Şimdi Ara

AMD FX X8 8350 vs İntel Core İ5 3570K (Son Karar Verildi!) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
2
Favori
13.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gördüğünüz gibi bir arkadaş yukarıda da link vermiş eğer o siteyi iyice incelerseniz intelin oyunlarda daha iyi performans verdiğini görürsünüz.Ayrıca o 8*4=32GHz nedir ve onun sonrasından gelen da müthiş olmuş
  • Bu konu bir harika dostum :))) Neyse yeni nesil konsollarda 8 çekirdek AMD işlemci var ve oyunlar bu sekiz çekirdeğe göre optimze edileceğinden AMD en azından ilerde geride kalmaz. Testlerde zaten tam 8 çekirdek kullanabilen uygulamalarda AMD daha önde. Gelecek açısından daha iyi bir seçim olur AMD almak hemde ucuz.
  • hocam ben önce de i5 alın demiştim ama kesinlikle amd alın bende sistem topluyorum ve ilk mesajımda intel alın demiştim ama amd almaya karar kıldım bu hafta artık çok çekirdek destekliyor uygulamalar ve amd fiyat olarakta performans olarakta i5 3570k dan daha iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bir ''AMD'' aşığı olarak şunu söylemek isterim.. İ3 VE 9730 arasında bir karşılaştırma yapanları döverler amerika'da. ve o adam bir daha iş bulamaz amerika'da acayip güldüm bu foruma :D
    Bakın 'İNTEL'İ kötülemek istemem ama 'İNTEL' mantığı artık eskide kalmaya başladı. İNTEL her zaman,her işlemcide tek çekirdek üstünden yürüdü ve bu sayede segmentinde 1. sıraya oturdu.
    Fakat artık CRYSİS serisi,ASSASİN CREED serisi,NFS serisi diğer tüm yüksek grafik ayarlarında oynayan ve işlemci zorlayan oyunlara AMD öneriliyor. Bir PC mühendisine sorsan (BANA) i5 4670 vs FX 8350 Mİ diye? tabiki 8350 derim.
    İntel hem pahalıdır hemde kombinasyonu farklıdır AMD'DEN. Amd çok çekirdek sayesinde performans artırımına gitmeye çalışır,İNTEL ise tek çekirdeği he seferinde günceller ve piyasaya sürer.
    Buda İNTEL mantığıdır ve yanlış bulduğumu söylemek isterim. diyelim 4 çekirdek isteyen bir oyun oynayacaksınız ve elinizde i3 var. ne yapacaksınız? i3 ne kadar iyi olursa olsun o oyunu oynatmaz ya donar,ya kasar yada kaldırmaz hata verir. (BENCE)
    ama AMD mantıklı bir işe yolkoymuştur ve gerçekten yolunda tam gaz devam etmektedir. (FX SERİS HAYAL KIRIKLIĞI DİYOLAR AMA İNTELDEN DAHA FAZLA SATTI İ5'TEN)
    Bakın artık çağımız 3d'den çıkıyor (gta sanandreas vb.) crysis 4 gibi oyunlara bırakıyor yerlerini. i5 ile 400tl daha az olan bir işlemci ile fps leri 10 ila 5 arasında değişecekse ve bende intelciyim diye illaha i5 alıyorsam pc'den anlamıyorum demektir.
    Demek isterim ki bu AMD'yi kötüleyen firma nerden çıkarıyor i3 ile fx 9730 un performanslarının yada herneyse neyi ile aynı olduklarını? gidin uyuyun siz. üstüne para verseler intel kullanmam. ve zaten daha 9370'i konusmak için cok erken. daha durun bakalım fx 8320 ve 8350 var hatta daha phenom kullananlar var BENDE fx x6 6300 var. i3 kullananlar gitsin nette dolaşsın onlar artık eskimeye başladı.
    esas yazıya gelirsem: AMD VS İNTEL
    İNTEL MANTIĞI: i3=çekirdeği 7 gücünde 2 çekirdek= 7*2=14
    AMD MANTIĞI: 6300=çekirdeği 4 gücünde 6 çekirdek=24 İŞTE BASİT BİR ÇARPMA İŞLEMİNDE BİLE FAZLA ÇEKİRDEĞİN ANLAMINI BULABİLİYORUZ.
    -------------------------
    İNTEL MANTIĞI: İ5= çekirdeği 9 gücünde 4 çekirdek= 9*4=36
    AMD MANTIĞI: 8320=çekirdeği 6 gücünde 8 çekirdek= 6*8=48 SONUÇ?
    ------------------------- fakat i7 ler farklıdır. hem tek çekirdek performansı iyi hemde çift çekirdek.
    İNTEL MANTIĞI: i7= çekirdeği 15 gücünde 6 çekirdek= 15*6=90 ben 4 çekirdek yerine 6 çekirdekli kullandım.
    AMD MANTIĞI: 8350=çekirdeği 8 gücünde 8 çekidek= 8*8=64
    --------------------------
    İŞ İ7 OLDU MU KARŞISINDA AMD'NİN HİÇ BİR İŞLEMCİSİ DURAMAZ. AMD İLE İ7'Yİ KARŞILAŞTIRMAK YANLIŞTIR VE SAÇMADIR.
    birde böyle bakarsak ekran kartı segmentinde O TÜMLEŞİK HD SERİSİ VARYA İNTELİN mad ekran kartlarının yanında osuramaz bile :D yani amd hem işlemci hemde ekran kartı segmentinde vardır. intel ise sadece işlemci.
    İNTEL'İN İŞLEMCİDEN ÇIKARDIĞI PARAYI AMD EKRAN KARTLARIYLA 4 E KATLAR :D bu yüzden amd daha 2013 yılındayken İNTEL'E işlemci konusunda rakip olmak istemiyor.

UMARIM SONUNA KADAR ONUR BENİ ANLARSINIZ - TAKILAN KİŞİ OLURSA ÖZELDEN ULAŞABİLİR.

• quote:

Orijinalden alıntı: bilayku2012

Bende bir ''AMD'' aşığı olarak şunu söylemek isterim.. İ3 VE 9730 arasında bir karşılaştırma yapanları döverler amerika'da. ve o adam bir daha iş bulamaz amerika'da acayip güldüm bu foruma :D
    Bakın 'İNTEL'İ kötülemek istemem ama 'İNTEL' mantığı artık eskide kalmaya başladı. İNTEL her zaman,her işlemcide tek çekirdek üstünden yürüdü ve bu sayede segmentinde 1. sıraya oturdu.
    Fakat artık CRYSİS serisi,ASSASİN CREED serisi,NFS serisi diğer tüm yüksek grafik ayarlarında oynayan ve işlemci zorlayan oyunlara AMD öneriliyor. Bir PC mühendisine sorsan (BANA) i5 4670 vs FX 8350 Mİ diye? tabiki 8350 derim.
    İntel hem pahalıdır hemde kombinasyonu farklıdır AMD'DEN. Amd çok çekirdek sayesinde performans artırımına gitmeye çalışır,İNTEL ise tek çekirdeği he seferinde günceller ve piyasaya sürer.
    Buda İNTEL mantığıdır ve yanlış bulduğumu söylemek isterim. diyelim 4 çekirdek isteyen bir oyun oynayacaksınız ve elinizde i3 var. ne yapacaksınız? i3 ne kadar iyi olursa olsun o oyunu oynatmaz ya donar,ya kasar yada kaldırmaz hata verir. (BENCE)
    ama AMD mantıklı bir işe yolkoymuştur ve gerçekten yolunda tam gaz devam etmektedir. (FX SERİS HAYAL KIRIKLIĞI DİYOLAR AMA İNTELDEN DAHA FAZLA SATTI İ5'TEN)
    Bakın artık çağımız 3d'den çıkıyor (gta sanandreas vb.) crysis 4 gibi oyunlara bırakıyor yerlerini. i5 ile 400tl daha az olan bir işlemci ile fps leri 10 ila 5 arasında değişecekse ve bende intelciyim diye illaha i5 alıyorsam pc'den anlamıyorum demektir.
    Demek isterim ki bu AMD'yi kötüleyen firma nerden çıkarıyor i3 ile fx 9730 un performanslarının yada herneyse neyi ile aynı olduklarını? gidin uyuyun siz. üstüne para verseler intel kullanmam. ve zaten daha 9370'i konusmak için cok erken. daha durun bakalım fx 8320 ve 8350 var hatta daha phenom kullananlar var BENDE fx x6 6300 var. i3 kullananlar gitsin nette dolaşsın onlar artık eskimeye başladı.
    AMD MANTIĞI: 6300=çekirdeği 4 gücünde 6 çekirdek=24 İŞTE BASİT BİR ÇARPMA İŞLEMİNDE BİLE FAZLA ÇEKİRDEĞİN ANLAMINI BULABİLİYORUZ.
    ------------------------- fakat i7 ler farklıdır. hem tek çekirdek performansı iyi hemde çift çekirdek.
    İNTEL MANTIĞI: i7= çekirdeği 15 gücünde 6 çekirdek= 15*6=90 ben 4 çekirdek yerine 6 çekirdekli kullandım.
    İŞ İ7 OLDU MU KARŞISINDA AMD'NİN HİÇ BİR İŞLEMCİSİ DURAMAZ. AMD İLE İ7'Yİ KARŞILAŞTIRMAK YANLIŞTIR VE SAÇMADIR.
    birde böyle bakarsak ekran kartı segmentinde O TÜMLEŞİK HD SERİSİ VARYA İNTELİN mad ekran kartlarının yanında osuramaz bile :D yani amd hem işlemci hemde ekran kartı segmentinde vardır. intel ise sadece işlemci.
    İNTEL'İN İŞLEMCİDEN ÇIKARDIĞI PARAYI AMD EKRAN KARTLARIYLA 4 E KATLAR :D bu yüzden amd daha 2013 yılındayken İNTEL'E işlemci konusunda rakip olmak istemiyor.

