Şimdi Ara

AMD FX 6100 NASIL BİR İŞLEMCİDİR (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
3.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • turbo core aynı anda ters şeyler yazıyoruz şaka gibi :D
  • İşlemcileri oyun performansına göre sıralayalım (tomshardware.com)

01. Sıra; Core İ5, Core İ7 (K serisi olan / olmayan Core İ5 ve İ7 işlemcilerin oyun performansları aynı seviyededir.)
    02. Sıra; Core İ3 3220 HT (55W), FX 8350, 6350, 4350 (125W)
    03. Sıra; FX 6300, 4300 (95W), Phenom II X4 965 (125W), Athlon II x4 640 (95W)
    04. Sıra; FX 6100, FX 4100
    05. Sıra; Pentium, Athlon II X3

AMD FX işlemcilerde bir modül (iki çekirdek) ün performansı iki fiziksel (gerçek) çekirdeğin ~ % 80’i kadardır.
    Güncel oyunların çoğu çoklu çekirdeğin gücünden yararlanmamaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 10 Temmuz 2013; 12:22:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mystik

İşlemcileri oyun performansına göre sıralayalım (tomshardware.com)

01. Sıra; Core İ5, Core İ7 (K serisi olan / olmayan Core İ5 ve İ7 işlemcilerin oyun performansları aynı seviyededir.)

AMD FX işlemcilerde bir modül (iki çekirdek) ün performansı iki fiziksel (gerçek) çekirdeğin ~ % 80’i kadardır.

4. sirada phenom ii x4 965 ve athlon ii x4 640 olmali, i3 ve ksiz i5 lerden bazilari ucte, i5k ve bazi ksiz olanlari ikide i7 rakipsiz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

quote:

Orijinalden alıntı: K4D1R61

quote:

Orijinalden alıntı: spectecular

Bence al bir asus board, çak üstüne fx 6300, üstüne asus ddr5 7770, 8gb kingston ram, sata 3 wd blue, makina 5 sene boyunca seni taşısın hızlı bir şekilde ;)

4GB RAM VAR ZATEN :D 4 daha alıcam üstüne.

1TB SATA3 HDD VAR.

Ekran kartı olarak HD 4850 var ve bunu değiştirmem İMKANSIZ

4850Ile oyun oynanmaz, ilk once ekran kartini değistir cpu ve anakart yerine. o ekran kartiyla adam akilli dx11oyunu oynanmaz

Biliyorum :D

Zaten dx11 oyunu oynamıyoum :D

• adam param yok diyor stok fanla ve güçlü bir psu olmadan sen neyi 4.5 yapıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

Tamam, i3 3220 güzel iş görüyor. ama amd nin 6tokmağı stabilitesi komut teknolojileri varken i3 öneren arkadaslari anlamak çok zor, 30tl daha verilir 6300alinir tabi. ama benim aldigim zaman 6300yoktu 6100ler vatana yeni gelmisti

onlar katıksız intel fanboyu sırf konuyu açanı zarar ettirmek için uğraşırlar... bundan zevk aldıkları kesin... bence FX 6300 daha mantıklı seçim az biraz eklesin onu alsın...
    @-Vendetta
    bence oc için acele etmesin + stok fanla 4GHZ yapan olmuş... sonuç olarak fanı sesli olmasa çok mükemmel soğutucu kullanıyor denebilir AMD işlemci soğutucusu için ek fan almak çözüm olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grezimonk -- 10 Temmuz 2013; 14:32:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -Vendetta

adam param yok diyor stok fanla ve güçlü bir psu olmadan sen neyi 4.5 yapıyorsun

para konusunu bilmem ama ben 400w ile işlemci ile ekran kartına o.c yapıyorum 3- senedir birşey olmadı, ezbere konuşma o yüzden!
  • quote:

İşlemcileri oyun performansına göre sıralayalım (tomshardware.com)

Nasıl yani? Bu sıralama neye göre yapılmış kaynağı yollarsan sevinirim. Performans oyununa göre değişir muhakkak ama çok çekirdek kullanan oyunlarda fx in intelden iyi performans göstereceğine eminim. Bendeki x4 640'ın da fx4100'ümden daha iyi olacağı ve hatta 6100den iyi olacağı da inandırıcı gelmiyor.

