Merhaba arkadaşlar benim amd phenom x4 955 model bi işlemcim var anakarttanmıdır nedir termal macun sürim diye sökmeye çalıştım fanla beraber işlemcide beraber geldi ve yere düştü ve pinleri yamuldu nasıl bi saçmalıktır bi işlemciye böyle pin takılır
Yamulmaya kırılmaya çok müsait zaten pc yi aldığımdan beri sinirimi bozuyor.Stok fanı uçak gibi ses çıkarıyordu vs. Asıl soruma geldi sıra intel işlemcilerdede pin amd işlemcideki gibimi azıca olayda yamuluyormu veya pinler nasıl. Ve amd işlemci fanımı anakarta takmakta acaip derecede zorlanıyorum o nasıl bi anakart girişidir sığmıyor arkadaş. 1.soru tekrardan intel işlemcilerdede aynı amd gibi pinler mi var örn i5 i7 de 2.soru işlemci fanı anakarta takmak rahatmı. Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim
..pınlerın hassasıyetıne gelınce bu normal bısı dostum .. hassas olmalı zaten .. ıslemcı usb dısk gıbı sök cıkar bır parca degıl .. yanı ıntelde de durum aynı...dıkkat edılmesı gerekıyor ...
... fan olayıda soyle ..bu bıraz anakart ıle ılgılı bır durum ..ayrıca takmak ıstedıgın fan ıle ılgılı ..ıslemcılerle gelen stok fanlar ( ı7 lerın fan performasnları ıyı denıyor ) .. takmasıda cıkarmasıda calısmasıda yapıları nedenıyle sıkıntılı olabılıyor .. harıcı fanların montajında kımı modellerde boardun altınada parca koymak gerektıgınden bıraz yorabılıyor ınsanı ... atx anakart ve kasalarda calısma alanı rahat oldugundan montaj daha kolay ve zevklı oluyor ..
...genel olarak takacagın fan fanı takacagın board ve bırazda el becerısı bu ıslerde on planda ..gerıye kalan hususlar ıkı markada da aynı ..
bu arada ıslemcı fanlarının gurultusu .. evet haklısın cok gurultulu calısabılıyorlar.. butcenız varsa sessız ve performanslı bır harıcı fan tavsıye ederım .. hem sogutma bakımından hem ses bakımından rahat edersınız ..
ıntel core 2 serısıyle bırlıkte pınlerı anakart soketıne gommustur. Bununla bıırlıkte ıyı bır kılıt mekanızması gelıstırmıstır. Islemcı fanla bırlıkte gelmez.pınlerı yoktur yamulmaz. Core 2 duo - quad ve i serısı pınsız ıslemcılerdır.