Şimdi Ara

AMD HD7970 Yanına Nvidia Physx için 2. ekran kartı takılır mı? ( TAKILIRMIŞ ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
3
Favori
2.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: 7r7

neden yeterlı gelmeyecek kı ? sadece pyshx aktıf olsun yeter bana

Sadece physx aktif olması demek tam anlamıyla physx kullanacaksınız demek değil. Physx desteği olan kartın shader üniteleri bu işin temeli.

quote:

Orijinalden alıntı: yasin.25

"physx abartıldığı gibi efekt katmıyor" derken kullandığınız konfigürasyon için dediğinizi umuyorum, değil mi?

Kullandığım konfügürasyondan kasıt hd7970+8600gt ise buna dayanarak söylemiyorum. 7970 kullandıktan sonra Asus gtx770 dc2 oc kart aldım ve kullandım.
    Evet kendinizi physx için odaklarsanız oyun sırasında fark edebilirsiniz. Ama oyunun akışında zaten anlık olan şeyleri çok da takip edemiyorsunuz.
    Olmazsa olmaz bir şey değil. Benim yukarıdaki konfigürasyonu paylaşmamın nedeni hybrid physx'in yapılabileceğini göstermekti.
    Elbette 8600gt gibi bir karttan yüksek physx performansı beklemiyorum.
    Şu an ekran kartım yok kpss'ye kadar kart almayacağım. Ama kart alacağım zaman kriterlerim arasında physx olmayacak.
    Nvidia kullanarak da amd kullanarak da (hybrid physx) physx kullandım. Bence çok önemli kriter değil. Size göre önemli olabilir, seçim kriteriniz olabilir.
    Tercih meselesi tabi herkese göre değişir.
    Ancak şunu belirteyim, bu tarz işleri bırakın, boş işler bunlar, al nvidia kart rahat et, amd + nvidia olmaz uğraşma boşuna, sıkıntılı olur sorun çıkar diyen arkadaşlar çok yanlış yapıyor.
    Yabancılar yıllardır bunu yapıyor ve sorunsuz şekilde oyunlarını oynuyorlar. Hatta bazıları tek nvidia kart ile açılan physx'ten çok daha iyi performans alıyor.
    Herkes tam anlamıyla bilgi sahibi olmadığı konularda yorumlar yapıp yanlış bilgilendirmeler yapıyor. Bu konuya yazıyorum ama benim de bu konuda tam anlamıyla bilgi sahibi olduğum söylenemez.
    İngilizce bilsem yabancı forumlarda bu konuyla ilgili paylaşımları, kaynakları, paylaşımları buradan bildirmek isterdim ama maalesef bilmiyorum :)

• Pusu47 kullanıcısına yanıt
    sizin için önemli olmayabilir doğaldır. fakat benim için önemli.O kadar fazla para veriyoruz kartlara neden daha iyi efektler varken bunları görmekten mahrum kalalım, hemde birçok popüler oyunda. bin lira üstü para verip Amd ekran kartı alıpta bu efektleri göremedikten sonra açıkçası ben üzülürüm çünkü dikkatli biriyimdir oyundaki efektleri çok iyi takip eder ve anlarım.
  • saygı duyarım hocam zaten herkese göre değişebileceğini söyledim bu seçimlerin.
    Yalnız şunu da gözden kaçırmamak gerekir ki aynı seviye amd kart ile nvidia kart arasında her zaman minimum 200 lira gibi bir fark oluyor.
    Hatta kartlar ilk çıktığı dönemlerde bu fark daha da artıyor. Bu durumda elinde nvidia kart bulunanların üst seviye amd kart alarak bu ikisini birlikte kullanıp physx'ten mahrum kalmadan oyun oynayabilirler.
    Elinde nvidia kart olmayan da 2. elden uygun fiyata alıp bu özelliğe kavuşabilir. Zaten şu an yazdığımız konunun da amacı bu Amd kart ile nvidia kartı birlikte kullanarak physx açmak.
    Yani konu aslında physx gerekli midir gereksiz midir değil. Asıl konudan sapmamak gerek, yoksa amd-nvidia tartışmasına döner konu.

Hd7950 ve gtx260'ın performansına bakabilirsiniz. Piyasada 120TL gibi bir rakama kolaylıkla bulabilirsiniz gtx260'ı.

http://www.youtube.com/watch?v=E7L5XAFMhoU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pusu47 -- 7 Mart 2014; 14:52:26 >

• aynen öyle. tek konumuz amd kartı olan arkadaşların nasıl pyshx elde edebileceği :) ve elde edebiliyormuşuz. Kimse boşa uğraşmayın olmaz demesin artık :) Vazgeçmeyin uğraşın
  • utandırdınız beni

@7r7 aynen konuyu saptırmayalım. o zaman iyi oyunlar diyelim, diyecek birşey kalmamış.

@7r7 size de teşekkürler. çok nadir konuyu favorilere eklerim, 3-5 tane ancak var. bu konuda bunlardan biri oldu.
  • tamam physx iyidir ama bir 3dfx degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: panter20

tamam physx iyidir ama bir 3dfx degil

http://www.teknoseyir.com/20341/3d-devrimini-baslatan-firma-3dfx/

Biz yeniyiz galiba :D
  • Ben eskiden kullanıyordum canavar gibide çalışıyordu aşagıdaki konuda testlerimde mevcut.
    ATI AMD + NVDIA PHYSX ( nvdia kartı physx olarak kullanma )http://forum.donanimhaber.com/m_43462455/tm.htm
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.