Şimdi Ara

AMD, Intel ile yarıştan çekiliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Benim yazıdan anladığım hızlı işlemci yapma yarışından çekiliyor olması. Yani yalnızca GHZ mantığı değil. Misal Ivy Bridge işlemcileri rakip olarak görmeyecekler. Bunun yerine Fusion'lara yoğunlaşacaklar. Bence mantıklı. Şahsen sevindiğimi söylemem gerekir. İşlemciler ciddi manada hızlılar artık. Yani ölümüne hızlılar. Ama yazılımlar çok iyi faydalanamıyor bu işlemcilerden. Eskiden işlemcileri %100 kullanabildiğimiz programlar, yazılımlar vardı, şimdi bu tip yazılımların sayısı çok az. 4 çekirdek bile yeni yeni adam gibi destek gördü. Bu şartlarda 6-8-12 çekirdekli işlemci yapmanın da bir mantığı kalmıyor, 5ghz'lik işlemci yapmanın da... Şahsen ben Phenom II 955 kullanıyorum ve işlemciden gayet memnunum. Tabi güç tüketimi meselesi canımı sıkmıyor değil ama yine de eski nesil bir işlemci bugün hâlâ salt performans olarak benim tüm ihtiyacımı fazlasıyla karşılayabiliyor. E benim işlemcimin üzerindeki modelleri siz düşünün. Demek ki işlemcilerin güç gösterisi yapma dönemi kısır bir döngüye girmiş bulunuyor.

Bu durumda AMD'nin izlediği yol çok iyi. Adamlar verimlilik diyor. Zamanında Athlon'larla yaptıkları işleri düşününce, AMD'den yine çok iyi hamleler görebileceğimizi tahmin ediyorum. Fusion'ların yapısı güzel. Fikir de güzel, aslında mevcut durumları da oldukça iyi sayılır. Ancak geliştirilmesi gerekiyor. Özellikle bu noktada işlemci gücü olarak gerideler. Biraz daha güçlendirilmesi gerekir diye düşünüyorum. Gerçi Trinity ile o da oldu ancak istenen boyutta değil. Hem cpu hem de gpu biraz daha güçlendirilirse, hemen her ihtiyaca yönelik APU'lar ortaya koymuş olacak AMD ve tanıtımı da iyi yaparsa pazar payı ciddi oranda artacaktır.

Tabi bir de şu kısım var ki o noktada bu fikir kaybetmeye mahkum görünüyor; Şuan mobil dünya ARM mimarisi etrafında şekilleniyor. Güç tüketim değerleri ile X86'nın çok çok ilerisinde. AMD'nin ARM konusunda herhangi bir yatırımı, yönelimi bulunmuyor şimdilik. Adamların işi X86. Ancak X86'nın olayı ise salt performans. O konuda da Intel ile yarıştan çekileceğini belirtiyor. Yani performanslı ürün sunmak için kullanılacak mimariyi, verimli işlemciler yapmak için kullanmayı amaçlıyor. Burada bir tezat söz konusu. Benim fikrimce ARM'a yönelmek bu noktada en akıllıca iş olur. Yani AMD'nin vizyonuna uygun olan mimari ARM gibi görünüyor. Nvidia bunu çok önceden gördüğü için bu noktaya oldukça hızlı ve baskın bir biçimde eğildi. AMD de bunu gerçekleştirebilir diye düşünüyorum. Tabi ARM'a yönelmesi Intel'in düşmanlığını kazandırmaz ise.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 28 Mayıs 2012; 1:25:37 >

• quote:

Tabi ARM'a yönelmesi Intel'in düşmanlığını kazandırmaz ise.

dusmanlik degil de direkt aforoz eder.x86 cephesinde 3 firma var biri zaten calismiyor gibi bir sey.amd de arm'a yonelirse intel yakar bu gezegeni. amd arm trenine atlayacak olsa simdiye 50 kere atlardi bence adamlarin derdi saf performansli cpu yerine apu uretmek.yakinda nvidia'nin giris hatta orta seviye kartlarini satilmaz hale getirebilirler.su gpu kullanalim daha guclu geyigine de kayabilirler ama arm asla olmaz bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 27 Mayıs 2012; 16:49:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@U

