Şimdi Ara

AMD FX 8350 Overclock - 5 Ghz - İşlemci Testleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
4
Favori
19.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: metin abi 52

Yemişim primesini,işlemcinin canına okuyor.
    Aida kararlılık testi yeter.
    hangi uygulama, prime kadar ,işlemciyi zorluyor ki günlük kullanımda.

aida 64 stres testi hiç bir zaman sistem stabilitesini % 100 ölçmez.
    hatta OCCT testide yapılmalıdır.
    prime95 de.

• quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

stabil değil ise çekirdekler kapanıyor yada mavi ekran veriyorsa yada sistem kitleniyor ise günlük 7/24 aynı ayarlarda her işinizi yapamıyor iseniz.
    konu açıp yayınlamaya ne gerek var ?
    1 saatlik prime 95 blend ve small ftt testine tabi tutun ve ekran görüntülerini tam ekran paylasın o zaman görelim ve inanalım.

Yazdıklarımı okuyabiliyor musunuz?

quote:

"Stabil değil malesef. Sıcaklık anlamında değil daha doğrusu"

Mavi ekran yada kilitlenmeden bahsedilmiş mi mesajda?
    Kilitlenen bir sistemde baştan sona neredeyse yarım saat süren passmark testleri nasıl tamamlanırdı ki zaten?

Ayrıca neden seni kandırmak gibi bir amacım olsun onu anlamadım, işlemciyi satmayı falan düşünmüyorum
    İster inan ister inanma yani sonuç itibariyle

• quote:

Orijinalden alıntı: hkoray

Resimler herşeyi anlatıyor

BIOS GÖRÜNTÜLERİ

CPU-Z / AIDA64

AIDA64 CPU TESTLERI

PASSMARK PERFORMANCE TEST 8.0

SİSTEM İÇİN TIKLAYIN

AMD FX 8350 Overclock - 5 Ghz - İşlemci Testleri

Ben stabılıteyı saglayamadım ramalrden mı acaba. ht lınkı dusursem sıstem kılıtlenmesı geçermı sence? Sıstem normal calısıyor bır anda anıden kılıtlenıyor.. Daha once cok daha yuksegını denemıstım basarılı olmustum fakat sımdı ayar tutturamadım. bak degerlerım bunlar bu degerlerde anıden sıstem kılıtlenıyor.

halbukı oc konusunda pek acemı degılım yanı daha once phenomcugumu şu değere yukseltmıstım ve sorunsuz kararlı calıstırmıstım 2-3 gun. Tabi bu olaydan sonra cpu z 125 watt ıslemcıyı 126 watt goruyordu stock halını de neyse :d calısmıstı ama.

Sence phenomda bunu yapabılmısken neden stabılıte saglayamadım..
    Not: Sıcaklık fanlar full devırdeyken 48 dereceyı gecmedı bu degerlerde. Sogutucu olarak da sıstemımdekını kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker_mania
    Ben stabılıteyı saglayamadım ramalrden mı acaba. ht lınkı dusursem sıstem kılıtlenmesı geçermı sence? Sıstem normal calısıyor bır anda anıden kılıtlenıyor.. Daha once cok daha yuksegını denemıstım basarılı olmustum fakat sımdı ayar tutturamadım. bak degerlerım bunlar bu degerlerde anıden sıstem kılıtlenıyor.

halbukı oc konusunda pek acemı degılım yanı daha once phenomcugumu şu değere yukseltmıstım ve sorunsuz kararlı calıstırmıstım 2-3 gun. Tabi bu olaydan sonra cpu z 125 watt ıslemcıyı 126 watt goruyordu stock halını de neyse :d calısmıstı ama.

Not: Sıcaklık fanlar full devırdeyken 48 dereceyı gecmedı bu degerlerde. Sogutucu olarak da sıstemımdekını kullanıyorum.

İlker phenom için core voltaj değerleri ne aralıkta güvenli bilemiyorum. 8350 için 1.55 limitini geçmeyin tavsiyesi var her yerde. Belki phenomda voltaj daha fazla olduğu için daha stabildi.

8350 için verdiğin resimde voltajın 1.524 frekansın 4835 mhz, benim denememde voltaj 1.488 civarında ve hız 5000 mhz di. Daha düşük voltajla olmasına rağmen çıkabilmiş ve sıcaklığı saymazsan stabilde kalabilmişti.

Overclock net ve diğer yerlerden topladıklarımla oluşturduğum bir word dosyam var. Vakit bulunca daha doğru düzgün bir deneme yapmak için biriktiyordum rastladığım yazıları, sana gönderirim istersen.

Bende yukarıdaki hızlı bir şekilde yaptığım deneme dışında doğru düzgün oturamadım başına. Doğrusunu istersen sıcaklık olayı moralimi bozdu biraz.

Senin 4800'deki değerler harika benimkiyle kıyaslarsan.
    Bırak stok fanı, h100i ile 70 lere çıkıyordum. Ya işlemcimde yada h100i de bir sakatlık var ama hayırlısı artık :)

• quote:

quote:

İlker phenom için core voltaj değerleri ne aralıkta güvenli bilemiyorum. 8350 için 1.55 limitini geçmeyin tavsiyesi var her yerde. Belki phenomda voltaj daha fazla olduğu için daha stabildi.

8350 için verdiğin resimde voltajın 1.524 frekansın 4835 mhz, benim denememde voltaj 1.488 civarında ve hız 5000 mhz di. Daha düşük voltajla olmasına rağmen çıkabilmiş ve sıcaklığı saymazsan stabilde kalabilmişti.

Overclock net ve diğer yerlerden topladıklarımla oluşturduğum bir word dosyam var. Vakit bulunca daha doğru düzgün bir deneme yapmak için biriktiyordum rastladığım yazıları, sana gönderirim istersen.

Bende yukarıdaki hızlı bir şekilde yaptığım deneme dışında doğru düzgün oturamadım başına. Doğrusunu istersen sıcaklık olayı moralimi bozdu biraz.

Bırak stok fanı, h100i ile 70 lere çıkıyordum. Ya işlemcimde yada h100i de bir sakatlık var ama hayırlısı artık :)

Alıntıları Göster

Phenomda bence sıcaklık sorunu daha az olduğu için aralığı biraz daha fazla yanı bence bu işlemcide çok iyi soğutma gurubu yoksa 1500 u cok gecmemelı kullanıcı. Zaten stock fanla kapanacagını dusunuyorum 1470 lerde bile. Senin sıcaklık problemin belki de 5000 i görmenden olmuştur yani ben o kadar voltaj verdim ama corelere performans bakımından çok yüklenmedim senin kadar. 4000-4200 olsa amenna ama 4800-5000 farkı bence normalde bir 400 mhz farka eşdeğer. Bu yüzden olmuş olabilir. Bu arada yeni yeni bilgiler ediniyorum insanlar bench yaparken kapı pencere açıyormuş bende yok öyle birşey :D klasik p4 hava kanalcıksız kapalı kasadaydı test sırasında. Ben en çok mesela 4.8 ghz ye cıkmasını değil de 125 watt olacağına 75 veya 90 watt olmasını arzulardım. Ozaman zaten 4.4 de 4.8 in performansını yakalardık. Bakalım amd güç tüketimini düşürecek gibi yeni işlemcilerinde. Sen test ederken nasıl bir ortamdaydın. Yani kasa ve oda sıcaklığı v.s.

• Tebrik ederim , Bu Sıvı Azot İle 7-8GHZ'e Gelen Seri Hangisiydi 8350 ?
  • Cinebench falan koyar mısınız ?
  • quote:

Phenomda bence sıcaklık sorunu daha az olduğu için aralığı biraz daha fazla yanı bence bu işlemcide çok iyi soğutma gurubu yoksa 1500 u cok gecmemelı kullanıcı. Zaten stock fanla kapanacagını dusunuyorum 1470 lerde bile. Senin sıcaklık problemin belki de 5000 i görmenden olmuştur yani ben o kadar voltaj verdim ama corelere performans bakımından çok yüklenmedim senin kadar.
    4000-4200 olsa amenna ama 4800-5000 farkı bence normalde bir 400 mhz farka eşdeğer. Bu yüzden olmuş olabilir.

