Şimdi Ara

AMD işlemci fiyatlarında 50$'a varan indirim yapıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
9.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ekran kartı pazarında da lazım böyle bir indirim.
    KDV ÖTV VVV* derken canımıza okunuyor zaten.

    indirim haberleri iyidir, rekabeti alevlendirir.


    *vergi verme vergisi
  • 955be 200$ süper olmuş..
  • ati-amd, nvidia-intel e karşı yavaş kart yaptıktan sora tabiki kullanıcı dostu gibi göstercek kendini.. yoksa nasıl satsın.. önemli olan en az eşit hızda yapıp birde ucuz yapması.. şimdiki 58** gibi kartları gtx285 in çıktığı zamanlarda çıkarıp ucuz yapsın gerçek rekabetle nvidia nın fiyatlarınıda aşşağı çeksin o zaman kullanıcı dostu olur.. şimdi biyerleri tutuştuğu için ucuz yapıyor ve millette kullanıcı dostu diyor...
  • killnOd
    945 in 95W lık versiyonu zaten var türkiyede.
  • ben 4870'i 400 liraya ucuz diye bulup aldigimda 192 gtx260 500 liraydi ayni hiz iste.nvidia'nin maliyetleri yuksek ati cekemez asagi bir yere kadar ceker.isine gucune bak sen herkes isini bilir.
  • Hobar
    05.10.2009 Saat: 17:11
    fanboyluk yapmak hata tabiki ama AMD-ATI sadece yapması gerekeni yapıyor. yani cpu ve gpu üretiyor. nvidia gibi para verip oyunlarda rakibin önünü tıkayacak kodlar yazdırtmıyor(ör:batman vs.) ya da intel gibi amd işlemci sattırmamak için firmalara baskı yapmıyor. bu yüzden ve hem nvidia hem intele göre genel f/p oranı daha iyi olduğu için AMD-ATI tercih ediyorum. ayrıca amd işlemci ekran kartı ve çipsetin 3 ünü birden üreten tek firma. mesela intelde 790gx/780g gibi bir anakart yok. o yüzden ofis vb pc ler için intel tabanlı sistem almak baştan 100$ kazık yemektir. fiyat indirimi de iyi oldu. işlemcimi değiştirmei düşünüyordum.



    Hobar benim soylemek isdediklerimi aynen sıralamış sonunakadar katılıyorum
    hepsini gectim intelgibi veya nvidia gibi benden aşağıya vurmuyor adamgibi işini yapıyor
  • Ben bu haberde verilen fiyatları anlamadım.

    "Phenom II X4 955 BE modelinde tam 50$'lık indirime gidiliyor. AMD'nin mevcut fiyat listesinde adetli alımlar için 245$'lık etiket fiyatına sahip olan işlemci, yeni fiyat indirimiyle birlikte 200$'ın altına gerileyecek gibi görünürken aynı oranda indirim Phenom II X4 945 için de gerçekleştirilecek."



    Zaten iki aydır bu işlemciler 200 Doların altında satılıyor:

    X4 955: 189 $ (resmi fiyatın 56$ altında)

    X4 945 (95W): 170$ (resmi fiyatın 55$ altında)

    X4 945 (125W): 160$ (resmi fiyatın 66$ altında)


    http://www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&N=2010340343%2050001028&name=AMD



    Bu fiyatların 50 Dolar daha idirilebileceğine inanmıyorum. İndirim gayri resmi olarak yapılmış durumda zaten. Amd fiyatları belki 10-20 Dolar daha inebilir.



    Intelin E8400'ü hala 168 Dolardan kaktırdığı/geçirdiği düşünülürse AMD işlemciler gayet ucuz. Intel işlemcilerden sadece i5-750, 200 Dolar fiyatı ile ekonomik açıdan anlamlı. Ortada Intelin fahiş fiyatlarını haklı gösterecek bir performans farkı yok maalesef.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: .45 ACP

    720 iyice kebap konumuna gelir artik.ben ilkini 311 liraya ikincisini 128 liraya almistim hb hediye etmisti.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar
    işlemcimi değiştirmei düşünüyordum.


    ne almayi dusunuyorsun 620 mi 720 mi?

    valla böyle bir durumda 945 falan alabiliirm olmadı 905e, belki de 810. ama 620 almayacağım kesin. çünkü 2.7 de çalışan x2 7750 oyunlarda benim 3.2 de çalışan 4200 den daha iyi olduğuna bizzat şahit oldum. o yüzden l3 keşi büyük olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 5 Ekim 2009; 19:16:37 >




