Şimdi Ara

AMD FX 8300 ile 8350 arasındaki fark? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
2.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anakart mevzusunu pek bilmiyorum evet o yüzden 9000 serisine uygun hangi anakartlar var?
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Yıllardır amd kullanıyorum hatta şu an bile amd kullanıyorum ama hiçbir zaman onların dediği problemlerle karşılaşmadım
  • Black Hand X kullanıcısına yanıt
    böyleleri yüzünden fx 8350 almayacaktım nerdeyse aldım pişmanmıyım hayır, forumlar bilgi kirliliğiyle dolu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Asus Crosshair V Formula-Z
    Asus Sabertooth 990FX/R2.0 ve r3.0
    Asus M5A99FX PRO/R2.0
    ASRock Fatal1ty 990FX Professional
    ASRock 990FX Extreme9
    ASRock 990FX Extreme6
    Gigabyte GA-990FXA-UD7 R3
    Gigabyte GA-990FXA-UD5/R5
    Gigabyte GA-990FXA-UD5
    MSI 990FXA-GD80/V2

Giga 990fx 2016 serisi bir kac kart

Tdp Desteklemeyince ne olabiliyor diyen varsa
    https://youtu.be/8zTzpYjQ2MM

9590 9370 gibi islemcilere pahali sogutucular da sart.bu islemciler adam olmaz iflah olmaz islemciler bunlara para verecek olan cope atsin daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 31 Ağustos 2016; 20:53:24 >
  • Bende de phenom2 955 var, henüz üzmedi ama değiştirmeyi düşünürsem anakart ve ramleri de değiştirmem gerekicek. O yüzden ben de ufak çaplı araştırmalar yapıyorum. Şu an sadece işlemci değiştirmeye kalksam fx8300 alırım heralde.
    Lakin siz anakart ve ramleri de değiştirecekseniz intelde bütçenize uygun bir toparlama yapabilirsiniz.
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Yukarda saydıklarının hepsi destekliyor mu? Bunlardan birini alsam sorun çıkmaz yani?
    Ayrıca tpd nedir?
  • sinanozk kullanıcısına yanıt
    5 yıldır anakart ve işlemci değiştirmediğim için ddr3 ramlerin de değişmesi gerekiyor galiba?
    Alma diyoruz kardesim hata etme diyoruz ama anlamamakta israrliysan bunlar destekler. Tabi sogutmaya para da dokeceksin ama bol dokeceksin oyle 100 200 liralik lik sogutucu ile bunlar sogumaz.

Tabi birde saglam guc kaynagi amd kendisi 1000w psu alin diye belirtiyor .

Isıl Tasarım Enerjisi (ITE, İngilizce: TDP, Thermal Design Power), bir bilgisayarın soğutma sisteminin başa çıkabileceği azami enerji miktarı. Yani alacağin sogutucunun bu değerin uzerinde kapasitesi olmali

Anakarta binen yuk tdp ilişkisi onemliidir. amd anakartlar belli tdp lere gore max sinirli satiliyor cunku vrmler bu agir yuku tasiyamayinca yaniyor. Yukardaki video ekstremdir genel olarak sistem bu uyumsuz cpu ile zorlandiginda donma askida kalma kapanma meydana gelir.

Velhasil islemciyi yapan adamlar anakart modellerini belirtmiş bunlar demiş bu ustune sivi sogutma ve yuksek psu istemisler. Isiniyor efsanesi falan yok yani 9590 -9370 guc istegi sogutma istegi saglam anakart istegi ortadadir.

8350 yi overclock yapinca 9590 olan cip iyi ciptir deyip rebrand yapip satiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 31 Ağustos 2016; 21:11:22 >

Hımm anladım teşekkür ederim bilgilendirdiğin için.
  • wraith sogutuculu fx 8350 almalısın bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Hand X

forumdaki arkadaşlar intel aldırmakla haklılar. çoğusu intel fanboyu çünkü.
    amd artık neredeyse yok gibi. 3-5 yıldır hiçbir gelişme yok...
    intel alınırdı ama miktar 2500 lira üstü olsaydı...

önce şunu belirteyim, 6. nesil intel skylake olarak geçiyor. i3 6100 - i5 6500 - i7 6700 buna örnektir.

şimdi 2000 liraya alacağınız sistem i3 2 çekirdek olacağı için diğer uygulamalarda sıkıntı yaratacağına eminim çünkü intelin giriş seviyesi bir işlemcisi.
    i3 6100 ler bile 500 - 550 liralara satılabiliyorken, neden amd fx alınmasın ? sorun darboğaz ise intel i3 6100 + r9 380 ile darboğaz yiyen videolarıda gördüm çok nadir olsada var. konularda açıldı. ama kimse intele laf söyletmediği için o her işlemcide olur denildi vs vs =)

ayrıca 500 liranın sağlam skylake anakart yok. gerisi durmadan garantiye gidip duruyor. i3 + skylake anakart = 1000 lira. en güvenli yol bu.
    6. nesil intel işlemcilerde intelci eğilip bükülmesi, o risk onu düşünmekte cabası. ayrıca intel cpu soketleri çok hassas amd gibi dayanklı değil. anakarta vida düşürüp yamultan pinleri yamultan bir arkadaş vardı burada =) ama amd öyle değil. pinler işlemcinin altında olduğu için macunlarken daha çok dikkat ediyorsun, anakartın üzerindeki 3 cm lik noktaya elin gidipte pinleri yamultmuyor.
    intel kullanıcılarını üzen diğer bir nokta ise intel işlemcilerin dışındaki plakanın eskisi gibi lehim değil macunlayıp üstüne yapıştırmalarıymış =)

amd stok fanla 33-38 derece gezerken intel kullanıcıları stok fanla 45-50 lerde gezince çok değişik oluyor =)

