Şimdi Ara

AMD FX 6100 NASIL BİR İŞLEMCİDİR (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
118
Cevap
0
Favori
3.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tamam işte, aynı fiyat değiller. Fiyat/performansa göre sıralıyor. Bunun en güzel ispatı da 2. ve 5. sayfalar. Bu 6 sayfalık raporun tamamını oku, başını sonun kesip aradan cımbızla alıntı yapma.

2. Sayfada diyor ki; x4 640 giriş seviyesi işlemciler arasında en seçilebilir olanı. Zaten aynı sayfada 3. sıraya koyduğu x4 965'in grafikte verdiği puanlarda performans olarak daha üstün olduğunu da söylüyor. Buna rağmen x4 640 niye önde? çünkü daha ucuz diye.

Gelelim senin dediğin sayfaya. Burada listenin en üstünde görünen i5 2300, i7 980'den bir basamak yukarıda. Akıl var mantık var şimdi, aklın alıyor mu i5 2300'ün i7 980den üstün olmasını. Al sana benchmarkları aşağıda paylaşıyorum. Neredeyse 2 kat fark var arada. Peki bunun sebebi ne? Yine i5 in fiyatının düşük olması.

i7 980 Benchmarkhttp://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i7+980+%40+3.33GHz
    i5 2300 Benchmarkhttp://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i5-2300+%40+2.80GHz

5. sayfada aradan önündeki ve arkasındaki açıklamaları atarak cımbızla alıntı yaptığın liste birim fiyata göre alınan performansa ait sıralama tablosu. Konunun başlığı da bu zaten. Ama sen bunu sadece performansa göre yapılmış bir liste olduğunu iddia ediyorsun. Tezini tatamen çürüttüm ama ısrarla kabul etmiyorsun.

Al sana bakalım aynı sitenin koymuş olduğu 3dMark 11 chart tablosu. Adamlar işlemcilerin oyun performans puanlarını tek tek liste halinde sıralamışlar. Dikkatini çekerim bu liste sadece performansa göre sıralanmış. Yani senin ima ettiğin oyun performansına göre olan gerçek liste. Bana kaynak olarak bunu yollamalıydın ;)

http://www.tomshardware.com/charts/cpu-charts-2012/-04-3DMark11,3157.html

• spectecular S kullanıcısına yanıt
    senin neden bahsetiğini ben anlamıyorum arkadaşım konuyu kapat
    yazdıklarını okumuyorum
    boşa zahmet etme
  • Baktın olmuyor, çevir kazı yanmasın diyorsun yani Sen oku diye yazmıyorum zaten arkadaşım, verdiğin eksik bilgiyle yanılan insanlar varsa okusunlar diye yazıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spectecular -- 11 Temmuz 2013; 11:57:45 >
  • spectecular S kullanıcısına yanıt
    hem tartışmayalım diyorsun hemde baya zevk alıyorsun bravo

benim yazdıklarımı da okusunlar

performans, güç tüketimi (verimlilik), sıcaklık, gürültü vb. avantajlar intelden yana (intelde cpu soğutucusu da almayabilirsiniz.)

İntel sistemde; İşlemci (İ5) + Anakart + Ekran kartı 16x PCIe 3.0 hattına da sahip olduğundan işlemciyle ekran kartı arasında daha hızlı veriyolunu kullanabilir.

AMD FX işlemcilerde bir modül (iki çekirdek) ün performansı iki fiziksel (gerçek) çekirdeğin ~ % 80’i kadardır.
    Güncel oyunların çoğu çoklu çekirdeğin gücünden yararlanmamaktadır.
    Kullanmayacağımız çekirdeklere de para vermemiş olursunuz

AMD nin tek avantajı oyunlarda kullanılmayacak fazla çekirdekleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 11 Temmuz 2013; 12:00:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: spectecular

Baktın olmuyor, çevir kazı yanmasın diyorsun yani Sen oku diye yazmıyorum zaten arkadaşım, verdiğin eksik bilgiyle yanılan insanlar varsa okusunlar diye yazıyorum.

adam süzme intel fanboyu o sadece inteli öven yazıları anlar... boşuna uğraşma kapasitesi sadece intel'e yetiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mystik

hem tartışmayalım diyorsun hemde baya zevk alıyorsun bravo

benim yazdıklarımı da okusunlar

performans, güç tüketimi (verimlilik), sıcaklık, gürültü vb. avantajlar intelden yana (intelde cpu soğutucusu da almayabilirsiniz.)

İntel sistemde; İşlemci (İ5) + Anakart + Ekran kartı 16x PCIe 3.0 hattına da sahip olduğundan işlemciyle ekran kartı arasında daha hızlı veriyolunu kullanabilir.

AMD FX işlemcilerde bir modül (iki çekirdek) ün performansı iki fiziksel (gerçek) çekirdeğin ~ % 80’i kadardır.
    Güncel oyunların çoğu çoklu çekirdeğin gücünden yararlanmamaktadır.
    Kullanmayacağımız çekirdeklere de para vermemiş olursunuz

AMD nin tek avantajı oyunlarda kullanılmayacak fazla çekirdekleri

sana ayar oluyorum .her şeyi kağıt üzerinden değerlendiriyosun.pcı-3 3.0 katkısı yok denecek kadar az ama sen öyle bi yazıyosunki millette ne sanacak

• Verdğinn kaynak fos çıktı, haksızlığın ortaya çıkınca konuyu intel amd tartışmasına yönlendirmeye çalışıyorsun. Sen hakikatten intel fanısın arkadaş. Bence vazgeç bu fanlık işlerinden. İntel de Amd de aynı kulvarda farklı işlemcileri olan dev duopol firmalar.

Gelelim konuyu sürüklemek istediğin yere. İntel mi iyidir Amd mi? Eğer orta veya giriş seviye bir işlemci alacaksan ki pazarın %90'ı bence bu segmettedir, kesinlikle fiyat/performans olarak Amd iyidir. Ama en üst segment bir bilgisayar kullanacaksan da i7 serileri iyidir. Lakin i5 mi fx 8xxx serisi mi dersen kesinlikle Amd derim. Ayrıca çekirdek sayısını da önemsiz görmen buna karşılık 16x pci öne çıkarman da komik bir durum. Yeni nesil program ve oyunların çoğu çok çekirdek kullanımı üzerine şekillenecek bunu tüm dünya biliyor. Aradaki farkı görmenin en güzel yolu hemen hemen aynı fiyattaki bir g2020 ile x4640'ın performansını mukayese etmek. O zaman intele boş yere fark ödediğini anlayacaksın. Veya anlamayıp i5 işlemci sahibi olduğun için yine çevir kazı yanmasın yapacaksın :D

• Arkadaş ne yapacağını şaşırdı arsızlığa vurdu saldırıyor. Allahtan forum kuralları var yoksa küfredecek hırsından:D Yahu arkadaş ne olur desen ki efendi efendi ben Amd yi sevmiyorum çünkü kendi işlemcim intel. Bu tomshardware sitesindeki bölümü de yanlış anlamışım performans listesi sanmıştım diye. Ama hala inatla diretiyor. Baktı saracak konu kalmadı şimdi de kabadayılık modunda. Ne diyeyim allah ıslah etsin :)
  • amd al 6300 al
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

quote:

Orijinalden alıntı: K4D1R61

quote:

Orijinalden alıntı: spectecular

Bence al bir asus board, çak üstüne fx 6300, üstüne asus ddr5 7770, 8gb kingston ram, sata 3 wd blue, makina 5 sene boyunca seni taşısın hızlı bir şekilde ;)

4GB RAM VAR ZATEN :D 4 daha alıcam üstüne.

1TB SATA3 HDD VAR.

Ekran kartı olarak HD 4850 var ve bunu değiştirmem İMKANSIZ

dostum senin ramler ddr2 yeni sisteminde kullanamazsın. harici ram alman gerekecek. bence o pc yi olduğu gibi bırak ve 0dan pc topla evde 2pc olur, yoksa elindeki athlon x2 ve biostar anakartı napçaksın çöpe mi atıcaksın değerlendirmen lazım

BAŞKA sistem toplamam Malesef İmkansız.
    ZATEN 3 ay içinde 1000 Tl masraf ettim pc ye.

İşlemci anakart alınca...
    1 Ekran kartı
    1 harddisk (250 gb Sata)
    1 x2 işlemci
    1 Monitör.
    1 ANAKART kalıcak elimde Onlarla küçük bir sistem toplarım.

Zaten kesin FX 6300 alıcam.

? Yeni alacagı anakart ddr2 desteklemıomuı :S

Ben işlemcı ve anakart alıcam uygun bır işlemci+anakart yazarmısın

Uyumlu olsun anakart ve işlemci sadece degısecek ama :S

Büyük harfler İle yazıyorum

SOĞUTMA SORUN DEĞİL !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 13 Temmuz 2013; 7:06:53 >

• Evet ramlerin ddr2 yeni anakartinda calismayacak. msi g46 ve fx 6300 mukemmel ikili olurlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Evet ramlerin ddr2 yeni anakartinda calismayacak. msi g46 ve fx 6300 mukemmel ikili olurlar

msi g46 ALIRSAM ramlar çalısacamı onu de :D
  • fx 6300alinca o ramler her turlu degisecek

• Tasarruf diyosun da sirf laf olsun diye, gunde 6saat oyun oynayan 4,5ghz oc li 8350kullanicisi stok 3570k kullanicisindan 20kurus daha fazla oduyor. 1,5yil sonra ps4 ve xboxun bayram arifesinde 2cekirdekli i3 4cekirdekli i5in tokezlemesini zevkle izleyecegiz

• Bütçe sıkıntılı ise,sadece oyun oynamak için alacaksan i3 3220 alabilirsin
  • quote:

fx 6300alinca o ramler her turlu degisecek

Nedenki :D
  • quote:

Tasarruf diyosun da sirf laf olsun diye, gunde 6saat oyun oynayan 4,5ghz oc li 8350kullanicisi stok 3570k kullanicisindan 20kurus daha fazla oduyor. 1,5yil sonra ps4 ve xboxun bayram arifesinde 2cekirdekli i3 4cekirdekli i5in tokezlemesini zevkle izleyecegiz

i5 ve fx8350 aynı saat hızlarında aynı değerleri veriyor(cinebenchde). i5in tökezleme ihtimali yok yani.
  • 4.0Ghz de 7/24 render makinasında kullandığım işlemcidir.

Bu hali ile İ7 2600 ile arasında %20 render perf. farkı olan bir işlemcidir.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.