UMARIM SONUNA KADAR ONUR BENİ ANLARSINIZ - TAKILAN KİŞİ OLURSA ÖZELDEN ULAŞABİLİR.

+1 tarafsız olarak okumak gerekir.

• ofisten kurtulup eve gidip şu windowsu tekrar kurayım da bugün default hızda fx8350 SLI testinde 660gtx ti darboğaza girecek mi girmeyecek mi bir sonuca varayım. Saat geçmek bilmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

ofisten kurtulup eve gidip şu windowsu tekrar kurayım da bugün default hızda fx8350 SLI testinde 660gtx ti darboğaza girecek mi girmeyecek mi bir sonuca varayım. Saat geçmek bilmiyor

Çift gpu ile mi kullanacaksınız ? Hocam sonuçları bekliyorum. Benim içinde önemli.
    Tek gpu ile denediniz mi? Onun performansı nasıldı?
  • Benim elimdeki kartlar GTX660TI 2gb EVGA ve ASUS. Tek kartta zaten sonuna kadar sömürüyor onda bir sıkıntı olması imkansız da çift kartta ne yapacak onu çok merak ediyorum. Malum foruma katkı sağlayan arkadaşlarımızın yaptığı detaylı testlerde 8350 CF yi 7850 ile besleyememişti (kartlar OC liydi sanırım). Benzeri testi SLI 660gtx ti sli ile yapıp merakımı gidermek niyetindeyim. Buraya konusunu mutlaka açacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

Benim elimdeki kartlar GTX660TI 2gb EVGA ve ASUS. Tek kartta zaten sonuna kadar sömürüyor onda bir sıkıntı olması imkansız da çift kartta ne yapacak onu çok merak ediyorum. Malum foruma katkı sağlayan arkadaşlarımızın yaptığı detaylı testlerde 8350 CF yi 7850 ile besleyememişti (kartlar OC liydi sanırım). Benzeri testi SLI 660gtx ti sli ile yapıp merakımı gidermek niyetindeyim. Buraya konusunu mutlaka açacağım.

Kurduğunuz cümleyi anlamadım. 8350 yetersiz mi kaldi diyorsun 7850 cf icin

• ismaillol İ kullanıcısına yanıt
    Açıkçası benim için şok etkisi yaratan bir incelemeydi ama testten okuyup anladığım kadarıyla fx8350 7850cf ye darboğaz yapıyordu. Bir daha bakacağım şimdi içime kurt düştü. Konuyu editleyip mesajımda paylaşacağım.

Konu:http://forum.donanimhaber.com/m_80504636/tm.htm

edit2: Cobi adlı kullanıcının yazdığı mesaja bakarak 7850 CF kullanıldığını öğrenmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deniztns -- 18 Ekim 2013; 14:54:51 >
  • Hocam anlamadigim durum 6300 ile titan kullananlar var

• ismaillol İ kullanıcısına yanıt
    Yani belki de bu SLI optimizasyonu CF optimizasyonu Anakartın sıkıntısı vs olabilir diye umudediyorum. FX-8350 nin 7850cf ye yetmemesi gerçekten çok üzücü olur. İnanmak gelmiyor içimden ama testi yapan arkadaşlara lafım yok sadece şok halindeyim ondan
  • Deniztns kullanıcısına yanıt
    Banada şok etkisi yarattı o.O 8350 çoğu incelemeye göre sadece güç tüketimi ve ısı olarak dezavantaj sağladığı söyleniyor ama bilemedim doğrusu :S
  • CuSn kullanıcısına yanıt
    Simdi burada cok ilginc bir durum var.