• GIGABYTE 970A-DS3P AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2000MHz (O.C.) Anakart 265 TL
    AMD FX X8 8350 Soket AM3+ 4GHz 16MB Önbellek 125W 32nm İşlemci 611 TL
    vatan bilgisayarda 876 tl'ye geliyor.

bulunduğun şehirde bilgisayarcıları dolaşıp vatan bilgisayarda şu fiyat, eğer biraz indirim yaparsanız sizden alırım diyerek 800-850 liraya sıfır garantili olarak alabilirsin...

r9 380 + fx 8350 = 600 watt kaliteli bir psu kullanmanı öneririm.
    i3 6100 de alsaydın en az 550 öneririm zaten...

elinde ram varsa intel skylake alırsan o ramlarda boşa çıkacak 150-200 lirada 8 gb ddr4 ram'e yatırmak zorunda kalacaksın.

8320 almaktansa 8350 almanı tavsiye ederim hatta 8370, ama 8350 r9 380 için yeterli olur. ve en çok tutulan fx 8350'dir.
    overclock'u hiçbir işlemcide tavsiye etmiyorum.

(en sağlılık overclock için 500 liradan aşağı soğutucu alınamıyor çünkü. gerek yok. o 500 lira ile daha üst ve daha hızlı bir sistem alınır, stabil olur en azından.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marasli_keko_harun -- 31 Ağustos 2016; 22:09:53 >

• quote:

8300 = 3.3 ghz - 449 lira
    8320 = 3.5 ghz - 499 lira
    8350 = 4.0 ghz - 611 lira
    8370 = 4.3 ghz - 713 lira

aralarındaki fark saat hızı farkıdır sadece.
    o 200 - 300 mhz'yi overclock yaparak artırmak için 500 liralık soğutucu alan çok arkadaş var.
    bence amd fx almışken 8350 en mantıklısıdır.

genel olarak oyunlarda belki i3 6100 den biraz daha kötü olsa bile diğer uygulamalarda arasındaki farkı da kapatacaktır amd fx =)
    amd fx için sağlam anakart 250-300 liradır, yıllarca gidebilecek bir anakart =) en azından garantiyle haşır neşir olmazsınız.
    intel skylake için ise 500-550 lira ve üzeridir.

işte buna göre tabikide amd fx serisi + 265 liralık yukarıda attığım gigabyte 970 anakart alınır =)

f/p ve dayanıklılık açısından tabikide amd diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marasli_keko_harun -- 31 Ağustos 2016; 22:17:06 >

• quote:

Eski bir fx kullanıcısı olarak bilgilendirmek görevim kardeşim ne zaman istersen Pm de atabilirsin vaktim oldukça yardımımı esirgemem
  • quote:

İntel e eşek yüküyle para vermektense Amd alırım ve çoğu işi rahatlıkla yaparım. Tabi sizin çok paranız varsa intel alabilirsiniz.

He yav eşek yükü.

i3 6100 bu fx9590dan daha stabil oyun deneyimi sunarken neyin kafasını yaşıyorsan artık.

Sizinkine fanboyluk derler başka bir açıklaması yok.Amd bile işlemcilerinin artık arkasında durmazken sizin bu amaçsız çabanız için maaş bağlamaları lazım.
  • benim 8350 1.3 volt ile 4.5ghz ocli çalışıyor

anakarttan voltajı 1.4 e yükseltiyorum ama cpu z den gördüğüm gibi voltaj düşüyor
    yani cpu nun anakarttan çektiği voltaj 1.302 volt normalde 1.25 kadar çekiyor

AMD 8350yi 4.5ghz(sabit bazıları turbo frekansına oc yapıyor ama işlemci o hızlara genelde hiç çıkamıyor) de kullanarak Render Benchmarklarında
    inten i7 3770i rahat geçiyor
    i7 4770in ise %10 altında kalıyor

OCsiz(4.0-4.2ghz) 605 puan alan 8350
    4.5Ghz de 724 puan alıyor

amdnin farkı OC ile ortaya çıkıyor

anakart çok önemli
    tavsiyem eski 970 chipsetli kartlardan uzak durun mümkünse 990fx li kartlar alın

Kim sahte hesap anlayamadım? Bana mı dedin başkasına mı?
    Başkasını kastediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 31 Ağustos 2016; 23:31:12 >
    Tamamdır.
  • FX 8350 almaya karar verdim iyi bir soğutucu takıp O.C yapıcam. Bana önerebileceğin 8350 ayarında hesaplı bir intel işlemci varsa önerebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Hand X -- 31 Ağustos 2016; 23:36:16 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.