Şimdi Ara

AMD, Intel'i performans yarışına davet etmiş!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ABD'de yapılmakta olan Intel Developers Forum toplantıları, AMD'nin gazetelerde yayınladığı bir davetle çalkalanmakta. AMD, büyük gazetelerde yayınladığı bir ilanla, Intel'i çift çekirdekli işlemcilerde performans yarışına davet ediyor. Firmanın talebi, en yüksek performanslı çift çekirdekli AMD Opteron 800 ya da 200 serisi işlemcilerle, Intel'in eşdeğer işlemcilerini, halka açık bir platformda, bağımsız uzmanların gözleminde yarıştırmak. Sunucu performansına odaklı olacak olan testlerde SPECjbb ve SPECweb gibi sektör standartı yazılımlar kullanılacak.

AMD'nin çağrısına Intel'den herhangi bir yanıt gelmiş değil. AMD'nin konu üzerine hazırladığı web sitesi, gelişmelerden haberdar edileceğimizi belirtiyor. Sektörün uzmanlarıysa Intel'in böyle bir yarışma teklifini kabul etmeyeceğini düşünmekte

Amd!nin hazırladıgı site:http://www.amd.com/us-en/0,,3715_13368_13369,00.html?redir=CPSW51

Kaynak: Darkhardware

• AMD neden intel ile böyle yarıslara girme gereği duyuyorki tüm dünya biliyor AMD'nin Daha performanslı olduğunu
  • Siteye baktım, harbi harbi AMD İntel'i kapışmaya çağırmış. Enteresan
  • İşte bu lafı duyduktan sonra hakkatten anladım ki AMD büyük oynuyor hakkatten ama her an herşey değişebilir yarışa katılacak gözüyle bakıyorum bakalım ne olacak?İkincisi nforce kardeş keşke baksaydın forum'a bu konu geçen gün açılmıştı
  • quote:

Orijinalinden alıntı: Adoniss

İşte bu lafı duyduktan sonra hakkatten anladım ki AMD büyük oynuyor hakkatten ama her an herşey değişebilir yarışa katılacak gözüyle bakıyorum bakalım ne olacak?İkincisi nforce kardeş keşke baksaydın forum'a bu konu geçen gün açılmıştı

nforce kardeş hep böyle yapiyor alıştık artık
  • güzel bir reklam yapmışşş
  • ksuura bakmayın beyler hakkaten açılmış!
    Ama neyse fazla topic göz çıkarmaz eğer çok dandik bir içeriğe sahip değil ise!
    *Yinede gözden kaçırdıgım için üzgünüm!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gereksiz bir davet, aynen red gorur

edited by mewluth (copyright citizen)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eucalyptus -- 24 Ağustos 2005, 20:54:39 >
  • bir de intel işlemciler amd yi tokatlarsa çok gülerim haa
  • quote:

Orijinalinden alıntı: maybera

quote:

Orijinalinden alıntı: Adoniss

İşte bu lafı duyduktan sonra hakkatten anladım ki AMD büyük oynuyor hakkatten ama her an herşey değişebilir yarışa katılacak gözüyle bakıyorum bakalım ne olacak?İkincisi nforce kardeş keşke baksaydın forum'a bu konu geçen gün açılmıştı

nforce kardeş hep böyle yapiyor alıştık artık

yok yok nforce yapmaz artık akıllandı artık.dalgınlık olmuştur.

• quote:

Orijinalinden alıntı: DenniZ

AMD neden intel ile böyle yarıslara girme gereği duyuyorki tüm dünya biliyor AMD'nin Daha performanslı olduğunu

AMD daha performanslı ama hepimiz biliyoruz ki bazı ülkelerde nerdeyse intel tekeli var. En basitinden örnek verecek olursak Türkiye de. AMD de bu tekeli kaldırmak ve kendi tekelini oluşturmaya çalışıyor. Ve intel böyle giderse olmayacak bişeyde değil

AMD

• quote:

Orijinalinden alıntı: DenniZ

AMD neden intel ile böyle yarıslara girme gereği duyuyorki tüm dünya biliyor AMD'nin Daha performanslı olduğunu

amd de bunu ispat etmeye çalışıyor zaten ama intel kabul etmez etsede kaybeder.intelin yapacağı ilk iş firma içinde bu testi yapmaktır ki intel performansın kötü olduğunu anlayınca yarışa girmeyecek ya da dünyanın işlemci devi gibi davranıp reddedecek.ama sonuçta intel bu yarışa girmeyecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PuRE HaTReD -- 24 Ağustos 2005, 21:38:38 >

• ewt AMD testi yapmiski intel'e gore, boyle bir laf atmis ortaya, AMD'nin Intel'i bu kadar surede kasmasi gercekten buyuk basari.. ilk amd'lerde acemilik atildi sanirim cunku cok kotuydu.. bir Intel kullanicisi olarak saskinlikla izliyorum.. kim basarirsa onu kullaniriz, takintimiz yok, sonraki sistemlerimiz ne olur zamanla gorecegiz..
  • quote:

Orijinalinden alıntı: ascha

bir de intel işlemciler amd yi tokatlarsa çok gülerim haa

• açıkcası bana biraz tuhaf geldi...

öyleki intelin hazır durumdaki bi işlemcisi daha yüksek saat hızıyla amd lerden bir cok testte daha yüksek performans vericektir diye düşünüyorum.
  • bu yarışın sonu yok.
  • quote:

Orijinalinden alıntı: atoprak

açıkcası bana biraz tuhaf geldi...

öyleki intelin hazır durumdaki bi işlemcisi daha yüksek saat hızıyla amd lerden bir cok testte daha yüksek performans vericektir diye düşünüyorum.

Ewt belki AMD hız açısından daha zayıftır. Ama zaten İntelin bunu kabul etmeyeceğini düşünerek böle bişey yapmış olabilir.
  • arkdaslar amd nin hizli oldugunu sizlerden bizlerden baska bilen yok...cok kisiye amd almayi düsünüyorum...one ya... intel iyisimi var diyo...amd sen biliyon..hayir..iste..bu..amac..piyasaya onlardan iyi oldugunu göstermek.
  • 386DX/40 tan bu yana (1989 sonu) AMD kullanırım ama yapılan çağrı saçma hatta saçma sapan.

Kullandığım sistemler AMD 386DX/40, AMD 486 DX4/100, AMD K6-II/266, AMD K6-III/550, AMD Thunderbird 1000, AMD 2800XP (şu an kullandığım), Şubat veya Mart aynda almayı planladığım s939 serisi.

Sektörde pek çok standardı Intel belirliyor. AMD bile bu standarlar çerçevesinde davranıyor. Ayrıca Intel yanlızca işlemci değil board chipleri kuzey güney köprüleri vs vs üretimide var. AMD bu konularda üretimde bulunsun sonra inteli yarışa çağırsın. Ayrıca pantent miktarlarına bakalım hangi firmanın daha çok pantenti var. Ayrıca hala karlılığa doğru düzgün geçebilmiş değil üretimini hala abuk sabuk yollarla yapıyor fabrikası varmı yok mu belli değil vede dağıtımı hala bir çok ülkede felaket.

Şimdi profesyonel bir ortamda neden kalkıp AMD alayim. Daha yavaş olsada bana daha profesyonel anlamda hizmet veren bir firmayı tercih ederim. Yani buzdolabını almak değil servisi daha önemli bence. Eğer bu buz dolabı benim para kazandığım lokantaya veya restoranta aitse en hızlı ve çabuk kim servis veriyorsa ondan gider satın alırım. Eğer kullandığınız 8 işlemcili bir özel sistemde bir işlemciniz yandımı biraz pahalı (P-III'ü 250$'dan aldık ama o sistemi bozamazdık) olmak koşulu ile Intel size destekte bulunuyor. Bize 8 tane aynı seri P-III-1000 gönderdi intel toplam 2000$ para verdik ama sonunda sistem yeniden çalışır hale geldi.

Şimdi bunu birde AMD ile yaşadığınız düşünün aman allahım derim. AMD bu kısımları düzeltsin ilk önce sonra gelsin yarışsın Intel ile.

Herkese kolay gelsin.

• quote:

Orijinalinden alıntı: KeanuReeves

bu yarışın sonu yok.

bence de nereye kadar bilemiorm yane...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.