Bildirim
Amd FX 6300 İşlemci O/C Nasıl Yapılır?
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Hocam biosa gir f7 'ye bas / monitor kısmından/ hangi fanların yanında n/a yazıyorsa kapat :)
http://www.btopcshop.com/view/images/userfiles/image/bios/3-1.JPG -
Auto tuning ile extereme yap 4 ghz ye kadar cikiyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: PROOFF
Hocam biosa gir f7 'ye bas / monitor kısmından/ hangi fanların yanında n/a yazıyorsa kapat :)
http://www.btopcshop.com/view/images/userfiles/image/bios/3-1.JPG
Cpu fan manuel yapıp, N/A yazan ne varsa kapatıyor muyum? Cecap için teşekkürler -
quote:
Orijinalden alıntı: sacid1987
Auto tuning mi, extreme mi , bu dedikleriniz nerden yapıldığını tam olarak bilmiyorum. Biosdan mı -
quote:
Orijinalden alıntı: BORUBEY06
quote:
Auto tuning mi, extreme mi , bu dedikleriniz nerden yapıldığını tam olarak bilmiyorum. Biosdan mı
All suite II PROGRAMİNİ İNDİR ORDA AUTO TUNİNG VAR ORFAN YAP YAPAMSSAN TEAM WİEWRDEN HALLEDERİM
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
quote:
quote:
Auto tuning mi, extreme mi , bu dedikleriniz nerden yapıldığını tam olarak bilmiyorum. Biosdan mı
All suite II PROGRAMİNİ İNDİR ORDA AUTO TUNİNG VAR ORFAN YAP YAPAMSSAN TEAM WİEWRDEN HALLEDERİM
Tamam ,all suit 2 anakart cd sinden yüklemiştim. Yoksada indiririmteşekkürler
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Tamam ,all suit 2 anakart cd sinden yüklemiştim. Yoksada indiririmteşekkürler
Bisey degil
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Arkadaşlar ilk sorum şu;
Yeni tip bios ilk kez kullanıyorum " Cpu Fan Eror" açılışta çıkıp duruyor, bunu nasıl kaldırırım? 2. sorum ise, 3.5ghz hızı 4.0 ya da 4.1 ghz lere nasıl çıkarırım? Teşekkürler
Anakartlar CPU fan hızını ölçerken genelde işlemcinin standart fanını baz alırlar.
Fanda fiziksel arıza yoksa yani normal dönüyorsa sorun buradadır muhtemelen.
Mesela stok fan en az 600 rpm ile dönmesi gerekirken başka soğutucunun fanı aynı soğutmayı 400 rpm ile yapıyor, yavaş dönüyor olabilir.
Anakart da en düşük fan RPM değerinin altında bir hız ölçtüğü için alarm veriyor olabilir. -
quote:
Orijinalden alıntı: melikulupinar
quote:
Arkadaşlar ilk sorum şu;
Yeni tip bios ilk kez kullanıyorum " Cpu Fan Eror" açılışta çıkıp duruyor, bunu nasıl kaldırırım? 2. sorum ise, 3.5ghz hızı 4.0 ya da 4.1 ghz lere nasıl çıkarırım? Teşekkürler
Anakartlar CPU fan hızını ölçerken genelde işlemcinin standart fanını baz alırlar.
Fanda fiziksel arıza yoksa yani normal dönüyorsa sorun buradadır muhtemelen.
Mesela stok fan en az 600 rpm ile dönmesi gerekirken başka soğutucunun fanı aynı soğutmayı 400 rpm ile yapıyor, yavaş dönüyor olabilir.
Anakart da en düşük fan RPM değerinin altında bir hız ölçtüğü için alarm veriyor olabilir.
Başka br bölümde de sormuştum biostan cpu fan limit speed , oradaki hızı düşürün 200 rpm 'e hata almazsınız dediler ama. Ben o sekmede (bios-monitör) 2 hız ölçeğindeki fan limitlerini 200 ve 300 yapmama rağmen yinede restrart da "cpu fan eror" hatasını alıyorum. "press f1 resume" olayını kaldırdım ama "cpu fan eror" hep çıkıyor. Ayrıca bu rpm 'leri düşürüp tekrar default moda aldığımdan beri (2 kez tekrar etti) pc den gelen fan sesi bazen azalıp (muhtemelen fan hızı düşüyor) sonra tekrar yükseliyor (normal hızına geliyor) Anlamadım gitti. Çok karışık bir olay gibi de değil ama ben çözemedim
-
Alarm RPM değerini fanın minimum değerinin altına ayarlayınca yapmaması lazım.
