Şimdi Ara

amd işlemci fanı duruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kasamın yanı şeffaf olduğu için işlemci fanını net olarak görüyorum ve bazen açılışta bir iki saniye durup tekrar çalışıyor ve bu sırada bios hata mesajı verip f11 ile devam edin diyor bu sakıncalı birşey midir yani fan duruyor ama sadece iki saniye ben bilgisayar takılmasın diye biostan bu duraklamayı kaldırdım şimdi dursa da direkt açılıyor ??birde asus prob prog. kurdum ve işlemci 42-48 derece arası değişiyor bu sıcaklıklar normalmidir ve maximum değerleri ne olmalıdır elle fan kontrolü yapabiliyorum hangi ısıda fanları max. getirmeliyim
    (sistem imzada)

• bizim şirkette bir cok oluyo rpm hızı çok düşük dönüyo bazen duruyo ve dönmeye devam ediyo işlemci fanından genelikle problem cıkıyo
  • 48 derece bişi yapmaz ama yani cool çalıştığı da söylenemez

fanı sen mi ayarlıyosun yoksa cool&quiet mı açık ben anlamadım

fanın devrini yükselt biraz bence 30-35 seyretsin
  • valla coolnquite açık galiba fanı ben ayarlamıyorum ama açılışta dahi 44 derece açılıyo ama en fazla şimdiye kadar 48 oldu o sırada işlemci fanı 2600 devirlerde oluyo 44c de ise 1600 devirde oluyor nasıl bir çözüm önerirsiniz ?
  • çift çekirdekliliğine vericem ama

o kadar ısınmaması lazım cpu hızı hiç değişiyor mu

yani 1.12ghz filan yazıyor mu hiç yoksa hız değişmeden mi fan yavaşlıyor ?
  • valla hızına hiç bakmadım nerden bakıcam ki ?? ama pek bi yavaşlama olduğunu düşünmüyorum ,açılışta direk 43-44 derece olması normalmi acaba hadi çalışırken anladım da?
  • quote:

Orjinalden alıntı: evolvo

kasamın yanı şeffaf olduğu için işlemci fanını net olarak görüyorum ve bazen açılışta bir iki saniye durup tekrar çalışıyor ve bu sırada bios hata mesajı verip f11 ile devam edin diyor bu sakıncalı birşey midir yani fan duruyor ama sadece iki saniye ben bilgisayar takılmasın diye biostan bu duraklamayı kaldırdım şimdi dursa da direkt açılıyor ??birde asus prob prog. kurdum ve işlemci 42-48 derece arası değişiyor bu sıcaklıklar normalmidir ve maximum değerleri ne olmalıdır elle fan kontrolü yapabiliyorum hangi ısıda fanları max. getirmeliyim
    (sistem imzada)

o olay bendede oluyordu benimde bi yaniseffaf ve o durmlarin sebebi cpu isisinin 45 dereceye gelmesini saglamak performans acisindan cpu isisi 45 altina dusmemelimis o yuzden fan kendini durduruyor baslarken ki cpu 45 dereceye varsin zaten dikkat edersen 45 derecen sonrada full calisyor

ayrica asagi yukari ayni sistem bendede var ve bendede sistrm isisi 38 40 rasasi cp u ise 44 mormalde ve oyun oynarken en fzla 48 ama fanlari aciyorum tabi

bence bu deyerler cok normal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ET 7 -- 7 Mart 2006; 22:51:24 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasa ve İşlemci fanı tavsiyesi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • peki sen ne yaptın kardeşim bios ayarını kapadım ben takılıp duruyodu fan durdu diye ben de disable yaptım
    bir de 4 gb ram kullanamıyorum ben 4 tane var ama xp 3gb görüyor bu 4tanesini kullanamadığım anlamına mı geliyo çıkarıim mi bi tanesini acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: evolvo

peki sen ne yaptın kardeşim bios ayarını kapadım ben takılıp duruyodu fan durdu diye ben de disable yaptım
    bir de 4 gb ram kullanamıyorum ben 4 tane var ama xp 3gb görüyor bu 4tanesini kullanamadığım anlamına mı geliyo çıkarıim mi bi tanesini acaba

xp 3gb ramden fazlasını adresleyemez

4gb ram için vistayı beklemeniz gerekir

xp 64bitte var mı bilmiyorm ama kurmanızı da tavsiye etmem

yani ramlerinizin hepsi sağlam bozuldu zannetmeyin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.