Şimdi Ara

AMD FX 8300 ile 8350 arasındaki fark? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
2.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    600 tl anakarta gerek yok 250tl lik bir anakart iş görür.4790'a 1200 tl çekiliyor felan yazmış 6700k o fiyatta zaten 50 yıllık hava soğutma skylakeye ağır gelmez 500 Gr üzeri notuna bloklar yamultur anca şu fanboyu dinleme boş boş konuşuyor diğer yazdıklarına arkadaş gereken cevapları vermiş alakasız yalan yanlış konuşuyor bütçen varsa intel al geç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkke -- 1 Eylül 2016; 10:39:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herhangi bir amd işlemcisini benim forumdan 400 liraya aldığım 3570k ile kapıştırmak isteyen varsa yazsın. Boşuna fanboy demeyin millete. Amd işlemciler çöptür. Hatta çöp oğlu çöptür. 2. El fx8350 de 400 450 lira. Alırsın sonra 1 ay sonra konu açarsın bf4 te ani takılmalar vs diye.
    Git ikinci ek 2500k al forumdan. Ekran kartı 1080 taksan bile sorun çıkarmaz.

• Sonuçta uç düzey bir pc yükseltmeyeceğim için 8350 bana yeter de artar bence. Zaten yıllardır amd kullanıyorum ve hiçbir sorunla karşılaşmadım ama bundan sonra karşılaşmayacağım diye bişey yok tabi.
  • @CBGB omfug

Arkadaşım sen çoğunlukla inteli övüp amd yi kötülüyorsun, o zaman ben nasıl yıllardır amd sorunsuz kullanıyorum? Ayrıca kimse intel kötü filan demedi sadece fiyat olarak amd den çok daha pahalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Hand X -- 1 Eylül 2016; 12:19:26 >
  • Canok C kullanıcısına yanıt
    ne takılması hangi galaxide bulunuyorsun. al gel pc yi kapıştıralım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Hand X

@CBGB omfug

Arkadaşım sen çoğunlukla inteli övüp amd yi kötülüyorsun, o zaman ben nasıl yıllardır amd sorunsuz kullanıyorum? Ayrıca kimse intel kötü filan demedi sadece fiyat olarak amd den çok daha pahalı.

Fx8350 sıfır fiyatını söyler misin bana?

Benim amdyi kötülediğim yok.Gerçekleri söylüyorum.

Hayır hiç mi internete girmiyorsunuz.Bu sitenin zen mimarisi incelemesini izlediniz mi mesela?Orada bile fx serisinin bekleneni veremediği yazıyordu.

Ben eskiden beri amd kullanıyorum derken hangi işlemcilerini kullandınız mesela?Ben de athlon II x4 640 kullandım.200 liraya sıfır olarak 2010da aldım, 2015de değiştirdim.Fazlasıyla sorunsuz ve serin çalışan bir işlemciydi.Phenom II keza yine aynı şekilde.Eğer böyle eski işlemcileri kullandıysanız memnun kalmanız normal.

Bakın marka öven adam yukarıdaki gibi olur.Çıkmış diyor ki i7 4790ı sıfır nerde bulacak ne olduğu belirsiz sitelerden mi alsın.Sanki ikinci el alsa üstüne tükürülmüş işlemci verecekler.Neymiş i5 4460 boşta 50 derecede çalışıyormuş.Boşta 50 derecede çalışan işlemci mi olur yahu insan yazarken utanır.Intel anakartları daha yeni olduğu için sata portları mantık olarak daha hızlı.Bu da zaten bilinen bir şey.

Bir başka yalan da 500 liranın altında düzgün skylake anakart yokmuş.Bugün gidip en ucuz h110 chipset anakartı alsanız yine sorun yaşamazsınız.250 lira filan da değildir fiyatı daha ucuzdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slim Charles -- 1 Eylül 2016; 15:04:16 >

• Anadolu A kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle i5 al fx eskidi artık.Yenisi falan da çıktığı yok.

• Fx 8350 piyasada 600-700 lira arasında satılıyor ve siz buna "fiyatına göre iyi işlemci" diyorsunuz. looooooooool diyor ve geçiyorum
    Kusura bakmayn ama bu saatten sonra bu işlemciye bu parayı verenin aklından şüphe ederim.

• berkbozkus kullanıcısına yanıt
    bende i3 6100 e 450tl verenin beyninden şüphe ederim belki biryere gitmişdir o beyin

• mesajını yeni gördüm ilerde i3 ü bırakıp i7 i5 serisi bir işlemci alabilirsiniz dediniz yanlız şóyle bir sorun var eski bir intel kullanīcısı olarak şunu diyeyim yenilemek istediğiniz zaman piyasada anakarta uygun intel işlemci bulamıyorsunuz.

• sizi bilmemde i3 3. nesil i3 4. nesil i5.2 nesil i5 3. nesil i5 4. nesil elimden geçen laptoplar 5 para etmezdi.
    elimden 7-8 laptop geçti. kendime hedeiye gelen i3 laptopları yok pahasına sattım.
    2-3 internet sayfası açınca çöküyorlardı 64 bit işletim sistemini kaldırmıyorlardı. o kadar format attım düzelmedi.
    arkadaşların laptopuydu çoğusu. elimde kalacak sandım zor kurtuldum. çünkü bu laptoplar 1 dakikada açılıyor.
    adamlar diyor abi format at düzelir. bende format atıyorum ama rezil oluyordum =) 1 dakikadan aşağı windows ekranı gelmiyor çünkü =)

intel dual core falan bunlar çok berbat işlemcilerdir. yerlerine alınabilecek athlonlar daha hızlı ve ucuz oluyor.

