Şimdi Ara

AMD FX-8150 alıcam önerilerinizi beklıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar kullanan varsa nasıl gusel işlemcimi performanslımı bi solermısınız

• Biraz daha bekleyin 2.nesilleri gelicek %10-15 daha performanslı olacak hemen almayın.
  • Bence +%30 olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

Bence +%30 olacak

Bencede +%50 veya 60 70 olabilir.
  • Çünkü zaten 2 adet tamsayı işleme birimi olan bir çekirdeğe 1 tane bile eklesen %50. Paylaşımlı 2 adet kayarnokta hesaplayıcısına da 1 tane eklesen gene %50. Frekansı da arttıracaklar. Ama tüm bunlar ısınma problemi yapacak. OC yapılamayacak ve sonuçta, OC yapılmış 8150 ye göre %30 larda birşey olacak.
  • evt gördüm haber ekim 26 da cıkacakmıs beklemeye aldım kendimi
  • Ben 8150 alacağım o çıkınca biraz daha ucuza satacağım. Şu anda yeni bir sistemim bile yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 SOĞUTUCU ÖNERİSİ
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Çünkü zaten 2 adet tamsayı işleme birimi olan bir çekirdeğe 1 tane bile eklesen %50. Paylaşımlı 2 adet kayarnokta hesaplayıcısına da 1 tane eklesen gene %50. Frekansı da arttıracaklar. Ama tüm bunlar ısınma problemi yapacak. OC yapılamayacak ve sonuçta, OC yapılmış 8150 ye göre %30 larda birşey olacak.

%50 kayarnokta %50 tamsayı işleme birimi = %100 açıkta frekansını arttırdılar = %120.
    Vay anasını bu amd neymiş biz bilmiyomuşuz demekki rekabetçi olma acısından yapmıyolar bunları çok teşekkür ederim bilgilendirme için.
  • Sadece birini yaparlar. Sanırım tamsayı (ALU) birimini ekleyecekler. %50 :) Bence asıl olay, GPU için elinde olan transistör boyunu CPU'da kullanırlarsa Intel'in bitmesi şeklinde olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 1 Ekim 2012; 22:52:34 >
  • quote:

Sadece birini yaparlar. Sanırım tamsayı (ALU) birimini ekleyecekler. %50 :) Bence asıl olay, GPU için elinde olan transistör boyunu CPU'da kullanırlarsa Intel'in bitmesi şeklinde olur.

Bende diyorum niye bu kadar az tansistör koyuyolar içine hepsini gpu'bölümüne aktarıyolar sonra cpu'da hiç bişey kalmıyo, acıkta cpu'ya koysalar halbuki intel mintel kalmaz ortada tabiki amd güçünü göstermiyo bilerek dostum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyCoDeR -- 1 Ekim 2012; 23:09:02 >
  • Intelin zayıf yönünü öğrenip oradan vuruyor.
  • quote:

Intelin zayıf yönünü öğrenip oradan vuruyor.

Tabi kıstırıcaklar zaten inteli pusuda amd, bu 2.nesil bi çıksında vurucak kırbacı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyCoDeR

quote:

Intelin zayıf yönünü öğrenip oradan vuruyor.

Tabi kıstırıcaklar zaten inteli pusuda amd, bu 2.nesil bi çıksında vurucak kırbacı.

:) eskiden hep İntel kullanırdım AMD için sıcaklık problemi var diyorlardı ama kimse demiyordu OC yapıldığı için diye. Celeron 400MHz vardı bende OC ile 500 de normal çalışıyordu 600 de ise takılıyordu ara sıra çünkü gerilimi(voltaj) arttırmam gerektiğini bilmiyordum. AMD için geçen ay araştırmaya başladım ve gördümki paralel işleme sistemlerinde Intelden önde yani benim istediğim alan bu. Intel ise bellek iletişimi ve döngü başına işlediği komut sayısı fazla ve bu da en çok oyunlara yansıyor. Paralel işleme özelliği şu an için parçacık çarpıştırma gibi modelleme programlarında iyi. Aranızda Powder Toy adlı programı kullanan varsa bilir biraz benzer şeyler.

•  AMD FX-8150 alıcam önerilerinizi beklıyorum
  • quote:

İlk defa anlamlı bir mesaj attınız tebrik ediyorum.(O.C Muhabbeti hariç)
    İyi günler kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyCoDeR -- 1 Ekim 2012; 23:30:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyCoDeR

quote:

İlk defa anlamlı bir mesaj attınız tebrik ediyorum.(O.C Muhabbeti hariç)
    İyi günler kardeşim.

Size de iyi günler kardeşim.
  • Niye bekliyorsunki anlamadım.Yeni bir işlemci cıkacagı icin zaten fiyatları dibe vurmus urunu al kullan. Sanki yeni cıkacak olan urun bunun 2 katı hıza sahip ve 2 kat daha ucuzmus gibi bahsediyor herkes. Ne cıkarsa cıksın bu işlemdi en az 5 yıl guncelligini (programlar bakımından) koruyacaktır. E ondan sonrada 3. nesilmi 5. nesilmi bakarız. Ben kullanıyorum bu işlemciyi hicte overclock ihtiyacı duymadım 8120 varken %30 overclocklu kullanıyordum ama bu işlemcide gerek yok ne istersen yapıyor ısınma problemi yok yuksek cash bellegi var daha ne arıyorsun?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.