• quote:

Nasıl yani? Bu sıralama neye göre yapılmış kaynağı yollarsan sevinirim. Performans oyununa göre değişir muhakkak ama çok çekirdek kullanan oyunlarda fx in intelden iyi performans göstereceğine eminim. Bendeki x4 640'ın da fx4100'ümden daha iyi olacağı ve hatta 6100den iyi olacağı da inandırıcı gelmiyor.

http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-cpu-review-overclock,3106-5.html

http://forum.donanimhaber.com/m_71596443/f_//tm.htm#71596443

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 11 Temmuz 2013; 8:46:24 >

• quote:

kaynak diye gösterdiğin yerrdekiler bi halttan çakmayan intel fanboyları... bence o listeler fos...

• quote:

Orijinalden alıntı: K4D1R61

quote:

Bence al bir asus board, çak üstüne fx 6300, üstüne asus ddr5 7770, 8gb kingston ram, sata 3 wd blue, makina 5 sene boyunca seni taşısın hızlı bir şekilde ;)

4GB RAM VAR ZATEN :D 4 daha alıcam üstüne.

1TB SATA3 HDD VAR.

Ekran kartı olarak HD 4850 var ve bunu değiştirmem İMKANSIZ

dostum senin ramler ddr2 yeni sisteminde kullanamazsın. harici ram alman gerekecek. bence o pc yi olduğu gibi bırak ve 0dan pc topla evde 2pc olur, yoksa elindeki athlon x2 ve biostar anakartı napçaksın çöpe mi atıcaksın değerlendirmen lazım

• spectecular
    benden işlemci sıralamasının kaynağını istiyor ben de veriyorum

bazıları bundan rahatsız oluyor

hakaret ediyorum yine benden alıntı yapıyor
  • quote:

Hocam başlığı farketmedin galiba, "Best Gaming CPUs For The Money: June 2013" yani adamlar işlemci birim fiyatına göre gösterdiği performansı oranlamış. Yani bu 30 milyarlık araba da 160 basıyor, 70 milyarlık araba da. o halde 30 milyarlık olan fiyat performans bakımından daha üstün ve 70 milyarlıktan iyidir demek gibi birşey :)

Zaten ben alırken x4'ü 140 liraya fx4100'ü 250 liraya aldım. Bu adamlar fiyatlandırmayı yaparken gerizekalı değiller neticede. Performans olarak kesinlikle fx 4100 üstündür ama aradaki performans farkı, fiyat farkına göre düşük. Bence bütçe limitliyse alınabilecek en iyi işlemci kesinlikle x4 640. Kesinlikle aynı fiyatlı muadili intel işlemcilerden kat be kat üstün. Hatta bence en üst segment dışında tüm amd işlemciler intel işlemcilere göre alınması daha mantıklı işlemcilerdir. Misal intelin g2020 ve g2030 işlemcileri x4 640'a rakip gösteriliyor. İntel 2, x4 4 çekirdekli. Bence sadece bu sebepten ötürü bile inteli tercih etmek yanlış.

http://www.tomshardware.co.uk/charts/cpu-charts-2012/-04-3DMark11,3157.html

insanları yanıltmamak adına aynı sitedeki bu oyun performans puan linkini paylaşmalısın, bu listede işlemcilerin 3d mark 11 overall skorları var. Buradan da görüyoruz ki fx 4100: 5300puan, x4 640 ise 4700 puan almış. Senin öbür listene göre x4 640 hepsinden üstün olmalıydı ama görüyoruz ki değil. Bu durumda ya başlığı farketmedin ya da intele özel bir sevgin var diğer arkadaşların dediği gibi:) ben farketmemiş olduğunu düşünüyorum :)

Aradaki farkı da en güzel bu site anlatmış

http://cpuboss.com/cpus/AMD-FX-4100-vs-AMD-Athlon-II-X4-640

Kısacası, oyun için uygun fiyat/performanslı bir işlemci alınacaksa kesinlikle AMD tercih edilmeli ve Amd tercih edilecekse ve bütçe limitliyse 140-150 liraya x4 640 , bütçe 100-120 lira daha yüksekse de fx 6100 veya 6300 tercih edilmelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spectecular -- 11 Temmuz 2013; 7:54:19 >

• quote:

spectecular
    benden işlemci sıralamasının kaynağını istiyor ben de veriyorum

bazıları bundan rahatsız oluyor

hakaret ediyorum yine benden alıntı yapıyor

Verdiğin kaynak yanlış çıktı ama ben bunun bir laf dalaşı, sidik yarışına dönmesini istemiyorum. O yüzden birbirimize laf sokmadan belli bir saygı çerçevesinde devam edelim tartışmamıza :) neticede gavur yapar türk bakar meselesi bu, adamlar yapmış biz ancak arkadan tartışırız böyle birbirimizle:)

• spectecular S kullanıcısına yanıt
    okuduğunu anlayamıyorsan benim seninle işim yok
    kaynağını göster dedin ben de gösterdim
    aşağıda yazdıklarımdan senin alınmana gerek yok
  • quote:

okuduğunu anlayamıyorsan benim seninle işim yok
    kaynağını göster dedin ben de gösterdim
    aşağıda yazdıklarımdan senin alınmana gerek yok

İntel - AMD - Nvidia gibi markaların fanatiği olmayalım. En iyi fiyat/performans donanımını alalım.
    Kullanmayacağımız performansa ve özelliğe para vermeyelim. Bilinçli tüketelim!

Bu söylediğine tamamen katılıyorum, doğru olanı da bu zaten. Ama tekrar söylüyorum, yolladığın liste birim fiyata düşen performansa göre yapılmış bir liste. zaten açıkça performance per dollar diyor adam. Ben o inceleme sayfalarında ne okuduğumu konuştuğumuz türkçe kadar iyi anlıyorum, istersen sana satır satır tercüme de edebilirim ve hatta tatmin olacaksan Ielts skorumu bile yollayabilirim ingilizce seviyemi görmen açısından. Kaynak sordum yolladın ama yolladığın kaynak performans sıralaması değil value sıralaması. Hatta price per watt sıralaması bulursan da göreceksin intelin 65watt lık G serisi işlemcileri bir numara çıkacaktır. Kabul et yanlış bilgilendirdim gözümden kaçmış de kapansın gitsin bu gereksiz tartışma. Zaten biz tüm bunları gereksiz yere tartışıyoruz, bilen adam zaten okumuyor, bilmeyen adam da bütçesine göre hangisi denk geliyorsa onu alıyor. Sen ben konuştuğumuzla kalıyoruz. O yüzden dostum boşver kapatalım bu konuyu. Yaz güzel, izmir güzel, kızlar güzel, keyfini çıkartmak lazım şehrin :)

• spectecular S kullanıcısına yanıt
    5. bölüme bak
    6, bölüme bakma
    core İ3 ile 8350 aynı fiyat mı

Gaming CPU Hierarchy Chart - Oyun İşlemcileri Sıralama Tablosu

ben konuyu kapattım zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 11 Temmuz 2013; 11:19:57 >
  • quote:

5. bölüme bak
    6, bölüme bakma
    core İ3 ile 8350 aynı fiyat mı

Gaming CPU Hierarchy Chart - Oyun İşlemcileri Sıralama Tablosu

ben konuyu kapattım zaten

tomshardware bi halttan çakmıyor ki... adamlar süzme intel fanboyu... yaptıkları güya test resmen intel reklamı yapıyorlar...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.