Benim yazıdan anladığım hızlı işlemci yapma yarışından çekiliyor olması. Yani yalnızca GHZ mantığı değil. Misal Ivy Bridge işlemcileri rakip olarak görmeyecekler. Bunun yerine Fusion'lara yoğunlaşacaklar. Bence mantıklı. Şahsen sevindiğimi söylemem gerekir. İşlemciler ciddi manada hızlılar artık. Yani ölümüne hızlılar. Ama yazılımlar çok iyi faydalanamıyor bu işlemcilerden. Eskiden işlemcileri %100 kullanabildiğimiz programlar, yazılımlar vardı, şimdi bu tip yazılımların sayısı çok az. 4 çekirdek bile yeni yeni adam gibi destek gördü. Bu şartlarda 6-8-12 çekirdekli işlemci yapmanın da bir mantığı kalmıyor 5ghz'lik işlemci yapmanın da... Şahsen ben Phenom II 955 kullanıyorum ve işlemciden gayet memnunum. Tabi güç tüketimi meselesi canımı sıkmıyor değil ama yine de eski nesil bir işlemci bugün hâlâ salt performans olarak benim tüm ihtiyacımı fazlasıyla karşılayabiliyor. E benim işlemcimin üzerindeki modelleri siz düşünün. Demek ki işlemcilerin güç gösterisi yapma dönemi kısır bir döngüye girmiş bulunuyor.

Bu durumda AMD'nin izlediği yol çok iyi. Adamlar verimlilik diyor. Zamanında Athlon'larla yaptıkları işleri düşününce, AMD'den yine çok iyi hamleler görebileceğimizi tahmin ediyorum. Fusion'ların yapısı güzel. Fikir de güzel, aslında mevcut durumları da oldukça iyi sayılır. Ancak geliştirilmesi gerekiyor. Özellikle bu noktada işlemci gücü olarak gerideler. Biraz daha güçlendirilmesi gerekir diye düşünüyorum. Zira gerçi Trinity ile o da oldu ancak istenen boyutta değil. Hem cpu hem de gpu biraz daha güçlendirilirse, hemen her ihtiyaca yönelik APU'lar ortaya koymuş olacak AMD ve tanıtımı da iyi yaparsa pazar payı ciddi oranda artacaktır.

Tabi bir de şu kısım var ki o noktada bu fikir kaybetmeye mahkum görünüyor; Şuan mobil dünya ARM mimarisi etrafında şekilleniyor. Güç tüketim değerleri ile X86'nın çok çok ilerisinde. AMD'nin ARM konusunda herhangi bir yatırımı, yönelimi bulunmuyor şimdilik. Adamların işi X86. Ancak X86'nın olayı ise salt performans. O konuda da Intel ile yarıştan çekileceğini belirtiyor. Yani performanslı ürün sunmak için kullanılacak mimariyi, verimli işlemciler yapmak için kullanmayı amaçlıyor. Burada bir tezat söz konusu. Benim fikrimce ARM'a yönelmek bu noktada en akıllıca iş olur. Yani AMD'nin vizyonuna uygun olan mimari ARM gibi görünüyor. Nvidia bunu çok önceden gördüğü için bu noktaya oldukça hızlı ve baskın bir biçimde eğildi. AMD de bunu gerçekleştirebilir diye düşünüyorum. Tabi ARM'a yönelmesi Intel'in düşmanlığını kazandırmaz ise.

AMD için tek çıkış yolu fusion teknolojisini geliştirmek. Intelin orta sıklet Ivy Bridge 4 çekirdekli 3750k sı ile bile yarıştırabileceği işlemcisi yok. 3770k ve 3960k dan hiç söz etmiyorum.
    Kaldı çoğu kişi benim gibi athlon II x4, phenom II x4 ve DDR2 ramlerini hâlâ yeterli performans sunduğu için değiştirmiyor. Zaten değiştircek olsak 22nm Ivy ye geçeriz. 990X+ fx4100 f/p açısından hiç cazip değil.
    100 TL civarına USB3 ve Sata 3 lü ucuz bir am3+ anakart çıkarsalardı belki düşünürdük... Sırf DDR3 ve am3+ olsun diye 790X den 760G (FX) ye geçmek istemiyorum. Attan inip eşeğe binmek misali

