlik değişebilir. Yani Amd grafik biriminde daha iyi gözünüze gelebilir. ( oyundaki grafik ayarı değil. ) bu başka birşey nasıl anlatsam bilemedim doğrusu aynısı bendede var. x1650 pro kartımda çok daha güzel netlik vardı gözlerimi daha az yoruyordu. şimdiki baya yoruyor anlamadım

• benim o dvi kablosu var ama monitörde o giriş yok ama.Olmadı tv den deneyeceğim o dalgalanma oluyormu diye. Ama demem şu ki; 5-6 yıl amd işlemciyle , amd ekran kartlarını kulladım. 2 görüntü arasında "net"lik bazı oyunlarda kendini az da olsa belli ediyor. Çok ince ayarı var mı onu bilmiyorum. Resimler yavaş yükleniyor derken hem hdd deki hem de internetteki resimleri diyorum ki, bu download modda her ikisinide ne derece etkiler emin değilim. Belki 1mb e düştü internet hızım ve dosya indirdiğim için pc de ister istemez kasılıyor. Ama daha önceki işlemcim ile bu işlemci arasında bir uçurum olması gerekliydi bence. Çözüm amd 8*** serisi mi acaba. Yani 6 çekirdek ve asus gtx 660ti çok hız vermedi de oyunda kasmaları akıcılığı bir nebze artırdı gibi oldu tabi daha ağır oyunlarıda test edeceğim. BF4 gibi..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

benim o dvi kablosu var ama monitörde o giriş yok ama.Olmadı tv den deneyeceğim o dalgalanma oluyormu diye. Ama demem şu ki; 5-6 yıl amd işlemciyle , amd ekran kartlarını kulladım. 2 görüntü arasında "net"lik bazı oyunlarda kendini az da olsa belli ediyor. Çok ince ayarı var mı onu bilmiyorum. Resimler yavaş yükleniyor derken hem hdd deki hem de internetteki resimleri diyorum ki, bu download modda her ikisinide ne derece etkiler emin değilim. Belki 1mb e düştü internet hızım ve dosya indirdiğim için pc de ister istemez kasılıyor. Ama daha önceki işlemcim ile bu işlemci arasında bir uçurum olması gerekliydi bence. Çözüm amd 8*** serisi mi acaba. Yani 6 çekirdek ve asus gtx 660ti çok hız vermedi de oyunda kasmaları akıcılığı bir nebze artırdı gibi oldu tabi daha ağır oyunlarıda test edeceğim. BF4 gibi..

aslında şuan sizin durumunuz tamamen piskolojik. fark'mı istiyorsunuz. Ssd alınız. pc çabuk açılsın herşeyim hızlı açılsın oyun loading ekranı hızlı olsun istiyorsanız. Ssd alınız. yoksa. Nomrla hdd den ne bekliyorsunuz?. download hdd yi çok fazla etkiler dostum. onu kapatıp. deneyin. normal hdd den çok yüksek beklentilere kapılmışsınız. hız istiyorsan ssd şart. işlemci ve grafik birimin isterse en iyisi olsun. o sistemde hdd varsa gene yavaş kalıcak 1 mb ile zaten resimleriniz kasıla kasıla açılır.

• Hocam eski sistemle bu 1mb int bu torrent açıktı yine , sayfa geç yükleniyordu belki ama resimler pat diye geliyordu Sanırım eski sistemim oyuna uzak ofis pc sine daha çok benziyordu.

Bu arada batlefield 4 ün grafik ayarlarına erişemiyorum. Hepsi low da
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.