Evet Beyler İşlemci Hakkında Pek Fazla Bir Şey Bilmediğim Zaman Amcama Yolladığım Bilgisayar Bu Hafta Elime Geçecek Önce Bilgisayar Bileşenlerini Vereyim
Işlemci : AMD FX X8 8370E Anakart : MSI 970 Gaming AM3+ Soket Ekran Kartı : Asus 980 Strix Bellek ( Ram ) : Kingston HyperX Savage 8 Gb Red 1600 Mhz Cl9 ( 2 Adet ) Depolama Birimi ( HDD ) : Seagate Barracuda 2 TB Depolama Birimi ( SSD ) : Samsung EVO 850 Serisi 250 GB SSD DVD-RW : Samsung SH-224DB DVD-RW Yada Herhangi Kasaya Uyumlu Bir DVD-RW Kasa Ve Soğutucu : Cooler Master Cm693 ( Kasa ) Ve Cooler Master Seidon 120V Güç Kaynağı : Cooler Master G750M 80+ İşletim Sistemi : FreeDos Yada Orijinal Olmayan Win 7-8
Sistem Bu Bunu Toplarken Kafamda 8370E'nin 8350'den 0.4 GHZ Daha Üstün Olduğuna Bakarak Aldım Fakat 8350 Daha İyi Ve Daha Ucuz .. Bu Yüzden Aklımda Darboğaz Yapar Mı Sorun Çıkarır Mı Gibi Sorular Takıldı .. Bilgisayar Salı Yada Çarşamba Elime Geçecek Şuan Olsa Ya 8350 Yada İntel İ7 4790K Aldırırdım Fakat Yapamıyorum :)
Bu Arada Yardımlarınız Ve Yorumlarınız İçin Teşekkürler Ayrıca Bilgisayarı Almayacaklar Diye Bu Kadar Uçuk Bir Sistem Vermiştim ( GTX 980 :I ) Fakat Satın Alınmış Baya Mutlu Etti :)
8350 sınırda da olsa darboğaz yapmaz. sadece tek kalacaksa yalnız. sl olursa işler zor. ben 8320 ile crosfire r9 280x kullanıyorum. aşağı yukarı 970 ila980 arasında konumlanıyor, darboğaz yapmıyor. gayet memnum olmakla birlikte soğuk kış aylarında odamı sıcacık tutuyor
ExcramentumE
kullanıcısına yanıt
Kime toplattırdın bunu işlemi anakart yanlış olmuş mutlaka intel alınmalıydı.
Herşey güzel fakat işlemci GTA 5 için önerilen full ayarlarda %15 geride kalıyor maalesef umarız darboğaz yaşamazsınız.
Hayırlı olsun. İyi bir sistem olmuş. Testleri burdan paylaşırsanız biz de görürüz.
Pek sorun olacağını sanmıyorum sistem gelince testlerini paylaş bilgilendir.
quote:
Orijinalden alıntı: MühendisMurat
Kime toplattırdın bunu işlemi anakart yanlış olmuş mutlaka intel alınmalıydı.
Herşey güzel fakat işlemci GTA 5 için önerilen full ayarlarda %15 geride kalıyor maalesef umarız darboğaz yaşamazsınız.
kesinlikle anakart konusuna katılıyorum. 970 zayıftır, msi ise açık ara en kötüsüdür 970in.
ama darboğaz konusunda bir yanlışlık var. işlemci kordinatları hesaplar, gpuya gönderir. darboğaz daha çok sentetik benchmarklarda belirgin. 980 çok kuvvetli olsa da günümüz oyunlarında en yüksek detaylarda (örneğin görece eski battlefield 4 te) 90 - 100 fps civarı veriyor. işlemci bu şekilde işlediği pixellere (kabaca 65 milyon piksel) koordinatları yetiştirebiliyor. ama siz böyle bir gpu yormadan örneğin battlifieldi, 1280x720 çözünürlükte, medium ayarlarda açarsanız, işlediği 25 milyon piksel ve düşük texturelar ile 250 fps verdiğinde, işlemci bu performansa yetişemiyor.
amdnin dezavantajı eski mimari üzerinden ayakta durmaya çalışması. aynı eski amerikanlar gibi motoru büyüt, salt beygir gücü ile hareket ediyor. güç tüketimleri termal tasarımları hep geride. saat başına işlem miktarı geride. bunun nedeni çekirdek başına , intelde 1 decoder varken amdde 2 çekirdek te 1 decoder var. mimari olarak farklı. oyunlar intel-nvidia cephesinde olduğundan, bu mimari verimli kullanılamıyor. aslında salt güç bakımından bakarsanız amd (sıkıştırmada, brute force, sanallaştırma türü) salt işlem gücünde önde. fakat oyunların çoğunda 8 çekirdek tamamen kullanılmıyor bile. bir çok ounda 2 yada bazen 4 çekirdek uykuda kalıyor. ayrıca intellerin çekirdek frekansları da daha yüksek. yalnız yeni oyunlarda işlemcinin tamamının kullanıldığı görülüyor.
kısacası 980 8350 i bile rahatlıkla, kaldırabilecek bir işlemci (bırak 8370i), bottleneck yapmadan rahatlıkla oynarsın. bazı optimizasyon örünlüü oyunşarda belki performans düşüşü olsa bile sorunsuz çalıştırır. senin tek sıkıntın anakart. sorunlu bir anakart. (güç soketinin yanması dahil) keşke 990 bir anakart alsaydınız.
Anakartı kendi paramızla değiştireceğiz o zaman :) msi serisi tercihim ve baktığımda msi 970 anakartını bulmuştum neden msi derseniz oyunlarda pingimin az olmasını istediğimden dolayı killer ethernet özellikli olması için msi :)
Neden değiştiriyorsun ne güzel anakart bakma sen yapılan yorumlara en yeni kartlardan biri ve en iyi 970 yongalı iki üç anakarttan biri bence kalsın
quote:
Orijinalden alıntı: Excramentum
Anakartı kendi paramızla değiştireceğiz o zaman :) msi serisi tercihim ve baktığımda msi 970 anakartını bulmuştum neden msi derseniz oyunlarda pingimin az olmasını istediğimden dolayı killer ethernet özellikli olması için msi :)
gaming olduğu gözümden kaçmış. g45-46 sandım bir an.
quote:
Orijinalden alıntı: Excramentum
killer ethernet mié hiç güleceğim yoktu türkiyede yaşadığının farkında değilsin herhalde hocam. hem ispler kötü ping konusunda, hemde tüm aaa oyunların sunucularının en yakını almanya da
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme