öyleki intelin hazır durumdaki bi işlemcisi daha yüksek saat hızıyla amd lerden bir cok testte daha yüksek performans vericektir diye düşünüyorum.
intelin hızı moore kanunundan geliyor zaten tek avuntuları da o.biz hızlıyız diyorlar ama bu bir gerçek intel kullanmama rağmen amd daha performanslı ve herkesin pentium 4 takıntısını ezecek gibi ama söylüyorum ve olacak bu intel önümüzdeki 3 yıl içinde çok kötü vuracak amd ye ve yeniden tahtı ele geçirecek.
Hngisinin hızlı oldugu bir yana ama Intel Egemen oldugu yerlerde Amd'nin satılmasını engelletiyor!Böle haksız rekabette ne oldugunu Microsoft davasında yıllarca takip ettik!Bu arada İntel bunları yaparken 64bit teknloljisinide Amd den almayı ihmal etmiyor!
AMD, Intel'e götürdüğü bir düello davetinde, çift çekirdekli x86 sunucu işlemcilerinin başa baş mücadelesini teklif etti. AMD'nin teklifine göre, 2005 yılında halka açık ve canlı olarak yapılacak düelloda, AMD'nin en yüksek performanslı çift çekirdekli AMD Opteron 800 veya 200 serilerinden bir işlemci ile Intel'in piyasada bulundurduğu buna denk işlemcisine dayanan sunucu platformları karşılaşacak.
Bugün Wall Street Journal, USA Today, San Jose Mercury News ve San Francisco Chronicle gazetelerinde yayımlanan davet metni ile AMD, dünyanın ilk x86 çift çekirdekli sunucu mikroişlemcisi olan çift çekirdekli AMD Opteron işlemcinin ringe çıktığını ve Intel'li rakibini beklediğini duyurdu. AMD bu düello ile hangi x86 tabanlı çift çekirdekli mimarinin sunucu müşterilerinin ihtiyacını daha iyi karşıladığı sorusuna kesin bir cevap aradığını belirtiyor.
AMD'nin kurumsal başkan yardımcısı ve Mikroişlemci Çözümleri Sektörü genel müdürü Marty Seyer, "Nisan 2005'te Çift Çekirdekli AMD Opteron işlemcilerini piyasaya sürdüğümüzden beri, x86 sunucularına ilişkin endüstri standardı tüm performans ölçümlerini kazandık," diyor. "AMD64 çift çekirdek teknolojisi, endüstri lideri bir performans, kolay yükseltim olanağı ve enerji tasarrufu gibi yararlar sunuyor.
Rakibimize, piyasadaki açık liderliğimize kamuoyu önünde meydan okuması için açık ve adil bir fırsat veriyoruz. Endüstri standardı ölçekler kullanılarak başa baş yapılacak bir mücadele, müşterilere hangi firmanın ihtiyaçlarını daha iyi karşılayacağını belirlemesi için gerekli bilgiyi sağlayacak. Biz eldivenleri attık; artık süslü sözleri bir tarafa bırakıp bugün x86 çift çekirdek teknolojisinde kimin endüstri lideri olduğunu açıkça göstermek gerekiyor."
Kulaklar Intel'de
Intel, AMD'nin teklifini kabul ederse, düello önümüzdeki haftalarda duyurulacak halka açık bir mekanda, bağımsız bir test laboratuarı tarafından gerçekleştirilecek. Testlerde bugün müşterileri en yakından ilgilendiren SPECjbb ve SPECweb gibi endüstri standardı sunucu performansı ölçümleri kullanılacak. Enerji tüketimi ölçümleri de yapılacak.
AMD'nin Intel'e yönelttiği davete ilişkin geniş bilgi içinwww.amd.com/duel sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Düelloya ilişkin diğer ayrıntılar ve Eylül başında Internet üzerinde yayımlanması beklenen bir toplu dilekçe için Web sitesi sık sık ziyaret edilebilir… (Hürriyetim)
quote:
Orijinalinden alıntı: nforce
Hngisinin hızlı oldugu bir yana ama Intel Egemen oldugu yerlerde Amd'nin satılmasını engelletiyor!Böle haksız rekabette ne oldugunu Microsoft davasında yıllarca takip ettik!Bu arada İntel bunları yaparken 64bit teknloljisinide Amd den almayı ihmal etmiyor!
Peki AMD SSE komutlarını kimden alıyor bu zamana kadar?
quote:
Orijinalinden alıntı: ascha
bir de intel işlemciler amd yi tokatlarsa çok gülerim haa
koparım ben o zaman düşünsene gel kapışak dion rezil oluon
quote:
Orijinalinden alıntı: ascha
bir de intel işlemciler amd yi tokatlarsa çok gülerim haa
quote:
Orijinalinden alıntı: PixelShader
quote:
Orijinalinden alıntı: atoprak
açıkcası bana biraz tuhaf geldi...
öyleki intelin hazır durumdaki bi işlemcisi daha yüksek saat hızıyla amd lerden bir cok testte daha yüksek performans vericektir diye düşünüyorum.
Ewt belki AMD hız açısından daha zayıftır. Ama zaten İntelin bunu kabul etmeyeceğini düşünerek böle bişey yapmış olabilir.
intel kabul etmezse imajı zedeleebilir. millet demez mi g.tü yemedi, kapışmaya diye, bence kabul etmesi gerekir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme