Şimdi Ara

Amd Fx 6300 Overclock için yapılan bu işlemler doğru mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

sistemim bu
    Amd fx 6300
    16gb ram
    gigabyte 970a-ds3p
    MSI NVIDIA GeForce GTX 1050 Gaming X 2G 2GB 128 bit
    Xigmatek 80plus Bronze 500w
    işlemci soğutucusu olarakta kocaman özel bir soğutucu var stok fan kullanmyorum yani.

Overclock yapmak istiyorum ama pc oldukça hakimim lakin overclok ile ilgili tam bir bilgim yok.Bu videodaki anakarta ve işlemciye sahibim.Videoda yapılan işlemler doğru mu bunları uygularsam overclock olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GhotSht -- 28 Şubat 2019; 11:29:7 >

• güncell
  • Aynı işlemci ve anakart olsada aynı voltajda aynı hıza çıkamaz duracağınız noktayı siz belirlersiniz ve bu iş tecrübedir birebir kimse ayar tavsiyesi veremez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bblokee

Aynı işlemci ve anakart olsada aynı voltajda aynı hıza çıkamaz duracağınız noktayı siz belirlersiniz ve bu iş tecrübedir birebir kimse ayar tavsiyesi veremez
    Merhaba hocam denedim gayet stabil çalışıyor prime teste lakin oyuna girdiğimde donuyor oyun bende fabrika ayarlarına geri getirdim biosu.Bu donma neden kaynaklı olabilir ?

Msi 1050 2gb
    16gb ram
    Malum anakart ve işlemci ve xigmatik 500watt 80+ güç kaynağı var

• GhotSht G kullanıcısına yanıt
    Prime testi ne kadar süre yaptınız? Hw monitör açık şekilde yarım saat oyun oynayıp görüntü paylaşırmısınız oyunda sıcaklık her zaman daha yüksek olur çünkü ekran kartı prime testinde pasiftir fakat oyunda tüm işlem birimleri çalıştığı için kasa ısı ekstra artar buda + sıcaklık getirir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bblokee -- 9 Mart 2019; 23:56:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bblokee

Prime testi ne kadar süre yaptınız? Hw monitör açık şekilde yarım saat oyun oynayıp görüntü paylaşırmısınız oyunda sıcaklık her zaman daha yüksek olur çünkü ekran kartı prime testinde pasiftir fakat oyunda tüm işlem birimleri çalıştığı için kasa ısı ekstra artar buda + sıcaklık getirir
    15dk test ettim 50 dereceyi geçmedi sıcaklık her hangi bir sorun çıkmayınca ben de testi bırakıp oyun oynamaya geçtim internet üzerinden oynanan oyunlarda sıkıntı oluyor sadece. Yarın dener atarım hocam ekran görüntüsünü.

• GhotSht G kullanıcısına yanıt
    15 dk yetersiz en az 1 saat

• Her anakartın ayarları farklı deneyerek bulmalısın.Ben şöyle yapıyorum:

Önceliker :
    1 -öncelikle voltajı otomatik anakarta bırak,
    2 - fanlarla alakalı her şeyi maksimum yap, yani tüm fanlar en yüksek hızda sürekli çalışsın
    3 - tüm "energy saving" ile alaklı olan ayarları kapat, eco modu, çarpan düşürme modu vs.
    4 -amd turbo ile alakalı her şeyi kapat.
    5 - işlemci çarpanını istediğin işlemci hızı olana kadar yükselt, örneğin sen işlemci 4.2 'ye oc yapmak istiyorsan o çarpan değerine yükselt.

Test:

1- prime test gibi testleri 1 saat çalıştır, bekle, 1 saat daha çalıştır. 2 çalıştırmada da sorun yoksa "Çarpan"la oynayarak daha yüksek bir hıza çık.
    2- Testlerde 2 çalıştırmada da sorun varsa, anakartın desteklediği yüksek olmayan bir işlemci voltajına çık.Tekrar test et, sorun yoksa. Öncelikler maddesinde olanları aç-kapa'ya başla.

3-Voltaj verdin yine sorun çıktı, voltajı atıyorum 1.3'den 1.31-1.32-1.33 yaparak dene, test et. Sorun çıkmazsa o ayarda kal, Öncelikler maddesinde olanları aç-kapa'ya başla.

4-Voltaj verdin ve hem anakart hem işlemci için yüksek bir voltaj olduğunu düşünüyorsun,ama testler hala sorunlu. Ozaman çarpan düşür,artık daha düşük bir hız için
    Test 1-2-3 maddelerini tekrarla.

Mesela örnek: işlemciyi 4.3 yaptın sadece çarpanla, test hata verdi. Voltajı yükselttin 1.4v yaptın. İşlemciyi 1.4 voltaj ile 4.3 GHZ hızda testleri yaptın, sorunsuz çıktı.
    Mncelikler maddelerinden, energy saving, eco, kullanıma bağlı fan ayarı ( on demand) gibi seçenekleri aç kapat yapıp tekrar test et. Belki anakart eco modunda, fan hızı on-demand modunda hata vermeyebilir, böylelikle anakartı sürekli maksimumda kullanmamış olursun.

Mesela örnek: işlemciyi 4.3 yaptın sadece çarpanla, test hata verdi. Voltajı yükselttin 1.4v yaptın. İşlemciyi 1.4 voltaj ile 4.3 GHZ hızda testleri yaptın, yine sorunçıktı. Voltajı 1.41-1.42 yaptın yine sorun çıktı. Senin kullandığın anakartı, başka forumlarda bu voltaja filan çıkaran olmamış.Diyorsunki tamam ben limite geldim.Artık işlemciyi 4.2 çekerek herşeyi baştan yapacaksın.

Bu işlemler belki kocaman bir tam gününü alır. Ama sapa sağlam bir OC olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Prime test ederken, ramlere cok fazla yuklenmiyor. Sebebi bu olabilir, denemek icin carpanı artırarak deneyebilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.