ayrıca masaüstünde i3 5 para etmez. i5 4. nesil son aldığımda pişman oldum. ertesi gün satmıştım.
    i5 6600 den aşağısı alınmaz sanırım.
    i3 falan kesinlikle alınmaz ama.
    hem amd hem intel kullanmış birisi olarak diyorum ki i3 6100 yada i5 4460 alacağınıza fx alın geçin. i5 6042p gibi saçma sapan 2.7 ghz hızında ara model işlemcilere yönelmeyin. kısık oluyorlar.

fx8350 kullanıpta pişman olan yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep_saltas -- 1 Eylül 2016; 17:18:32 >

• Mesaj sayısı 7, üyelik tarihi bugün.Maraşlı keko mudur nedir gitmiş uğraşmamış başka hesaptan girip yorum yazmış başka bu şekilde düşünenler de var gibi gözüksün diye.Bari yazış şeklini, yazdığın cümleleri başından geçenleri filan değiştir.
  • Şu an sıfır amd fx sistem toplamak geleceğe yönelik pek iyi olmayacaktır o açık ama 8 çekirdekli 4ghz bir işlemciden bahsediyoruz günlük kullanımda sıkıntı çıkarması mümkün değil ki oyunlarda dahi sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum fx 8350 ve rx 480 ile gta V 1920x1080 her şey very high iken 60fps yi görüyorsun gta v i geçelim doom da her şey very high iken 80fps alıyorsun ortalama. Sıfır sistem olarak amd fx alacaksanız zen işlemcileri bekleyin derim ama bu dediğim fx serisini küçümsemenize neden olmasın evet tek çekirdek performansı intel kadar iyi olmayabilir ama dağlar kadar fark da olmaz bu arada amd nin yeni çıkardığı stok soğutucusu eskisine göre başarılı daha sessiz ve serin çalışıyor. Son olarak aynı anda birden çok iş yapıyorsanız pcde amd daha iyi performans verecektir.
  • -TheDoctor- kullanıcısına yanıt
    Aynen dediğin gibi bir çok şeyde amd gayet iyi iş görüyor. Zen serisinden bir tane alabilirim aslında eğer fx almazsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CBGB omfug

Mesaj sayısı 7, üyelik tarihi bugün.Maraşlı keko mudur nedir gitmiş uğraşmamış başka hesaptan girip yorum yazmış başka bu şekilde düşünenler de var gibi gözüksün diye.Bari yazış şeklini, yazdığın cümleleri başından geçenleri filan değiştir.

evet turnayı gözünden vurdun =) al sana ödülün =)
    recep_saltas + diger üyelikte benim ikisinide ben yazdım ama bunun arkasında durmayacak değilim senin gibi =)
    bak şimdi ben buraya her girişimde farklı bir üyelik açarım. nik kasmak peşinde değilim çünkü. yazdıklarım gerçek şeyler olduğu için ve tamamen iftira atmadığım için bir sorun olduğunu sanmıyorum.

bu sayfada bir arkadaşa özel mesaj atmak için elindeki ekran kartını öğrenmek için yeni bir üyelik açtım bugün. baktımki bu konu yine başlarda yazayım dedim.

açıklamayı duyduğunuza göre devam ediyorum.

• Black Hand X kullanıcısına yanıt
    Eğer zen gerçekten başarılı olursa işlemci piyasasında fiyat düşüşü görebiliriz zamanınız var ise bekleyin derim ama yok ben alıp kullancam derseniz de fx serisi sizi yarı yolda bırakmayacaktır.
  • Fiyatına göre en uygunu 8350. İyi bir soğutucu ile OC ile performans artışı mümkün. Ben kısa zamanda 4.5 GHz OC yapmayı düşünüyorum.

• yalancı troll asıl ısınan rekor kıran intel sen bendgate ile iyi günler yaşa... iftiracı intel botu...
  • Fiyatına göre en uygunu illaki fx alınacaksa fx8300'dür. Ne 8350'si arkadaşlar? Aradaki farka ekran kartı, ssd, ram, kasadan biri falan yükseltilir. Hepsi aynı mimari, hepsi aynı çekirdek. Voltajı verdinmi 4.7-5.0'ı tak diye görüyor hepsi. Niye gidip daha üst modelini alıyorsunuz? Bunu bana bir açıklayın. 3-4 sene evvel alsanız derdimki silicon lottery var, 8350'ler daha iyi. 8350 ve düşük bir anakart alana kadar, 8300 ve orta-iyi bir anakart alın. Hatta bu parçaların hepsini ikinci el alın.

8300/8320 + 970/990FX'i bugün ikinci elden 650-700 civarına, garantili çok temizlerini alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaypurTiryading -- 2 Eylül 2016; 1:07:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaypurTiryading

Fiyatına göre en uygunu illaki fx alınacaksa fx8300'dür. Ne 8350'si arkadaşlar? Aradaki farka ekran kartı, ssd, ram, kasadan biri falan yükseltilir. Hepsi aynı mimari, hepsi aynı çekirdek. Voltajı verdinmi 4.7-5.0'ı tak diye görüyor hepsi. Niye gidip daha üst modelini alıyorsunuz? Bunu bana bir açıklayın. 3-4 sene evvel alsanız derdimki silicon lottery var, 8350'ler daha iyi. 8350 ve düşük bir anakart alana kadar, 8300 ve orta-iyi bir anakart alın. Hatta bu parçaların hepsini ikinci el alın.

8300/8320 + 970/990FX'i bugün ikinci elden 650-700 civarına, garantili çok temizlerini alabilirsiniz.

Bosa dil dokuyorsuuun :)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.