  • yakisir valla 945'e oc cekersin sen.su cache olayini daha once soyleseydin bakin bakin arkadas da soyluyor derdim ama oyunlarda 620 iyi diyen unlu ozanimiz neo nami diger demircibu haric kimse kalmadi zaten.
  • 955 ve 945lerde o 160$ fiyatından Türkiye'de alabiliyor musun arkadaşım? Bu haber artık alabileceğini söylüyor işte.
  • Keşke bu indirimler Kdv indirimi sırasında olsaydı birde kur 1.25-1.30 olsaydı çok iyi olurdu.
  • süper indirimler gerçekden , am millet hala amd ye soğuk bakıyor nedense, bu yüzdende pazar payı çok az değişiyor, amd nin ne yapıp edip tepe modeli işilemcilerni intelden hızlı yapması lazım, malum kariyer ve isim herşeyden önemli
  • neye helal diyorsunuz adamlar p55 e cevap veremiyor mecbur indirim yapıyor kimseyi düşündüklerinden değil saf olmayalım. bu arada indirime lafım yok her türlü indirime itinayla sevinilir mesela ddr3 ram fiyatlarında %50 indirim olsa takla atarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 5 Ekim 2009; 20:24:11 >
  • ne saflığı ya. mis gibi ucuza süper işlemciler işte. kuzenlere 720 li 4 ram li ve 1gb 4830 lu küçük bir dragon platform yaptım sistem ucuyor. fiyatına süper di. her oyunun ayarını nerdeyse sonunda oynadım, o paraya helal valla. napsaydık gidip o paraya intel anakart ve işlemcimi alalım. onları mı zengin edelim. yok sağol kardeş, siz gidin alın 10-15 fps için 2000 tl ye i7 leri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XivA

    ne saflığı ya. mis gibi ucuza süper işlemciler işte. kuzenlere 720 li 4 ram li ve 1gb 4830 lu küçük bir dragon platform yaptım sistem ucuyor. fiyatına süper di. her oyunun ayarını nerdeyse sonunda oynadım, o paraya helal valla. napsaydık gidip o paraya intel anakart ve işlemcimi alalım. onları mı zengin edelim. yok sağol kardeş, siz gidin alın 10-15 fps için 2000 tl ye i7 leri.


    amd nin kullanıcıları düşünüp indirim yaptığını düşünmek taflıktan başka birşey değildir. ben ucuza sistem toplanmıyor mu dedim?
  • süper haber, bi phenom 965 iyi gider
  • ulan intel ornek al biraz
  • arkadaşlar boş verin intel i amd yi, isteyen ihtiyacı ve parasına göre alsın. keşke intel nVidia ya x86 lisansını verse de nVidia da x86 işlemci çıkarsa. o zaman firma sayısı artardı ve tabiki şu ankinden çok daha iyi olurdu bizler açısından. Belki de nVidia nıngrafik kartlarındaki tecrübesinden dolayı korktuğu için x86 lisansı vermiyor. düşünsenize nVidia da bir işlemci çıkarsaydı ve hem intel in işlemcilerinden hem de amd nin işlemcilerinden f/p olarak üstün olsaydı.. o zaman bizler açısından süper olurdu. bence her durumda rekabet iyidir ve rekabetin bir taraf lehine bozulması tekelleşmeyi getirir. insanlara kimse şu işlemciyi al diye silah dayamıyor zaten. herkes istediği işlemciyi alıyor. intel in pazar payının yüksek olmasının sebeplerinden birisi de özellikle devlet içerisindeki lobi faaliyetleri, sadece ülkemizde değil, diğer ülkelerde de aynı şekilde. devlet ihalelerinde adamlar ihale şartnamesini yazan adamlara güzellikler yapıyorlar, şartnameler de ona göre yazılıp çiziliyor ve devlet dairesinde sekreterya işleri için kullanılan bilgisayar benim kullandığım bilgisayardan çok daha güçlü ve pahalı. keşke bu tür kirlilikler de olmasa da herkes gerçek pazar paylarını görse. Intel tabiki pazar payı olarak üstün ama bunun içinde yazdığım şeyler de var. tekelleşme, firmalara baskı yapma, kurumlardaki lobi faaliyetleri.. vs.vs. neyse arkadaşlar bunları burada "takım tutar gibi" tartışmanın anlamı yok. herkes kendi cebine göre, ihtiyaçlarına göre, aklına göre istediği işlemciyi alır kullanır. Ya da biri çıkıp dese ki ben prensiplerim gereği A firmasının işlemcisini almıyorum. Daha güçlü olsa da almıyorum. kim ne diyebilir ki..



    kalın sağlıcakla..




  • amd nin neyi düşündüğü umrumda değil saf da değilim. ben kesemi düşünürüm.
  • Gelsin gelsin, indirim iyidir. Darısı Intel'in de başına diyeyim. Yeni işlemci alacak ya da almayı düşünen arkadaşlar için hoş bir haber. Biraz yüzsüzce olacak ama şu X4 810'a da bir indirim gelse keşke
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.