1. Fan bozulmaya başlamıştır. Düzgün dönmüyordur. Makinayı açıp biraz boşta çalıştır. Bir süre sonra sabit hızda dönmeye başlamalı ve devam etmelidir. Bir şey yapmadığın halde fan devri çok fazla değişiyorsa fana elveda demek lazım. Küçük küçük değişimler olabilir. BIOS aç ve bir şey yapmadan bir süre bekle. Fan hızı yine sürekli değişiyorsa fan bitiktir.
2. Fan kablosunun doğru yere doğru şekilde taktığına emin ol. CPU yerine anakart fan yuvalarına bağlanmış olabilir. 3-4 pin için de hizalamaya dikkat et.
3. Fanın bağlantısında veya kabloda temassızlık olabilir.
4. BIOS güncellemesi gerekebilir. BIOS işlemciyi tam desteklemiyorsa acaip ısı ölçümleri yapıp fanı delirtebilir. Özellikle eski 760G çipli anakartlarda eski nesil SMbus ve güç yönetimi özellikleri vardır. FX işlemcileri doğal olarak desteklemez. BIOS ile zorlama destek verir. Ara ara 255 derece filan gibi acaip ölçümler yaptığı, ışsıyı yanlış ölçtüğü, fan devrini düzgün hesaplayamadığı görülmüştür.
-
quote:
Orijinalden alıntı: melikulupinar
Alarm RPM değerini fanın minimum değerinin altına ayarlayınca yapmaması lazım.
1. Fan bozulmaya başlamıştır. Düzgün dönmüyordur. Makinayı açıp biraz boşta çalıştır. Bir süre sonra sabit hızda dönmeye başlamalı ve devam etmelidir. Bir şey yapmadığın halde fan devri çok fazla değişiyorsa fana elveda demek lazım. Küçük küçük değişimler olabilir. BIOS aç ve bir şey yapmadan bir süre bekle. Fan hızı yine sürekli değişiyorsa fan bitiktir.
2. Fan kablosunun doğru yere doğru şekilde taktığına emin ol. CPU yerine anakart fan yuvalarına bağlanmış olabilir. 3-4 pin için de hizalamaya dikkat et.
3. Fanın bağlantısında veya kabloda temassızlık olabilir.
4. BIOS güncellemesi gerekebilir. BIOS işlemciyi tam desteklemiyorsa acaip ısı ölçümleri yapıp fanı delirtebilir. Özellikle eski 760G çipli anakartlarda eski nesil SMbus ve güç yönetimi özellikleri vardır. FX işlemcileri doğal olarak desteklemez. BIOS ile zorlama destek verir. Ara ara 255 derece filan gibi acaip ölçümler yaptığı, ışsıyı yanlış ölçtüğü, fan devrini düzgün hesaplayamadığı görülmüştür.
Hocam bu fandan kastınız ;
http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/cooler-master-rr-t4-18pk-r1-hyper-t4-lga7751155115613662011-&-am2am2+am3am3+fm1-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=65143 buna benzeyen xıgmatek marka 1,5-2 yıllık bir fan ama bunun pervanesini geçen hafta değiştirdim. 3pinli bir fan ve 4 pine dönüştürücü ile taktım. Fanın bozuk olma ihtimali epey az. Haa ama şu var tabi ki dediğiniz gibi ben hızı düşürdüm, restart yaptım windows başlarken fan hızı baya düştü diye pc yi tam açmadan yeniden restart yapıp default dedim parça marça yakmayım diyeAma hızları düşürdüğüm anda açılışta "cpu fan eror" u kaldırması lazım değil mi?
-
Hocama manuel yapma standartta kalsın, illaki bir düzenleme yapacaksan asus board kullandığınıuz düiünüyorum oaradan fan expert kısımından ayarlamanı yapabilirsin :) -
quote:
Orijinalden alıntı: PROOFF
Hocama manuel yapma standartta kalsın, illaki bir düzenleme yapacaksan asus board kullandığınıuz düiünüyorum oaradan fan expert kısımından ayarlamanı yapabilirsin :)
Hocam > advanced menü>manitör>cpu settingmi öylr birşey var N/A ları değiştirdim fan limitinide 300 falan yaptım işlem tamam olduArtık fan eror demiyor
-
Geçmiş olsun hocam. sinek küçüktür mide bulandırır :)
Güzel haftasonları -
Teşekkürler Sizede iyi haftasonları
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X