Stok fanla hiç çalıştırmadım ama öyle zannediyorum ki standart 4 Ghz ayarlarında prime yada başka bir programla yüklenilirse senin dediğin gibi kapatacaktır kendisini işlemci. Yada frekans hızını düşürecektir vs.. vs..

4800 prime testimde sıcaklık çekirdek için düşük ama işlemci soketi için 65-70 arasındaydı.
    Yani 4.8 Ghz ile gündelik kullanım mümkün kendi sistemimde. Yinede ben pek sağlıklı bulmadım işlemcinin idle durumda bile 40-45 derecede olmasını. oyun sırasında en fazla 60-65 olur. Ama 4.8 den 5 çıkmak için voltajı bayağı yükseltmem gerekmişti onu hatırlıyorum. 4.8 e kadar mesela üç-dört voltaj bir 100 mhz ilave giderken, 4.8 den sonra 10-15 birim arttırmak zorunda kaldım voltajı. Örnek olsun diye söylüyorum tam hatırlamıyorum ama normal arttırdığım değerlerin en az 2-2.5 katı fazla voltaj aldı.

quote:

Bu arada yeni yeni bilgiler ediniyorum insanlar bench yaparken kapı pencere açıyormuş bende yok öyle birşey :D klasik p4 hava kanalcıksız kapalı kasadaydı test sırasında. Ben en çok mesela 4.8 ghz ye cıkmasını değil de 125 watt olacağına 75 veya 90 watt olmasını arzulardım. Ozaman zaten 4.4 de 4.8 in performansını yakalardık. Bakalım amd güç tüketimini düşürecek gibi yeni işlemcilerinde. Sen test ederken nasıl bir ortamdaydın. Yani kasa ve oda sıcaklığı v.s.

Ben test ederken yan kapaklar kapalı, üst ızgaram açıktı yanlış hatırlamıyorsam çünkü h100i'nin fanlarını dinliyordum bir yandan. Izgara açık kapalı durumu sıcaklığı pek etkilememiştir diye düşünüyorum çünkü zaten tepede içeri üfleyen 3x120 fan vardı. mesh ızgara birde haliyle yarısı delik :)

Amd işlemcilerin bu kadar ısınmasının sebebi zaten başlangıçta yüksek watt. 125 nerede 75 nerede. Yarı yarıya neredeyse.

Overclock denemen için sana bir tavsiye vereyim. Anakartı önce hepsi standart ayarlarında, turbo, güç tasarrufu falan kapalı bir 4 ghz de çalıştır. Voltaj auto olsun.

sistem açıldığında cpu z ile YÜK ALTINDA (mesela prime small test) voltaj değerine bak. Sonra anakarttaki Voltaj auto değerini yük altında gördüğün değere ayarla. Atıyorum 1.380

Ondan sonra overclock işleminin tersini yap, voltajı çarpana hiç dokunmadan (4 ghz de sabit) DÜŞÜR. Her düşürdüğünde yine sistemi aç, kısa bir prime yap 1-2 dakika sonra bir daha düşür. Yani önce MİNİMUM VOLTAJ DEĞERİNİ BUL. Ben stabil olarak 1.260'a kadar düşebildim. Onun altında sistem kilitlendi.
    Seninde belki aynıdır, belki daha düşük yada yüksektir. En düşüğünü bulduktan sonra, overclock etmeye o voltaj değeri ile başla. Benim için başlangıç değeri 4 Ghz de 1.260'dı. Ondan sonra çarpan arttırıp voltaj vermeye başla. Bu şekilde minimal voltaj vererek en yüksek saat hızını daha kolay yakalayabiliyorsun gibi geliyor bana.

Auto olarak bırakırsan voltajı, anakart neden bilmiyorum 1.380 civarında besliyor işlemciyi. Halbuki aynı işlemci 1.260 da gayet stabil çalıştı benim sistemimde mesela...

Umarım anlatabilmişimdir :)

• quote:

Orijinalden alıntı: TEKLER

Tebrik ederim , Bu Sıvı Azot İle 7-8GHZ'e Gelen Seri Hangisiydi 8350 ?

8150'ydi yanlış hatırlamıyorsam o denemede kullanılan işlemci.
    Aynı zamanda dünya rekorlar kitabına girmiştir bu hız (8.429 GHz).

Deneme bu olmalı;
    http://www.youtube.com/watch?v=3nKQ5uDA8TM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkoray -- 16 Nisan 2013; 19:35:05 >
  • Bir sonraki seferde koyabilirim. Şu anda kurcalamaya pek vaktim olamıyor malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkoray -- 16 Nisan 2013; 19:38:08 >
  • Ben de bu işlemciyi alan herkes 5.0 yardırıyor sanıyordum
  • 4400 MHz 1,4 voltta h100i ile prime ı başlatır başlatmaz çakılıyorum. 4300 7/24 kullanıyorum sıcaklıklar boşta/6° yükte/36° (oda sıcaklıgı 22-23 civarı).
    8 çekirdekli bir takoz sahibi olduğumu yavaş yavaş kabulleniyorum.
  • arkadaşlar bu şey bi harika !!! herkese tavsiyem internet hıphızlı lannnnnnnnnn..

• Bende bugün bir şey farkettim.5000 mhz de 7/24 stabil kalması için 1.525 volt gerekirken,işlemciyi 4900 mhz'ye çekince 1.446 volt ile stabil çalışmasından dolayı 100 mhz için bu kadar zorlamanın anlamsız olduğuna karar verdim.Bu tespitimden sonra şunu rahatlıkla diyebilirimki Fx 8350'nin mhz voltaj ilişkisi belli bir seviyeden sonra çok daha fazla artmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurmurat360x -- 18 Nisan 2013; 0:59:11 >
  • Acaba 8350'nin 5.0 hızında bir 3DMark11 P skoru koyması mümkün olabilir mi arkadaşların?

Merakla bekliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cianni

Acaba 8350'nin 5.0 hızında bir 3DMark11 P skoru koyması mümkün olabilir mi arkadaşların?

Merakla bekliyorum..

Haftasonu fırsat bulabilirsem, gelen giden olmazsa yeniden 5.0 ghz de bir kaç test yapmayı düşünüyorum cianni.
    ama söz vermiş olmayayım yine de..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cianni

Acaba 8350'nin 5.0 hızında bir 3DMark11 P skoru koyması mümkün olabilir mi arkadaşların?

Merakla bekliyorum..

Haftasonu fırsat bulabilirsem, gelen giden olmazsa yeniden 5.0 ghz de bir kaç test yapmayı düşünüyorum cianni.
    ama söz vermiş olmayayım yine de..

yapacagın zaman bır haber verırmısın teste baslamadan sana zahmet..
  • quote:

Çalışırım :)
  • quote:

Teste değil ama 5 ghz'ı daha düşük voltajla denemeye başlıyorum. Sıcaklık sorunu yüzünden bu sefer kasa açık ve havalandırılıyor olacak.
    Testleri de akşama yaparım zannediyorum.
  • quote:

quote:

Teste değil ama 5 ghz'ı daha düşük voltajla denemeye başlıyorum. Sıcaklık sorunu yüzünden bu sefer kasa açık ve havalandırılıyor olacak.
    Testleri de akşama yaparım zannediyorum.

testlerı yaptıgında bır de cınebench ı denesene sana zahmet. aslında bu yuzden haber et demiştim.
    gel burda yap ya bu arada dısarısı buz gibi açtık mı pencereyı tamamdır :D
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.