Anakartim Asus crosshair v formula-z am3+ platformuna destek veren bir kart.. fx9000 serisi cikmadan once de vardi kart. Bu kartta Tri-sli yapabiliyorsunuz. yani fx8350 nin am3+ formu icin tepede oldugunu dusunursek adamlarin cikarttigi anakartin tri sli olmasinin ne anlami var ki..

Neyse ben parcalari topladim simdi guncellemeleri yapiyorum. Yavastan testlere baslayinca en azindan benim acimdan bir sonuca varmak mumkun olacak. Inceleme konusunu bugun yarin acarim.
  • Her deliğinden akıl fışkıran bir arkadaşım var pc leri beraber topladık anakart ram vs cok yakin performanslara sahip sadece o intel ben amd aldım
    i7 3770 aldı ben 8350 crysis 3 de benden 2 fps daha fazla alıyor bende 670 amp onda 7970 var yani hala oyun amaçlı olarak intel diye tutturursaniz ne diyeyim:D
    2 fps icin o yaklaşık 500 tl daha fazla harcadı ben artan paramla ssd aldim ve benim pc suan onunkine bin basyo.
    8350 alarak cok akıllı bi is yaptin bence.
    HAYIRLI OLSUN.

• quote:

Orijinalden alıntı: bilayku2012

Bende bir ''AMD'' aşığı olarak şunu söylemek isterim.. İ3 VE 9730 arasında bir karşılaştırma yapanları döverler amerika'da. ve o adam bir daha iş bulamaz amerika'da acayip güldüm bu foruma :D

Sonunda mantık konusan bir insan :) amd intel fanboy değilim ama gerçek budur arkadaslar bravo +1

• en akıllıcası amd fx 8350 almak neden diye sorarsan için de 8 çekirdek bol teknoloji dolu olan işlemci ama steamroller gibi pek gelişmiş değil bu yıl en çok teknoloji olarak en çok gelişmiş işlemci amd a10 7850 k teknik olarak yani teknoloji olarak amd nin elin de çok iyi teknikler var ama onları iyi değerlendirmiyor teknoloji olarak çok hele fx ler değerlendirse gpu ya verdiği önemi işlemci ye verseydi amd bundan 10 kat daha iyi olur
  • bilayku2012 kullanıcısına yanıt
    intelci lere bir tek sen aklına na başına sen getirirsin amd fx teknoloji olarak çok gelişmiş şirket ve oyun işlemcisi ne kadar çekirdek sayısı o kadar hız bi de ileriye dönük işlemci 8 çekirdekli 16 mb önbelleği hakkente oha yani bir işlemci olarak yani çok iyi fiyatı da 600 tl zaten amd işlemci olarak daha çok satıyor amd daha mantıklı almak tdf si yüksek olaması ısınması demek değil elektirik faturası biraz fazla gelir o kadar çekirdekleri sıfır ısınma harika fiyatı da çok uygun gpu olmayı için de ondan fiyatı normal bunu herkes biliyor ama i7 ler 4 çekirdek li işlemci 8 mb çok az benim için tdf si normal elektirik faturası normal gelir çekirdekleri çağır çağır yanıyor herkes i7 bu olayın dan şikayetçi işlemci olarak fiyatı 600 tl normal de ama hd 4000 olunca 1000 tl ye çıkıyor ondan bu kadar pahalı işlemci çokta kazık alınmaz bu sırf iş işlemcisi oyun oynamak için değil bu işlemci, sırf gücünü hd 4000 den alıyor ileriye dönük işlemci değil bu kadar ben ne gördüysem onu sölüyorum

not amd fx multi core teknolojisi vs i7 hyper theard amd fx her zaman daha iyidir hyper theard zaten multi core teknolojisi mantığı bir mimari dir multi core teknolojisi amd tüm işlemci lerine kullanıyor multi core teknolojisi çekirdek theard ikisini sayısını yüksekltiyor cpu-z den bakarsanız görürsünüz ondan dolayı amd fx ler bu yüzden çok güçlü bir işlemci kimse bunun farkın da değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KhAnS- -- 11 Şubat 2014; 13:51:20 >

• beyler +1 ler için teşekkür ederim. elimden geldiği kadar amd yi açıklamaya çalıştım. lütfen intelden kazık yemeyin artık. saygılarla.
  • bilayku2012 kullanıcısına yanıt
    biliyorum çok haklısın sana katılıyorum dediğin gibi intel bizlik bir işlemci değil amd bizlik bir işlemci amd diyorum hem şirket hemde oyun işlemcisi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.