Fusion platformuna geçiş yapmayı düşünen orta seviye kullanıcıları ise HD6850 yüzünden kaçırıyorlar.
    Güncel oyunları orta seviyede oynamak isteyen bir arkadaşa AMD sistem toplamak istiyorum. Socket FM1 anakart + Liano işlemci yerine 760G anakart + fx 4100 + HD6850 yi düşünüyorum. USB 3 ve Sata 3 aramıyor nasıl olsa.
    Entegre GPUsu HD6550 yerine HD7750 ayarında performans vaad eden bir fusion üretebilirlerse giriş ve orta seviyeyi tamamen ele geçirebilirler. HD6850 yi de kimse aramaz. 32nm de güç tüketimi yüzünden bunu yapamayabilirler. Ama 22nm de yaparlar diye umut ediyorum. 125W TDP ye 3GHZ 4 çekirdek işlemci ve HD7750 yi sığdırabilirlerse harika olur. 95W olmasını beklemek ütopik olur.

• Her konuya ARM nasıl giriyo ben merak ediyorum. AMD ne yapsın attan inip sürünerek mi ilerlesin ARM ile ne yapacak? watt/performans performans/ağırlık, soğutma gideri/watt vs. istediğiniz çeşitlemeyi yapın ARM temelli mesela A9 istediğiniz kadar bu alanlarda veirmli olsun, ARM temelli herhangi CPU çıkartıp, 5-6 sene öncesinden kalma hangi x86 işlemci ile karşılaştıracaksınız performans olarak? ARM'nin elinde karşılaştırılabilecek bi işlem gücü yok. Bunu 4ghz de bilmem kaç çekirdekli olarak PC pazarına mı sunacaksınız? Bunun maliyeti ne olacak getirisi ne olacak? 1ghz hızında 2 çekirdkeli A9'u 3-5-10$a satmakla, şurda windowsu ve üstündekileri düzgün çalıştıracak bilmemne ekran kartına yetecek CPU üretmek arasında dağlar fark var. Emin olun yeterince performanslı ve ekonomik olsaydı çoktan ortaya çıkardı, hemde direk alt seviye server pazarını hedefleyerek.PC ve Windows pazarını direk hedefleyecek çünkü aslan payı burada. AMD gidip bilmem kaç milyon dolara (5-10milyon heralde) A9 lisansı alıp ne yapacak onunla? Kime ne üretecek? Dünya kadar sattığı Bobcatleri var, bunların yerine koymak için mi bütün bu masrafı yapacak? Bi taraftan Intel'e karşı iş yapıp para kaznmaya çalışırken, diğer tarafta da bütün ARM temelli çip geliştirenlerle aynı ortamda telefonlara tabletlere çip üretip para kazanmaya mı çalışacak? Nvidia atladı noldu dünyanın parasını mı kazanıyor(alakasız örnek olsa bile). ARM'yi belli bi mimari yada imkan olarak görürken, yıllarca geride olduğunu da aklınızdan çıkartmayın. Telefona mobile çip üretmekle PC ye servera üretmek alakasız işler.

Intel'in elinde xscale'den dolayı zaten armV5 komutseti için yani imkanı var. Medfield için kullandığı emülasyonu nasıl elde ediyor bilmiyorum (A9 lisansı ucuz sonuçta, verir parasını alırlar), ama zor yolu Intel açmış oluyor burada. Ilerde AMD de 20W lardan 4w lara indirdiği mobil çipleri için 2W altına da indirirse, Intelin açtığı yola alternatif olara girebilir belki(şimdilik böyle amaçlarının olmadığını açıklamış olsalar bile). Getirisi ne olur ne kadar kar ederler ne kadar para kazanırlar, bence hepsi şüpheli sorular.

Efendim ARM ile GPU'sunu birleştrisin süper bişi olr. Kazın ayağı öle dğeil işte. Şimdilik AMD'nin elinde bu tür bi mobile özel teknoloji yok, 2 günde olacak iş değil, CPU açısından pazardakilerden hiçbi farkı olmayacak neredeyse. Bunun firmaya kar olarak getiri ne olacak ne kadar sataca? Benim baktığım açıdan iyi fikir gibi durmuyor. Zaten olsa şimdiye kadar çoktan ARM temelli değişik pazar arayışlarına girebilirlerdi.

AMD 3rd bilmemne IP diye bi lisanslama şeysi çıkardı. Amaç ne, biz bişey dizayn etmek istiyoruz, gidiyoruz kapısını çalıyoruz AMD'ye. Bize mühendis veriyorlar ortaklaşa çalışıyoruz, mesela bi Bobcat GPU'su + AMD'nin memory controller / bus vs. sistemi + A9 Çekirdeklerden bi sistem üretmek için çalışıyoruz. AMD en fazla buraya kadar açık (direk sadece ARM temelli değil, başka bişey de olabilir). Sonuçta elimizde custom developed(uygun bişi gelmedi aklıma) bi sistem oluyor. MIPS proAktiv+200Radeon core 'dan oluşan bi sistem gibi. Ama AMD'nin sisteminde, AMD kendisi bişey geliştirme peşinde değil. Eğer isteyen varsa gelsin kardeşim diyor, getirin bi Cortex A9, buna bizdeki GPUlardan uyduralım isteğinize göre bi çip üretelim diyor. Yoksa ben gidip ARM'den MIPS'den IBM'den ordan burdan lisans alıp çip alıp, bişeyleri geliştirme işine girmem diyor. ARM ile yada başka bi firma ile yakınlığı, yakın gelecek için en azından bundan öteye gitmeyecek. Mobil sistemlerde kullanılan GPU'ların render sistemi ile, AMD'nin GPU'ları birbirinden farklı. Mobil sistemler için bu AMD nin 3rd Party IP işi pek veirmli değil, masaüstü sistemler için değil, onun için uygun değil bunun içn uygun değil. Zaten o yüzden de bu 3rd PArt IP lisanslama işinde talip müşteri yok şimdilik. Belki ilerde 2w veya altına inmiş bi Bobcat çıkardıkları zaman olur (o zmanda direk Bobcat satın almaları daha mantıklı, niye custom çip için uğraşılsın dimi? ).

Intel Medfield native ARM code kullanan Android uygulamalarında duvara tossluyor. Bundan sonraki geliştirilen şeyler için programcının geliştiricinin, x86 seçeneğini de kullanması böylece armV5 armv7 ve x86 ya göre 3 farklı kod üretileceğini, bazı eski uygulamalarda sorun olsa bile (bazı dediği varolan bütün native kullanan programların hepsi :/// ) ileride artık bu dert olmayacak diyor. Gerçek öyle mi? bikaç seneye kadar anca durum nedir diye bakılabilir. Bu arada intel de herkeze gaz vermeye devam eder, program için x86 da kullan bak bizde varız, hedef kitleni genişlet diye. AMD'nin telefon alanında şimdilik hedefleri yok gibi gözüküyor, ortalık yeteirince durulmadan da hiç mantıklı bi yanı yok bana göre. Şimdilik en mantıklısı 2w civarlarına kadar düşmüş Bobcatler ile en çok tabletlere kadar inmek.

Yukarılarda ghz lafı da geçti, 28nm ile AMD'de çoğu üretim doğru biliyorsam SOI'den bulk üretime geçirecek. Bu da miktar frekans kaybı anlamına gelir. Mimari alanda iyileştirmelere devam etmek zorunda, Bulldozerden kurtulana kadar. Bulldozerden farklı bi mimariye geçeceği zaman da, şimdiki FX lerden rahatça %50nin üstünde performans taşımış olacak (2-3+ yıl süre). Intel almış başını gitmiş olur o zmana dek orası da apayrı. Diğer yandan, hep ağırdan ilerlediğinden AMD, excavatorle veya ondan sonra farklı bi bus yapısına geçebilir (Intel'in SB ile geçitği ring bus/interconnect gibi). Neler olur ozamana dek falcılık medyumculuk etmeye gerek yok şimdilik. Intel'in orta seviye işlemcilirini hedefleyip onlara oldukça yakın performans verdiği sürece sorun yok. Sorun Intel'in uzun zamandır yaptığı yazılım geliştiricilere verdiği destek olayına AMD'nin yeni yeni başlamış olması. HSA HSA diyolar, onlar bile bilmiyor ortaya ne çıkacağını çünkü hem herkeze açık olacak deniyor, ama ne adam gibi ön prototip gibi bişey var, nede nasıl oalcak tam belli değil (sıfır gecikmeli context switch vs. gibi şeyler mesela, unified computing bilmemne kasarken. Yada GPU'ya ona benzeri isim verilen yapının, nasıl işlemcinin geri kalanı ile bütünleşeceği. opencl vs. faln bunların hepsi biraz göz boyamakla biraz günü kurtarmakla biraz umut vermekle biraz oyalamakla faln alakalı yoksa. içinden çıkamayacağın kadar karmaşık bi bus yapısı ile hepten ele yüze bulaştırma durumları olmasın yeter diye umut ederiz (bknz. 65nm / 45nm Bulldozer prototiplerinin Eski CEO Meyer tarafından üretimlerinin engellenmesi gibi)).

• quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

Beyler bu haber doğrumu ? eğer doğruysa çok kötü olur bu.
    http://www.tomshardware.com/news/amd-intel-cpu-apu-processors,15741.html

bence güzel olmuş yılardır insanlar amd ile dalğa geçti intel daha iyi evt şimdi daha iyi olucak intel rakip kalmadı karşısında ben olsam amd yerine komple çekilirim işlemci pazarından

• quote:

Orijinalden alıntı: enja

quote:

bence güzel olmuş yılardır insanlar amd ile dalğa geçti intel daha iyi evt şimdi daha iyi olucak intel rakip kalmadı karşısında ben olsam amd yerine komple çekilirim işlemci pazarından

bunu sitem olarak mı yazdn yoksa intel rakipsiz olacak dye sevindiğinden mi yazdn anlamadım..futbol takımı değil bu rakibini yensn vs havalarndan vazgeçin adam rakipsiz olunca 500 tl olacak işlemciyi 2 mlyara satacak..nolacak sanada mı pay verecekler..nasıl bi millet bu ya allahm yarabim ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Pazardan cekilince ne oalcak.Kazancı e oalcak bizlerin ?
    Sen bu kafayla çok yaşamazsın.

• ahanda intelin kucağına oturduk... işlemcilerden evet belki tamamen çekilmiyorlar ama rekabet olmaması artık bizi intelin istediği gibi sevebileceği anlamına gelirki hiç hoş değil. ayrıca bnm için tam tersine ıvır zıvır piyasasına giriyorlar hani ultrabook biraz mantıklı olabilir ancak ona da sanki biraz geç kalınmış gibi hissediyorum. yani bilgisayarların tersine bnm içinde her telefon artık gerekli işlemci gücüne sahip. yani telefonlar git gide büyüyor, ceplere sığmaz boyutlara geliyorlar. onuda yapsın bunuda yapsın derken asıl amaçtan uzaklaşılıyor. nitekim şahsende hala dokunmatik telefondan doğru düzgün denilebilcek oyunları ne oynamaktan haz alan biriyim ne de oynayabilen... onun yerine artık mobil işlemcileri güçlendirmenin ötesinde güç tüketimlerini o platformda düşürmeleri gerekiyor bnce. gün boyunca pili dayandırmak için göbeğim çatlıyor. yanlış anlamadıysam grafik işlemcileri pazarına abanacakları bilgiside var. bari o taraftan biraz rahatlasak meydan tamamen boş kalmasa...

• quote:

Orijinalden alıntı: pckopatx

quote:

quote:

ben az yaşıyim sen çok yaşa intelin kucagına daha çok otur

• çocuk gibi yorumlar yapmayın ben olsam komple çekilirim çocuk oyuncağımı bu iş.
  • Pazarın büyük kısmında Windows PC'ler var, eğer eskisi gibi Intel'e çelme takmak istiyorsan insanların aklını çelicek işler yapman lazım başka bu işin lamı cimi yok. Insanlar kararlarını neye göre veriyorlar? 3-5 tane benchmark ilk algıyı oluşturuyor kafalarında. Sonraki bazı şeylerde oluşan ilk algıyı destekliyor. Biraz bilgisi olan kendi mantık süzgecinden geçiriyor, gerisi forum tavsiye vs. diye yayılıyor. Yoksa CEO'nun çıkıp bakın biraderler salt performans olayı geride kaldı artık şu şu var demesi milletin he he diyip geçmesinden başka bi işe yaramaz.

Eğer insanların algısına göre de oynamak istiyorsan, en başta açık kaynak olmayan benchmark ürünleri üretenlerle, Intel'in yıllarca yaptığı gibi yeterince yakından çalışman gerekir. Aida64 için, daha Bulldozer çıkmadan dünya kadar uğraşmışlar etmişler adamlar, AMD'nin kapısını çalmışlar faln faln. AMD yeterince yardımcı olmamış bunlara, kod nasıl daha iyi yazılabilir yada yazılır mı diye. Adamlar da biz elimizden geleni yaptık en fazla bu kadar oluyor demişler(kendi official yazdıklarından alıntı).

AMD daha yeni yeni kavradı bu gerçeği yada yeni el atmaya başladı bu işe. Intel C Compiler gibi Windows ortamı için acaip bi compiler arayışına girsinler mesela. Visual Studio 2010 ile , çoğu durumda ICC (intel c compiler) başa baş gibi. Buna diğer başka compilerlar da dahil, miniGW vs. gibi. Diğer taraftan ICC normalize edilmiş ortalamada %18 civarında daha iyi sonuçlar üretiyor. Aynı işlemcide %18 fark az buz değil. Özellikle bazı durumlarda aradaki fark direk 2 katına çıkıyor(floating point yoğun olduğu, transdantal fonksiyonların kullanıldığı durumlar vs. gibi). İşin içine C dışında Fortran da dahil ederseniz, bir i5 2500k üstünde ortalamada %22lerin üstüne çıkıyor compilerın performansa etkisi. Üstüne üstlük sadece Intel işlemciler değil, AMD işlemciler de Intel Compilerlar ile neredeyse her durumda daha iyi sonuç veriyor. Geçmişte de bununla ilgili şeyler vardı, AMD'nin kendi kütüphanesi yerine Intel'in math kernel library kullanılınca daha iyi sonuç veriyordu. Belki bi sürü örnek bulabilirsiniz bunlara benzer güncel sayılacak :
    Windows altında C :
    http://www.willus.com/ccomp_benchmark2.shtml?p2
    VC++ compiler profile guided compile ile %15 civarında faln artış oluyor diyor MS ama ne derecede bu tür karşılaştırmalarda yerini alabili orasını bilmiyorum.

Windows altında Fortran :
    http://www.polyhedron.com/pb05-win32-f90bench_SBhtml

Phenom II ile de sonuçlar, dikkat ederseniz Intel compiler onda da daha iyi sonuç üretiyor.

Sonuç olarak AMD'nin laga luga yerine tribünlere oynaması lazım, yada insanlara reddedemeyecekleri şeyler sunuması lazım (trinity ile mobil oyun deneyimi güzel bişey mesela bunun gibi). Tribünlere oynamak yerine, daha küçük taraftar gruplarını hedef alırsa çoğunluk tarafından yuhalanmaya devam eder.

Windows tarafı çünkü, mesela Linuxdeki kernel / GCC gelişmeleri gibi performans yükselten bi platform değil. MS'nin Win7 için çıkardığı patch dışında işe yarar bişey göremedik göremeyiz de.

Aşağıdaki linke bakın, ilginç gelicek (ubuntu 12.04 + linux 3.2 kernel + gcc 4.7):
    http://openbenchmarking.org/result/1204229-SU-CPUMONITO81

• Başlık olmamış.
  • Amd fiyatlara zam yapmak için bahane arıyor gibi:))
    Yanarız hocam etme eyleme:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

yakinda nvidia'nin giris hatta orta seviye kartlarini satilmaz hale getirebilirler.su gpu kullanalim daha guclu geyigine de kayabilirler ama arm asla olmaz bence.

O seviye AMD'nin daha başarılı olduğu, envayi çeşit ürün sunduğu seviye. 3 yıldır GTS450'den başka bir kart görmedik Nvidia'dan. Onun da fiyatı yeni yeni birşeye benzedi. Hele 550TI gibi bir faciadan sonra... Bir veya iki model daha varsa vardır ama AMD'nin 5700 6700 serileri üstün bu segmente...

2014'de İntel hepsini silecek zaten. 200 TL altındaki ekran kartları tarih olacak. Şunu unutmamak lazım, İntel bu teknolojinin gerçek sahibidir, imkanı maddi gücü ve stratejik noktalardaki hakimiyeti, istediği ürünü pazarlama imkanı, reklam ve sunumdaki üstünlüğü bellidir. Zamanı geldiğinde isteyip yapamayacağı bir ürün yoktur. En azından rakiplerinin yaptığı kadarını ya da, bir adım önde olacak ürünleri.... 14nm ile sanırım bu tam olarak yani olması gerektiği gibi performanslı ürünlerle ortaya çıkacaktır. Neticede dahili GPU'lu işlemcilerin en iyisi 200TL'lik ekran kartına denk değil.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pckopatx

quote:

quote:

ben az yaşıyim sen çok yaşa intelin kucagına daha çok otur

Yavrum benim nasılda karşılık verirmiş abilerine!!.

• Zam geliyor beyler, kaçın...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.